Οι ξενιτεμένοι μας πού δούλεψαν καί στήν Ελλάδα θά μπορούν νά έχουν καλύτερη άποψη ....
Μικρότερος δούλεψα σέ έναν επαναπατριζόμενο Ελληνα τής Αιγύπτου κάποια φεγγάρια .....
Οταν σέ μιά εργασία σέ πρέσα κάθησα σέ καρέκλα γιατί έτσι έβγαινε πιό γρήγορα η δουλειά ....
Μού λέει ψυχρά .... θέλω νά δουλεύεις όρθιος .....

κάνω εργασία σέ πάγκο κοντά στή σόμπα .... πάλι ψυχρά μού λέει .... μή πάς κοντά στή σόμπα ....
Μέ " υποχρέωνε " καί σέ υπερωρίες .... πού δέν τίς ήθελα .... το σαδιστικό Ουνόπανο .....
Πρώτη καί τελευταία φορά πού δούλεψα σέ Ελλην εστιατόριο στή Βελγική Φλάνδρα ...
ο μαλάκας μού έσπασε ότι συμφωνίες είχαμε κάνει αρχικά ....
Έλληνας πού ήρθε νά δουλέψει σέ κοντινό εστιατόριο .... τού έλεγαν νά μή βγαίνει έξω στήν πόλη ....
γιατί υπάρχει εγκληματικότητα

Τά υπόλοιπα χρόνια δουλειάς στήν ξενιτιά σέ ξένους εργοδότες δέν είχα ποτέ πρόβλημα .... ακόμα
καί όταν δούλεψα σέ Τούρκους στήν Ολλανδική Φλάνδρα .... αντιθέτως μάς πάνε αρκετά ....
Ολα αυτά πρίν τή κρίση Αξιών τού 2008 γιατί μετά μάς κορόιδευαν ΟΛΟΙ οι ξένοι ... πίσω από τή πλάτη μας ....
Η καλύτερη εμπειρία μου ήταν όταν πέρναγα ξύλινο πάτωμα σέ ένα μαγαζί μου καί ο 20χρονος βοηθός τού Τεχνίτη
επί 2 μέρες άκουγε τόν Αφέντη νά τόν λέει μαλάκα ηλίθιο βλάκα καί άλλα κάθε 2 λεπτά .... χιλιάδες φορές .....

Από τήν ώρα πού γεμίσαμε Αλβανία παρατήρησα ότι προτιμούν ξένο ακόμα καί αν πάς εσύ μέ τά ίδια χρήματα ....
Πρέπει νά νοιώθουν πιό ασύδοτοι , εξουσιαστικοί , σαδιστικοί καί Αφέντες όταν διατάζουν ξένους ....
Μιά κοπέλλα χωρίς χαρτιά από Αιθιοπία πού δούλεψε σέ ξενοδοχείο στήν Κεφαλλονιά στό τέλος τής σεζόν
τής λέει φύγε .... απλήρωτη .... μή φωνάξω τήν Αστυνομία καί σέ στείλουν πίσω ....
Δέν θεωρώ κανένα λαό πολιτισμένο ή ώριμο αλλά στήν σκάλα ....είμαστε ακόμα πολύ χαμηλά ....
Εδώ πού φτάσαμε σάν νοοτροπία καί χώρα .... Τυχαίο δέν είναι .....

.