hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2025, 13:57
Πτολεμαίος έγραψε: ↑08 Απρ 2025, 05:58
hellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2025, 05:53
Γιατί; Πρόγονός σου είναι;
Δεν πάει έτσι.
Καλά λέει ο γκομπακης.
Εγώ πχ υπάρχω όχι απλά επειδή "δεν πνίγηκε στην κούνια" αλλά κυρίως επειδή έχασε τον πόλεμο.
Αν κέρδιζαν οι ναζί δεν θα γεννιομουν ποτέ.
Την αιτιακή σχέση δεν βλέπω. Οι παππούδες σου δεν θα είχαν παντρευτεί αν δεν γινόταν ο Β΄ΠΠ; Γιατί; Οι γονείς σου;
Πριν σου απαντήσω θα πω κάτι άλλο.
Καμιά φορά μνημονεύω αρνητικά τον παππού μου διότι ενώ είχε φέρει το πρώτο (ή ένα από τα πρώτα) λεωφορείο στο νησί και περνούσαν πολλά λεφτά από τα χέρια του, ήταν τόσο κακοδιαχειριστης που τελικά δεν του έμεινε φράγκο.
Λέω "αχ ρε μαλάκα παππού, αν είχες λιγο επενδυτικό μυαλό τώρα δεν θα χρειαζομουν να δουλεύω, θα ήμουνα πασάς".
Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει.
Διότι πολύ απλά αν είχε λεφτά ο παππούς μου, θα είχε λεφτά μέσω κάποια καλής μπιζνας και ο πατέρας μου.
Άρα δεν θα χρειαζόταν να πάει Γερμανία μέσα '60s και δεν θα γνώριζε την μάνα μου που είναι από Άρτα και άρα δεν θα γεννιόμουν
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο αν δεν έχαναν οι ναζί, δεν θα είχε καταστραφεί η Γερμανία και άρα δεν θα χρειάζονταν εργατικά χέρια →δεν θα είχε πάει ο γέρος και η γριά μου →δεν θα είχα γεννηθεί εγώ.
Όλα αυτά για μόλις 60-70-80 χρόνια πριν.
Όσο πιο παλιά πάμε τόσο περισσοτερο θα άλλαζε το παρόν
Ένας τυχαίος άνθρωπος υπάρχει τώρα επειδή πολύ απλά πριν πχ 50 χρόνια ο πατέρας του ελάττωσε ταχύτητα στο δρόμο όταν τον χαιρέτησε ένας γνωστός.
Όλοι μας είμαστε "προϊόντα" της κάθε λεπτομέρειας όλου του παρελθόντος.