Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Καθυστέρησε η Ελλάδα τον Χίτλερ ; The Mannerheim recordings.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 20:13

wooded glade έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:02
.............................................................................................
Δέχθηκα λοιπόν ακολούθως βάναυση και όλως αναιτιολόγητη λεκτική επίθεση από το μέλος "DIOMEDESGR".
Ο λόγος ;
Του χάλασα -έκρινε αυτός- την αριστερή μανέστρα.
Ρε φίλος, ποιος σου επιτέθηκε και μάλιστα "αναιτιολόγητα"? Κάτι ρώτησες και σου απάντησα την γνώμη μου. Και ΑΝ μπορείς να καταλάβεις τα γεγονότα, ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ προπαγάνδισες εσύ. Οι Κομμουνιστές γράφουν και λένε αυτά περι "μικρής Ελλάδος που έγινε αιτία να καθυστερήσει ο Χίτλερ και τελικά έχασε τον πόλεμο". Και εγώ σου υπέδειξα ότι αυτά είναι Ιστορικές ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ που γράφτηκαν και ειπώθηκαν για αλλότριους λόγους.

Αν κατάλαβες ότι σου "επιτέθηκα" σου ζητώ συγνώμη αλλά δεν ήθελα να σου δώσω αυτήν την εντύπωση.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 29 Δεκ 2018, 20:17

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 15:07
γεγονότων που τρέφουν τον εθνικισμό σε μια εποχή που αυτός είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλες τις ανεπτυγμένες φίλες χώρες.
Δεν θέλω να σχολιάσω τα υπόλοιπα γιατί οι απόψεις μου είναι κάπου στη μέση, αλλά εδώ είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας ή ίσως θα διατηρείς μνήμες από το δυτικό κόσμο προ δεκαετιών. Σήμερα, από τις ΗΠΑ μέχρι τις Γαλλογερμανίες ή τις Σουηδοταλίες και το βίζεγκραντ ο εθνικισμός έχει πάρει το πάνω χέρι.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 29 Δεκ 2018, 20:20

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 19:45
Nandros έγραψε:
29 Δεκ 2018, 19:41
Για την πιο φρέσκια χρονικά εισβολή στην Κύπρο, δεν έχεις ακούσει;
Αααα...εκεί που ΧΑΣΑΜΕ και παραδόσαμε την Κύπρο στους Τούρκους? Κάτι έχει πάρει το αυτί μου. Εγώ θα το διέγραφα απτο βιογραφικό μου πάντως. Την αποτυχία κανείς δεν την εκτιμά. :e040:
Εικόνα
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 20:20

kameron έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:17
Δεν θέλω να σχολιάσω τα υπόλοιπα γιατί οι απόψεις μου είναι κάπου στη μέση, αλλά εδώ είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας ή ίσως θα διατηρείς μνήμες από το δυτικό κόσμο προ δεκαετιών. Σήμερα, από τις ΗΠΑ μέχρι τις Γαλλογερμανίες ή τις Σουηδοταλίες και το βίζεγκραντ ο εθνικισμός έχει πάρει το πάνω χέρι.
Διαφωνούμε στο ότι εγώ θεωρώ το φαινόμενο τον "τελευταίο σπασμό" του πτώματος εθνικισμός και εσύ σαν την "νεκρανάστασή" του, το κατάλαβα σωστά? :g030:

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 29 Δεκ 2018, 20:20

Ripper έγραψε:
29 Δεκ 2018, 08:35

Η μάχη της Αγγλίας το 1940 ήταν σποραδική επιτυχία;
Δεν ηταν καποια μαχη. Αεροπορικη υπερισχυση ηταν σε ενα σημειο που ειχαν απολυτο πλεονεκτημα. Μνημειο ηλιθιοτητας του Γκερινγκ ειναι οχι καμια τεραστια επιτυχια για τους Αγγλους.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 20:22

Nandros έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:20

Εικόνα
.
Κάπτεν πάλι φαγούρες είχες? Περαστικά βρε "βετεράνε".

:p8:

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 20:27

Maspoli έγραψε:
Ripper έγραψε:

Δεν ηταν καποια μαχη. Αεροπορικη υπερισχυση ηταν σε ενα σημειο που ειχαν απολυτο πλεονεκτημα. Μνημειο ηλιθιοτητας του Γκερινγκ ειναι οχι καμια τεραστια επιτυχια για τους Αγγλους.
Δηλαδή με την δική σου οπτική και η Ελληνοιταλική μάχη της Αλβανίας ήταν ΜΝΗΜΕΙΟ στρατηγικής ηλιθιότητας του Πράσκα που συνέθετε μουσική εν υπηρεσία και του Σόντου που δεν ήξερε να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα!
Ανιστόρητα και τα δύο! :e040:

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 29 Δεκ 2018, 20:30

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:22
Nandros έγραψε:

Εικόνα
Κάπτεν πάλι φαγούρες είχες? Περαστικά βρε "βετεράνε".
:p8:
Δικό σου δωράκι είναι. Αν δεν σου αρκεί, σου έχω μεγαλύτερο!

Εικόνα
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 29 Δεκ 2018, 20:31

DIOMEDESGR έγραψε:
kameron έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:17
Διαφωνούμε στο ότι εγώ θεωρώ το φαινόμενο τον "τελευταίο σπασμό" του πτώματος εθνικισμός και εσύ σαν την "νεκρανάστασή" του, το κατάλαβα σωστά? :g030:
Δεν είμαι σίγουρος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Αυτό όμως που πιστεύω είναι ότι οι εθνικές ταυτότητες, βασιζόμενες ή μη σε εθνικούς μύθους που λες εσύ, αποδείχθηκαν πολύ πιο ισχυρές από αυτό που αρκετοί θεωρούσαν, γεγονός που αναπόδραστα θα επηρεάσει πολύ τις εξελίξεις και γενικότερα τις αντιλήψεις και κατά τον 21 αιώνα. Υπό αυτό το πρίσμα, πολλά από τα θέσφατα των δεκαετιών 80/90 αποδεικνύονται λανθασμένες θεωρίες.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 20:34

Nandros έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:30

Δικό σου δωράκι είναι. Αν δεν σου αρκεί, σου έχω μεγαλύτερο!

Εικόνα
.
Ρε κάπταιν, εσύ είσαι που κατέβηκες εκλογές? Σίγουρα θα εξηγείς ΠΟΣΟ σας μπήκε το εκλογικό ποσοστό. Άντε και στην Βουλή.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 29 Δεκ 2018, 20:36

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:13
wooded glade έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:02
.............................................................................................
Δέχθηκα λοιπόν ακολούθως βάναυση και όλως αναιτιολόγητη λεκτική επίθεση από το μέλος "DIOMEDESGR".
Ο λόγος ;
Του χάλασα -έκρινε αυτός- την αριστερή μανέστρα.
Ρε φίλος, ποιος σου επιτέθηκε και μάλιστα "αναιτιολόγητα"? Κάτι ρώτησες και σου απάντησα την γνώμη μου. Και ΑΝ μπορείς να καταλάβεις τα γεγονότα, ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ προπαγάνδισες εσύ. Οι Κομμουνιστές γράφουν και λένε αυτά περι "μικρής Ελλάδος που έγινε αιτία να καθυστερήσει ο Χίτλερ και τελικά έχασε τον πόλεμο". Και εγώ σου υπέδειξα ότι αυτά είναι Ιστορικές ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ που γράφτηκαν και ειπώθηκαν για αλλότριους λόγους.

Αν κατάλαβες ότι σου "επιτέθηκα" σου ζητώ συγνώμη αλλά δεν ήθελα να σου δώσω αυτήν την εντύπωση.
Δεν απέδειξες τίποτα.
Μας είπες μόνο τη ρωσική λέξη, τη ρασπουτινίτσα, που την ήξερα κι εγώ.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 20:43

kameron έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:31
Αυτό όμως που πιστεύω είναι ότι οι εθνικές ταυτότητες, βασιζόμενες ή μη σε εθνικούς μύθους που λες εσύ, αποδείχθηκαν πολύ πιο ισχυρές από αυτό που αρκετοί θεωρούσαν, γεγονός που αναπόδραστα θα επηρεάσει πολύ τις εξελίξεις και γενικότερα τις αντιλήψεις και κατά τον 21 αιώνα. Υπό αυτό το πρίσμα, πολλά από τα θέσφατα των δεκαετιών 80/90 αποδεικνύονται λανθασμένες θεωρίες.
Στο πρώτο κομμάτι , αυτό για τις ταυτότητες δεν μπορώ να σου φέρω αντεπιχείρημα, πράγματι έτσι είναι, πρέπει όμως να λάβεις υπόψιν σου το ότι πάντα οι κοινωνικές επαναστάσεις και αλλαγές υπολείπονται των γεγονότων κατά φάση χ, ενώ είναι περισσότερα τα βαρίδια και οι αποτυχίες του εθνικισμού από ότι ήταν οι θετικές του επιπτώσεις στην ανθρώπινη Ιστορία γενικότερα.

Για το δεύτερο διαφωνώ τελείως μιας και θεωρώ ότι ο μόνος τόπος όπου θα υπάρξει στον 21ο αιώνα "ζωντανός" ο εθνικισμός είναι το σκονισμένο ράφι των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών. Είναι μεγάλα τα κοινωνικά συμφέροντα των νέων διαμορφούμενων πόλων του αιώνα που αρχίζει για να μπορέσει να επιβιώσει μια παρωχημένη "κόλλα" του 17ου αιώνα σαν τον εθνικισμό.

Απλώς ο θάνατός του δεν θα είναι αναίμακτος και ομαλός.

Άβαταρ μέλους
kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 29 Δεκ 2018, 20:51

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:43
kameron έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:31
Στο πρώτο κομμάτι , αυτό για τις ταυτότητες δεν μπορώ να σου φέρω αντεπιχείρημα, πράγματι έτσι είναι, πρέπει όμως να λάβεις υπόψιν σου το ότι πάντα οι κοινωνικές επαναστάσεις και αλλαγές υπολείπονται των γεγονότων κατά φάση χ, ενώ είναι περισσότερα τα βαρίδια και οι αποτυχίες του εθνικισμού από ότι ήταν οι θετικές του επιπτώσεις στην ανθρώπινη Ιστορία γενικότερα.

Για το δεύτερο διαφωνώ τελείως μιας και θεωρώ ότι ο μόνος τόπος όπου θα υπάρξει στον 21ο αιώνα "ζωντανός" ο εθνικισμός είναι το σκονισμένο ράφι των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών. Είναι μεγάλα τα κοινωνικά συμφέροντα των νέων διαμορφούμενων πόλων του αιώνα που αρχίζει για να μπορέσει να επιβιώσει μια παρωχημένη "κόλλα" του 17ου αιώνα σαν τον εθνικισμό.

Απλώς ο θάνατός του δεν θα είναι αναίμακτος και ομαλός.
Τα συμφέροντα είναι αντιφατικά μεταξύ τους, δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Η σπορά του εθνικισμού της περιόδου (κυρίως) 18-19 αιώνα αποδεικνύεται πολύ ισχυρή με δυνατό αποτύπωμα. Αν κάναμε την ίδια συζήτηση πριν από 30 ή 20 χρόνια θα έτεινα να συμφωνήσω με τη θέση σου, πλέον δεν είναι καθόλου σίγουρος.
Η ανθρώπινη ιστορία έχει φάσεις σχετικού win-win για όλους, αλλά και μακρές περιόδους που ισχύει το αντίθετο, γεγονός που προκαλεί περιχαρακώσεις. Για το δυτικό κόσμο, η καθοριστική εξέλιξη που άλλαξε τη ροή των πραγμάτων ήταν/είναι η άνοδος των αναπτυσσόμενων. Η πίτα έγινε μικρότερη και εκ των πραγμάτων μας προκύπτουν ενισχυμένοι εθνικοί εγωισμοί.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 29 Δεκ 2018, 20:53

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:27
Maspoli έγραψε:
Ripper έγραψε:

Δηλαδή με την δική σου οπτική και η Ελληνοιταλική μάχη της Αλβανίας ήταν ΜΝΗΜΕΙΟ στρατηγικής ηλιθιότητας του Πράσκα που συνέθετε μουσική εν υπηρεσία και του Σόντου που δεν ήξερε να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα!
Ανιστόρητα και τα δύο! :e040:
Αν εχεις να πεις κατι επι αυτων που ειπα, ελευθερα. Συσχετιση της περιπτωσης της "μαχης" της Αγγλιας με την ιταλικη επιθεση δεν ειναι απλα ανιστοριτη, ειναι κατι χειροτερο. Ειναι ηλιθια.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Δεκ 2018, 20:59

kameron έγραψε:
29 Δεκ 2018, 20:51
Τα συμφέροντα είναι αντιφατικά μεταξύ τους, δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Η σπορά του εθνικισμού της περιόδου (κυρίως) 18-19 αιώνα αποδεικνύεται πολύ ισχυρή με δυνατό αποτύπωμα. Αν κάναμε την ίδια συζήτηση πριν από 30 ή 20 χρόνια θα έτεινα να συμφωνήσω με τη θέση σου, πλέον δεν είναι καθόλου σίγουρος.
Η ανθρώπινη ιστορία έχει φάσεις σχετικού win-win για όλους, αλλά και μακρές περιόδους που ισχύει το αντίθετο, γεγονός που προκαλεί περιχαρακώσεις. Για το δυτικό κόσμο, η καθοριστική εξέλιξη που άλλαξε τη ροή των πραγμάτων ήταν/είναι η άνοδος των αναπτυσσόμενων. Η πίτα έγινε μικρότερη και εκ των πραγμάτων μας προκύπτουν ενισχυμένοι εθνικοί εγωισμοί.
Για τον Δυτικό κόσμο όσο και για τον υπόλοιπο η καθοριστική εξέλιξη είναι Η ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. Αυτό μπορείς να το φανταστείς σαν έναν τεράστιο οδοστρωτήρα που θα ισοπεδώσει όχι μόνο τις αποστεωμένες περιχαρακώσεις τύπου "εθνικισμός των υπερήλικων" αλλά και όλες τις λοιπές δομές που θα αποπειραθούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην παγκοσμιοποίηση που απελαύνει με καλπασμό. και αυτή η διαπίστωση δεν είναι ευχολογία, είναι ωμή διατύπωση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών