Οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36249
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 23 Δεκ 2024, 18:40

22 Δεκεμβρίου, 2024
Μαροκινός αλήτης κατηγορείται για βιασμό 15χρονου αγοριού στη Γαλλία.

Εικόνα

Μετά από έρευνα εννέα μηνών, ένας 38χρονος άστεγος Μαροκινός υπήκοος που ζει στη Γαλλία συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τον βιασμό ενός 15χρονου αγοριού.


Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Απρίλιο στον σταθμό Villebourbon SNCF στο Montauban. Ο ύποπτος, αναγνωρίσιμος από την απουσία πολλών δοντιών, συνελήφθη μετά από στοιχεία DNA και ένα σύνθετο σκίτσο που οδήγησαν τους ερευνητές σε αυτόν.

Όπως αναφέρει το La Dépêche du Midi, το έφηβο θύμα, από ένα χωριό κοντά στο Cahors στο Lot, ταξίδεψε στο Montauban για να γιορτάσει τα 16α γενέθλιά του στις 13 Απριλίου. Αφού παρακολούθησε έναν αγώνα ράγκμπι της Montalbanese Sports Union, βρέθηκε χωρίς θέση να διανυκτερεύσει. Αναζητώντας καταφύγιο στον σιδηροδρομικό σταθμό, συνάντησε τον ύποπτο, ο οποίος τον πλησίασε συνοδευόμενος από έναν σκύλο.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ύποπτος ακολούθησε τον έφηβο και τον οδήγησε βίαια σε χώρο στάθμευσης, όπου τον υπέβαλε σε επίθεση που χαρακτηρίστηκε βάναυση και βίαιη. Το θύμα, σε κατάσταση σοκ, δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Μετά το περιστατικό, ο έφηβος αναζήτησε ιατρική βοήθεια και συλλέχθηκαν βιολογικά δείγματα ως αποδεικτικά στοιχεία.
https://karditsastakra.com/2024/12/22/% ... %b2%ce%b9/


22 Δεκεμβρίου, 2024
Που θα πάει η κατάσταση; Γαλλία: 3 Αλγερινοί βίασαν ομαδικά Πολωνή μητέρα μέσα σε κατειλημμένο διαμέρισμα στην πόλη Gap.

Εικόνα

Μια άλλη περίπτωση ομαδικού βιασμού με μετανάστες, αυτή τη φορά στη Γαλλία, με τρεις Αλγερινούς που στόχευσαν μια Πολωνή μέσα σε ένα κατειλημμένο διαμέρισμα στην πόλη Gap.


Η υπόθεση αφορά μια 42χρονη Πολωνή που επισκεπτόταν την κόρη της και έναν φίλο της στις 13 Δεκεμβρίου. Σταμάτησε στο διαμέρισμα του φίλου στο κέντρο της πόλης, το οποίο έτυχε να ήταν δίπλα στους τρεις κατηγορούμενους, όπως λένε οι εισαγγελείς κάνουν κατάληψη στο διαμέρισμά τους.

«Αυτοί οι τρεις άνδρες, αλγερινής υπηκοότητας, βρίσκονται σε μια παράτυπη κατάσταση στην επικράτεια». Η Marion Lozac’hmeur, εισαγγελέας, διευκρινίζει: «Ένας από αυτούς είχε OQTF (υποχρέωση να εγκαταλείψει τη γαλλική επικράτεια) και οι τρεις αποτέλεσαν αντικείμενο νέου OQTF από τον νομό Hautes-Alpes».

Οι εισαγγελείς λένε ότι οι τρεις άνδρες βίασαν την Πολωνή μητέρα, αλλά υπάρχουν ελάχιστες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπήρχαν έξι άνδρες που είχαν καταλήξει στο διαμέρισμα, αλλά μέχρι στιγμής, μόνο τρεις έχουν συλληφθεί μετά από ανακρίσεις της αστυνομίας. Δεν είναι σαφές πώς οι γυναίκες μπήκαν στο διαμέρισμά τους ή ποια σχέση είχαν με τους άνδρες —αν υπήρχε— πριν από τον φερόμενο ομαδικό βιασμό.

Αν και οι άνδρες έχουν εντολές απέλασης, είναι επίσης ασαφές γιατί οι τρεις άνδρες δεν απελάθηκαν. Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει προηγουμένως το Remix News, τα ποσοστά απέλασης για τους Αλγερινούς στη Γαλλία με εντολή απέλασης είναι ένα αβυσσαλέο 0,2 τοις εκατό. Με άλλα λόγια, μόνο 2 στους 1.000 Αλγερινούς με διαταγή απέλασης στέλνονται στην πραγματικότητα πίσω. Αυτά τα στοιχεία ήρθαν στο φως μετά τον βιασμό, τα βασανιστήρια και τη δολοφονία της 12χρονης Λόλα στο Παρίσι από μια Αλγερινή με μακροχρόνια εντολή απέλασης, μια υπόθεση που συγκλόνισε το έθνος το 2022.

Οι τρεις Αλγερινοί στην υπόθεση γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2005. Τώρα βρίσκονται υπό κράτηση και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ομαδικό βιασμό, σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση Le Dauphine.
https://karditsastakra.com/2024/12/22/% ... %81%ce%b9/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36249
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 10 Ιαν 2025, 19:51

09.01.2025
Η Τζόρτζια Μελόνι θα απελάσει με συνοπτικές διαδικασίες δύο Τυνήσιους που χλεύασαν την ιταλική σημαία.
Το περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Εικόνα

Δύο Τυνήσιοι οι οποίοι δεν σεβάστηκαν την ιταλική σημαία, φαίνεται πως θα απελαθούν εντός ολίγων ημερών από την Ιταλία, μετά από απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι.


Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το περιστατικό αυτό έρχεται κατόπιν «προσβολής, περιφρόνησης του Έθνους, της σημαίας και των αρχών επιβολής του νόμου της Ιταλίας».

https://x.com/visegrad24/status/1877390909811077474

https://globalspace1.quora.com/https-wo ... sian-asylu

Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό να ετοιμάζει ειδική ναυλωμένη πτήση προκειμένου να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι δύο Τυνήσιοι «αιτούντες άσυλο».
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/d ... ki-simaia/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36249
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 14 Ιαν 2025, 21:11

14 Ιανουαρίου, 2025
Λαθρομετανάστες κυνηγούν με μαχαίρια γηγενείς Βρετανούς που τρέχουν να σωθούν.

Εικόνα

Στη δημοσιότητα έρχεται ένα συγκλονιστικό βίντεο το οποίο δείχνει μετανάστες να κυνηγούν με μαχαίρια γηγενείς Βρετανούς που τρέχουν να σωθούν.


Μεγάλη Βρετανία: Οι μετανάστες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να διαπράξουν σεξουαλικά αδικήματα – «Πρώτοι» στην εγκληματικότητα οι Αλβανοί.

Αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την παραβατικότητα των αλλοδαπών ανά εθνικότητα στη Μεγάλη Βρετανία, παραθέτει ο Telegraph, επισημαίνοντας πως βάσει των επίσημων καταγραφών από τις συλλήψεις της Αστυνομίας, οι μετανάστες έχουν υπερτριπλάσιες πιθανότητες να συλληφθούν για σεξουαλικά αδικήματα από ό,τι οι Βρετανοί πολίτες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η Αστυνομία προέβη σε περισσότερες από 9.000 συλλήψεις αλλοδαπών για σεξουαλικά αδικήματα τους πρώτους 10 μήνες του περασμένου έτους σε 41 από τις 43 αστυνομικές υπηρεσίες της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Αυτό αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο (26,1%) των συνολικών εκτιμώμενων 35.000 συλλήψεων για σεξουαλικά αδικήματα, σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση από το Κέντρο Ελέγχου της Μετανάστευσης των στοιχείων των αστυνομικών δυνάμεων, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, οι αλλοδαποί υπήκοοι συνελήφθησαν με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από τους Βρετανούς τους πρώτους 10 μήνες του 2024, με 23,9 συλλήψεις ανά 1.000 για τους μετανάστες έναντι 12 ανά 1000 για τους Βρετανούς.

Συνολικά στην παραβατικότητα, οι Αλβανοί κατέχουν την πρώτη θέση στις συλλήψεις βάσει του πληθυσμού τους στη χώρα.

Οι αλλοδαποί είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να συλληφθούν για σεξουαλικά αδικήματα από ό,τι οι Βρετανοί ύποπτοι, με βάση ένα ποσοστό σχεδόν 165 συλλήψεων ανά 100.000 του πληθυσμού μεταναστών (9.055 συλλήψεις) έναντι 48 ανά 100.000 για τους Βρετανούς (25.6

Σύμφωνα με το ONS, οι αλλοδαποί πολίτες αντιπροσωπεύουν 5,5 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία, ενώ ο βρετανικός πληθυσμός είναι 53,5 εκατομμύρια. Ενώ οι αλλοδαποί αποτελούν το 9% του πληθυσμού, αντιπροσώπευαν το 16,1% του συνολικού αριθμού των συλλήψεων, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα βάσει των νόμων για την ελευθερία της πληροφόρησης (FOI).

Ο πίνακας κατάταξης της εγκληματικότητας τοποθετεί τους Αλβανούς ως την εθνικότητα που είναι πιο πιθανό να συλληφθεί, ακολουθούμενη από τους Αφγανούς, τους Ιρακινούς, τους Αλγερινούς και τους Σομαλούς. Υπήρχαν 48 εθνικότητες με υψηλότερο ποσοστό συλλήψεων ανά 1.000 κατοίκους τους από ό,τι οι Βρετανοί ύποπτοι.

Δείτε τον πίνακα της Telegraph:


Εικόνα

Η ανάλυση έρχεται εν μέσω ισχυρισμών για «θεσμική συγκάλυψη» από την Αστυνομία σχετικά με τη δημοσίευση των ποσοστών εγκληματικότητας των μεταναστών προκειμένου να μην διαταραχθεί η εικόνα της κοινότητας των μεταναστών από τους Βρετανούς. Εν τω μεταξύ, αυξάνονται τα αιτήματα για δημόσια έρευνα σχετικά με τα σκάνδαλα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπου η εθνικότητα των υπόπτων φέρεται να αποκρύφθηκε.

Ανώτεροι βουλευτές των Τόρις έχουν παροτρύνει τόσο την κυβέρνηση των Συντηρητικών όσο και των Εργατικών να δημοσιεύσουν στοιχεία, όπως γίνεται στη Δανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, που θα επέτρεπαν την κατάρτιση πινάκων κατάταξης των ποσοστών εγκληματικότητας των μεταναστών ανά εθνικότητα.

Σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του πρώην πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ για την επιβολή ποινών και βάσει αυτής θα απαιτούσε από την κυβέρνηση να υποβάλλει κάθε χρόνο στο Κοινοβούλιο μια έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς την εθνικότητα, τη βίζα και το καθεστώς ασύλου κάθε παραβάτη που καταδικάστηκε σε αγγλικά και ουαλικά δικαστήρια τους προηγούμενους 12 μήνες. Ωστόσο το νομοσχέδιο απορρίφθηκε λόγω των γενικών εκλογών.

Οι υποστηρικτές, μεταξύ των οποίων ο Robert Jenrick, ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος πρότεινε πρώτος τη νομική αλλαγή, δήλωσαν ότι τα δεδομένα αυτά θα επέτρεπαν στο Υπουργείο Εσωτερικών να σκληρύνει τις πολιτικές θεωρήσεων και απελάσεων για τις εθνικότητες που συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.



https://karditsastakra.com/2025/01/14/% ... %81%ce%b9/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36249
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 10 Μαρ 2025, 20:28

9 Μαρτίου, 2025
Αλλοίωση πληθυσμού από την Ούρσουλα – Eurostat: 1,1 εκατ. αλλοδαποί πήραν υπηκοότητα στην ΕΕ το 2023 – Σύροι, Μαροκινοί και Αλβανοί στο top 3.

Εικόνα

1,1 εκτομμύρια αλλοδαποί έλαβαν υπηκοότητα σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2023. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 6,1% (60.200 άτομα) από τον αντίστοιχο του 2022, σύμφωνα με τα ταλευταία στοιχεία της Eurostat.


Oι περισσότεροι μετανάστες που πολιτογραφήθηκαν Ευρωπαίοι ήταν στην Ισπανία (240.200 ή 22,9%), την Ιταλία (213.600 ή 20,3%) και την Γερμανία (199.800 ή19%).

Το 87,6% των ατόμων ήταν από χώρες εκτός ΕΕ.

H Σουηδία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό στην ΕΕ με 7,9 πολιτογραφήσεις ανά 100 αλλοδαπούς, ακολουθεί η Ρουμανία με 5,9 ανά 100 και η Ιταλία με 4,1 ανά 100 μετανάστες.

Ο χαμηλότερος αριθμός σημειώθηκε στις Βαλτικές χώρες: Λιθουανία 0,1, Λετονία 0,4 και Εσθονία 0,5.

Το 2023 Σύροι ήταν οι περισσότεροι που έλαβαν υπηκοότητα στην ΕΕ, συνολικά 107.500. Ακολουθούν οι Μαροκινοί (106.500) και οι Αλβανοί (44.400).
https://karditsastakra.com/2025/03/09/% ... 1-eurosta/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36249
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Μαρ 2025, 19:02

12.03.2025
Βίντεο: Παράνομος αλλοδαπός στην Γαλλία πετάει χωρίς λόγο μία γυναίκα στις σκάλες του μετρό.
Το έκανε καθαρά για λόγους περιφρόνησης απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Εικόνα

Ένας παράνομος αλλοδαπός στην Γαλλία σπρώχνει μία γυναίκα στην σκάλες του μετρό με σκοπό να την τραυματίσει.


Μάλιστα το έκανε ενώ ο ίδιος μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο.

Η επίθεση έγινε χωρίς κανέναν λόγο και από το βλέμμα και την συμπεριφορά του φαίνεται ότι το έκανε καθαρά για λόγους περιφρόνησης απέναντι στο γυναικείο φύλο.

https://x.com/onlyfights_/status/1899505599185871066



Είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως η πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών βλέπουν τις δυτικές κοινωνίες και δεν μπορούν να ανεχθούν το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν δικαιώματα και ελευθερίες.

Η Γαλλία είναι πλέον μία χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα με τους παράνομους μετανάστες και ο κοινωνικός της ιστός αποσαθρώνεται.

Σύμφωνα με το X ο συγκεκριμένος συνελήφθη και απελάθηκε.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/v ... tou-metro/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36249
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 04 Μάιος 2025, 20:22

04.05.2025
Τα μέτρα που πήρε η Δανία κατά της παράνομης μετανάστευσης που έφεραν αποτελέσματα - Τέλος επιδόματα και απελάσεις.
Υποχρεωτική εκμάθηση των Δανέζικων.

Εικόνα

Μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα πέρασε από το σοκ της μαζικής εισροής μεταναστών, στην επιβολή μιας από τις πιο αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές στη Δύση.


Με κεντροαριστερή κυβέρνηση από το 2019, η Δανία δεσμεύτηκε να «προστατεύσει τη δανικότητα» και, όπως υποστηρίζουν οι αρχές και πολλοί πολίτες, το κατάφερε.

Στο πρώην «γκέτο μη δυτικών» Μιόλνερπαρκεν, οι ένοικοι αναδιανεμήθηκαν στην υπόλοιπη επικράτεια, οι εγκληματίες απελάθηκαν, και σήμερα η περιοχή έχει μετατραπεί σε προορισμό για νεαρούς επαγγελματίες και επιχειρήσεις. «Το μέρος είναι 99% ασφαλέστερο», λέει ο Παλαιστίνιος Σμπαϊτά, 62 ετών. «Η Δανία έκανε αυτό που μας υποσχέθηκε».

Πολιτική μηδενικής ανοχής.
Η κυβέρνηση της Μέτε Φρεντέρικσεν υλοποίησε σκληρές πολιτικές όπως την απαγόρευση της μπούρκας, τα υποχρεωτικά μαθήματα δανικής γλώσσας για μετανάστες και τα παιδιά τους, την αφαίρεση επιδομάτων σε μη συμμορφούμενους αιτούντες άσυλο, τη δημοσίευση στατιστικών εγκληματικότητας ανά εθνικότητα και τις κατασχέσεις τιμαλφών από αφιχθέντες παράνομους μετανάστες.

Η εφαρμογή του λεγόμενου «νόμου για τα γκέτο» συνοδεύτηκε από αναπλάσεις, δημιουργία δομών απέλασης όπως το κέντρο Σέλσμαρκ και καμπάνιες αποτροπής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η στατιστική για την αποτελεσματικότητα των μέτρων δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: οι αιτήσεις ασύλου έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 90% σε δέκα χρόνια. Από 21.316 το 2015, μόλις 2.333 υποβλήθηκαν πέρυσι, σε αντίθεση με τις 108.138 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πολιτική της Φρεντέρικσεν κερδίζει, πάντως, πολιτικούς πόντους: οι ακροδεξιοί έχουν αποδυναμωθεί, ενώ η Αριστερά έχει υιοθετήσει ρητορική αποτροπής. Τον Φεβρουάριο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ συνάντησε την ομόλογό του για να μελετήσει την προσέγγισή της.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Δανίας, Κάαρε Ντιμπβάντ Μπεκ, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους παράνομους μετανάστες: «Αν απορριφθεί το αίτημά σου για άσυλο, έχεις ελάχιστες πιθανότητες να μείνεις».

Η περίπτωση της Δανίας αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα εκείνες που βιώνουν κοινωνικές εντάσεις λόγω της αθρόας παράνομης μετανάστευσης. Η χώρα βιώνει μια αξιοσημείωτη επιτυχία, στην οποία η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα σύνορα έχουν σημασία και ότι οι Δανοί πρέπει να επιλέγουν ποιος θα έρθει να ζήσει εκεί.

Είναι ένα σύστημα που αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, κοιτάζουν με θαυμασμό ή ακόμα… και με ζήλια.
https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis- ... apelaseis/


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 36249
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 06 Μάιος 2025, 19:13

06|05|2025
Η Σουηδία ΔΕΝ αντέχει άλλους μετανάστες – Ψάχνει τρόπο να τους διώξει.

Εικόνα

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Euronews, υπογράμμισε την «απόλυτη ανάγκη» για αυστηρότερο έλεγχο της μετανάστευσης, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρότασή του για σημαντική αύξηση των οικονομικών κινήτρων που προσφέρει η Σουηδία σε μετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν εθελοντικά στις χώρες καταγωγής τους.


Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια πιο ρυθμισμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, όπως το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ, και τόνισε την ανάγκη για άμεση απομάκρυνση των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο από την Ευρώπη.

Αύξηση των οικονομικών κινήτρων: Από 900 σε 32.000 ευρώ.
Η Σουηδία διαθέτει εδώ και χρόνια ένα πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων για την εθελοντική επιστροφή μεταναστών, με το τρέχον επίδομα να ανέρχεται σε 900 ευρώ ανά ενήλικο.

Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Σουηδικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, το 2023 εγκρίθηκε μόλις μία από τις 70 αιτήσεις για το επίδομα αυτό.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η χαμηλή ανταπόκριση, η σουηδική κυβέρνηση προτείνει μια δραστική αύξηση του ποσού σε 32.000 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 3.400%.

Η πρόταση, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2026, εμπνέεται από το μοντέλο της Δανίας, η οποία έχει θέσει ως στόχο την ενθάρρυνση της επιστροφής 22.000 ατόμων.

Ο Κρίστερσον δήλωσε: «Αντιγράφουμε το μοντέλο της Δανίας και αυξάνουμε σημαντικά το ποσό, ώστε να διευκολύνουμε όσους προτιμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους, αλλά δεν αισθάνονται ότι μπορούν να ενσωματωθούν στη σουηδική κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το μέτρο αυτό δεν αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ατόμων, αλλά υπογράμμισε ότι αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ενσωμάτωσης.

«Έχουμε πρόβλημα με την ενσωμάτωση. Αν κάποιοι που έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής δεν προσαρμόζονται ή δεν εκτιμούν τον σουηδικό τρόπο ζωής, τότε τουλάχιστον μπορούν να εξετάσουν την επιστροφή στη χώρα τους», ανέφερε.

Στήριξη στο σύμφωνο για τη μετανάστευση της ΕΕ και απομάκρυνση απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Ο Κρίστερσον εξέφρασε την ισχυρή του υποστήριξη στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ, το οποίο ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2024.

Το Σύμφωνο στοχεύει στη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης μέσω κοινής ευθύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών, ενισχύοντας παράλληλα την προστασία των εξωτερικών συνόρων και επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου και επιστροφής.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην ανάγκη απομάκρυνσης των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο.

«Είναι απαράδεκτο ότι το 80% όσων λαμβάνουν απορριπτική απόφαση για άσυλο παραμένουν στην Ευρώπη», δήλωσε, σημειώνοντας ότι στη Σουηδία το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 20%.

«Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτό το ποσοστό είναι υψηλό. Χρειαζόμαστε αυστηρότερο έλεγχο», πρόσθεσε.

Αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική και ευρωπαϊκές τάσεις.
Η πρόταση για την αύξηση των οικονομικών κινήτρων εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική αυστηροποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής της Σουηδίας.

Τα τελευταία χρόνια, η χώρα έχει περιορίσει το δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης, έχει αυξήσει το ελάχιστο μισθό που απαιτείται για τη χορήγηση άδειας εργασίας σε υπηκόους τρίτων χωρών και έχει εισαγάγει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την απόκτηση ιθαγένειας, όπως τεστ γλώσσας και γνώσης της σουηδικής κοινωνίας.

Επιπλέον, η Σουηδία προωθεί τη δημιουργία «κέντρων κράτησης και επιστροφής» (return hubs) σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον Κρίστερσον να δηλώνει ότι μια σχετική πρόταση της ΕΕ ενδέχεται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2025.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι στάσεις απέναντι στη μετανάστευση αλλάζουν ραγδαία σε ολόκληρη την Ευρώπη, γεγονός που διευκολύνει τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Αυτή η τάση αποτυπώνεται και στην άνοδο ακροδεξιών κομμάτων, όπως οι Σουηδοί Δημοκράτες, που στηρίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού του Κρίστερσον και πιέζουν για περιορισμό της μετανάστευσης.

Αντίδραση στην Πρόταση: Η πρόταση για την αύξηση του επιδόματος έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως οι Civil Rights Defenders, εκφράζουν ανησυχίες ότι τέτοια μέτρα μπορεί να δημιουργήσουν ένα κλίμα διακρίσεων, ιδιαίτερα κατά των μουσουλμάνων μεταναστών, ενισχύοντας τις κοινωνικές διαιρέσεις.

Σύγκριση με τη Δανία: Η Δανία, που αποτελεί το πρότυπο για τη Σουηδία, εφαρμόζει μια από τις πιο περιοριστικές μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη, με στόχο τον «μηδενικό αριθμό αιτούντων άσυλο».

Έχει ενθαρρύνει τις εθελοντικές επιστροφές και έχει αναστείλει την εξέταση αιτημάτων ασύλου από Σύρους πρόσφυγες μετά την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο: Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ προβλέπει μηχανισμούς αλληλεγγύης, όπως τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο ή την οικονομική συνεισφορά από κράτη μέλη, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής.

Ωστόσο, η εφαρμογή του παραμένει πρόκληση, καθώς ορισμένες χώρες, όπως η Ουγγαρία, αντιτίθενται σε πιο φιλελεύθερες πολιτικές.

Εγκληματικότητα και ενσωμάτωση: Η Σουηδία αντιμετωπίζει προκλήσεις που συνδέονται με την εγκληματικότητα σε περιοχές με υψηλή συγκέντρωση μεταναστών, με τον Κρίστερσον να έχει καλέσει ακόμα και τον στρατό για την αντιμετώπιση συμμοριών.

Αυτά τα ζητήματα ενισχύουν την πολιτική πίεση για αυστηρότερα μέτρα.

Η πρόταση του Ουλφ Κρίστερσον για την αύξηση των οικονομικών κινήτρων εθελοντικής επιστροφής αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Σουηδίας και την ενίσχυση του ελέγχου της μετανάστευσης.

Ενώ το μέτρο εμπνέεται από τη Δανία, η αποτελεσματικότητά του παραμένει αβέβαιη, δεδομένης της περιορισμένης επιτυχίας του υπάρχοντος προγράμματος.

Παράλληλα, η υποστήριξη του Κρίστερσον στο Σύμφωνο της ΕΕ και η έμφαση στην απομάκρυνση των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο αντικατοπτρίζουν μια ευρύτερη ευρωπαϊκή τάση προς πιο περιοριστικές πολιτικές, εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών πιέσεων.
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... s-dioksei/

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών