Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας
Δημοσιεύσεις: 3512
Εγγραφή: 09 Μάιος 2022, 23:18
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας » 23 Ιούλ 2022, 05:51

:grfl::salicry::salicry::salicry:
Ακόμα ψάχνουν οι Τούρκοι τα ελληνικά F-16 στην Κύπρο

Όταν έχουμε τόσο ικανούς πιλότους που κάνουν “stealth” ακόμα τα F-16 για τους Τούρκους δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ανάγκη να αγοράσουμε τα stealth F-35 ώστε να μπορούμε να ξεπεράσουμε την αεράμυνα της Τουρκίας και να αποκτήσουμε στρατηγική υπεροχή στο Αιγαίο.


Όμως υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις οι Τούρκοι χειριστές των ραντάρ είναι λίγο περισσότερο “μπουνταλάδες” από όσο νομίζουμε. Και για άλλη μια φορά κατάφεραν να μην πάρχουν χαμπάρι 8 αεροσκάφη F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης που πέταξαν έως την Κύπρο και το Ισραήλ για να συμμετέχουν σε άσκηση.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πριν δύο χρόνια, όταν και πάλι η τουρκική αεράμυνα δεν κατάφερε να εντοπίσει και πάλι ελληνικά F-16 που πήγαιναν στην Κύπρο.

Αυτή τη φορά τα ελληνικά F-16 θα συμμετείχαν στην άσκηση Frizis Damas 2022 που έγινε στο Ισραήλ. Τα αεροσκάφη μας έκαναν στάση στην Κύπρο και στην συνέχεια συνέχισαν στο Ισραήλ, όπου διεξήχθη και η άσκηση.

Για άλλη μια φορά τα τουρκικά ραντάρ έχασαν τα ελληνικά αεροπλάνα, για τα οποία ενημερώθηκαν από τις ανακοινώσεις της συμμετοχής τους στην άσκηση στο Ισραήλ. Όπως και την προηγούμενη φορά, οι Τούρκοι θορυβήθηκαν για το περιστατικό, και έγιναν έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες.

Η κοινή άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ έγινε αιφνιδιαστικά καθώς δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση. Η συγκεκριμένη άσκηση είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, καθώς οι Ισραηλινοί πιλότοι έχουν βρει στους Έλληνες συναδέλφους τους, τούς πιο ικανούς συμμάχους για να εκπαιδεύονται σε δύσκολα σενάρια.



Όσο για τα F-35, είναι σίγουρο ότι θα προσδώσουν στην χώρα μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε πολλά επίπεδα. Έστω και αν όπως είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, πετώντας σε κοινή άσκηση με F-16 και αμερικάνικα F-35, τα τελευταία «δεν έχουν ως πλεονέκτημα την κλειστή αερομαχία, αλλά ένα στρατηγικό όπλο, αθέατο στους αντιπάλους λόγω των χαρακτηριστικών stealth που διαθέτουν».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα “αόρατα” ελληνικά F-16, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η τουρκική αεράμυνα δεν είναι άτρωτη. Και ότι οι ικανότητες των πιλότων μας σε συνδυασμό με τις στρατηγικές συμμαχίες, μπορούν να κάνουν την διαφορά στο Αιγαίο.
https://www.newsauto.gr/news/akoma-psac ... tin-kipro/

Γκοτζμπενι
Δημοσιεύσεις: 218
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2023, 01:16

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκοτζμπενι » 22 Αύγ 2023, 01:28

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα F-16, η εμπειρία του Αιγαίου εναντίον της Ρωσίας!


Σύμφωνα με το Reuters, στις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Β. Ζελένσκι από το Μέγαρο Μαξίμου, υπήρξαν και θερμές ευχαριστίες προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για την ελληνική προσφορά εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά F-16!

Η ελληνική προσφορά είναι πολύ σημαντική καθώς η Ελλάδα έχει τεράστια εμπειρία στα μαχητικά F-16. Έτσι, ενώ η Ολλανδία και η Δανία θα προσφέρουν 42 μαχητικά του τύπου στην ουκρανική αεροπορία, το πρόβλημα των Ουκρανών είναι οι εκπαιδευμένοι πιλότοι στον τύπο. Κι ενώ οι ΗΠΑ μπορούν να προσφέρουν, εντούτοις η ΠΑ είναι στην πραγματικότητα η μόνη αεροπορία στον κόσμο που έχει αναπτύξει τις κορυφαίες μεθόδους χρήσης του τύπου εναντίον άλλων μαχητικών :smt005::smt005: .

Το απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου και οι επιχειρήσεις εναντίον ενός υπέρτερου εχθρού έχουν σφυρηλατήσει μια γνώση και εμπορία που μόνο οι Έλληνες πιλότοι έχουν. Αυτό αξίζει πολλά για τους μαχόμενους Ουκρανούς. :smt005::smt005:

Ο τύπος που θα παραλάβει η Ουκρανία, F-16AM/BM, έχει πολλά κοινά ηλεκτρονικά με τα ελληνικά F-16C/D Block 52+ ενώ ο κινητήρας είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν των Block 30/50. Αλλά σίγουρα οι Ουκρανοί θα επωφεληθούν πάρα πολύ από την εμπειρία των Ελλήνων πιλότων στην εναέρια μάχη :smt005::smt005: .
Φυσικά θα έχουν πολλά να μάθουν και για τις αποστολές κρούσης ή τις δυνατότητες αντιμετώπισης ρωσικής τεχνολογίας αντιαεροπορικών συστημάτων. :smt005::smt005:

Το πιθανότερο είναι να υπάρξει και εκπαίδευση μηχανικων σε θέματα συντήρησης και επισκευών.

Πιστεύεται πως οι Ουκρανοί πιλότοι θα είναι παλιοί πιλότοι από MiG-29A ή Su-27 που τα αεροσκάφη τους είτε καταρρίφθηκαν, είτε καταστράφηκαν στο έδαφος είτε απλά αχρηστεύτηκαν από την υπερβολική χρήση. Μάλλον οι πιλότοι θα κατευθυνθούν απευθείας σε Πτέρυγες Μάχης για να ξεκινήσουν σε κάποιο ΣΜΕΤ.
https://flight.com.gr/breaking-greece-w ... ts-in-f16/

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 13531
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 22 Αύγ 2023, 14:04

Υπαρχει το συγχρονο κεντρο εκπαιδευσης της Καλαματας και η μεγαλη εμπειρια των πιλοτων μας, γι'αυτο και επιλεχτηκε η Ελλαδα.
Ολα τ'αλλα ειναι σαλτσες.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Mel
Δημοσιεύσεις: 1205
Εγγραφή: 31 Ιούλ 2021, 18:04

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mel » 22 Αύγ 2023, 14:20

Είπα και γω μήπως λέγατε για την ταινία 😂

Echelon
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: 15 Μάιος 2019, 11:42
Phorum.gr user: selinoid

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 22 Αύγ 2023, 14:20

Θα εκπαιδεύσουμε λέει Ουκρανούς πιλότους. Μέεεεχρι να τους στείλουν, μέεεχρι να εκπαιδευτούν, μπορεί και να τα έχουν βρει Ρώσοι και Αμερικάνοι και να σταματήσει η σύγκρουση.

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 13531
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 23 Αύγ 2023, 14:54

Και τι εγινε, θα σταματησει δηλαδη να εξοπλιζεται με δυτικα οπλα η Ουκρανια;
Η αεροπορια της θα αποτελειται στο μελλον απο Φ16, καπως πρεπει να εκπαιδευτουν, το κεντρο της Καλαματας ειναι ιδανικο.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.


Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Δημοσιεύσεις: 7512
Εγγραφή: 12 Σεπ 2024, 12:06
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 19 Οκτ 2024, 12:10

Γιώργος Ανδρουλάκης: Ο Έλληνας πιλότος των F-16 που βρίσκεται στην λίστα με τους καλύτερους παγκοσμίως
18/07/2024 • 21:45
Ένας πιλότος από την Κρήτη, ο Γιώργος Ανδρουλάκης κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πολλούς σε διεθνή διαγωνισμό και δικαίως ανακηρύχθηκε ως ένας από τους καλύτερους πιλότους παγκοσμίως.

O Κρητικός πιλότος διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμός και ως εκ τούτου ανακηρύχθηκε ως ένας εκ των κορυφαίων πιλότων παγκοσμίως. Μάλιστα, είναι κάτι που το έχει ξαναβιώσει και στο πρόσφατο παρελθόν κάτι που επιβεβαιώνει την αξία και την ικανότητά του.

https://www.neathess.gr/giorgos-androyl ... as-piloto/

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Δημοσιεύσεις: 7512
Εγγραφή: 12 Σεπ 2024, 12:06
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 14 Μαρ 2025, 09:59

:smt005::smt005::smt005:

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Δημοσιεύσεις: 7512
Εγγραφή: 12 Σεπ 2024, 12:06
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 01 Μάιος 2025, 23:12

Στύξ έγραψε: ↑Σήμερα, 21:16
Απ' την άλλη οι δικοί σου οι τρελοί, οι φαντομάδες ,πέρασαν κάτω κι απ' τα CIWS της φρεγάτας.
«Ξεκλείδωσαν» τα Eurofighter για την Τουρκία: Διπλωματικός «πυρετός» για τους Meteor

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Δημοσιεύσεις: 7512
Εγγραφή: 12 Σεπ 2024, 12:06
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 01 Μάιος 2025, 23:17

Γιώργος Ανδρουλάκης: Ο Έλληνας πιλότος των F-16 που βρίσκεται στην λίστα με τους καλύτερους παγκοσμίως
Ένας πιλότος από την Κρήτη, ο Γιώργος Ανδρουλάκης κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πολλούς σε διεθνή διαγωνισμό και δικαίως ανακηρύχθηκε ως ένας από τους καλύτερους πιλότους παγκοσμίως.


O Κρητικός πιλότος διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμός και ως εκ τούτου ανακηρύχθηκε ως ένας εκ των κορυφαίων πιλότων παγκοσμίως. Μάλιστα, είναι κάτι που το έχει ξαναβιώσει και στο πρόσφατο παρελθόν κάτι που επιβεβαιώνει την αξία και την ικανότητά του.

Λίγα λόγια για τον Κρητικό σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη


Ο Κρητικός πιλότος Γιώργος Ανδρουλάκης, με καταγωγή από το χωριό Χάρακα του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, επελέγη για να λάβει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό επίδειξης με μαχητικά αεροσκάφη που διοργανώθηκε στην αεροπορική βάση του Payerne στην Ελβετία και ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες άλλους έμπειρους πιλότους.

Πιλοτάρωντας ένα F-16 της ελληνικής ομάδας «ΖΕΥΣ» F/16 Solo Display, ο Σμηναγός Ανδρουλάκης κατάφερε για ακόμη μία φορά να «κλέψει την παράσταση» με το εντυπωσιακό δεκάλεπτο πρόγραμμα του και να δείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ολόκληρη την Ευρώπη τις εξαιρετικές δεξιότητες του προσωπικού της Ελληνικής Αεροπορίας.


Η αεροπορική δράση του Κρητικού σμηναγού


Ο γνωστός πια έλληνας πιλότος συνεχίζει να χαρίζει μοναδικό θέαμα σε κάθε του συμμετοχή σε ανάλογους διαγωνισμούς και να κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό τόσο την συγκεκριμένη ιδιαίτερη κατηγορία της αεροπορίας όσο και την σχετικά νέα Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (γνωστή και ως F-16 Demo Team).
Μια ομάδα έμπειρων πιλότων που ιδρύθηκε το 2009 και αποτελεί την συνέχεια παρόμοιων ακροβατικών σμηνών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που διέπρεψαν με τις εμφανίσεις τους στους αιθέρες τη δεκαετία 1958 εώς 1968, όπως τα: «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα» κ.α.
https://www.neaserres.gr/giorgos-androy ... as-piloto/

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 14049
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 01 Μάιος 2025, 23:20

Εικόνα

mao mao
Δημοσιεύσεις: 8551
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:33

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 01 Μάιος 2025, 23:31

SeaHawk έγραψε:
01 Μάιος 2025, 23:17
Γιώργος Ανδρουλάκης: Ο Έλληνας πιλότος των F-16 που βρίσκεται στην λίστα με τους καλύτερους παγκοσμίως
Ένας πιλότος από την Κρήτη, ο Γιώργος Ανδρουλάκης κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πολλούς σε διεθνή διαγωνισμό και δικαίως ανακηρύχθηκε ως ένας από τους καλύτερους πιλότους παγκοσμίως.


O Κρητικός πιλότος διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμός και ως εκ τούτου ανακηρύχθηκε ως ένας εκ των κορυφαίων πιλότων παγκοσμίως. Μάλιστα, είναι κάτι που το έχει ξαναβιώσει και στο πρόσφατο παρελθόν κάτι που επιβεβαιώνει την αξία και την ικανότητά του.

Λίγα λόγια για τον Κρητικό σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη


Ο Κρητικός πιλότος Γιώργος Ανδρουλάκης, με καταγωγή από το χωριό Χάρακα του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, επελέγη για να λάβει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό επίδειξης με μαχητικά αεροσκάφη που διοργανώθηκε στην αεροπορική βάση του Payerne στην Ελβετία και ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες άλλους έμπειρους πιλότους.

Πιλοτάρωντας ένα F-16 της ελληνικής ομάδας «ΖΕΥΣ» F/16 Solo Display, ο Σμηναγός Ανδρουλάκης κατάφερε για ακόμη μία φορά να «κλέψει την παράσταση» με το εντυπωσιακό δεκάλεπτο πρόγραμμα του και να δείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ολόκληρη την Ευρώπη τις εξαιρετικές δεξιότητες του προσωπικού της Ελληνικής Αεροπορίας.


Η αεροπορική δράση του Κρητικού σμηναγού


Ο γνωστός πια έλληνας πιλότος συνεχίζει να χαρίζει μοναδικό θέαμα σε κάθε του συμμετοχή σε ανάλογους διαγωνισμούς και να κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό τόσο την συγκεκριμένη ιδιαίτερη κατηγορία της αεροπορίας όσο και την σχετικά νέα Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (γνωστή και ως F-16 Demo Team).
Μια ομάδα έμπειρων πιλότων που ιδρύθηκε το 2009 και αποτελεί την συνέχεια παρόμοιων ακροβατικών σμηνών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που διέπρεψαν με τις εμφανίσεις τους στους αιθέρες τη δεκαετία 1958 εώς 1968, όπως τα: «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα» κ.α.
https://www.neaserres.gr/giorgos-androy ... as-piloto/
Αυτή η λίστα με τους πρώτους υπάρχει κάπου διαθέσιμη;

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Δημοσιεύσεις: 7512
Εγγραφή: 12 Σεπ 2024, 12:06
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 01 Μάιος 2025, 23:37

Ναι στην φαντασια τους

Στύξ
Δημοσιεύσεις: 5665
Εγγραφή: 27 Μαρ 2024, 16:59

Re: Στραβοι πιλοτοι σε F-16

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 01 Μάιος 2025, 23:38

SeaHawk έγραψε:
01 Μάιος 2025, 23:12
Στύξ έγραψε: ↑Σήμερα, 21:16
Απ' την άλλη οι δικοί σου οι τρελοί, οι φαντομάδες ,πέρασαν κάτω κι απ' τα CIWS της φρεγάτας.
«Ξεκλείδωσαν» τα Eurofighter για την Τουρκία: Διπλωματικός «πυρετός» για τους Meteor
Κάτι που δε θα καταλάβεις ποτέ στη μίζερη ζωή σου και δεν είμαι υποχρεωμένος ως έφεδρος σμηναγός να στο εξηγήσω.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών