Επιτέλους και λίγη λογική (Trans UK)

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Imperium

Re: Επιτέλους και λίγη λογική (Trans UK)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 17 Απρ 2025, 13:05

Καραμελίτσα έγραψε:
17 Απρ 2025, 12:44
Imperium έγραψε:
17 Απρ 2025, 12:15

Να μην βλέπεις μπάτσο για μήνες άμα συμβεί ληστεία η διάρρηξη, αλλά να σκάνε έξι περιπολικά μέσα σε 5' γιατί κάποιος έγινε misgender?
αυτό μακάρι να γίνει στο φόρουμ, συνέχεια με κάνουν misgender, αλλά δεν έχει γίνει ούτε μία διαγραφή.
Μήτσο, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, είσαι πια άνδρας. Ασ' τα κλαψουρίσματα, πάνε αυτές οι εποχές.

Θα υπεραμυνθώ όμως, μέχρι τέλους, το δικαίωμα σου να ζεις σαν γυναίκα, αφού αυτό θέλεις.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Απρ 2025, 13:05

Φεμινίστριες πανηγυρίζουν την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ζούμε σε ένα σύστημα.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 17 Απρ 2025, 13:10

Ακροδεξιοί ναζιστές... :smt005:

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 17 Απρ 2025, 13:22

axilmar έγραψε:
17 Απρ 2025, 11:20

δεν ειναι κατρακυλα οι τρανς γυναικες να μην θεωρουνται γυναικες.

Αυτό είπα κι εγώ. Κατρακύλα είναι ότι λιγότερα από 20 χρόνια μετά την πρώτη αναγνώριση γάμου ομοφύλων, φτάσαμε να συζητιέται σοβαρά αν οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες (και χίλια δυο άλλα, π.χ. αν το ζευγάρι ομόφυλων ανδρών έχει ιατρικό πρόβλημα που δε μπορεί να τεκνοποιήσει και άρα πρέπει να αγοράσει μωρό). Σε κάθε βήμα αυτής της πορείας, το κίνημα απλά έπαιρνε θάρρος για τα επόμενα, ακόμα πιο εξωφρενικά αιτήματα.

Ποτέ στην ιστορία κοινωνίες δεν έκαναν τόσο πολλά για να αισθανθούν άνετα οι περιθωριακοί. Και το μόνο αποτέλεσμα ήταν οι περιθωριακοί να ζητούν ακόμα περισσότερα. Και ξέρεις γιατί έχω καταλήξει ότι συμβαίνει αυτό; Επειδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι (με τεράστιες εξαιρέσεις) είναι οι ίδιοι που έχουν πρόβλημα με τον εαυτό τους. Και απλά προσπαθούν να το φορτώσουν στην κοινωνία.

Προτιμούσα λοιπόν όταν αυτό που προσπαθούσαν να μας φορτώσουν ήταν που δε μπορούσαν να έχουν τον γάμο των ονείρων τους. Θα ήθελα να είχαμε μείνει εκεί. Και να υποστηρίζω ότι πρέπει να έχουν το δικαίωμα, αλλά να μην το αποκτήσουν ποτέ.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 17 Απρ 2025, 13:34

Imperium έγραψε:
17 Απρ 2025, 13:05
Καραμελίτσα έγραψε:
17 Απρ 2025, 12:44
Imperium έγραψε:
17 Απρ 2025, 12:15

Να μην βλέπεις μπάτσο για μήνες άμα συμβεί ληστεία η διάρρηξη, αλλά να σκάνε έξι περιπολικά μέσα σε 5' γιατί κάποιος έγινε misgender?
αυτό μακάρι να γίνει στο φόρουμ, συνέχεια με κάνουν misgender, αλλά δεν έχει γίνει ούτε μία διαγραφή.
Μήτσο, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, είσαι πια άνδρας. Ασ' τα κλαψουρίσματα, πάνε αυτές οι εποχές.

Θα υπεραμυνθώ όμως, μέχρι τέλους, το δικαίωμα σου να ζεις σαν γυναίκα, αφού αυτό θέλεις.
Αγαπητέ, το χειρότερο είναι να σου κάνουν misgendering χωρίς να είσαι τρανς, μόνο και μόνο επειδή σου έχει κολλήσει ότι δεν είμαι γυναίκα (θα έγραφα βιολογικά, αλλά έχω αποφασίσει το ότι να κάνω τη διάκριση είναι σα να δέχομαι ότι έχει νόημα.)
Z

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Απρ 2025, 13:50

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Απρ 2025, 09:32
εν τω μεταξύ, η θεωρία του κοινωνικού φύλου είναι άλλο ένα βλακώδες παραμύθι που προέκυψε από ιδεολογικά συμπλέγματα
Σαφώς. Δεν υπάρχει "κοινωνικό φύλο". Η άποψη ότι κάποια πράγματα τα κάνουν μόνο γυναίκες και κάποια τα κάνουν μόνο άντρες χωρίς κανένα overlap είναι συντηρητικούρα του κερατά, παρωχημένη και αντιεπιστημονική.

Δεν είσαι άντρας αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο και σου αρέσουν τα αυτοκίνητα ούτε είσαι γυναίκα αν σου αρέσει να διαβάζεις ρομάντζα και να μαγειρεύεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Απρ 2025, 13:55

Εδώ όμως δεν είμαστε UK, εδώ είναι Ελλάδα, είμαστε όλοι αραπάδες, μοικανοί.

Είδατε όμως πώς χαιρόμαστε και εμείς με τη χαρά τους, που τους βλέπουμε να ξανανακαλύπτουν... τον τροχό;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 17 Απρ 2025, 14:05

AlienWay έγραψε:
17 Απρ 2025, 13:55

Είδατε όμως πώς χαιρόμαστε και εμείς με τη χαρά τους, που τους βλέπουμε να ξανανακαλύπτουν... τον τροχό;
Εμείς εδώ στέλνουμε χωροφύλακες σε σχολικές παραστάσεις
Άλλα προβλήματα
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Απρ 2025, 14:09

Beria έγραψε:
17 Απρ 2025, 14:05
AlienWay έγραψε:
17 Απρ 2025, 13:55

Εμείς εδώ στέλνουμε χωροφύλακες σε σχολικές παραστάσεις
Άλλα προβλήματα
Αυτά είναι χουντικά κατάλοιπα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 17 Απρ 2025, 15:16

Καραμελίτσα έγραψε:
17 Απρ 2025, 13:34
Αγαπητέ, το χειρότερο είναι να σου κάνουν misgendering χωρίς να είσαι τρανς, μόνο και μόνο επειδή σου έχει κολλήσει ότι δεν είμαι γυναίκα (θα έγραφα βιολογικά, αλλά έχω αποφασίσει το ότι να κάνω τη διάκριση είναι σα να δέχομαι ότι έχει νόημα.)
Ο,τι πεις, "καλή" μου! :hebit:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 17 Απρ 2025, 15:24

Βασικά η απόφαση (88 σελίδες) εδραιώνει όλα τα δικαιώματα των τρανς, πλην της μαλακίας οτι θα μπορούν βιολογικοί άνδρες να ισχυρίζονται οτι είναι γυναίκες επειδή πλήρωσαν για κάποιο κωλόχαρτο που να λέει έτσι. (Η ακόμα και χωρίς κωλόχαρτο, γιατί έτσι τους την καύλωσε την κάποια συγκεκριμένη μέρα.)

Οι μόνοι που πλήττονται είναι οι διεστραμένοι παραβατικοί, σαν τον τύπο με το Borat-style-μονοκίνι που προανέφερα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών