Ενώ τα Thornborough Henges της Βόρειας Αγγλίας αποτυπώνουν το σχήμα των τριών άστρων της ζώνης του Ωρίωνα,

Τα τρία μεγαλιθικά μνημεία του Orkney της Σκωτίας, Bookan, Brodgar, και Stenness, αποτυπώνουν την θέση των τριών πυραμίδων της Γκίζα.

Εδώ αποκαλύπτω γεωμετρικά την γεωδαιτική σχέση ανάμεσα στα μνημεία αυτά. Η κωδικοποίηση έχει γίνει με το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος και όχι με το γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος που μπορεί να βρούμε για παράδειγμα στο Google Earth ή στην Wikipedia.
To γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος των Όρθιων Μονόλιθων του Stenness είναι 58,994052 μοίρες. Εφαρμόζοντας τον κατάλληλο τύπο βρίσκουμε ότι το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος των Όρθιων Μονόλιθων του Stenness είναι 58,8239 μοίρες.
Έστω κύκλος στον οποίο είναι εγγεγραμμένο ένα οκτάγραμμο και ένα εξάγραμμο(άστρο Δαϋίδ). Εξισώνουμε το μήκος του οκτάγραμμου με το μέγεθος 58,8239. Τότε το μήκος του εξάργαμμου είναι 54,0332.
Ενώ λοιπόν το γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος των Thornborough Henges είναι 54,210130 μοίρες, το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος τους είναι 54,027371 μοίρες.
Η διαφορά λοιπόν είναι μόλις 21 δευτερόλεπτα της μοίρας.

Ενδιαφέρον έχει ότι η περίμετρος του κύκλου οδηγεί σε γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος που τέμνει την Γαλιλαία της Παλαιστίνης κοντά στα αρχαία Μάγδαλα(τόπο καταγωγής της Μαρίας της Μαγδαληνής). Άλλοι οικισμοί της εποχής του Χριστού ήταν η Γεννησαρέτ και η Κανά.
Καὶ διαπεράσαντες ἦλθον ἐπὶ τὴν γῆν εἰς Γεννησαρέτ. καὶ ἐπιγνόντες αὐτὸν οἱ ἄνδρες τοῦ τόπου ἐκείνου ἀπέστειλαν εἰς ὅλην τὴν περίχωρον ἐκείνην, καὶ προσήνεγκαν αὐτῷ πάντας τοὺς κακῶς ἔχοντας, καὶ παρεκάλουν αὐτὸν ἵνα μόνον ἅψωνται τοῦ κρασπέδου τοῦ ἱματίου αὐτοῦ· καὶ ὅσοι ἥψαντο διεσώθησαν.
Καὶ τῇ ἡμέρᾳ τῇ τρίτῃ γάμος ἐγένετο ἐν Κανὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἦν ἡ μήτηρ τοῦ Ἰησοῦ ἐκεῖ· ἐκλήθη δὲ καὶ ὁ Ἰησοῦς καὶ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ εἰς τὸν γάμον. καὶ ὑστερήσαντος οἴνου λέγει ἡ μήτηρ τοῦ Ἰησοῦ πρὸς αὐτόν· Οἶνον οὐκ ἔχουσιν.
Το πλάτος αυτό τέμνει και την λίμνη στην Γεννησαρέτ. Η περίμετρος ενός τετραγώνου οδηγεί στην πυραμίδα του Αμενχοτέπ του πρώτου στην Αίγυπτο, ενώ η περίμετρος του ισοπλεύρου τριγώνου οδηγεί στην αρχαία Λυκόπολη της Αιγύπτου, τόπου λατρείας των θεών Ανούβη και Ουαπουαουέτ.