Σου λέω τι ξέρω. Δεν τα ξέρω όλα.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:17Σε μας πάντως τα τυριά ήταν και είναι ακριβά. Και προέρχομαι από περιοχή με παράδοση μεγάλη στην τυροκομία.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:12Δεν υπήρχε μανάρι μου η ζάχαρη σε όλα τα νοικοκυριά.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:09
Δεν το ήξερα. Πάντως μου φαίνεται πιο ακριβό να βάλεις τυρία σε μια πίτα από αλεύρι και ζάχαρη.
Βασιλόπιτα
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Βασιλόπιτα
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Cecily Anne
Δεν ξέρω πώς το έχεις στο μυαλό σου, αλλά μιλάμε για εποχές που έσφαζαν ένα ζωο και προμηθευόταν όλη η γειτονιά από το ένα ζώο.brb και tyt έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:19Τότε αν είχες ζώα είχες και γάλα. Αν είχες γάλα δεν κόστιζε τίποτα να φτιάξεις τυρί.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:17Σε μας πάντως τα τυριά ήταν και είναι ακριβά. Και προέρχομαι από περιοχή με παράδοση μεγάλη στην τυροκομία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Πιο πάνω αναφέρθηκε ότι ''στα χωριά κάνουν τυρόπιτα'' και σε χωριά αναφερόταν η προηγούμενη δημοσίευση μου.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:22Δεν ξέρω πώς το έχεις στο μυαλό σου, αλλά μιλάμε για εποχές που έσφαζαν ένα ζωο και προμηθευόταν όλη η γειτονιά από το ένα ζώο.brb και tyt έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:19Τότε αν είχες ζώα είχες και γάλα. Αν είχες γάλα δεν κόστιζε τίποτα να φτιάξεις τυρί.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:17
Σε μας πάντως τα τυριά ήταν και είναι ακριβά. Και προέρχομαι από περιοχή με παράδοση μεγάλη στην τυροκομία.
Όποιος δεν είχε ζώα είχε πρόβλημα διατροφής.
- Cecily Anne
Εγώ το έγραψα, αλλά αναφέρθηκα στη σημερινή εποχή. Δεν ξέρω τι τρώγανε εκεί τότε. Υποθέτω μπαμπακόπιτα, κρίνοντας από το τι φύτρωνε.brb και tyt έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:29
Πιο πάνω αναφέρθηκε ότι ''στα χωριά κάνουν τυρόπιτα'' και σε χωριά αναφερόταν η προηγούμενη δημοσίευση μου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Μέλη που αποχώρησαν
ΚΙ εγώ το έγραψα για παλιά. Τώρα σαφώς και είναι ακριβό το τυρί. Εγώ βέβαια έτρωγα φθηνότερο, αγελαδινό και όχι φέτα.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:31Εγώ το έγραψα, αλλά αναφέρθηκα στη σημερινή εποχή. Δεν ξέρω τι τρώγανε εκεί τότε. Υποθέτω μπαμπακόπιτα, κρίνοντας από το τι φύτρωνε.brb και tyt έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 22:29
Πιο πάνω αναφέρθηκε ότι ''στα χωριά κάνουν τυρόπιτα'' και σε χωριά αναφερόταν η προηγούμενη δημοσίευση μου.
Βασιλόπιτα κέϊκ
Με χυμό πορτοκάλι και κομμάτια κουβερτουρας μέσα, κι από πάνω άχνη την είχα δοκιμάσει σ' ένα ρεβεγιόν
Ήταν ούτε αφρατη κι ουτε λαπαδιασμενη με έντονη τη γεύση πορτοκαλιού
Δοκίμασα να τη φτιάξω δύο τρεις φορές...τη μια βγήκε λαπάς την άλλη σα κανονικό κέικ
Αυτή μαρεσε,τα τσουρέκια όχι τοσο
Κι η τυρόπιτα για βασιλόπιτα ναι υπάρχει και την είδα σε σπίτι στη Κατερίνη
Με χυμό πορτοκάλι και κομμάτια κουβερτουρας μέσα, κι από πάνω άχνη την είχα δοκιμάσει σ' ένα ρεβεγιόν
Ήταν ούτε αφρατη κι ουτε λαπαδιασμενη με έντονη τη γεύση πορτοκαλιού
Δοκίμασα να τη φτιάξω δύο τρεις φορές...τη μια βγήκε λαπάς την άλλη σα κανονικό κέικ
Αυτή μαρεσε,τα τσουρέκια όχι τοσο
Κι η τυρόπιτα για βασιλόπιτα ναι υπάρχει και την είδα σε σπίτι στη Κατερίνη
Είχα φάει μια με τρίμμα αμυγδάλου, εκτός από αλεύρι, κ χυμό μανταρινιού. Πολύ μαρεσε. Σαν κέικ ήταν. Πολλή νόστιμη κ μυρωδάτη.
Κ στο τσουρέκι όμως, αν είναι πετυχημένο, δε θα πω όχι.
Το τσουρέκι το θεωρώ πιο πολύ βασιλόπιτα γιατί θέλει διαδικασία να γίνει. Το κέικ είναι κέικ.
Κ στο τσουρέκι όμως, αν είναι πετυχημένο, δε θα πω όχι.
Το τσουρέκι το θεωρώ πιο πολύ βασιλόπιτα γιατί θέλει διαδικασία να γίνει. Το κέικ είναι κέικ.
- Cecily Anne

Κοίτα. Έχω θα φάω κ τα Χριστούγεννα μαγειρίτσα αν τη βρω. Δε θα παρεξηγηθεί το στομάχι μου. Όποιος θέλει κάνει κέικ, όποιος θέλει τσουρέκι. Σιγά.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Τελικά ρώτησα και σε χωριό της Μακεδονίας δεν έκαναν τσουρέκια αλλά τυρόπιτα και έβαζαν και φλουρί.Cecily Anne έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:22έχω λαχει σε χωριό που κόβουν τυρόπιτα.don't speak έγραψε: ↑30 Δεκ 2018, 21:21Μα να μην έχουμε τέτοιο νήμα;
Μόλις έφτιαξα, κέικ με καρύδια κανέλα, γαρύφαλο, πορτοκάλι και έφαγα και κάμποση άψητη
Παλαιότερα έφτιαχνα πολίτικη, τσουρέκι δηλαδή.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
διάβασα βασιλόπιπα και νόμιζα πως ήταν νέο νήμα του σουβλατζή 

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Κι εμείς οι αδαείς χαμουτζήδες λέγαμε "μπουγάτσα με φλουρί" νομίζωντας ότι κάνουμε πλάκα!brb και tyt έγραψε: ↑31 Δεκ 2018, 16:30
Τελικά ρώτησα και σε χωριό της Μακεδονίας δεν έκαναν τσουρέκια αλλά τυρόπιτα και έβαζαν και φλουρί.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Κλασικό. Μπερδεύεις την μουγάτσα με τυρόπιτα. Θέλεις εκπαίδευση.waldorf έγραψε: ↑31 Δεκ 2018, 16:32Κι εμείς οι αδαείς χαμουτζήδες λέγαμε "μπουγάτσα με φλουρί" νομίζωντας ότι κάνουμε πλάκα!brb και tyt έγραψε: ↑31 Δεκ 2018, 16:30
Τελικά ρώτησα και σε χωριό της Μακεδονίας δεν έκαναν τσουρέκια αλλά τυρόπιτα και έβαζαν και φλουρί.

Έχει φάση όταν έρχονται Αθηναίοι πρωτοετείς φοιτητές. Στην αρχή το τουπέ και η μαγκιά τους είναι τεράστια. Όταν καταλάβουν πού ήρθαν, γίνονται καλύτεροι και από τους Θεσσαλονικείς.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑31 Δεκ 2018, 16:31διάβασα βασιλόπιπα και νόμιζα πως ήταν νέο νήμα του σουβλατζή

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 31 Δεκ 2018, 16:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 12 Απαντήσεις
- 295 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
01 Ιαν 2025, 12:37