Δε θα τη κλωτσούσα, στα χέρια μου θα την έπαιρνα. Και ας ερχόταν να μου τη ζητήσουν.enaon έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 23:44ε ναι, επρεπε να τρέξεις, με στύλ νικητή ομως, να δειχνεις ανωτερότητα, να την πιασεις και να την κάνεις βολέ. Να μπουνε στην θέση τους τα κακομαθημένα. Αλλα θα την πετύχαινες ξώφαλτσα, θα έχανες την ισορροπία σου, τουμπα, άστα να πανε, ρόμπα. Θα σε βλέπαμε και στο τικτοκ.Fata_Morgana έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 23:33Εγώ ήθελα να πάρω τη μπάλα και να μη τους τη δώσω ή να τη πετάξω μακριά αλλά ο πραγματικός γέρων δε μ άφησε. Αλλά έτσι και μας είχε ακουμπήσει η μπάλα; θα τα είχα γμησει τα κωλόπαιδα.
Τα πιτσιρίκια έχουν λαλήσει
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Fata_Morgana
Re: Τα πιτσιρίκια έχουν λαλήσει
Παρ' τη γάμπα σου να βλέπω.Fata_Morgana έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 23:52Δε θα τη κλωτσούσα, στα χέρια μου θα την έπαιρνα. Και ας ερχόταν να μου τη ζητήσουν.enaon έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 23:44ε ναι, επρεπε να τρέξεις, με στύλ νικητή ομως, να δειχνεις ανωτερότητα, να την πιασεις και να την κάνεις βολέ. Να μπουνε στην θέση τους τα κακομαθημένα. Αλλα θα την πετύχαινες ξώφαλτσα, θα έχανες την ισορροπία σου, τουμπα, άστα να πανε, ρόμπα. Θα σε βλέπαμε και στο τικτοκ.Fata_Morgana έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 23:33Εγώ ήθελα να πάρω τη μπάλα και να μη τους τη δώσω ή να τη πετάξω μακριά αλλά ο πραγματικός γέρων δε μ άφησε. Αλλά έτσι και μας είχε ακουμπήσει η μπάλα; θα τα είχα γμησει τα κωλόπαιδα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
μάλιστα. Την επόμενη φορά.
Για ποιους Έλληνες λες; για ενα φουκαρά που είναι στην Ολλανδία και μια ιμιτασιόν Ελ στη Νορβηγία; γιατί δεν έχω δει άλλους.Polaris3 έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 18:52Όχι ακριβώς μίσος, κυρίως μια ανάγκη να τους πω πόσο μαλάκες είναι.taliban έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 18:44Γιατί έχεις τέτοιο μίσος προς τους Έλληνες συγκεκριμένα; Από που πηγάζει όλη αυτή ρατσιστική σου αντίληψη;Polaris3 έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 18:35Περάστε από ένα γυμνάσιο ή λύκειο ΕΠΑΛ όσοι είστε πατριώτες και κατά των μεταναστών που αλλοιώνουν τον πολιτισμό και το έθνος.
Δείτε πως είναι τα σημερινά ελληνάκια, τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2005 και μετά.
Τα αγόρια είναι κάγκουρες έτοιμα για τσακωμό, όλα ντυμένα λες και βγήκαν από γραμμή παραγωγής (ξυρισμένο χρυσαυγίτικο μαλλί, μαύρες φόρμες με τσαντάκι), τα κορίτσια αντίστοιχα το ίδιο κλάμα, ακούνε μαλακίες, βλέπουν μαλακίες, σαν να βλέπεις έφηβες μαϊμούδες στο φυσικό περιβάλλον τους.
Δεν χρειάζονται μετανάστες για να σας αλλοιώσουν, είστε ήδη στον πάτο του βαρελιού.
Έτσι όπως τα κάνατε ας τα λουστείτε τώρα. Βαλκανική χαβούζα που νομίζει ότι είναι Ευρώπη.
Επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα τα αρνητικά και την κατάρρευση της κοινωνίας το 2010 όπου πάρα πολλοί αναγκάστηκαν να φύγουν.
Μια αυτοκριτική δεν κάνει κακό. Οι Έλληνες σε όλες τις Ευρωπαϊκές κατατάξεις είναι ή στον πάτο ή κάτω από τον μέσο όρο. Δες το iq του μέσου Έλληνα. Από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη.
Όχι ότι οι άλλες χώρες είναι παράδεισος αλλά τέτοια κατάσταση δεν έχω δει πουθενά αλλού.
Τι να πω, αν σας φτάνει ο ήλιος και το σουβλάκι, καθίστε έτσι ακριβώς όπως είστε. Με ήλιο και φέτα σε μια χώρα που διαλύεται κάθε μέρα.
Δες βιντεακια απο έλληνες που πήγαν εξωτερικό και πόσο τους βρίζουν όσοι μένουν ελλάδα. Λένε ότι η κατάσταση σε κάποια πράγματα είναι καλύτερη και στα σχόλια βλέπεις οργισμένους Έλληνες να γράφουν ''τι λες μωρή, έχουν εκεί ήλιο και παστίτσιο ? ''.
Τραγική κατάσταση.
Αν ναι ευτυχώς που τέτοιοι έφυγαν
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Fata_Morgana
Δε κατάλαβα τι λεςAlienWay έγραψε: ↑07 Απρ 2025, 00:02Παρ' τη γάμπα σου να βλέπω.Fata_Morgana έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 23:52Δε θα τη κλωτσούσα, στα χέρια μου θα την έπαιρνα. Και ας ερχόταν να μου τη ζητήσουν.enaon έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 23:44
ε ναι, επρεπε να τρέξεις, με στύλ νικητή ομως, να δειχνεις ανωτερότητα, να την πιασεις και να την κάνεις βολέ. Να μπουνε στην θέση τους τα κακομαθημένα. Αλλα θα την πετύχαινες ξώφαλτσα, θα έχανες την ισορροπία σου, τουμπα, άστα να πανε, ρόμπα. Θα σε βλέπαμε και στο τικτοκ.

- hellegennes
Τα ζώδια είναι ένας τελείως ράντομ τρόπος κατηγοριοποίησης, οι γενιές δεν είναι ούτε ράντομ ούτε ανύπαρκτες. Βασίζονται στο κοινωνικό περιβάλλον που μεγαλώνει κάθε ομάδα ανθρώπων και τις κάνει να μοιράζονται χοντρικά και κατά μέσο όρο μια φιλοσοφία και έναν τρόπο ζωής.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 22:44Millennials, Xers, Zoomers κ πίπες μπλε. Μήπως πιστεύετε κ στα ζώδια ρε τύποι;
Εμφανώς είναι γέννημα του 20ου αιώνα. Πιο πριν κάθε γενιά μπορεί να είχε κοινά βιώματα αλλά ήταν από πολύ ως πάρα πολύ τοπικά περιορισμένη. Η γενιά του 1560 που γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στο Στρασβούργο σαφώς δεν είχε τα ίδια βιώματα με την ίδια φουρνιά που γεννήθηκε στην Ιθάκη ώστε να έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Η παγκόσμια κουλτούρα είναι πρόσφατο φαινόμενο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αν οι Έλληνες είναι τόσο άθλιοι, δεν θα έπρεπε οι σοβαρές χώρες να απαγορεύουν την είσοδο των Ελλήνων σε αυτές;Polaris3 έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 18:52Όχι ακριβώς μίσος, κυρίως μια ανάγκη να τους πω πόσο μαλάκες είναι.taliban έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 18:44Γιατί έχεις τέτοιο μίσος προς τους Έλληνες συγκεκριμένα; Από που πηγάζει όλη αυτή ρατσιστική σου αντίληψη;Polaris3 έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 18:35Περάστε από ένα γυμνάσιο ή λύκειο ΕΠΑΛ όσοι είστε πατριώτες και κατά των μεταναστών που αλλοιώνουν τον πολιτισμό και το έθνος.
Δείτε πως είναι τα σημερινά ελληνάκια, τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2005 και μετά.
Τα αγόρια είναι κάγκουρες έτοιμα για τσακωμό, όλα ντυμένα λες και βγήκαν από γραμμή παραγωγής (ξυρισμένο χρυσαυγίτικο μαλλί, μαύρες φόρμες με τσαντάκι), τα κορίτσια αντίστοιχα το ίδιο κλάμα, ακούνε μαλακίες, βλέπουν μαλακίες, σαν να βλέπεις έφηβες μαϊμούδες στο φυσικό περιβάλλον τους.
Δεν χρειάζονται μετανάστες για να σας αλλοιώσουν, είστε ήδη στον πάτο του βαρελιού.
Έτσι όπως τα κάνατε ας τα λουστείτε τώρα. Βαλκανική χαβούζα που νομίζει ότι είναι Ευρώπη.
Επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα τα αρνητικά και την κατάρρευση της κοινωνίας το 2010 όπου πάρα πολλοί αναγκάστηκαν να φύγουν.
Μια αυτοκριτική δεν κάνει κακό. Οι Έλληνες σε όλες τις Ευρωπαϊκές κατατάξεις είναι ή στον πάτο ή κάτω από τον μέσο όρο. Δες το iq του μέσου Έλληνα. Από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη.
Όχι ότι οι άλλες χώρες είναι παράδεισος αλλά τέτοια κατάσταση δεν έχω δει πουθενά αλλού.
Τι να πω, αν σας φτάνει ο ήλιος και το σουβλάκι, καθίστε έτσι ακριβώς όπως είστε. Με ήλιο και φέτα σε μια χώρα που διαλύεται κάθε μέρα.
Δες βιντεακια απο έλληνες που πήγαν εξωτερικό και πόσο τους βρίζουν όσοι μένουν ελλάδα. Λένε ότι η κατάσταση σε κάποια πράγματα είναι καλύτερη και στα σχόλια βλέπεις οργισμένους Έλληνες να γράφουν ''τι λες μωρή, έχουν εκεί ήλιο και παστίτσιο ? ''.
Τραγική κατάσταση.
Bipsco έγραψε: ↑07 Απρ 2025, 03:15Αν οι Έλληνες είναι τόσο άθλιοι, δεν θα έπρεπε οι σοβαρές χώρες να απαγορεύουν την είσοδο των Ελλήνων σε αυτές;Polaris3 έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 18:52Όχι ακριβώς μίσος, κυρίως μια ανάγκη να τους πω πόσο μαλάκες είναι.
Τραγική κατάσταση.
.
Εδώ δεν απαγορεύουν τους ΓυφτοΑραβες και συναφείς.....
Εμείς τραβήξαμε ολη τη ΞΕΦΤΙΛΑ και τη ΝΤΡΟΠΗ στην Ευρώπη που όταν μας ρωτάγανε απο που είμαστε και λέγαμε Ελλάδα
εβλεπες γύρω τους υπόλοιπους να κοιτάγονται με μισόγελα και υφος ΝΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.....

Κανονικά επρεπε να μη μας ξαναδώσουν φράγκο και να δίνανε Συντάξεις 400 € σε όλα αυτά τα Νεοπλουτα ΘρασοΜουνόπανα
που φάγανε στην επίδειξη πλούτου 400 Δις και γάμησαν το μέλλον των παιδιών τους.....
Και το σπουδαιότερο οτι οσοι έμειναν πρέπει να πεθάνουν πάραυτα για να πεθάνει η ΛΑΜΟΓΙΚΗ και ΝΕΟΠΛΟΥΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ τους.....
Οσο ζούν μόνο καταστροφή προσφέρουν.....Η μελλοντική Ιστορία σαν Σκατά και Ντροπή θα τους καταχωρήσει.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
διαφωνω.Αλιόσα έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 11:42Nαι μόνο που δεν θα φτιάξουνε κανέναν καλύτερο κόσμο γιατι δεν έχουνε ούτε τις διανοητικές ούτε τις πνευματικές προυποθέσεις για κάτι τέτοιο, δεν μπορούνε να αναλάβουνε τέτοιο φορτίο. Δεν έχουνε καμιά απολύτως ηθική ή πνευματική αξία και για αυτό φταίνε οι γονείς τους, με οποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, αλλά ούτε και τα ίδια προσπαθούνε απο μόνα τους να αυτομορφωθούνε και απο πιθηκάνθρωποι να γίνουνε άνθρωποι.Niki έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 09:52Τους συγχαίρω που βρίσκουν την δύναμη και το κουράγιο να το ρίξουνε στο αστείο και να βρούνε μέσα από το χιούμορ αυτοσυγκράτηση.
Τους εύχομαι όταν όλοι αυτοί οι γέροι φύγουνε με το καλό να φτιάξουν τον κόσμο τους καλύτερο.
Να θυμούνται τι τους έκαναν και να μην κάνουν το ίδιο στα παιδιά τους
Τι περιμένατε γονεις που δεν εμπνέονται από απολύτως τίποτα, δεν εχουνε καμια θρησκευτική ευλάβεια, μηδενικά πνευματικά ενδιαφέροντα και είναι απλώς ό,τι φάμε, πιούμε και πηδήξουμε αν λάχει, να βγάλουνε σωστά παιδιά;
υπαρχουν αυτα που περιγραφεις, αλλα οχι μονο αυτα. υπαρχουν και αρκετα αξιοπρεπη παιδια, απο αξιοπρεπεις γονεις, που θα εχουν τη δυνατοτητα να κανουν καλυτερο τον κοσμο του αυριο.
επισης, η θρησκευτικη ευλαβεια ειναι μειονεκτημα, οχι πλεονεκτημα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
το αντιθετο.
καθε περσι και χειροτερα.
EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 22:44Millennials, Xers, Zoomers κ πίπες μπλε. Μήπως πιστεύετε κ στα ζώδια ρε τύποι;

Δὲν εἶναι λάθος, μπορεῖς νὰ μιλᾶς γιὰ γενιές.hellegennes έγραψε: ↑07 Απρ 2025, 01:50Τα ζώδια είναι ένας τελείως ράντομ τρόπος κατηγοριοποίησης, οι γενιές δεν είναι ούτε ράντομ ούτε ανύπαρκτες. Βασίζονται στο κοινωνικό περιβάλλον που μεγαλώνει κάθε ομάδα ανθρώπων και τις κάνει να μοιράζονται χοντρικά και κατά μέσο όρο μια φιλοσοφία και έναν τρόπο ζωής.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 22:44Millennials, Xers, Zoomers κ πίπες μπλε. Μήπως πιστεύετε κ στα ζώδια ρε τύποι;
Εμφανώς είναι γέννημα του 20ου αιώνα. Πιο πριν κάθε γενιά μπορεί να είχε κοινά βιώματα αλλά ήταν από πολύ ως πάρα πολύ τοπικά περιορισμένη. Η γενιά του 1560 που γεννήθηκε σε ένα χωριό κοντά στο Στρασβούργο σαφώς δεν είχε τα ίδια βιώματα με την ίδια φουρνιά που γεννήθηκε στην Ιθάκη ώστε να έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Η παγκόσμια κουλτούρα είναι πρόσφατο φαινόμενο.
Παρὰ τὶς μεγάλες ἀλλαγὲς στὸν τρόπο ζωῆς ποὺ ἔχουν συντελεστεῖ ἀπὸ τὸν 20ο αἰῶνα καὶ μετά, ὑπάρχουν κοινὲς ἐμπειρίες καὶ ἀναφορὲς σὲ ὁμάδες ἀνθρώπων μὲ κοντινὲς ἡλικίες. Οἱ ἀλλαγὲς θὰ ἔλεγα τὶς κάνουν καὶ πιὸ διακριτές. Οἱ ἐμπειρίες ποὺ ἔχουν ὅσοι γεννήθηκαν στὴν προδικτατορικὴ Ἑλλάδα, εἶναι ἀρκετὰ διαφορετικὲς ἀπὸ αὐτὲς ἑνὸς γεννημένου τὸ 2000.
Ὡστόσο δὲν ταιριάζει ἡ ἀμερικάνικη διαστρωμάτωση (Gen X, Millenials κλπ.) μὲ τὴν ἐγχώρια, γιατί αὐτὰ ποὺ σημαδεύουν τις ἐκεῖ γενιές, ἄφησαν ἀνεπηρέαστους τοὺς Ἕλληνες. Δὲν πιστεύω δηλαδὴ στὴν "παγκόσμια κουλτούρα".
Λοξίας έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 16:47Θα κάνω ένα εκτενές σχόλιο πάνω στο ποστ σου, αν δεν σε πειράζει...Niki έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 09:52Τα νέα παιδιά ειδικά στην ηλικία των 17 ετών μόλις συνειδητοποιούν ότι ανεξάρτητα των φροντιστηρίων ανεξάρτητα σπουδών γεννήθηκαν σε μια χώρα που για τα επόμενα 25 χρόνια ακόμα θα χαροπαλεύει με ότι σημαίνει αυτό , μετανάστευση η δουλειά χωρίς μέλλον.
Σε αυτήν την ηλικία μόλις συνειδητοποιούν ότι οι προηγούμενες γενιές τους έχουν καταστρέψει χώρα και ζωή.
Σε αυτήν την ηλικία που οι ορμόνες τους κτυπάνε κόκκινο. Παράλληλα με την απαξίωση της ζωής τους βλέπουν καθημερινά την προκατάληψη των ηλικιωμένων απέναντι τους.
Τους αποκαλούν πιτσιρίκια και σκατόπαιδα σαν να μην έχουν οντότητα η θέση στην κοινωνία.
Τους συγχαίρω που βρίσκουν την δύναμη και το κουράγιο να το ρίξουνε στο αστείο και να βρούνε μέσα από το χιούμορ αυτοσυγκράτηση.
Τους εύχομαι όταν όλοι αυτοί οι γέροι φύγουνε με το καλό να φτιάξουν τον κόσμο τους καλύτερο.
Να θυμούνται τι τους έκαναν και να μην κάνουν το ίδιο στα παιδιά τους
Ανήκω στην γενιά των πρώτων/πρώϊμων boomers (1950) και δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτή γενιά έπαιξε το μέλλον των παιδιών της (Gen X) στα ζάρια. Και το έχασε. Το αν κάποιοι (θέλεις το 10% ; παραπάνω δεν ήταν), δεν συμμετείχαν στον τζόγο, δεν παίζει κανέναν ρόλο παρά μόνον στην ατομική συνείδησή τους.
Βάζοντας στο χρονικό παράθυρο ένα σημερινό άτομο με ηλικία +/- 17 ετών, μιλάς για την Gen Z, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1995 και 2015. Δηλαδή θα πρέπει να έχουν γονείς είτε τους τελευταίους Gen X είτε τους πρώιμους Millenials. Σωστά; Ναι, σωστά.
Έτσι όμως, είναι σαν να βγάζεις από το κάδρο τους μπούμερς, που, στην ουσία, αυτοί έβαλαν ταμπέλα "Πωλούνται τα πάντα και σε καλή τιμή".
Ναι, γράφεις "οι προηγούμενες γενιές" αλλά έτσι χρεώνεις και την "Ήσυχη γενιά", η οποία διαδραμάτισε άλλον ρόλο.
Αλλά κρατάω μικρό καλάθι για το υπογραμμισμένο στο ποστ σου και αυτό, διότι υπάρχει κάτι που έχω δει, μια νοοτροπία που έχω διαπιστώσει, συζητώντας με πολλούς** της Gen X και Millenials, είτε παιδιά των boomers (δικά μου και φίλων μου/γνωστών μου boomers) είτε εγγόνια των πρώιμων boomers.
Δεν θα προσπαθήσω, με κανέναν τρόπο, να δικαιολογήσω την γενιά μου. Τα κάναμε σκατά και αυτό είναι γεγονός αυταπόδεικτο. Πλην όμως, με όσους νέους συζήτησα, διέκρινα μία "απροθυμία", μία "βαριεστημάρα" και κάτι σαν "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;"...
Σαν παράδειγμα...
Στην Ελλάδα, η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο, καθιερώθηκαν οριστικά στα τέλη της δεκαετίας του '70 και αρχές δεκαετίας του '80.
Απεργίες, διαδηλώσεις, ξύλο...τελικά τα κατάφεραν. Οι boomers! Αλλά, σαν ηλίθιοι, μετά από μερικές δεκαετίες το "πουλήσαμε" (μαζί με άλλα δικαιώματα), βυθίζοντας σε εργασιακό μεσαίωνα τα παιδιά μας...
Τα παιδιά μας (και τα εγγόνια μας) λοιπόν, δεν έχουν καμία διάθεση να κατέβουν στον δρόμο και να παλέψουν για να αλλάξει κάτι.
"Εσείς τα κάνατε σκατά", λένε, "εσείς να τα φτιάξετε".
**Λέγοντας "πολλούς", εννοώ φυσικά έναν μικρό αριθμό ( +/- 20 άτομα), που δεν συνάδει για στατιστικό συμπέρασμα με κανέναν τρόπο.
Μακάρι, λοιπόν, να κάνω λάθος και να "διορθώσουν" το μέλλον τους τα παιδιά μας/σας.
Αλλά αν δεν κάνω, τότε πρέπει να ξέρουμε πως και αυτή η "νοοτροπία", δημιούργημα δικό μας είναι. Εμείς μεγαλώσαμε τα παιδιά μας σαν πρίγκηπες/πριγκήπισσες που όλα τους οφείλονται. Οπότε η ανάπτυξη "πριγκηπικής τρυφηλότητας", ήταν αναπόφευκτη.
Καταλαβαίνω πως ο καθένας θα μπορεί να φέρει τα δικά του παραδείγματα, που θα συμφωνούν με την δική μου άποψη ή θα αντιτίθενται.
Θα μπλέξουμε με περιπτωσιολογίες, έτσι...

Καὶ τὰ δυὸ εἶναι τὰ μόνα πὸστ ποὺ προσπαθοῦν νὰ δώσουν ἐξηγήσεις.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Οι γίγαντες Κολοκοτρώνης και Κανάρης και όσοι άλλοι απελευθέρωσαν και μεγαλώσανε την Ελλάδα διαφωνούνε σφόδρα μαζί σου.
Τίποτα δεν θα κάνουνε γιατι δεν εμπνέονται απο τίποτα για το συλλογικό καλό ή για συλλογικούς αγώνες ώστε να αλλάξει η ζωή. Το εαυτό τους μόνο θα κοιτάξουνε ώστε να βρούνε καμια καλή και καλοπληρωμένη θέση οπουδήποτε στον κόσμο. Για την βολεψή τους θα ενδιαφερθούνε αποκλειστικώς. Αυτοί πλέον είναι οι στόχοι. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω με δύο λόγια. Αλλωστε πολίτες του κόσμου αισθάνονται πλέον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 07 Απρ 2025, 10:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Έχω μικρότερο αδερφό. Κάπου είδα και τον όρο Xenial που έχει να κάνει και με την τεχνολογική εξοικείωση (είναι οι τελευταίοι Xers οι οποίοι πρόλαβαν τα πρώτα PC σε μικρή ηλικία).hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2025, 22:29Xmillenial δηλαδή. Το αν είσαι περισσότερο Μιλένιαλ ή Xer εξαρτάται κι από το αν έχεις αδέρφια. Τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια μου ('80 και '78) θα έλεγα ότι έχουν περισσότερα χαρακτηριστικά Μιλένιαλ παρά Xer. Μάλλον η αδερφή μου που είναι η μεγαλύτερη είναι 60-50. Εγώ είμαι φουλ Μιλένιαλ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Έχουν λάλησει στο βρωμο ΚΚΕ. Κατηγορούν τους καταδρομείς για ρατσισμό
από southern » 31 Δεκ 2023, 13:44 » σε Εσωτερική Πολιτική - 37 Απαντήσεις
- 978 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Yochanan
03 Ιαν 2024, 22:03
-
-
- 181 Απαντήσεις
- 3745 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
17 Φεβ 2025, 14:10