Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
georgebi
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από georgebi » 17 Απρ 2025, 16:06
Πολύ καλο άρθρο
Διαλέγω, ίσως λίγο αυθαίρετα, τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του
https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia ... -hristianiΓια το χριστιανισμό η γυναίκα είναι ένοχη για την πτώση, με αμάρτημα που στιγματίζει αιωνίως κάθε θνητό· η θέση της γυναίκας είναι κατώτερη, και δεν μπορεί να μετάσχει στην εκκλησία, παρά μόνο ως ποίμνιο.
Oι φεμινίστριες χριστιανές, ή δεν είναι χριστιανές ή δεν είναι φεμινίστριες.
Ο χριστιανισμός δεν συμπορεύεται με την έκτρωση, την αυτοδιάθεση, την ισότητα. Ο χριστιανισμός είναι ο λόγος που έχει διατεθεί μία ολόκληρη γεωγραφική περιοχή μόνο σε άντρες και ο χώρος αυτός είναι «άβατο». Οι χριστιανικές πεποιθήσεις έχουν καταπιέσει τη γυναικεία σεξουαλικότητα, έχουν χρησιμοποιηθεί για να κακοποιηθεί η γυναίκα, έχουν εργαλειοποιηθεί εναντίον των γυναικών ώστε να τις κρατήσουν σε κακοποιητικούς γάμους. Για πολλές, ίσως για τις περισσότερες, το «χριστιανή και φεμινίστρια» είναι λογικά αδύνατο.
Συνήθως οι γυναίκες δεν ακολουθούν τον χριστιανισμό αλλά κάτι δικό τους, που το έχουν ονομάσει χριστιανισμό. Οι γυναίκες που ξέρω εγώ θα πουν, για παράδειγμα, ότι με το να συνταιριάζουν τη χριστιανοσύνη με τον φεμινισμό «αλλάζουν την Εκκλησία από μέσα». Τη θρησκεία δεν την ορίζουμε οι πιστές, όπως δεν ορίζουμε ως συμμετέχουσες τα πολιτικά κόμματα, τους συλλόγους φιλάθλων και κάθε παρόμοιο οργανισμό που προϋπάρχει. Και ακριβώς επειδή η θρησκεία υπάρχει ακμάζουσα δυο χιλιάδες χρόνια και είναι οργανωμένη, η παρουσία μας εκεί δηλώνει και την αποδοχή μας. Οι θρησκείες δεν είναι ιδεολογίες, για να ζυμωθούν με το κοινωνικό κομμάτι και να προκύψει κάτι πιο μοντέρνο ή συμπεριληπτικότητα. Είναι στιβαρά σύνολα κανόνων, και, όπως αποδεικνύεται, πολύ επιτυχημένα. Οι διαφορετικές φωνές που ακούγονται πού και πού αποτελούν προσωπικές εξαιρέσεις και δεν επηρεάζουν καθόλου το συνολικό οικοδόμημα.
Ο χριστιανισμός, τόσο ως θρησκεία όσο και ως ιστορικό φαινόμενο, έχει στον πυρήνα του τη γυναίκα ως κατώτερο ον. Η γυναίκα είναι μακριά από την ιερατική εξουσία, τη δέχεται μόνο και ποτέ δεν είναι μέρος της.
Η ύψιστη μορφή της είναι μια έγκυος παρθένα.
Η Εύα είναι μια φταίχτρα που πίεσε τον Αδάμ και οδήγησε στο προπατορικό αμάρτημα. Να μιλήσουμε για την απαξίωση της Μαρίας της Μαγδαληνής, το πιο αντιφεμινιστικό γεγονός του χριστιανισμού; Η ιδέα της εγκύου παρθένας δεν είναι απλώς μια μεταφορά.
Είναι η επισφράγιση του ότι ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία βασισμένη στο «αντιθηλυκό»
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
-
Polaris3
- Phorum.gr user: Polaris3
από Polaris3 » 17 Απρ 2025, 16:34
Να είσαι ό,τι θες αρκεί να μην προκαλείς. Αυτό το πράγμα με τους επιτάφιους και τους παπάδες που τριγυρνάμε μέρα μεσημέρι πρέπει να σταματήσει.
Ό,τι θέλουν να το κάνουν στο σπίτι τους, το παιδί μου το μεγαλώνω με αθεϊστικές αξίες, δεν θέλω να τους βλέπει και να επηρεάζεται.
-
georgebi
από georgebi » 17 Απρ 2025, 16:44
Polaris3 έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 16:34
Να είσαι ό,τι θες αρκεί να μην προκαλείς. Αυτό το πράγμα με τους επιτάφιους και τους παπάδες που τριγυρνάμε μέρα μεσημέρι πρέπει να σταματήσει.
Ό,τι θέλουν να το κάνουν στο σπίτι τους, το παιδί μου το μεγαλώνω με αθεϊστικές αξίες, δεν θέλω να τους βλέπει και να επηρεάζεται.
Χμμμμ.......

Να είσαι ό,τι θες αρκεί να μην προκαλείς. Αυτό το πράγμα με
τους επιτάφιους και τους παπάδες τα γκει πάιντ που τριγυρνάμε μέρα μεσημέρι πρέπει να σταματήσει.
Ό,τι θέλουν να το κάνουν στο σπίτι τους, το παιδί μου το μεγαλώνω με
αθεϊστικές αξίες χριστιανικές αξιες, δεν θέλω να τους βλέπει και να επηρεάζεται.

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
-
Polaris3
από Polaris3 » 17 Απρ 2025, 16:46
georgebi έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 16:44
Χμμμμ.......

τους επιτάφιους και τους παπάδες τα γκει πάιντ που τριγυρνάμε μέρα μεσημέρι πρέπει να σταματήσει.
αθεϊστικές αξίες χριστιανικές αξιες, δεν θέλω να τους βλέπει και να επηρεάζεται.

Και εσύ γουστάρεις τραγόπαπες ?
Λογικό θα μου πεις, στο φορουμ γράφουν κάτι απολιθώματα τα οποία έχουν αξίες του 50, πατρίδα θρησκεία οικογένεια.
-
Nantia114
- Phorum.gr user: Alexandra
από Nantia114 » 17 Απρ 2025, 16:53
Τι σχέση ο Χριστιανισμος με το αρχικό κίνημα του φεμινισμού που το μόνο που ήθελε είναι να έχει η γυναίκα ίσα δικαιώματα ΜΟΝΟ απέναντι στο νόμο ..
Το σημερινό κίνημα δεν έχει κάνα σχέση με το φεμινισμο.
Έχει με την μετάλλαξη της γυναικείας φύση, γεμάτη με αρσενική ενέργεια.
Το σημερινό κίνημα του φεμινοναζισμου έχει χάσει την θηλυκότητα του.
Τώρα πως μπορούμε να μιλάμε για απαξίωση της γυναίκας από τον Χριστιανισμό εφόσον εινα η μοναδική θρησκεία που έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο μέρος στο πρόσωπο της Παναγίας μας !
Γνωρίζεται κάποια άλλη θρησκεία που να υμνεί μια Γυναίκα;
-
nemo
από nemo » 17 Απρ 2025, 17:14
Imperium έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 17:04
Η Μαγδαληνή ήταν η πρώτη φεμινίστρια.
Και ινφλουένσερ, εδώ που τα λέμε, και φεμινίστρια.
δεν συμφωνω ...χωρις πηγη
-
Polaris3
από Polaris3 » 17 Απρ 2025, 17:31
Nantia114 έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 16:53
Τι σχέση ο Χριστιανισμος με το αρχικό κίνημα του φεμινισμού που το μόνο που ήθελε είναι να έχει η γυναίκα ίσα δικαιώματα ΜΟΝΟ απέναντι στο νόμο ..
Τώρα πως μπορούμε να μιλάμε για απαξίωση της γυναίκας από τον Χριστιανισμό εφόσον εινα η μοναδική θρησκεία που έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο μέρος στο πρόσωπο της Παναγίας μας !
Ισλαμ και Χριστιανισμός είναι από τις πιο μισογυνικες θρησκείες. Στον χριστιανισμό η γυναίκα δεν μπορεί καν να κοινωνήσει αν έχει περίοδο, λες και έχει λέπρα.
Υπάρχουν διάφορα χωρία από τα ''ιερά'' κείμενα όπου ξεκάθαρα λένε ότι η γυναίκα πρέπει να είναι κάτω από τον άντρα και να υποτάσσεται σε αυτόν.
2025, Ελλάδα, ένα μεσογειακό Ιράν

-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
από Antares » 17 Απρ 2025, 17:39
Πως δεν υπήρχε άλλη θρησκεία; Τόσες αρχαίες θεές είχαν όλοι οι πολιτισμοί (μερικοί έχουν ακόμη) προστάτιδες της εστίας και της μητρότητας. Στο ελληνικό πάνθεο μάλιστα θεωρούνταν παρθένες. Πολλοί ύμνοι προς αυτές έχουν προσαρμοστεί σαν ύμνοι προς την Παναγία.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 17 Απρ 2025, 17:43

-
Έκτωρ Φοίνιξ
- Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ
από Έκτωρ Φοίνιξ » 17 Απρ 2025, 17:44
georgebi έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 16:06
Πολύ καλο άρθρο
Διαλέγω, ίσως λίγο αυθαίρετα, τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του
https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia ... -hristianiΓια το χριστιανισμό η γυναίκα είναι ένοχη για την πτώση, με αμάρτημα που στιγματίζει αιωνίως κάθε θνητό· η θέση της γυναίκας είναι κατώτερη, και δεν μπορεί να μετάσχει στην εκκλησία, παρά μόνο ως ποίμνιο.
Oι φεμινίστριες χριστιανές, ή δεν είναι χριστιανές ή δεν είναι φεμινίστριες.
Ο χριστιανισμός δεν συμπορεύεται με την έκτρωση, την αυτοδιάθεση, την ισότητα. Ο χριστιανισμός είναι ο λόγος που έχει διατεθεί μία ολόκληρη γεωγραφική περιοχή μόνο σε άντρες και ο χώρος αυτός είναι «άβατο». Οι χριστιανικές πεποιθήσεις έχουν καταπιέσει τη γυναικεία σεξουαλικότητα, έχουν χρησιμοποιηθεί για να κακοποιηθεί η γυναίκα, έχουν εργαλειοποιηθεί εναντίον των γυναικών ώστε να τις κρατήσουν σε κακοποιητικούς γάμους. Για πολλές, ίσως για τις περισσότερες, το «χριστιανή και φεμινίστρια» είναι λογικά αδύνατο.
Συνήθως οι γυναίκες δεν ακολουθούν τον χριστιανισμό αλλά κάτι δικό τους, που το έχουν ονομάσει χριστιανισμό. Οι γυναίκες που ξέρω εγώ θα πουν, για παράδειγμα, ότι με το να συνταιριάζουν τη χριστιανοσύνη με τον φεμινισμό «αλλάζουν την Εκκλησία από μέσα». Τη θρησκεία δεν την ορίζουμε οι πιστές, όπως δεν ορίζουμε ως συμμετέχουσες τα πολιτικά κόμματα, τους συλλόγους φιλάθλων και κάθε παρόμοιο οργανισμό που προϋπάρχει. Και ακριβώς επειδή η θρησκεία υπάρχει ακμάζουσα δυο χιλιάδες χρόνια και είναι οργανωμένη, η παρουσία μας εκεί δηλώνει και την αποδοχή μας. Οι θρησκείες δεν είναι ιδεολογίες, για να ζυμωθούν με το κοινωνικό κομμάτι και να προκύψει κάτι πιο μοντέρνο ή συμπεριληπτικότητα. Είναι στιβαρά σύνολα κανόνων, και, όπως αποδεικνύεται, πολύ επιτυχημένα. Οι διαφορετικές φωνές που ακούγονται πού και πού αποτελούν προσωπικές εξαιρέσεις και δεν επηρεάζουν καθόλου το συνολικό οικοδόμημα.
Ο χριστιανισμός, τόσο ως θρησκεία όσο και ως ιστορικό φαινόμενο, έχει στον πυρήνα του τη γυναίκα ως κατώτερο ον. Η γυναίκα είναι μακριά από την ιερατική εξουσία, τη δέχεται μόνο και ποτέ δεν είναι μέρος της.
Η ύψιστη μορφή της είναι μια έγκυος παρθένα.
Η Εύα είναι μια φταίχτρα που πίεσε τον Αδάμ και οδήγησε στο προπατορικό αμάρτημα. Να μιλήσουμε για την απαξίωση της Μαρίας της Μαγδαληνής, το πιο αντιφεμινιστικό γεγονός του χριστιανισμού; Η ιδέα της εγκύου παρθένας δεν είναι απλώς μια μεταφορά.
Είναι η επισφράγιση του ότι ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία βασισμένη στο «αντιθηλυκό»
Το ίδιο ισχύει για όλες τις θρησκείες, αφού όλες ιδρυθήκαν σε εποχές που αυτή ήταν η θέση της γυναίκας. Το ερώτημα είνα τι θέση έχουν οι θρησκείες στο σύγχρονο κόσμο.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 17 Απρ 2025, 17:44
georgebi έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 16:44
Χμμμμ.......

επισης.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 17 Απρ 2025, 17:45
Nantia114 έγραψε: ↑17 Απρ 2025, 16:53
το οτι ολες οι αλλες θρησκειες εχουν χεσμενες τις γυναικες, δεν ειναι επιχειρημα εναντια στο οτι και ο χριστιανισμος τις εχει επισης χεσμενες.

-
-
- 18 Απαντήσεις
- 1224 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
19 Νοέμ 2023, 23:08
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 440 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
21 Οκτ 2023, 12:10
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 258 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
03 Ιουν 2024, 19:46
-
-
- 92 Απαντήσεις
- 2281 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dtri2020
25 Μαρ 2025, 09:15
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.