τι ΔΕΝ τρωτε
- Antipnevma
Re: τι ΔΕΝ τρωτε
Και επίσης εννοείται πως ποτέ δεν πίνουμε κόκκινο κρασί χωρίς να προσθέσουμε μία πρέζα αλάτι για να ενισχύσουμε την γεύση του. Είναι βάρβαρο να πίνουμε ανάλατο το ερυθρό.
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη
- Antipnevma
Και εννοείται πως ποτέ δεν τρώμε ψωμί που έχει αφεθεί εκτός κατάψυξης, είναι ιεροσυλία και βαρβαρότητα να αφήνουμε ψωμί να εκτίθεται στον αέρα. Με το που αγοράσουμε φρέσκο ψωμί αμέσως το κόβουμε σε δύο κομμάτια, τυλίγουμε το καθένα σε μεμβράνη, τα βάζουμε σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Μόλις είμαστε έτοιμοι να καταναλώσουμε βάζουμε το ένα κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να ξεπαγώσει ίσα ίσα, κόβουμε όσα φρατζολάκια θέλουμε (το κόψιμο είναι πιο δύσκολο αλλά μας επιτρέπει να έχουμε πιο ομοιόμορφα φρατζολάκια στο μέγεθος που θέλουμε), βάζουμε ό,τι δεν κόψαμε κατευθείαν στην κατάψυξη και περιμένουμε οι φρατζόλες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τις βάλουμε στο στόμα. Έτσι τρώνε ψωμί οι σύγχρονοι πολιτισμένοι άνθρωποι.
Αν και μου αρέσει πάρα πολύ δεν τρώω ψωμί (έχω ήπια νομίζω δυσανεξία στη γλουτένη). Φουσκώνω σαν ζυμάρι ακόμη και αν είναι γερμανικού τύπου το ψωμί ή και ψωμί σίκαλης (το ανέχομαι καλύτερα αλλά δεν βρίσκω).
Για την κατάψυξη δεν γνώριζα, όταν αγοράζω το διατηρώ στο ψυγείο.
- Antipnevma
Καλύτερα να μην τρως καθόλου ψωμί από σιτάρι ή σίκαλη αν έχεις δυσανεξία. Χρειάζεσαι άλλα πράγματα όπως αυτό εδώ που είναι εξαιρετικό και θυμίζει πολύ σταρένιο ψωμί. Εν πάσει περίπτωση όλα τα ψωμιά θέλουν κατάψυξη, δεν αρκεί το ψυγείο για να μείνουν εύγευστα.Antares έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 15:16Αν και μου αρέσει πάρα πολύ δεν τρώω ψωμί (έχω ήπια νομίζω δυσανεξία στη γλουτένη). Φουσκώνω σαν ζυμάρι ακόμη και αν είναι γερμανικού τύπου το ψωμί ή και ψωμί σίκαλης (το ανέχομαι καλύτερα αλλά δεν βρίσκω).
https://modernistcuisine.com/recipes/gl ... e-brioche/
Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 15:12Και εννοείται πως ποτέ δεν τρώμε ψωμί που έχει αφεθεί εκτός κατάψυξης, είναι ιεροσυλία και βαρβαρότητα να αφήνουμε ψωμί να εκτίθεται στον αέρα. Με το που αγοράσουμε φρέσκο ψωμί αμέσως το κόβουμε σε δύο κομμάτια, τυλίγουμε το καθένα σε μεμβράνη, τα βάζουμε σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Μόλις είμαστε έτοιμοι να καταναλώσουμε βάζουμε το ένα κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να ξεπαγώσει ίσα ίσα, κόβουμε όσα φρατζολάκια θέλουμε (το κόψιμο είναι πιο δύσκολο αλλά μας επιτρέπει να έχουμε πιο ομοιόμορφα φρατζολάκια στο μέγεθος που θέλουμε), βάζουμε ό,τι δεν κόψαμε κατευθείαν στην κατάψυξη και περιμένουμε οι φρατζόλες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τις βάλουμε στο στόμα. Έτσι τρώνε ψωμί οι σύγχρονοι πολιτισμένοι άνθρωποι.

Τακτική που ακολουθώ από χρόνια.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Ευχαριστώ, δεν έχω συνήθως διάθεση να φτιάξω ψωμί χωρίς γλουτένη, κάποτε αγόραζα έτοιμο αλλά δεν μου άρεσε καθόλου και πιστεύω ότι είναι γεμάτο ζάχαρη και συντηρητικά.Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 15:46
Καλύτερα να μην τρως καθόλου ψωμί από σιτάρι ή σίκαλη αν έχεις δυσανεξία. Χρειάζεσαι άλλα πράγματα όπως αυτό εδώ που είναι εξαιρετικό και θυμίζει πολύ σταρένιο ψωμί. Εν πάσει περίπτωση όλα τα ψωμιά θέλουν κατάψυξη, δεν αρκεί το ψυγείο για να μείνουν εύγευστα.
https://modernistcuisine.com/recipes/gl ... e-brioche/
- Antipnevma
Μπράβο. Και για την κοπή του ψωμιού να χρησιμοποιείς οδοντωτό ηλεκτρικό μαχαίρι όχι τα απλά σαν τους νεάντερταλ.aLiCat έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 15:51Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 15:12Και εννοείται πως ποτέ δεν τρώμε ψωμί που έχει αφεθεί εκτός κατάψυξης, είναι ιεροσυλία και βαρβαρότητα να αφήνουμε ψωμί να εκτίθεται στον αέρα. Με το που αγοράσουμε φρέσκο ψωμί αμέσως το κόβουμε σε δύο κομμάτια, τυλίγουμε το καθένα σε μεμβράνη, τα βάζουμε σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Μόλις είμαστε έτοιμοι να καταναλώσουμε βάζουμε το ένα κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να ξεπαγώσει ίσα ίσα, κόβουμε όσα φρατζολάκια θέλουμε (το κόψιμο είναι πιο δύσκολο αλλά μας επιτρέπει να έχουμε πιο ομοιόμορφα φρατζολάκια στο μέγεθος που θέλουμε), βάζουμε ό,τι δεν κόψαμε κατευθείαν στην κατάψυξη και περιμένουμε οι φρατζόλες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τις βάλουμε στο στόμα. Έτσι τρώνε ψωμί οι σύγχρονοι πολιτισμένοι άνθρωποι.
Τι έγινες ρε συ, πέρασε η αναρχική σου περίοδος ?Antipnevma έγραψε: ↑08 Απρ 2025, 19:22Εννοείται ότι δεν τρώμε ποτέ 'καλοψημένο' κρέας είτε βοδινό είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο είτε αρνίσιο είτε οτιδήποτε
Σε ποια αυτοκρατορία τα τρώγανε έτσι που λες και γουστάρεις ?
Εγώ τα κρέατα αν δεν είναι ξεροψημένα τα προσπερνάω, σαλατούλα και πατάτες τηγανητές, ωμοφαγία μόνο τα αρπακτικά
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 14:19Και επίσης εννοείται πως ποτέ δεν πίνουμε κόκκινο κρασί χωρίς να προσθέσουμε μία πρέζα αλάτι

Το ροζέ πως να το πίνουμε ?
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Λέιζερ ρε, λέιζερ!Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 21:07Μπράβο. Και για την κοπή του ψωμιού να χρησιμοποιείς οδοντωτό ηλεκτρικό μαχαίρι όχι τα απλά σαν τους νεάντερταλ.aLiCat έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 15:51Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 15:12Και εννοείται πως ποτέ δεν τρώμε ψωμί που έχει αφεθεί εκτός κατάψυξης, είναι ιεροσυλία και βαρβαρότητα να αφήνουμε ψωμί να εκτίθεται στον αέρα. Με το που αγοράσουμε φρέσκο ψωμί αμέσως το κόβουμε σε δύο κομμάτια, τυλίγουμε το καθένα σε μεμβράνη, τα βάζουμε σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Μόλις είμαστε έτοιμοι να καταναλώσουμε βάζουμε το ένα κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να ξεπαγώσει ίσα ίσα, κόβουμε όσα φρατζολάκια θέλουμε (το κόψιμο είναι πιο δύσκολο αλλά μας επιτρέπει να έχουμε πιο ομοιόμορφα φρατζολάκια στο μέγεθος που θέλουμε), βάζουμε ό,τι δεν κόψαμε κατευθείαν στην κατάψυξη και περιμένουμε οι φρατζόλες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου πριν τις βάλουμε στο στόμα. Έτσι τρώνε ψωμί οι σύγχρονοι πολιτισμένοι άνθρωποι.
- Antipnevma
Σχεδόν κανένας σεφ παγκοσμίως δεν τρώει ξεροψημένα κρέατα και υπάρχει λόγος για αυτό.Μπίστης έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 21:29Τι έγινες ρε συ, πέρασε η αναρχική σου περίοδος ?Antipnevma έγραψε: ↑08 Απρ 2025, 19:22Εννοείται ότι δεν τρώμε ποτέ 'καλοψημένο' κρέας είτε βοδινό είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο είτε αρνίσιο είτε οτιδήποτε
Σε ποια αυτοκρατορία τα τρώγανε έτσι που λες και γουστάρεις ?
Εγώ τα κρέατα αν δεν είναι ξεροψημένα τα προσπερνάω, σαλατούλα και πατάτες τηγανητές, ωμοφαγία μόνο τα αρπακτικά
Όχι ακριβώς, απλώς εξελίχθηκα σε leftcom κομμουνιστή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antipnevma την 09 Απρ 2025, 22:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ο πατσας ειναι φοβερος,αλλα εμεινα ενεος τις προαλλες οταν πηγα στον εκλεκτο κατα τα αλλα Τσαρουχα,που τον προτεινω ανεπιφυλακτα( και μου ειπε να βαλω εγω αλατι,οσο θελω
κατι τετοιο,δεν θυμαμαι ακριβως...
μα αμα ηξερα τον σωστο συνδυασμο για τον πατσα και καθε φαγητο θα ανοιγα ενα μαγαζι!
υποθετω αν το πεις εναν κανονικο τον μαγειρα βεβαια θα καταλαβει ποσο.
τι νεα ηθη ειναι αυτα,ημαρτον!
επισης δεν μου αρεσουν οι ριζικες ανακαινισεις(ο τσαρουχας εκανε μια τετοια),θα πρεπει να καταλαβουμε πως στην Ευρωπη τα τοποσημα διατηρουνται,δεν τα χαλας για κατι του συρμου ...χανουν τον χαρακτηρα τους αλλιως..αλλο πραγμα να βγαλεις τα παντα στην κουζινα μεσα να τα ανακαινισεις κ.λπ και αλλο να ξηλωσεις την σαλα σου και να την αλλαξεις σε μεγαλο βαθμο...τι να πω
αυτο ειναι αβανταζ για τα παλια μαγαζια ρε παιδια,ημαρτον! η πατινα τους
να ανακαινισουμε και την αχειροποιητο αν ειναι να βαλουμε λιγο μπετον να δειξει
θυμαμαι και μπουγατσα Δωδωνη,εκλεισε το κεντρικο της εγνατιας που εκανε μπουγατσα στα καρβουνα!
και εγινε ενα ακομα μαγαζι οπως τα αλλα μπουγατσατσιδικα(με ωραιο προιον βεβαια,ιδιως τα μπουγατσακια του)
βεβαια πρεπει να βοηθαει και ο δημος

μα αμα ηξερα τον σωστο συνδυασμο για τον πατσα και καθε φαγητο θα ανοιγα ενα μαγαζι!

υποθετω αν το πεις εναν κανονικο τον μαγειρα βεβαια θα καταλαβει ποσο.
τι νεα ηθη ειναι αυτα,ημαρτον!
επισης δεν μου αρεσουν οι ριζικες ανακαινισεις(ο τσαρουχας εκανε μια τετοια),θα πρεπει να καταλαβουμε πως στην Ευρωπη τα τοποσημα διατηρουνται,δεν τα χαλας για κατι του συρμου ...χανουν τον χαρακτηρα τους αλλιως..αλλο πραγμα να βγαλεις τα παντα στην κουζινα μεσα να τα ανακαινισεις κ.λπ και αλλο να ξηλωσεις την σαλα σου και να την αλλαξεις σε μεγαλο βαθμο...τι να πω

να ανακαινισουμε και την αχειροποιητο αν ειναι να βαλουμε λιγο μπετον να δειξει

θυμαμαι και μπουγατσα Δωδωνη,εκλεισε το κεντρικο της εγνατιας που εκανε μπουγατσα στα καρβουνα!
και εγινε ενα ακομα μαγαζι οπως τα αλλα μπουγατσατσιδικα(με ωραιο προιον βεβαια,ιδιως τα μπουγατσακια του)
βεβαια πρεπει να βοηθαει και ο δημος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κοκκορας την 09 Απρ 2025, 22:15, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Antipnevma
Το πίνουμε έχοντας το περάσει από το μπλέντερ. Τα κρασιά θέλουν hyperdecanting.Μπίστης έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 21:30Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 14:19Και επίσης εννοείται πως ποτέ δεν πίνουμε κόκκινο κρασί χωρίς να προσθέσουμε μία πρέζα αλάτι
https://modernistcuisine.com/mc/how-to- ... your-wine/
Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 21:58Το πίνουμε έχοντας το περάσει από το μπλέντερ. Τα κρασιά θέλουν hyperdecanting.Μπίστης έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 21:30Antipnevma έγραψε: ↑09 Απρ 2025, 14:19Και επίσης εννοείται πως ποτέ δεν πίνουμε κόκκινο κρασί χωρίς να προσθέσουμε μία πρέζα αλάτι
https://modernistcuisine.com/mc/how-to- ... your-wine/

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 56 Απαντήσεις
- 2261 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ