Δεν είναι παράνομο να φαίνονται οι πινακίδες αυτοκινήτων σε φωτογραφίες ούτε ήταν ούτε είναι ακόμη δυνατόν για τον καθένα να θολώνει ή να σβήνει στοιχεία από φωτογραφίες που δημοσιεύει, κατά συνέπεια ο νόμος δεν περιέχει γενική πρόβλεψεη για τις πινακίδες αυτοκινήτων.SeaHawk έγραψε: ↑08 Απρ 2025, 23:05Αν μιλαμε για μικροπαρανομια μιλαμε για κατι τετοιο.Δεν θα επρεπε να φαινονται οι πινακιδες του ανθρωπουhellegennes έγραψε: ↑08 Απρ 2025, 22:47Δεν τον ξέρω προσωπικά για να έχω ολοκληρωμένη άποψη και το φόρουμ δεν μετράει. Στο συγκεκριμένο θέμα θεωρώ ότι ούτε που πέρασε από το μυαλό του ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο.
Εντούτοις, μικροπαρανομίες γενικά πιστεύω πως κάνει και το κρίνω αυτό από το γεγονός ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να παραβιάζει ασύστολα κανόνες του φόρουμ και να ισχυρίζεται ότι δεν κάνει τίποτα κακό. Μπορεί να μην είναι νόμοι του κράτους, αλλά η συμπεριφορά του δείχνει ότι δεν πολυσκοτίζεται από ό,τι θεωρεί λεπτομέρειες στο θέμα της ηθικής.
Όταν λέω μικροπαρανομίες δεν εννοώ τίποτα σοβαρό ποινικό.
Όπως και πολλά άλλα πράγματα που δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα αλλά μπορούν εν δυνάμει να θεωρηθούν προσωπικά δεδομένα, ο νόμος δεν προβλέπει κάτι γενικό, αντ' αυτού κρίνεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά αν καθίσταται δυνατή η πλήρης ταυτοποίηση ανεξάρτητα αν το στοιχείο έχει χαρακτήρα προσωπικού δεδομένου.
Για να επαναλάβω λοιπόν, ΔΕΝ απαγορεύεται να δημοσιεύεις φωτογραφίες όπου φαίνονται οι πινακίδες οχημάτων.
Απαγορεύεται όμως αυτό που έχεις κάνει εσύ, που αποθήκευσες δηλαδή την φωτογραφία αυτήν χωρίς την άδειά μου, κατά συνέπεια θα σου ζητήσω να την διαγράψεις από οπουδήποτε την έχεις αποθηκεύσει γιατί ΜΠΟΡΩ να σου κάνω μήνυση γι' αυτό καθώς και για την αναδημοσίευση ξεχωριστά.
Δυο παραβάσεις λοιπόν σε ένα ποστ.