Φωτιές στο Ισραήλ

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 29098
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Φωτιές στο Ισραήλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 30 Απρ 2025, 21:15

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.


Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 34884
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Φωτιές στο Ισραήλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 30 Απρ 2025, 22:08

WILDFIRES NEAR JERUSALEM SPREAD FAST — ISRAEL CALLS FOR BACKUP

Massive brushfires are blazing again outside Jerusalem — and it’s gotten so bad, Israel just asked Greece, Croatia, Italy, Bulgaria, and Cyprus to send help putting them out.

The fires erupted (again) Wednesday in the Eshtaol Forest, fueled by a heatwave and wild winds. Roads are shut, trains are canceled, and communities like Neve Shalom, Beko’a, Ta’oz, and Nachshon were evacuated.

Even a military memorial and a monastery had to clear out mid-event.

And the IKEA nearby? Now a fire command center. Yes, IKEA.

So far: 63 firefighting teams, 11 planes, and zero injuries — but it’s not under control yet. And this is the second firestorm in just a week.

Last week’s blaze torched over 10,000 dunams (that’s more than 2,400 football fields).

Most fires in Israel are started by people being careless — and with hotter, drier summers, it’s only getting worse.

Source: Times of Israel, Insider Paper, al nahar
Media Source: Clash Report, Breaking_4_News,

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 29098
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Φωτιές στο Ισραήλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » Χθες, 07:54

Είναι εκπαιδευμένοι να κομματιάζουν γυναικόπαιδα , με την φωτιά τα έχουν βρει λίγο σκούρα. :003:

Εικόνα
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 29098
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Φωτιές στο Ισραήλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » Χθες, 07:59

Τα ρίχνουν στους Παλαιστίνιους , στο Ιράν, μιλάμε για πολύ πόνο και πολύ γέλιο. :lol:
Εικόνα
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 35922
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Φωτιές στο Ισραήλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » Χθες, 19:44

Η αλληλεγγύη των λαών είοναι έμπρακτη
Ελλάδα, Κύπρος και Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη - «Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη», λέει η Φον ντερ Λάιεν


Την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς το Ισραήλ εκφράζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα και στέλνοντας αεροσκάφη.

«Στηρίζουμε τη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών στο Ισραήλ», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Χ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής συνδρομής σε κρίσιμες καταστάσεις.

«Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη», επισήμανε η φον ντερ Λάιεν, αναφέροντας πως έχουν ήδη κινητοποιηθεί πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κροατία και την Ιταλία, τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.



Ισραήλ: Αντιμέτωπο με την πιο καταστροφική πυρκαγιά της τελευταίας δεκαετίας
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Ισραήλ, μετά το ξέσπασμα πολλών καταστροφικών πυρκαγιών, ιδίως στα δυτικά της Ιερουσαλήμ. Ήδη έχουν εκκενωθεί πολλές κοινότητες, ενώ υπάρχουν αναφορές για δεκάδες τραυματίες.

Σημειώνεται πως σε 11 διαφορετικά σημεία μαίνονται οι ανεξέλεγκτες φωτιές, ενώ 7 πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί, με δύο εξ αυτών να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

«Είμαστε αντιμέτωποι ίσως με τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στο Ισραήλ εδώ και μια δεκαετία», είπε ο Εγιάλ Κάσπι, ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 155 ομάδες πυρόσβεσης ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροπλάνα.

Βίντεο που κατέγραψε drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής με τις καμένες περιοχές έξω από την Ιερουσαλήμ για την οποία τις προηγούμενες ώρες υπήρχε ανησυχία ότι μπορεί να φτάσουν οι φλόγες.



Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι πυρκαγιές μπορεί να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά «σε ένα χωράφι, στα νότια της πόλης».

«Η αστυνομία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη σύλληψη όσων εμπλέκονται σε τρομοκρατικές εμπρηστικές πράξεις» πρόσθεσε ο Μπεν Γκβιρ.

Νετανιάχου: Ο άνεμος μπορεί να ωθήσει τις φλόγες και στην πόλη της Ιερουσαλήμ
Για τον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρκαγιών στην πόλη της Ιερουσαλήμ προειδοποίησε με βιντεοσποκημένο μήνυμά του την Τετάρτη (30/04) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο δυτικός άνεμος θα μπορούσε εύκολα να ωθήσει τις φλόγες σε συνοικίες στα περίχωρα (της Ιερουσαλήμ) ή ακόμα και στην ίδια την πόλη», αναφέρει ο Νετανιάχου σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του πρωθυπουργού.

Τα πύρινα μέτωπα στους λόφους γύρω από την Ιερουσαλήμ θέριεψαν λόγω των ισχυρών ανέμων, παρά την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής και του στρατού.

Προκαλεί η Χαμάς: Καλεί τους Παλαιστινίους να κάψουν ό,τι μπορούν στο Ισραήλ
Την ίδια ώρα, μήνυμα, με το οποίο καλεί τους Παλαιστινίους να κάψουν ό,τι μπορούν από «άλση, δάση και σπίτια εποίκων» δημοσίευσε η Χαμάς στο Telegram την Τετάρτη (30/04) αναφερόμενη στις φωτιές που καίνε την Ιερουσαλήμ.

«Οι νέοι της Δυτικής Όχθης, οι νέοι της Ιερουσαλήμ και όσοι βρίσκονται μέσα στο Ισραήλ, βάλτε φωτιά στα αυτοκίνητά τους... Η Γάζα περιμένει την εκδίκηση των ελεύθερων», έγραψε η τρομοκρατική οργάνωση.

https://www.liberal.gr/diethni-themata/ ... axi-leei-i


Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών