Μόλις έφτιαξα, κέικ με καρύδια κανέλα, γαρύφαλο, πορτοκάλι και έφαγα και κάμποση άψητη

Παλαιότερα έφτιαχνα πολίτικη, τσουρέκι δηλαδή.
έχω λαχει σε χωριό που κόβουν τυρόπιτα.don't speak έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:21Μα να μην έχουμε τέτοιο νήμα;
Μόλις έφτιαξα, κέικ με καρύδια κανέλα, γαρύφαλο, πορτοκάλι και έφαγα και κάμποση άψητη
Γιατί έχεις φάει ξέρω'γω ήδη τον άμπακο κι εκεί που θες γλυκό σκάει η τυρόπιτα; Γιατί το φλουρί μες στο τυρί είναι οπτικά ξερατό;
Άμα είναι μασίφ χρυσό δε νομίζω να τίθεται θέμα.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:32Γιατί έχεις φάει ξέρω'γω ήδη τον άμπακο κι εκεί που θες γλυκό σκάει η τυρόπιτα; Γιατί το φλουρί μες στο τυρί είναι οπτικά ξερατό;
Τυρόπιτα κάνουμε κι εμείς. Δεν ήξερα ότι είναι έθιμο.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:22έχω λαχει σε χωριό που κόβουν τυρόπιτα.don't speak έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:21Μα να μην έχουμε τέτοιο νήμα;
Δεν ξαναπάω.don't speak έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:34Άμα είναι μασίφ χρυσό δε νομίζω να τίθεται θέμα.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:32Γιατί έχεις φάει ξέρω'γω ήδη τον άμπακο κι εκεί που θες γλυκό σκάει η τυρόπιτα; Γιατί το φλουρί μες στο τυρί είναι οπτικά ξερατό;
Να τους πεις για τα cheesecake
don't speak έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:21Μα να μην έχουμε τέτοιο νήμα;
Ξεχνάς πως οι παραδοσιακές βασιλόπιτες ήταν φαγητό κάποτε. Φτώχια καταραμένη. Η γιαγιά μου έκανε χορτόπιτα και το φλουρί ήταν ένα ξυλάκι. Ξέρω και πίτα με κιμά για βασιλόπιτα.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:32Γιατί έχεις φάει ξέρω'γω ήδη τον άμπακο κι εκεί που θες γλυκό σκάει η τυρόπιτα; Γιατί το φλουρί μες στο τυρί είναι οπτικά ξερατό;
Δεν το ήξερα. Πάντως μου φαίνεται πιο ακριβό να βάλεις τυρία σε μια πίτα από αλεύρι και ζάχαρη.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:08
Ξεχνάς πως οι παραδοσιακές βασιλόπιτες ήταν φαγητό κάποτε. Φτώχια καταραμένη. Η γιαγιά μου έκανε χορτόπιτα και το φλουρί ήταν ένα ξυλάκι. Ξέρω και πίτα με κιμά για βασιλόπιτα.
Εξαρτάται σε ποια φάση του ιστορικου προτσές βρήσκεται ο καπιταλισμός.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:09Δεν το ήξερα. Πάντως μου φαίνεται πιο ακριβό να βάλεις τυρία σε μια πίτα από αλεύρι και ζάχαρη.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:08
Ξεχνάς πως οι παραδοσιακές βασιλόπιτες ήταν φαγητό κάποτε. Φτώχια καταραμένη. Η γιαγιά μου έκανε χορτόπιτα και το φλουρί ήταν ένα ξυλάκι. Ξέρω και πίτα με κιμά για βασιλόπιτα.
Δεν υπήρχε μανάρι μου η ζάχαρη σε όλα τα νοικοκυριά.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:09Δεν το ήξερα. Πάντως μου φαίνεται πιο ακριβό να βάλεις τυρία σε μια πίτα από αλεύρι και ζάχαρη.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:08
Τοβεχω ακούσει έντονα από κατοίκους της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:22έχω λαχει σε χωριό που κόβουν τυρόπιτα.don't speak έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:21Μα να μην έχουμε τέτοιο νήμα;
Σε μας πάντως τα τυριά ήταν και είναι ακριβά. Και προέρχομαι από περιοχή με παράδοση μεγάλη στην τυροκομία.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:12Δεν υπήρχε μανάρι μου η ζάχαρη σε όλα τα νοικοκυριά.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:09Δεν το ήξερα. Πάντως μου φαίνεται πιο ακριβό να βάλεις τυρία σε μια πίτα από αλεύρι και ζάχαρη.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:08
Τότε αν είχες ζώα είχες και γάλα. Αν είχες γάλα δεν κόστιζε τίποτα να φτιάξεις τυρί.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:17Σε μας πάντως τα τυριά ήταν και είναι ακριβά. Και προέρχομαι από περιοχή με παράδοση μεγάλη στην τυροκομία.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:12Δεν υπήρχε μανάρι μου η ζάχαρη σε όλα τα νοικοκυριά.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:09
Δεν το ήξερα. Πάντως μου φαίνεται πιο ακριβό να βάλεις τυρία σε μια πίτα από αλεύρι και ζάχαρη.