7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο
- Ληστοσυμμορίτης
7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο
Είναι πλέον ώριμο με την ανάπτυξη της επιστήμης η εργάσιμη εβδομάδα να είναι 35ωρη, οτιδήποτε πέρα αυτού να θεωρείται υπερεργασία/υπερωρία.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- Έκτωρ Φοίνιξ
- Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ
Re: 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο
Είναι πλέον ώριμο, με την ανάπτυξη της κεφαλαιοκρατίας και τη γιδοποίηση των λαών, η εργάσιμη εβδομάδα να είναι 90ωρη.
Eλληνας=Τεμπελια,το λενε 100 κατασκευαστες πλυντηριων.4ημερο 4ωρο με 3 χιλιαρικα βασικο το μηνα και 14 μισθα.
Δε σας άρεσαν 1120 ευρα χωρις καν να δουλευειςΛηστοσυμμορίτης έγραψε: ↑07 Απρ 2025, 23:43Είναι πλέον ώριμο με την ανάπτυξη της επιστήμης η εργάσιμη εβδομάδα να είναι 35ωρη, οτιδήποτε πέρα αυτού να θεωρείται υπερεργασία/υπερωρία.

Sid Vicious έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 01:10Ωπ δεν το ηξερα αυτο για την Alexia. Εσυ δικος μου εισαι, αληθινος σοσιαλιστης και οχι σαν τους φλουφληδες και τους μπουμπηδες που θελουν να μας βαλουν στην σκλαβια του 8ωρου για να καρπωνονται την υπεραξια που δημιουργουν οι εργατοωρες μας και ο ιδρωτας μας κατι κηφηνες αχρηστοι κομμισαριοι και ινστρουχτορεςΝon4me έγραψε: ↑20 Απρ 2021, 01:04Σιγα μη παμε και σε ρωμαικη γαλέρα να βαρέσουμε κουπί .
1120 ευρα επιδομα ανεργιας ειχε προτεινει τοαλεκάκι
, αλλα οι φλουφληδες κ οι μπουμπηδες την φαγαν ως γνησιοι τσιφλικαδες για να φέρουν τον κουτσουμπα να κανουν φεστιβάλ κ αρώματα .
https://www.kathimerini.gr/politics/408 ... ei-to-kke/Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ προτείνει το ΚΚΕ
Oι Έλληνες δουλεύουν πολύ πάνω από τον μ.ο. της Ευρώπης

Το θέμα δεν είναι πόσο δουλεύεις αλλά τι αποτέλεσμα έχει η δουλειά σου. Μπορεί εγώ και ένας αντίστοιχος υπάλληλος γραφείου στη Γερμανία (με τα ίδια προσόντα και χρόνια υπηρεσίας) να δουλεύουμε το ίδιο ή εγώ παραπάνω και αυτός/ή να αμείβεται με 7500 ευρώ μικτά (5500-6000 καθαρά π.χ. στη Mercedes) και εγώ με 1500 ευρώ μικτά (1000 καθαρά).
-
12ωρο - 6ήμερο - 72ωρο με μέγιστο μισθό τα 200 ευρώ μεικτά. Τόσο πρέπει στους ελ...
βρε απαιτείστε και περάστε πρώτα το διάλλειμα να είναι μέσα στον χρόνο εργασίας και όχι έξτρα ώρα και μετά βλέπουμε την μείωση του ωραρίου.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Εκτός ότι είμαστε απ’ τους πχιό εργατικότερους λαούς, είμαστε κι ο πχιό αδικημένος — δεν το λέω εγώ, το λένε οι γιαγιάδες μας που έζησαν κατοχή, χούντα και τώρα ΕΦΚΑ.
Ξυπνάμε με τον ήλιο (ή τέλος πάντων όταν χτυπήσει το 3ο snooze), δουλεύουμε 10 ώρες, πληρωνόμαστε για 4, και το κράτος μας τα παίρνει λες και βγάλαμε πετρέλαιο στη Μάνδρα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο εξωτερικό νομίζουν ότι όλοι καθόμαστε σε καφενεία με φραπέ στο χέρι και λέμε 'ελα μωρέ, άστο για αύριο'. Μα αν δεν δουλεύαμε, πώς εξηγείται ότι έχουμε 2 δουλειές, 3 δάνεια, και 4 delivery την εβδομάδα;
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
- Ληστοσυμμορίτης
Αν θεωρείς πως η υπόθεση και αυτή είναι ανάθεση δουλειάς σε κάποιον άλλον κάνεις λάθος. Αυτή η αντίληψη διοχετεύεται από τις αστικές εκλογές και τα συνδικαλιστικά στελέχη που μας λένε ψηφίστε με και αράξτε, οι εκλογές θα σας λύσουν την καθημερινότητα, θα σας κάνω το Α, θα σας κάνω το Β, θα γίνει το άλλο. Η ίδια η πείρα έχει δείξει πως αυτά είναι υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης και όχι 5-10 καλούς ή κακούς. ¨οτι έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι είναι μετά από μακρά και επίπονη διαδικασία αγώνων, όχι μόνο μιας μέρας.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Σαν εργάτρια που δούλευα σε πολυεθνική στη Γερμανία (κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτων) το διάλλειμα ήταν στο οκτάωρο, δηλαδή ήταν εφτάωρη η εργασία αλλά πληρωνόταν για οκτάωρη.
Σε ποιο οικογενειακή επιχείρηση ήταν εκτός του οκταώρου (δύο μισάωρα).
Σε ποιο οικογενειακή επιχείρηση ήταν εκτός του οκταώρου (δύο μισάωρα).
εμενα η γιαγια μου δούλευε στη miele
Πόσων χρονών είναι; Αν είναι γύρω στα 74 (στην ηλικία της μητέρας μου) ήταν καλύτερα τότε. Αν ήθελαν τελείωναν τα κομμάτια σε 4 ώρες και κάθονταν αλλά τους έλεγαν να μην το κάνουν και να δουλεύουν αργά γιατί θα ζητήσουν περισσότερη παραγωγή οι προϊστάμενοι.