Ερωτήματα που ποτέ δεν κάνουμε.

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Ερωτήματα που ποτέ δεν κάνουμε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Απρ 2025, 15:04

Urzaring13 έγραψε:
11 Απρ 2025, 04:09
Βλέπω οτι λαμβάνω πολλά αρνητικά μηνύματα πολύ αρνητισμό γενικά για αυτήν τη συζήτηση. Γι' αυτό από μέρους μου το σταματάω εδώ. Πρός το παρόν.

.

Δε ξέραμε ρε φίλε οτι θέλεις μόνο θετικές απαντήσεις που να συμφωνούσαν με τις δικές σου.....

Δε μας το είπες κι απο την αρχή βλέπεις να φέρουμε στο νήμα τα κουνελάκια μας να παίξουν με λαγουδάκια σου.....

Το να μην απαντάς ομως στα ερωτήματα που σου κάνουν αν δεν είναι Αρνιτισμός τι είναι ;;;

.
Εικόνα

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ την 11 Απρ 2025, 15:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Urzaring13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Urzaring13 » 11 Απρ 2025, 15:08

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
11 Απρ 2025, 15:04
Urzaring13 έγραψε:
Βλέπω οτι λαμβάνω πολλά αρνητικά μηνύματα πολύ αρνητισμό γενικά για αυτήν τη συζήτηση. Γι' αυτό από μέρους μου το σταματάω εδώ. Πρός το παρόν.

.

Δε ξέραμε ρε φίλε οτι θέλεις μόνο θετικές απαντήσεις που να συμφωνούσαν με τις δικές σου.....

Δε μας το είπες κι απο την αρχή βλέπεις να φέρουμε στο νήμα τα κουνελάκια μας παίξουν με λαγουδάκια σου.....

Το να μην απαντάς ομως στα ερωτήματα που σου κάνουν αν δεν είναι Αρνιτισμός τι είναι ;;;

.
[img]https://i.postimg.cc/DwcqYVMm/4410 ... .jpg[/img]

.
Υπάρχει και ένα όριο προσβολών και ειρωνείας που μπορώ να ανεχθώ. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για τα πιστεύω μου.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Απρ 2025, 15:28

Urzaring13 έγραψε:
11 Απρ 2025, 15:08
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
11 Απρ 2025, 15:04
Urzaring13 έγραψε:

.

Δε μας το είπες κι απο την αρχή βλέπεις να φέρουμε στο νήμα τα κουνελάκια μας παίξουν με λαγουδάκια σου.....

.
[img]https://i.postimg.cc/DwcqYVMm/4410 ... .jpg[/img]

.
Υπάρχει και ένα όριο προσβολών και ειρωνείας που μπορώ να ανεχθώ. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για τα πιστεύω μου.

.

Δηλαδή οταν ο Αριστοτέλης ελεγε στον Πλάτωνα οτι η θεωρία των Ιδεών ήταν κλαμπαρχιδιές με λαδορίγανη

ή ο Αναξαγόρας έλεγε οτι ο Αριστοτέλης είναι ο μόνος νηφάλιος ανάμεσα σε ένα θίασο μεθυσμένων

επρεπε να τους στείλουν εξορία γιατί δεν μπορούσαν να ανεχθούν τις άλλες γνώμες ;;;

Και η μέγιστη Ειρωνεία δεν είναι να ανοίγεις νήμα με τον ΓΑΜΑΤΟ ΤΙΤΛΟ.....Ερωτήματα που ποτέ δεν κάνουμε.....

και να μην απαντάς στα ερωτήματα που σου κάνουνε ;;; . :xena:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Urzaring13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Urzaring13 » 11 Απρ 2025, 15:32

Είσαι χυδαίος. Από 'μενα τέλος.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 11 Απρ 2025, 18:26

sys3x έγραψε:
11 Απρ 2025, 14:57
Από που κλάνουν τα μπαρμπούνια;
δεν κλανουν. γι αυτο ειναι κοκκινα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Απρ 2025, 21:08

taxalata xalasa έγραψε:
10 Απρ 2025, 04:31
lonelyrider έγραψε:
10 Απρ 2025, 04:26
Urzaring13 έγραψε:
10 Απρ 2025, 03:56
Υπάρχουν κάποια ερωτήματα θεολογικού περιεχομένου που δεν τυχαίνει και τόσο συχνά να θέσουμε στον εαυτό μας. Ισως δεν μας αρέσουν, ή δεν αναφέρεται κάτι στα ιερά βιβλία, ή δεν πάει το μυαλό μας εκεί. Οπως για παράδειγμα "Κοιτάει ο θεός τα οικονομικά μεγέθη;" Δηλαδή ποιές μετοχές ανεβαίνουν, ποιές κατεβαίνουν, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες κτλπ. Τον απασχολούν αυτά τα μεγέθη; Κάποιος που θεωρεί τον θεό το υπέρτατο καλό νομίζω θα δυσκολευτεί με αυτό το ερώτημα. Η ένα άλλο "Εχει ο θεός σεξουαλικές σχέσεις;" Και αν ναι είναι ετεροφυλόφιλος ομοφυλόφιλος ή τι γενικά; Και πάλι όποιος πηγαίνει στην Εκλησσία και σκέπτεται τον θεό ως το ιερό φως θα δυσκολευτεί λίγο με αυτό το ερώτημα. Τι πιστεύετε;
Ο Θεός ειναι παντογνωστης. Ασχολειται με τα παντα. Ξερει και το παρελθον και το παρον και το μελλον. Αρα και τα χρηματιστηρια ξερει τις απατες τους κι οτι αλλο θες.
Ο Θεος επισης ως ανθρωπος, ο Χριστος ουδεποτε ειχε ή θα εχει σεξουαλικες σχεσεις. Αυτο θα ηταν αδιανοητο για τη θεοτητα. Ακομα και η Παναγια που εφερε το Χριστο στον κοσμο, αντρας δεν την αγγιξε ποτε ακομα και ως την κοιμηση της.
Τα ερωτηματα που θετεις δειχνουν οτι θεολογικα δεν εισαι καταρτισμενος.
Δεν ειναι κακο το οποιοδηποτε θεολογικο ερωτημα αρκει να μην ειναι κακοβουλο.
εχεις ορεξη?

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Urzaring13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Urzaring13 » 15 Απρ 2025, 06:21

Λοιπόν θα κάνω μια απόπειρα να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση σε ήρεμο τόνο.
Blackdog έγραψε:
10 Απρ 2025, 16:54
Urzaring13 έγραψε:
10 Απρ 2025, 03:56
Υπάρχουν κάποια ερωτήματα θεολογικού περιεχομένου που δεν τυχαίνει και τόσο συχνά να θέσουμε στον εαυτό μας. Ισως δεν μας αρέσουν, ή δεν αναφέρεται κάτι στα ιερά βιβλία, ή δεν πάει το μυαλό μας εκεί. Οπως για παράδειγμα "Κοιτάει ο θεός τα οικονομικά μεγέθη;" Δηλαδή ποιές μετοχές ανεβαίνουν, ποιές κατεβαίνουν, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες κτλπ. Τον απασχολούν αυτά τα μεγέθη; Κάποιος που θεωρεί τον θεό το υπέρτατο καλό νομίζω θα δυσκολευτεί με αυτό το ερώτημα. Η ένα άλλο "Εχει ο θεός σεξουαλικές σχέσεις;" Και αν ναι είναι ετεροφυλόφιλος ομοφυλόφιλος ή τι γενικά; Και πάλι όποιος πηγαίνει στην Εκλησσία και σκέπτεται τον θεό ως το ιερό φως θα δυσκολευτεί λίγο με αυτό το ερώτημα. Τι πιστεύετε;
Κατ αρχην θεωρω οτι μιλας για τον χριστιανικο θεο, ετσι οπως παρουσιαζεται απ την ΚΔ

Θα ελεγα οτι τετοιου ειδους ερωτηματα απαντηθηκαν απ την αρχη. Ο Θεος δεν ενδιαφερεται για το χρημα (αντιθετα με τους παπαδες), ηταν μαλιστα μεσα στους 3 πειρασμους στην ερημο οπου ο Χριστος αρνηθηκε να γονατισει στον διαβολο οταν για ανταλαγμα θα του χαριζε ολα τα βασιλεια του κοσμου. Σε αλλη περιπτωση εδιωξε τον πλουσιο για να χαρισει οτι εχει στους φτωχους και να τον ακολουθησει μετα. Τελος θυμαμαι την φραση που δειχνοντας το νομισμα στον κοσμο ειπε οτι ανηκει στον καισαρα να πηγαινει εκει και οτι ανηκει στον θεο να πηγαινει σε αυτον.

Στην αλλη περιπτωση, ο θεος δεν εχει σεξουαλικες σχεσεις γιατι απλα δεν αναπαραγεται. Οι αγγελοι παρουσιαζονται σαν αφυλοι και το ιδιο λεει ο παυλος οτι θα συμβει στους ανθρωπους την δευτερα παρουσια δηλ οτι ολοι θα αναστηθουν χωρις γεννητικα οργανα. Το οτι ο θεος ειναι αφυλος ισχυει σε ολες τις αβρααμικες θρησκειες, για τις αλλες δεν ξερω.
Δεν μιλάω μόνο για τον Χριστιανικό θεό. Δεν υπάρχει λόγος να διαλέξεις από όλες τις θρησκείες μόνο αυτόν τον θεό και να μιλήσεις μόνο γι' αυτόν. Αν ένας θεός γονατίζει στον διάβολο δεν είναι θεός. Ούτε από θνητούς δεν ανέχομαι αυτή τη συμπεριφορά ούτε γι αστείο. Το χάρτινο χρήμα και γενικά το χρήμα έχει μια ποταπότητα σε σύγκριση με το πνεύμα. Υλη με ενέργεια. Η ενέργεια είναι ανώτερο πράγμα. Εκτός από τις χρυσές λίρες που είναι το φυσικό χρήμα του θεού. Οτι ο θεός δεν έχει σεξουαλικές σχέσεις πως το καταπίνεις έτσι αμάσητο; Δεν πρέπει να υπάρχει μια αιτιολογία; Γιατί δηλαδή είναι η παρθενία κάποια ανώτερη αξία; Γιατί;

Άβαταρ μέλους
Urzaring13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Urzaring13 » 15 Απρ 2025, 06:24

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
10 Απρ 2025, 17:25
Urzaring13 έγραψε:
10 Απρ 2025, 09:40
Beria έγραψε:
10 Απρ 2025, 08:35

Αδιάφορον εφόσον πιστεύεις σε οποιοδήποτε ανύπαρκτο τοτέμ
Ε το να πιστεύεις σε μια ολότητα, στο Σύμπαν ας πούμε δεν το θεωρώ το ίδιο...

.

Τι σημαίνει Πιστεύω στο Σύμπαν ρε μεγάλε..... :smt017

.
Πιστεύω οτι υπάρχουν πολλά πνεύματα. Το πνεύμα της γης. Το πνεύμα του Ηλιου. Το πνεύμα των γαλαξιών. Το πνεύμα του ορατού Σύμπαντος. Το πνεύμα του άπειρου Σύμπαντος (omniverse) και άλλα πολλά. Αλλά δεν έχω αποδείξεις. Προς το παρόν.

Άβαταρ μέλους
Urzaring13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Urzaring13 » 15 Απρ 2025, 07:24

Γενικά το να είσαι σε μια ηλικία και να λες "Εχω απογοητευτεί από τη ζωή" και δεν πιστεύω σε κανέναν και τίποτα είναι μια λανθασμένη στάση. Δείχνει λειψανδρία, έλλειψη μαχητικότητας και αδυναμία πνεύματος. Αλλοι πέρασαν δια πυρός και σιδήρου για να έχεις εσύ μια ζωή.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 17 Απρ 2025, 12:22

Urzaring13 έγραψε:
15 Απρ 2025, 07:24
Γενικά το να είσαι σε μια ηλικία και να λες "Εχω απογοητευτεί από τη ζωή" και δεν πιστεύω σε κανέναν και τίποτα είναι μια λανθασμένη στάση. Δείχνει λειψανδρία, έλλειψη μαχητικότητας και αδυναμία πνεύματος. Αλλοι πέρασαν δια πυρός και σιδήρου για να έχεις εσύ μια ζωή.

Να στο κάνω πιο προσωπικό. Εγω δεν θεωρώ οτι με έχει απογοητεύσει η ζωή μου, ούτε οι επιλογές μου, στο γενικότερο πλαίσιο.
Εχω μπολντάρει το τελευταίο σου ''αριστούργημα''. Μάλλον εννοείς τους ''αγίους'' που επιλεξαν να θυσιαστούν. Πόθεν προκύπτει οτι αυτοί μου έκαναν τη ζωή μου καλλίτερη; Πώς το κατάφεραν στο πρακτικό επίπεδο; Με διδαχές;

Η ζωή είναι δική μου, έχω ένα κανονάκι και πορεύομαι. Όταν τελειώσει, μια ακόμα φευγάτη.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Urzaring13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Urzaring13 » 17 Απρ 2025, 12:29

Πασιφάη έγραψε:
17 Απρ 2025, 12:22
Urzaring13 έγραψε:

Να στο κάνω πιο προσωπικό. Εγω δεν θεωρώ οτι με έχει απογοητεύσει η ζωή μου, ούτε οι επιλογές μου, στο γενικότερο πλαίσιο.
Εχω μπολντάρει το τελευταίο σου ''αριστούργημα''. Μάλλον εννοείς τους ''αγίους'' που επιλεξαν να θυσιαστούν. Πόθεν προκύπτει οτι αυτοί μου έκαναν τη ζωή μου καλλίτερη; Πώς το κατάφεραν στο πρακτικό επίπεδο; Με διδαχές;

Η ζωή είναι δική μου, έχω ένα κανονάκι και πορεύομαι. Όταν τελειώσει, μια ακόμα φευγάτη.
Αλλοι με διδαχές άλλοι έπεσαν στα λιοντάρια. Αλλά ναι οι διδαχές είναι το σημαντικότερο όλων.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 17 Απρ 2025, 12:47

Urzaring13 έγραψε:
17 Απρ 2025, 12:29
Πασιφάη έγραψε:
17 Απρ 2025, 12:22
Urzaring13 έγραψε:

Αλλοι με διδαχές άλλοι έπεσαν στα λιοντάρια. Αλλά ναι οι διδαχές είναι το σημαντικότερο όλων.
Άρα μου λες οτι επειδή κάποιοι θεώρησαν μέγιστο κατόρθωμα να πέσουν στα λιοντάρια, πρέπει εγώ να τους μνημονεύω εσαει και να δέχομαι την κατήχηση, μηπως και χαθούν πελάτες από την ομολογία πίστεως;

Ο προσηλυτισμός, θεωρείται ποινικό αδίκημα. Απλά στο επισημαίνω.

Άβαταρ μέλους
Urzaring13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Urzaring13 » 17 Απρ 2025, 12:51

Μη τους μνημονεύεις. Το Λεωνίδα τον μνημονεύεις; Κάνε οτι θες δεν σου επιβάλλει κανείς κάτι.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Απρ 2025, 12:59

το θέμα μας είναι γιατί ο Θεός δεν κοιτάει τα οικονομικά μεγέθη και γιατί δεν κάνει σεξ.

Ναι, αλλά άμα θέταμε τέτοια ερωτήματα, τότε μπορούμε να θέσουμε το εξής: Γιατί ο Θεός δεν παρουσιάζει μεσημεριανή εκπομπή ινφοτέημεντ; Θα είχε ενδιαφέρον οι πιστοί να γνωρίζουν τις απόψεις του σε διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 17 Απρ 2025, 13:05

Urzaring13 έγραψε:
17 Απρ 2025, 12:51
Μη τους μνημονεύεις. Το Λεωνίδα τον μνημονεύεις; Κάνε οτι θες δεν σου επιβάλλει κανείς κάτι.
Ο Λεωνίδας είναι αγαπημένος. Δεν θα μπω όμως σε καμιά τρελλή διαδικασία. Εμένα μ'αρέσει και ο Αλκιβιάδης, δεν ξέρω αν το ξέρεις. :003:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών