Λένιν: O μεγαλύτερος δωσίλογος των Γερμανών
Re: Λένιν: O μεγαλύτερος δωσίλογος των Γερμανών
Ο στρατηγός του Αυτοκράτορα που ανατρέπει τον Αυτοκράτορα και γίνεται αυτοκράτορας , αν πετύχει την επανάσταση του θεωρειται ήρωας
Αν δεν πετύχει θανατώνεται ως προδότης
Αν δεν πετύχει θανατώνεται ως προδότης
Όταν διαλύει τον στρατό του αυτοκράτορα εν καιρό πολέμου τι θεωρείται;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Για τον ίδιο λόγο οι Ταγματασφαλίτες έγιναν ''εθνικόφρονες'' και οι υμνητές τους τους δικαιολογούν (ονόματα δεν λέμε για το κουμπί

Ο Ζαχαριάδης δεν ήταν Kapo στο Νταχάου;Γάταρος έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 00:09Οι κομμουνιστές πέφτουν συχνά σε μια μεγάλη αντίφαση. Από τη μια μιλούν ενάντια στους δωσίλογους των Γερμανών κι από την άλλη υμνούν τον Λένιν, όμως με βάση το τι κέρδισαν οι Γερμανοί από τη συνεργασία τους με τους δωσίλογους της κάθε χώρας, προκύπτει ότι ο Λένιν ήταν ο μεγαλύτερος δωσίλογος των Γερμανών.
η γερμανια ηττατο ο κοσμος πεινουσε.αν δεν ειχε τετοια προβληματα θα σου ελεγα εγω αν οι πρακτορες της μοσχας θα μπορουσαν να κανουν κατι.Jolly Roger έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 01:00Αντικειμενικά, ο Λένιν έκανε περισσότερο κακό στη γερμανική αυτοκρατορία παρά καλό. Γιατί ναι μεν με το Μπρεστ-Λιτόφσκ άφησε ελεύθερες 30 γερμανικές μεραρχίες να πάνε στο δυτικό μέτωπο το 1918, αλλά με τον απόηχο της Μπολσεβίκικης επανάστασης γέμισε τη Γερμανία με απεργίες και λιποταξίες, που τελικά οδήγησαν στο να καταρρεύσει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.
Για τα συμφέροντα της διεθνούς επανάστασης, η τακτική που ακολούθησε ο Λένιν στον α' π.π. ήταν γενικά σωστή.
ο λενιν βοηθηθικε απο τους γερμανους να παρει την εξουσια στην ρωσια για να βγει αυτηναοο τον πολεμο οπως και εγινε.αρα ηταν δοσιλογος.
το σχεδιο των γερμανων το ειχε φτιαξει τι 1914 ο παρβους αν τον εχετε ακουστα.αυτος ηταν εμπορος οπλων πολλαπλασιος του φιλου τιυ αντρεα κασογκι(τον ανηψιο του οποιου σκοτωσαν προσφατα)
ψαξτε και θα βρειτε στοιχεια για αυτον.αντε που τα θελετε ολα ετοιμα.(δεν απευθυνομαι στα κουμουνθα αυτα εχουν κοπρια στο κρανιο τους ειναι διαταραγμενα μυαλα δεν καταλαβαινουν)
Οταν καποιος κανει εγκλημα και μετανοει ειναι ανθρωπος.Αν κανει εγκλημα και καμαρωνει για αυτο ειναι κομμουνιστης.
Επι 100 κομμουνιστων οι 59 ειναι αφελεις(βλακες),οι 40 αγυρτες(δηλ λαμογια ) και μονον ενας πραγματικος μπολσεβικος.ΛΕΝΙΝ 1917
Επι 100 κομμουνιστων οι 59 ειναι αφελεις(βλακες),οι 40 αγυρτες(δηλ λαμογια ) και μονον ενας πραγματικος μπολσεβικος.ΛΕΝΙΝ 1917
Ηρωας η προδότης ανάλογα με το ποιος θα υπερισχύσει
Επειδή είχε αναφερθεί ο Εφιάλτης πιο πάνω δαν σύμβολο προδοσίας , το μεγαλύτερο μέρος τπυ αρχαίου ελληνικού κόσμου στην περίοδο των περσικών πολων είχε μηδίσει και πολεμούσε με το μέρος των Περσών
Αν υπερίσχυαν οι Πέρσες δεν θα θεωρούσαμε τον Εφιάλτη ως προδότη
Ο Αλκιβιαδης ο μαθητής του Σωκράτη που είχε προδώσει τους πάντες , γιατί δεν τον θεωρούμε ως σύμβολο της προδοσίας ;
Ο Γεννάδιος καο οι Ανθενωτικοί οι οποίοι είχαν βοηθήσει τον Μωάμεθ τον Πορθητή να πάρει την Πόλη , ηταν προδότες η όχι ;
Πότε έγραψα ότι μισώ όποιον κερδίζει χρήματα από τη δουλειά του;Chainis έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 18:14Πράγματι έχουμε άλλο σύστημα αξιών αλλά όχι αυτά που περιγράφεις.
Εγώ χαίρομαι όταν ένας συμπατριώτης μου βγάζει πολλά χρήματα από την δουλειά του, εσύ το μισείς και τον θεωρείς εχθρό σου.
Εγώ θέλω να πολεμήσω μαζί του αν κινδυνεύει η πατρίδα μας, εσύ θα είσαι με τους φυγόμαχους γιατί δεν θα είναι κατά δικός σου πόλεμος και θα προσπαθήσεις να τον σκοτώσεις εν τω μεταξύ γιατί έχει περισσότερα χρήματα από εσένα.
Μπορώ να σου γράψω αρκετά ακόμα επάνω στις διαφορετικές μας αξίες αλλά δεν υπάρχει λόγος, μπορείς να τα σκεφτείς και μόνος σου άμα θέλεις.
Ασφαλώς θα πολεμήσω αν κινδυνεύει η πατρίδα μου. Σε ποιόν τα λες αυτά; Στον ιδεολογικό απόγονο των ιδρυτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ;
Προσπάθησε να μη σκέφτεσαι τόσο απλοϊκά. Τέτοιοι συνειρμοί αρμόζουν σε παιδάκια.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι θα μπορούσαν να καταδικαστούν για προδοσία μονο απο το τσαρικό καθεστώς , εφόσον αυτό υπερίσχυε και νικούσε τους επαναστάτες
Εφόσον οι επαναστάτες; νίκησαν , προδότες; και εχθροί θεωρούνταν ο Τσάρος και οι οπαδοί του
Εφόσον οι επαναστάτες; νίκησαν , προδότες; και εχθροί θεωρούνταν ο Τσάρος και οι οπαδοί του
Δεν σκέφτομαι καθόλου απλοϊκά, έχω βαρεθεί να βάζω κάθε λίγο το απόσπασμα από τις αρχές του ΚΚΕ που λέει τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση πολέμου.vatraxos έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 18:26Πότε έγραψα ότι μισώ όποιον κερδίζει χρήματα από τη δουλειά του;Chainis έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 18:14Πράγματι έχουμε άλλο σύστημα αξιών αλλά όχι αυτά που περιγράφεις.
Εγώ χαίρομαι όταν ένας συμπατριώτης μου βγάζει πολλά χρήματα από την δουλειά του, εσύ το μισείς και τον θεωρείς εχθρό σου.
Εγώ θέλω να πολεμήσω μαζί του αν κινδυνεύει η πατρίδα μας, εσύ θα είσαι με τους φυγόμαχους γιατί δεν θα είναι κατά δικός σου πόλεμος και θα προσπαθήσεις να τον σκοτώσεις εν τω μεταξύ γιατί έχει περισσότερα χρήματα από εσένα.
Μπορώ να σου γράψω αρκετά ακόμα επάνω στις διαφορετικές μας αξίες αλλά δεν υπάρχει λόγος, μπορείς να τα σκεφτείς και μόνος σου άμα θέλεις.
Ασφαλώς θα πολεμήσω αν κινδυνεύει η πατρίδα μου. Σε ποιόν τα λες αυτά; Στον ιδεολογικό απόγονο των ιδρυτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ;
Προσπάθησε να μη σκέφτεσαι τόσο απλοϊκά. Τέτοιοι συνειρμοί αρμόζουν σε παιδάκια.
Εκτός αν δεν σε εκφράζει οπότε πάσο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
[quote=vatraxos post_id=399953 time=1545668801 user_id=5
Ασφαλώς θα πολεμήσω αν κινδυνεύει η πατρίδα μου.
[/quote]
Υπο τινός τις διαταγές ;
Πατρίδα μας είναι το νεοελληνικό κράτος στο οποίο ανηκουμε όλοι ως υπηκοοι
Κσι η πατρίδα έχει κάποια εξουσιαστική αρχή η οποία αυτή κανει κουμάντο στα της πατρίδας και σου ορίζει το τι ειναι πατριωτικό και τι όχι
Ασφαλώς θα πολεμήσω αν κινδυνεύει η πατρίδα μου.
[/quote]
Υπο τινός τις διαταγές ;
Πατρίδα μας είναι το νεοελληνικό κράτος στο οποίο ανηκουμε όλοι ως υπηκοοι
Κσι η πατρίδα έχει κάποια εξουσιαστική αρχή η οποία αυτή κανει κουμάντο στα της πατρίδας και σου ορίζει το τι ειναι πατριωτικό και τι όχι
Δε θα είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι επικριτικά στο επίμαχο απόσπασμα, το έκανα ήδη από το 2013 που πρωτοαναφέρθηκε στις Θέσεις για το 19ο Συνέδριο.
Αλλά για να σου εξηγήσω τη διαφωνία μου θα πρέπει να (ξανα)ανοίξουμε νήμα και δεν είμαι σε mood αυτό τον καιρό.
Μπορώ όμως να σου πω ότι αν π.χ. αύριο η Ελλάδα αποφασίσει στρατιωτική εισβολή στα Σκόπια, δε θα θεωρήσω καθόλου τον εαυτό μου προδότη επειδή θα αρνηθώ να πολεμήσω. Εσύ πάλι, θα θεωρήσεις πατριωτική στάση τη συμμετοχή σου σε οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας.
Αλλά αυτό δεν είναι που κάνει τη σκέψη σου παιδική;
Είμαι υπέρ της θέσης "συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης". Συνεπώς αν μιλάμε για στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας (να μια συγκεκριμένη κατάσταση) για να προσαρτήσει ελληνικά εδάφη, τότε θα πολεμήσω ανεξάρτητα από το ποιά τάξη ηγείται της χώρας.
Η θέση του ΚΚΕ για διμέτωπο αγώνα ενάντια στην Τουρκία και στην ελληνική αστική τάξη στερείται ρεαλισμού στις δοσμένες συνθήκες. Είναι σωστή από θέση αρχής αλλά δεν έχει εφαρμογή με βάση τις τρέχουσες υποκειμενικές συνθήκες (το επίπεδο πολιτικής ωρίμανσης του ελληνικού λαού). Απλώς θα στείλει στο απόσπασμα μερικές χιλιάδες κομμουνιστών. Ποιός θα ωφεληθεί; Ούτε καν η άκαπνη ηγεσία του Κόμματος.
Για να τα λέμε σωστά:ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 18:24Ηρωας η προδότης ανάλογα με το ποιος θα υπερισχύσει
Επειδή είχε αναφερθεί ο Εφιάλτης πιο πάνω δαν σύμβολο προδοσίας , το μεγαλύτερο μέρος τπυ αρχαίου ελληνικού κόσμου στην περίοδο των περσικών πολων είχε μηδίσει και πολεμούσε με το μέρος των Περσών
Αν υπερίσχυαν οι Πέρσες δεν θα θεωρούσαμε τον Εφιάλτη ως προδότη
Ο Αλκιβιαδης ο μαθητής του Σωκράτη που είχε προδώσει τους πάντες , γιατί δεν τον θεωρούμε ως σύμβολο της προδοσίας ;
- Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων είχε μηδίσει γιατί είχε αδυναμία να αντιπαραταχθεί στους Πέρσες, δηλαδή από ανάγκη.
Οι πόλεις της Ιωνίας ήταν για δεκαετίες υπόδουλες στους Πέρσες και οι Μακεδόνες και Θεσσαλοί δεν είχαν την δύναμη να του αντισταθούν.
- Με τους Πέρσες πολέμησαν μόνο οι Θηβαίοι, ο Ξέρξης δεν είχε στον στρατό του ούτε Θεσσαλούς, ούτε Μακεδόνες ούτε Ίωνες, καθώς επίσης πολέμησαν στην θάλασσα μαζί του λίγες πόλεις της Ιωνίας έχοντας καράβια στον στόλο του (όντας υπόδουλες).
- Απ'ο τις σημαντικές πόλεις της νοτίου και δυτικής Ελλάδος μόνο οι Θηβαίοι μήδισαν πραγματικά.
- Ο Αλκιβιάδης έχει ένα ελαφρυντικό, ότι τον κρέμασαν οι συμπατριώτες του εν μέσω της σημαντικότερης εκστρατείας της πόλης του και ίσως γι' αυτό η ιστορία τον αντιμετώπισε διαφορετικά.
Άλλωστε πλήρωσε την προδοσία του με την ζωή του.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Δεν μου φαίνεται και πολύ παιδική ούτε ώριμη η δική σου.vatraxos έγραψε: ↑24 Δεκ 2018, 18:36
Μπορώ όμως να σου πω ότι αν π.χ. αύριο η Ελλάδα αποφασίσει στρατιωτική εισβολή στα Σκόπια, δε θα θεωρήσω καθόλου τον εαυτό μου προδότη επειδή θα αρνηθώ να πολεμήσω. Εσύ πάλι, θα θεωρήσεις πατριωτική στάση τη συμμετοχή σου σε οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας.
Αλλά αυτό δεν είναι που κάνει τη σκέψη σου παιδική;
Εγώ θεωρώ καθήκον και υποχρέωση κάθε πολίτη όταν η πατρίδα τον καλεί στα όπλα να τρέχει αδιαμαρτύρητα και χωρίς να ρωτάει.
Πριν τον καλέσει και μετά την επιστροφή μπορεί να διαμαρτυρηθεί όσο θέλει κι όπως μπορεί με βάση πως βλέπει την εξωτερική πολιτική της χώρας του, όχι όμως κατά την διάρκεια.
Η δική σου λογική οδηγεί στην συμμετοχή α λα καρτ.
Εκτός του ότι πρακτικά δεν μπορεί να γίνει, αν γινόταν θα ήταν κι επικίνδυνο.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Παραχώρηση της Νομικής σε εκδήλωση του ΣΕΚ για τον Λένιν
από southern » 05 Απρ 2024, 16:06 » σε Εσωτερική Πολιτική - 62 Απαντήσεις
- 1280 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
23 Ιουν 2024, 23:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Έλενα κι ο Λένιν με φόντο την πισίνα.
από Ναύτης » 20 Σεπ 2024, 09:18 » σε Εσωτερική Πολιτική - 62 Απαντήσεις
- 1447 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
21 Σεπ 2024, 19:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Από τον Λένιν στον Μάο: Πώς ο σοσιαλισμός καταστρέφει τα δικαιώματα του ανθρώπου
από Unique » 31 Δεκ 2024, 07:25 » σε Εσωτερική Πολιτική - 8 Απαντήσεις
- 226 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dwarven Blacksmith
31 Δεκ 2024, 13:06
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 878 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πτολεμαίος
27 Οκτ 2023, 16:45