Hi-fi / Hi-end
Hi-fi / Hi-end
Ασχολειται καποιος με ηχο?
Για κουβεντα/εμπειριες/μηχανηματα...
τα δικα μου
πηγες:
Clearaudio concept + Ortofon 2m blue
Densen B-400
Micromega Minium
Akai Gx-F35
Ενισχυτικα
Densen DP-01
Densen B-100 mk1
Densen B-200+300
Marantz 2216
Ηχεια
Triangle Celius 202
+ ιδιοκατασκευη
τα δικα μου
πηγες:
Densen B-400
Micromega Minium
Akai Gx-F35
Ενισχυτικα
Densen DP-01
Densen B-100 mk1
Densen B-200+300
Marantz 2216
Ηχεια
Triangle Celius 202
+ ιδιοκατασκευη
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
Re: Hi-fi / Hi-end
Audiophool detected... 
Πλακα κανω

Πλακα κανω

λεπτομερειες? (drivers, impedance, crossover, κτλ κτλ)+ ιδιοκατασκευη
Καιρός ήταν για ένα τέτοιο νήμα. Όποτε μπορείς δώσε μερικά στοιχεία για την ιδιοκτασκευή.akirav έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 22:02Ασχολειται καποιος με ηχο?
τα δικα μου
πηγες:
Densen B-400
Micromega Minium
Akai Gx-F35
Ενισχυτικα
Densen DP-01
Densen B-100 mk1
Densen B-200+300
Marantz 2216
Ηχεια
Triangle Celius 202
+ ιδιοκατασκευη
Με το 1/10 μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Μόνη εξαίρεση σε αυτό που λέμε χάη φάη θεωρώ τα ηχεία και συγκεκριμένα τα ηλεκτροστατικά ηχεία αν και αυτά πάλι για το λίγο παραπάνω (οκ σε κάποιες περιπτώσεις και πολύ, ανάλογα με το περιεχόμενο της μουσικής κτλ κτλ) που θα πάρεις από αυτά πρέπει να το χρυσοπληρώσεις. Αν αξίζει όλο αυτό; όχι φυσικά (κατά την μη ταπεινή μου γνώμη αυτό ε).
Επίσης η μεγαλύτερη και πιο συνηθισμένη υπερκαγκουριά που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι πάνε και δίνουν ένα σκασμό λεφτά παίρνουν προενισχυτές, λάμπες και τα ρέστα και τα τοποθετούν σε ότι να ναι χώρους. Ο χώρος (μιλώ για την ακουστική διαμόρφωση του) στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το πιο σημαντικό σκέλος στην αλυσίδα (και στην καταγραφή και στην ακρόαση) μετά από τον ανθρώπινο παράγοντα (ψυχολογία, διάθεσή, ταλέντο κτλ) φυσικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Οχι πανακριβο.
Μαζι με τα καλωδια κοστισε 10-11 χιλ.
Και καποια μεταχειρισμενα.
Απο αναγεννησιακα μεχρι Slayer
Τελευταια εχω λιωσει 2 cd του Savall.
Πως; Δεν πιστεύω να εννοείς με ακουστικά;
Συμφωνώ απόλυτα για τον χώρο. Δεν πολυκαταλαβαίνω αυτό για το ταλέντο. Τι σχέση έχει αν έχω ταλέντο με το πόσο καλά ακούγεται το στερεοφωνικό μου;sys3x έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 22:41Επίσης η μεγαλύτερη και πιο συνηθισμένη υπερκαγκουριά που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι πάνε και δίνουν ένα σκασμό λεφτά παίρνουν προενισχυτές, λάμπες και τα ρέστα και τα τοποθετούν σε ότι να ναι χώρους. Ο χώρος (μιλώ για την ακουστική διαμόρφωση του) στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το πιο σημαντικό σκέλος στην αλυσίδα (και στην καταγραφή και στην ακρόαση) μετά από τον ανθρώπινο παράγοντα (ψυχολογία, διάθεσή, ταλέντο κτλ) φυσικά.ST48410 έγραψε: ↑03 Ιαν 2019, 22:28Μόνη εξαίρεση σε αυτό που λέμε χάη φάη θεωρώ τα ηχεία και συγκεκριμένα τα ηλεκτροστατικά ηχεία αν και αυτά πάλι για το λίγο παραπάνω (οκ σε κάποιες περιπτώσεις και πολύ, ανάλογα με το περιεχόμενο της μουσικής κτλ κτλ) που θα πάρεις από αυτά πρέπει να το χρυσοπληρώσεις. Αν αξίζει όλο αυτό; όχι φυσικά (κατά την μη ταπεινή μου γνώμη αυτό ε).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 03 Ιαν 2019, 22:49, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Ημουν σιγουρος οτι θα παρει τετοια τροπη το νημα. 
Και εγω δεν ειμαι φαν του audiophile (αν και ειμαι επαγγελματιας στον χωρο του ηχου) αλλα "Με το 1/10 δεν μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα". Ισως με τα μισα χρηματα. Ισως. Γενικα παντως υπαρχει πολυ παραμυθι στο audiophile αλλα ας μην παει για φουντο η συζητηση. Δεν υπαρχει λογος. Οπως την βρισκει ο καθενας.

Και εγω δεν ειμαι φαν του audiophile (αν και ειμαι επαγγελματιας στον χωρο του ηχου) αλλα "Με το 1/10 δεν μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα". Ισως με τα μισα χρηματα. Ισως. Γενικα παντως υπαρχει πολυ παραμυθι στο audiophile αλλα ας μην παει για φουντο η συζητηση. Δεν υπαρχει λογος. Οπως την βρισκει ο καθενας.
Αυτο ισχυει 1000% και δυστυχως το βλεπεις και σε επαγγελματικες περιπτωσεις (στουντιο, κτλ)Ο χώρος (μιλώ για την ακουστική διαμόρφωση του) στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το πιο σημαντικό σκέλος στην αλυσίδα
Μαζι με φιλο στην Κυπρο.
B&W ηχειακια και αντιγραφη ενα DM603
καλουτσικα βγηκαν, αλλα μαλλον θα φυγουν για Klipsch
Κάτι άλλο θα εννοεί. Μένει να μας πει. Έχει τύχει να ακούσεις το ίδιο υλικό σε CD και πικάπ και αν ναι ποιο σου άρεσε και γιατί;
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
δραχμες?Οχι πανακριβο.
Μαζι με τα καλωδια κοστισε 10-11 χιλ.