Πρόγραμμα γυμναστικής με βαράκια

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Δημοκράτης

Re: Πρόγραμμα γυμναστικής με βαράκια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 22 Απρ 2025, 20:35

EKPLIKTIKOS έγραψε:
22 Απρ 2025, 18:51
Δημοκράτης έγραψε:
22 Απρ 2025, 09:12

Απο αερόβιο αρκεί το γρήγορο περπάτημα
Ρώτα με πώς ξέρω ότι έχεις γτπ φυσική κατάσταση :102:
Έλα ντε , πρα πως ξέρεις κατι που δεν ισχυει

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 22 Απρ 2025, 21:09

Δημοκράτης έγραψε:
22 Απρ 2025, 20:35
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Δημοκράτης έγραψε:
22 Απρ 2025, 09:12

Απο αερόβιο αρκεί το γρήγορο περπάτημα
Ρε τύπε, αν η μόνη σου αερόβια άσκηση είναι το γρήγορο περπάτημα τι να υποθέσω :102:

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 22 Απρ 2025, 21:17

EKPLIKTIKOS έγραψε:
22 Απρ 2025, 21:09
Δημοκράτης έγραψε:
22 Απρ 2025, 20:35
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Ρε τύπε, αν η μόνη σου αερόβια άσκηση είναι το γρήγορο περπάτημα τι να υποθέσω :102:
Δεν τα λεει ασχημα. Το γρηγορο περπατημα πιάνεται ως χαμηλής εντασης αερόβια και μια χαρά λίπος καιει. Δεν θα σου καψει πολλους υδατανθρακες ομως. Για αυτο υπαρχει η εντονη αεροβια. Η οποια δεν χρειάζεται εδω που τα λεμε, για να αυξησεις μυικη μαζα.
Αυτο ειναι μονο για να αναδείξεις μυικη μάζα που ήδη εχεις (γράμμωση δηλαδη).

Χώρια που σε κανει να χανεις και ογκο, αν το κανεις στην υπερβολη του.
Οταν το εκανα εγω και φορουσα μακρυμάνικα, μου ελεγαν ολοι οτι αδυνατισα παρα πολυ και οτι "περισσσεύω" μεσα στο φουτερ.
Και πραγματι, με χειμωνιατικα ρουχα φαινομουν σαν να εχω χασει μυικη μαζα (που μπορει και να ειχα, οντως).
Αλλα γυμνος στον καθρεφτη μου εγραφα μια χαρα, και δεν μπορουσα να καταλαβω τι παει λαθος.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 22 Απρ 2025, 21:22

Urzaring13 έγραψε:
22 Απρ 2025, 02:43
Είπα να ξεκινήσω πάλι να γυμνάζομαι. Μετά από χροοόνια. Από εξοπλισμό έχω μόνο 2 7.5κιλα βαράκια. Αλλά νομίζω μπορώ να κάνω αρκετές ασκήσεις με αυτά. Θέλω να γυμνάσω δικέφαλους, τρικέφαλους, στήθος, πλάτη, ώμους και κοιλιακούς. Ξεκίνησα χαλαρά 12-10-8-6 δικέφαλους 4Χ12 τρικέφαλους με το βαράκι πάνω κάτω πίσω απ' τη πλάτη 40Χ κοιλιακούς και 4 push ups. Μονόζυγο δεν έχω γιατί δυστυχώς μπορώ να κάνω μόνο 1-2 έλξεις...αλλά ελπίζω σύντομα. Σκέφτομαι και για joking στο δάσος κοντά ως ζέσταμα. Εχετε να μου κάνετε κάποια παρατήρηση;
ζεσταμα πάνω σε τί, το τζόκινγκ? Για να γυρισεις μετά σπιτι να γυμναστείς?

Θεωρεις τον εαυτό σου αρχάριο ή προχωρημενο, καταρχην? Πόσα χροοοονια πριν ειναι αυτο το "μετά απο χροοοονια"?
Αν εισαι αρχαριος παντως, και παπαριές απ'το μυαλο σου να κανεις χωρις σοβαρο προγραμμα (που λεει ο λογος) οι διαφορες που θα παρατηρησεις θα ειναι με γεωμετρική προοδο (το θεμα ειναι να συμβουλευτεις εναν ειδικο για να αποφυγεις τραυματισμους ομως).
Το δυσκολο ειναι να αποκτησεις (επιπλεον) μυικά κερδη οταν εισαι ηδη προχωρημενος.

Ειναι σαν τη φαση με τους εξτριμ παχυσαρκους, που μολις ξεκινησουν μια σοβαρη διαιτα εχουν χασει τα πρωτα 10-15 κιλά αέρα, για πλακα.
Και όσο χανουν, τόσο περισσότερο δυσκολευονται να χασουν αυτα τα τελευταια που μενουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 22 Απρ 2025, 21:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 22 Απρ 2025, 21:25

Α εσύ λες πώς θα φαίνεσαι πιο όμορφος με ρούχα. Μη χάνεις χρόνο με γυμναστική, πήγαινε να παραδώσεις τα αρχιδια σου από τώρα κ βάλε ένα όμορφο φόρεμα, γνωρίζοντας ότι το μέσο 12χρονο κορίτσι που αθλείται θα σου ρίχνει γύρους όσο εσύ μένεις από αναπνοές κ δεν μπορείς να τρέξεις ούτε 1 χλμ :102:

Αν θες να είσαι αθλητής (ή αθλήτρια) εσύ που με διαβάζεις, μην παραμελείς την καρδιοαναπνευστική σου λειτουργία. με την αερόβια της επιλογής σου πάντα (όλες καλές είναι)

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 22 Απρ 2025, 21:29

Εγω λεω ποιο ειναι το θέμα του op πύτου μας :102:
Θελω να γυμνασω δικεφαλους, τρικεφάλους, οχτακεφάλους, ωμους, τριγωνους, ρόμβους κτλ μας γραφει, κοινως να γινει ντουλάπας.
Δεν μας εγραψε οτι θελει να αδυνατίσει/χάσει λιπος, θελω μυες ειπε :102:

Ας το διευκρινίσει βεβαια, γιατι μιλαμε για δυο εντελως διαφορετικά θεματα. Μην του προτεινουμε και αλλα ντ'αλλων πραγματα.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 22 Απρ 2025, 21:37

Εχασε ογκο λεει περπατωντας σαν αμερικανα σοκερ μαμ
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 22 Απρ 2025, 21:42

GoBack έγραψε:
22 Απρ 2025, 21:37
Λίπος :102:
Θεωρεις το γρηγορο περπάτημα περιπου 10χλμ (καπου τοσα εκανα κάποτε σε καθημερινη βαση, και συχνα κανω ακομα) τόσο υποτιμημενο? Γιατι? :102:

Ογκο φαινοταν σαν να εχασα οταν ενα φεγγαρι το ειχα ριξει στην εντονη αεροβια. Κι ομως, μου ελεγαν ολοι οτι φαινομαι σαν να εχω χασει 10 κιλα, και σκεφτομουν wtf :smt017

Άβαταρ μέλους
NoMoreLice

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NoMoreLice » 22 Απρ 2025, 21:46

SeaHawk έγραψε:
22 Απρ 2025, 15:10
micmic έγραψε:
22 Απρ 2025, 09:15
Αν έχεις να δώσεις 1 χιλιάρικο πάρε κάποιο σετ ρυθμιζόμενων αλτήρων που φτάνουν τουλάχιστον μέχρι 40 κιλά ο καθένας (με δυνατότητα επέκτασης στα 60). Καλύτερη επένδυση από 2 χρόνια γυμναστήριο.
Τι να τον κανει τον αλτηρα 40-60 κιλα;
Να κάνει αρασέ
SpoilerShow
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

:scross:

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 22 Απρ 2025, 22:02

vantono έγραψε:
22 Απρ 2025, 21:42
GoBack έγραψε:
Θεωρεις το γρηγορο περπάτημα περιπου 10χλμ (καπου τοσα εκανα κάποτε σε καθημερινη βαση, και συχνα κανω ακομα) τόσο υποτιμημενο? Γιατι? :102:

Ογκο φαινοταν σαν να εχασα οταν ενα φεγγαρι το ειχα ριξει στην εντονη αεροβια. Κι ομως, μου ελεγαν ολοι οτι φαινομαι σαν να εχω χασει 10 κιλα, και σκεφτομουν wtf :smt017
Και γιατι να μην κανεις 30χλμ λιγο πιο αργα; :102:
Philip Mortimer έγραψε:
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd » 22 Απρ 2025, 22:11

1ον) Πολλοί εδώ μέσα είστε κάργα μυρωδιάδες, ενώ το παίζετε knowledgeable gym bros...

2ον)Η διατροφή του op δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζετε όσοι κράξατε. Είμαι σίγουρος ότι δεν προσέξατε καν τα διαζευκτικά "ή".
For the record παρόμοιο πρόγραμμα μου έβγαλε η διαιτολόγος και έχασα 7-8 κιλά σε 4 μήνες μόνο με αυτό.
Ναι θέλει βελτίωση αλλά δεν είναι ότι τρώει κάθε μέρα milco και τυρόπιτα για πρωινό, μακαρονάδες για μεσημεριανό συνέχεια, και junk food για βραδυνό.

Επίσης ο gdata, μιλά σωστά όντως το γρήγορο περπάτημα, στα όρια μεταξύ βάδην και τρεξίματος είναι ό,τι πρέπει για να χάσει κανείς κιλά χωρίς να πάρει τα γόνατά και τη μέση του στα χέρια του ως υπέρβαρος..
Μποντιμπιλντεράδες ορκίζονται στο γρήγορο περπάτημα και στην ικανότητά του να καίει κυρίως μόνο σωματικό λίπος αφήνοντας τους μύες σχεδόν ανέγγιχτους. Απλά θέλει περισσότερο χρόνο... Give it time...

Και για τα βάρη το προγραμματάκι που δίνει είναι legit για αρχάριο.
Αν δεν υπάρχουν βάρη, το progressivity, μπορεί να επιτευχθεί και με καλλισθενικές ασκήσεις του στυλ:Κάμψεις τοίχου, 0 level μετά κάμψεις σε γραφείο, μετά σε τραπέζι, μετά σε σκαμπό, "γυναικείες" με λυγισμένα γόνατα, και μετά οι γνωστές κλασσικές. Και αν δεν μπορεί ο ασκούμενος, μπορεί να δουλέψει μόνο με negatίβες, δηλαδή να παίρνει θέσεις για κάμψεις, να κατεβαίνει αργά αργά σε περίπου τρία δευτερόλεπτα μέχρι το τέρμα της άσκησης και μετά να ανεβαίνει με υποβοήθηση...
Τσεκάρετε Convict Conditioning ή Hybrid Calisthenics...
Αυτά...

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 22 Απρ 2025, 22:13

GoBack έγραψε:
22 Απρ 2025, 22:02
vantono έγραψε:
GoBack έγραψε:

Οταν λεμε γρηγορο περπατημα εννοουμε ρίαλ γρηγορο, να τραβας βλεμματα τριγυρω σου, να φαινεσαι σχεδον αστείος.
Και δεν λεμε να πας 10χλμ καρφί έτσι, μπορεις και να ελαττώνεις κατα διαστηματα, να κανεις ενα διαλειμμα.

Πού κολλανε τα 30χλμ με ρυθμους σαλιγκαριου? :102:
Αν ηταν να περπατουσαμε 30χλμ σταματώντας να κοιταξουμε και καμια βιτρίνα, και χάναμε λιπος ετσι, δεν θα υπηρχε γκομενα για γκόμενα χοντρή σε αυτο τον κοσμο.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 22 Απρ 2025, 22:18

exiledd έγραψε:
22 Απρ 2025, 22:11
1ον) Πολλοί εδώ μέσα είστε κάργα μυρωδιάδες, ενώ το παίζετε knowledgeable gym bros...

2ον)Η διατροφή του op δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζετε όσοι κράξατε. Είμαι σίγουρος ότι δεν προσέξατε καν τα διαζευκτικά "ή".
For the record παρόμοιο πρόγραμμα μου έβγαλε η διαιτολόγος και έχασα 7-8 κιλά σε 4 μήνες μόνο με αυτό.
Ναι θέλει βελτίωση αλλά δεν είναι ότι τρώει κάθε μέρα milco και τυρόπιτα για πρωινό, μακαρονάδες για μεσημεριανό συνέχεια, και junk food για βραδυνό.

Επίσης ο gdata, μιλά σωστά όντως το γρήγορο περπάτημα, στα όρια μεταξύ βάδην και τρεξίματος είναι ό,τι πρέπει για να χάσει κανείς κιλά χωρίς να πάρει τα γόνατά και τη μέση του στα χέρια του ως υπέρβαρος..
Μποντιμπιλντεράδες ορκίζονται στο γρήγορο περπάτημα και στην ικανότητά του να καίει κυρίως μόνο σωματικό λίπος αφήνοντας τους μύες σχεδόν ανέγγιχτους. Απλά θέλει περισσότερο χρόνο... Give it time...

Και για τα βάρη το προγραμματάκι που δίνει είναι legit για αρχάριο.
Αν δεν υπάρχουν βάρη, το progressivity, μπορεί να επιτευχθεί και με καλλισθενικές ασκήσεις του στυλ:Κάμψεις τοίχου, 0 level μετά κάμψεις σε γραφείο, μετά σε τραπέζι, μετά σε σκαμπό, "γυναικείες" με λυγισμένα γόνατα, και μετά οι γνωστές κλασσικές. Και αν δεν μπορεί ο ασκούμενος, μπορεί να δουλέψει μόνο με negatίβες, δηλαδή να παίρνει θέσεις για κάμψεις, να κατεβαίνει αργά αργά σε περίπου τρία δευτερόλεπτα μέχρι το τέρμα της άσκησης και μετά να ανεβαίνει με υποβοήθηση...
Τσεκάρετε Convict Conditioning ή Hybrid Calisthenics...
Αυτά...
Επιτελους τα αυτονόητα :102:

Οσο για την τελευταια παραγραφο, επισης με νεγκατιβιλίκια, μπορει ο op να μαθει και ελξεις στο μονοζυγο, που λεει οτι δεν μπορει.
Ξεκιναει την ασκηση "αναποδα", απο τη θετικη φαση, ήδη με το πηγουνι του ελαφρως πανω απο τη δοκό (ας βαλει μια καρεκλα απο κατω, ενα σκαμπό κωλόμπαρου, κατι) και να εκτελει οσο πιο αργά μπορει το κατεβασμα. Ξανά μανά για οσο χρειαστει...
Ας δωσει λιγο χρονο στον εαυτο του και θα δει οτι ως δια μαγείας σχεδον θα φτανει να εκτελει κανονικες ελξεις πλεον.
Με ευχαριστει αργοτερα. Δινω και iban :102:

εντιτ: Προγραμμα διατροφης δεν ειδα να γραφει πουθενα, δεν διαβασα ολο το νημα. Θα τσεκαρω.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 22 Απρ 2025, 22:28

vantono έγραψε:
22 Απρ 2025, 22:13
GoBack έγραψε:
vantono έγραψε:

Οταν λεμε γρηγορο περπατημα εννοουμε ρίαλ γρηγορο, να τραβας βλεμματα τριγυρω σου, να φαινεσαι σχεδον αστείος.
Και δεν λεμε να πας 10χλμ καρφί έτσι, μπορεις και να ελαττώνεις κατα διαστηματα, να κανεις ενα διαλειμμα.

Αν ηταν να περπατουσαμε 30χλμ σταματώντας να κοιταξουμε και καμια βιτρίνα, και χάναμε λιπος ετσι, δεν θα υπηρχε γκομενα για γκόμενα χοντρή σε αυτο τον κοσμο.
Ρε μλκ δεν δουλευεται σοβαρα καμια μυικη ομαδα με αυτο το πραμα,μονο το κυκλοφορικο.Σταματα να εισαι τοσο μετροσεξουαλ.Κανε τουλαχιστον αντρικο περπατημα σε ανηφορες με μεγαλη κλιση και βαρη ακρων.
Philip Mortimer έγραψε:

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 22 Απρ 2025, 22:35

GoBack έγραψε:
22 Απρ 2025, 22:28
vantono έγραψε:
22 Απρ 2025, 22:13
GoBack έγραψε:

Ρε μλκ δεν δουλευεται σοβαρα καμια μυικη ομαδα με αυτο το πραμα,μονο το κυκλοφορικο.Σταματα να εισαι τοσο μετροσεξουαλ.Κανε τουλαχιστον αντρικο περπατημα σε ανηφορες με μεγαλη κλιση και βαρη ακρων.
Και σακιδιο με φορτιο στην πλατη, ναι, καλύτερα ειναι αυτα αλλά οχι για εναν αρχαριο :102:
Αλλά και το γρηγορο περπατημα δεν πρεπει να υποτιμάται. Εγω απο τοτε που το ξεκινησα και το καθιερωσα, μενω σταθερος στα κιλα μου. Πριν απ'αυτο ειχα παρα πολλες αυξομοιώσεις. Τους χειμωνιατικους μηνες κυριως επαιρνα πολυ ενα καιρο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών