ΜΑΠΑ αποδεικνυονται και τα RAFALE ( μετα το TROPHY και το IRON DOME των Ισραηλινων ) . 3 καταρρίφθηκαν σε ΜΙΑ μονο μερα

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Re: ΜΑΠΑ αποδεικνυονται και τα RAFALE ( μετα το TROPHY και το IRON DOME των Ισραηλινων ) . 3 καταρρίφθηκαν σε ΜΙΑ μονο μ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 08 Μάιος 2025, 22:35

Frappezitis έγραψε:
07 Μάιος 2025, 18:21
3 Rafale της Ινδιας ισχυριζονται οτι κατεριψαν οι Πακιστανοι με ενα τουλαχιστον να ειναι επιβεβαιωμενο.

Αν ο πακιστανικός ισχυρισμός είναι αληθής, τότε πρόκειται για κάτι το οποίο αφορά και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία που είναι χρήστης του μαχητικού Rafale.
Kαλά και μονοθέσιο της φορμουλα 1 μάπα θα το λες αμα το δώσεις να το οδηγήσει ο Μπάμπης ο Κάγκουρας και το στουκάρει στην επόμενη στροφή.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: ΜΑΠΑ αποδεικνυονται και τα RAFALE ( μετα το TROPHY και το IRON DOME των Ισραηλινων ) . 3 καταρρίφθηκαν σε ΜΙΑ μονο μ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 08 Μάιος 2025, 22:39

Eλεος με το παραδειγμα του καγκουρα που οδηγει F1
Ειναι τελειως ατοπο

Εδω μιλαμε για διαφορα μεταξυ οδηγων F1 και οχι για την διαφορα του Χαμιλτον με τον Μπαμπη τον Καγκουρα
Ε στην F1 κερδιζει αυτος που εχει καλυτερο αυτοκινητο.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 08 Μάιος 2025, 23:10

SeaHawk έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:22
Ινδοι και Πακιστανοι δεν δεν εγκατέλειψαν τον εναέριο χώρο της χώρας τους.
Οι Πακιστανοι εριξαν 3 Ραφαλ
Οι Πακιστανοι αναρτησαν φωτογραφιες απο τα συντριμια των Ραφαλ τις οποιες προφανως τους τις εστειλαν οι Ινδοι
good point αλλά μπορεί το άρθρο που παρέθεσα να είναι τελείως άκυρο.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 08 Μάιος 2025, 23:15

ΙΣΩΣ επεσε ενα RAFALE ...τα υπολοιπα ειναι αλλων τυπων ... και αυτο για τα υπολοιπα παλι σιγουρο δεν ειναι ... το ιδιο ισχυει για τα Πακιστανικα αεροπλανα ... λενε οτι ΙΣΩΣ επεσε 1 f16 και κατι Κινεζικα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 08 Μάιος 2025, 23:19

ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:16
Dwarven Blacksmith έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:11
ST48410 έγραψε:
08 Μάιος 2025, 22:10
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αν αυτά που διαβάζω εδώ είναι βλακείες των δημοσιογράφων;

https://www.protothema.gr/world/article ... n-istoria/

Αναφέρουν στην αρχή αερομαχίες (dogfight) και μετά γράφουν ότι τα μαχητικά και των δύο χωρών δεν εγκατέλειψαν τον εναέριο χώρο της χώρας τους.
Τι είδους dogfight είναι αυτό που ο καθένας μένει μέσα στα σύνορά του;
Ανταλλαγή πυραύλων αέρος αέρος εξ αποστάσεως;
Ναι. Δεν μου φαίνεται περίεργο.
ρε συ όταν λέμε dogfight δεν εννοούμε αερομαχία με οπτική επαφή; Κυνήγι, ελιγμούς κλπ; Πως γίνεται αυτό αν το κάθε σκάφος μένει μέσα στα σύνορά του;
Α για τη λέξη εννοούσες; Νομίζω φέρνει τέτοιους συνειρμούς ναι, αλλά δεν ξέρω αν είναι οι συνειρμοί απαρχαιωμένοι ή είναι λάθος η χρήση αυτή.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 08 Μάιος 2025, 23:20

SeaHawk έγραψε:
08 Μάιος 2025, 21:55
Kauldron έγραψε:
08 Μάιος 2025, 21:54
SeaHawk έγραψε:
07 Μάιος 2025, 22:11
Αλλο ενα βλακωδες ανθελληνικο νημα
Μιλάς και 'συ που είχες ανοίξει νήμα που ειρωνευόσουν τους πιλότους μας.
Όλα τα ξέρεις εσύ.

Στραβοι πιλοτοι σε F-16
Δεν εχω ειρωνευτει ποτε πιλοτο αλλα αυτους που γραφουν φιδια για πιλοτους
Το τι εχει γραφτει απο εμενα στο νημα ειναι ξεκαθαρο σε οποιον το εχει διαβασει.
Άσε μας ρε φιδέμπορα. Όλο κάνεις τη μαλακία και μετά βγαίνεις και λες "εγώ δεν έκανα τίποτα". :lol:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 08 Μάιος 2025, 23:21

nostromos έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:15
ΙΣΩΣ επεσε ενα RAFALE ...τα υπολοιπα ειναι αλλων τυπων ... και αυτο για τα υπολοιπα παλι σιγουρο δεν ειναι ... το ιδιο ισχυει για τα Πακιστανικα αεροπλανα ... λενε οτι ΙΣΩΣ επεσε 1 f16 και κατι Κινεζικα
F16 falcon του 1983 έχουν οι Πακιστανοί μη νομίζεις ότι έχουν τίποτα σύγχρονα f16
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 08 Μάιος 2025, 23:24

Εν τω μεταξυ εχω διαβασει δεξια και αριστερα εκατονταδες σχολια για το οτι οι Ινδοι πιλοτοι ειναι μυρωδιαδες και πρεπει να τους εκπαιδευσουν οι δικοι μας
Οι ακαπνοι πιλοτοι μας θα εκπαιδευσουν τους μπαρουτοκαπνισμενους Ινδους
Δεν χανουν ευκαιρια οι Ελληναρες να πουνε την μαλακια τους.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 08 Μάιος 2025, 23:25

Καλωσηρθατε στο σύγχρονο κόσμο των αερομαχιών. Όπου τα Rafale θα είναι πάνω από το Νέο Δελχί τα J10 πάνω από το Ισλαμαμπάντ και θα πολεμάνε μεταξύ τους από τέτοια απόσταση. Αυτά που βλέπατε στα Τοπ Γκαν ειναι απαρχαιωμενα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 08 Μάιος 2025, 23:26

Dwarven Blacksmith έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:19
Α για τη λέξη εννοούσες;
ναι,

A dogfight, or dog fight, is an aerial battle between fighter aircraft that is conducted at close range. Modern terminology for air-to-air combat is air combat manoeuvring (ACM), which refers to tactical situations requiring the use of individual basic fighter maneuvers (BFM) to attack or evade one or more opponents

Αλλά λένε και για την μεγαλύτερη αερομαχία. Δηλαδή τι; Σηκώσανε κι οι δύο πλευρές πάνω από 100 σκάφη, τα κρατήσανε μέσα στα σύνορά τους, και τα εκθέσανε σε κίνδυνο απλά και μόνο για να πυροδοτήσουν πυραύλους αέρος εδάφους από μεγάλη απόσταση;

Δεν έχουν πυραύλους εδάφους εδάφους. Έπρεπε να ρισκάρουν τα αεροσκάφη τους;

Είμαι άσχετος με αυτά αλλά κάτι στην είδηση δεν κολλάει

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 08 Μάιος 2025, 23:29

Kauldron έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:20

Άσε μας ρε φιδέμπορα. Όλο κάνεις τη μαλακία και μετά βγαίνεις και λες "εγώ δεν έκανα τίποτα". :lol:
Ηρεμησε μεγαλε εδω λεμε αληθειες
Οι Ελληνες πιλοτοι ειναι ακαπνοι
Αν καποιος τους παρουσιαζει ως κατι αλλο τους ειρωνευεται

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 08 Μάιος 2025, 23:32

zteo έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:21
nostromos έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:15
F16 falcon του 1983 έχουν οι Πακιστανοί μη νομίζεις ότι έχουν τίποτα σύγχρονα f16
κανενα αεροπλανο δεν περασε εκτος εναεριου χωρου του ... οτιδηποτε κυκλοφορει ως ειδηση πρεπει να 3πλοφιλτραρεται ... εδω και τα δυο κρατη λογοκρινουν σοσιαλ μηντια

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 08 Μάιος 2025, 23:34

SeaHawk έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:29
Kauldron έγραψε:
08 Μάιος 2025, 23:20

Ηρεμησε μεγαλε εδω λεμε αληθειες
Οι Ελληνες πιλοτοι ειναι ακαπνοι
Αν καποιος τους παρουσιαζει ως κατι αλλο τους ειρωνευεται

αυτο που εγραψες σημαινει και οτι καποιοι δεν τολμανε να τα βαλουν μαζι τους οπως θα ξερεις ...

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 08 Μάιος 2025, 23:36

Aυτο ξερεις διαβαζεται και αναποδα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών