Υπάρχει λαχανικό που να μην τρως καλλιεργούμενο και σε έπιασε ο πόνος για τα χόρτα;Υδράργυρος έγραψε: ↑06 Ιαν 2019, 15:50Ρισκο παιρνεις απο τα καλλιεργουμενα. Μπορει να υπηρχε αλλη καλλιεργεια εκει προηγουμενως, δεν ξερεις με τι θα ειχανε ψεκασει. Καλυτερα να ειναι απο μη καλλιεργουμενο μερος.
Χόρτα
- Cecily Anne
Re: Χόρτα
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Υδράργυρος
Αλλο να καταναλωνεις την καλλιεργεια στοχο και αλλο τα χορτα που βγαινουν στο χωμα γυρω απο τα καλλιεργουμενα φυτα. Πχ αν μαζεψεις χορτα απο ενα βαμβακοχωραφο εκτιθεσαι σε κινδυνο που δεν εκτιθεσαι χρησιμοποιοντας το βαμβακι. Τεσπα χωραει συζητηση.Cecily Anne έγραψε: ↑06 Ιαν 2019, 15:52Υπάρχει λαχανικό που να μην τρως καλλιεργούμενο και σε έπιασε ο πόνος για τα χόρτα;Υδράργυρος έγραψε: ↑06 Ιαν 2019, 15:50Ρισκο παιρνεις απο τα καλλιεργουμενα. Μπορει να υπηρχε αλλη καλλιεργεια εκει προηγουμενως, δεν ξερεις με τι θα ειχανε ψεκασει. Καλυτερα να ειναι απο μη καλλιεργουμενο μερος.
Οχι χορτα διπλα στους δρομους και κυριως οχι σε χωραφια και δεντρα που συνηθως τα ψεκαζουν και δν μπορει να επαφιεστε στο οτι θα βαλει το μπουκαλακι με το φαρμακο κρεμασμενο στο δεντρο.
Μπορει να εχει ειπωθει και παραπανω,απλα το επισημαινω και εγω.Ειναι πολυ επικινυνο.
Παρτε σταμναγκαθι βιολογικο καλε,σαν αγριο ειναι.Και ειναι και εξαιρετικο.
Μπορει να εχει ειπωθει και παραπανω,απλα το επισημαινω και εγω.Ειναι πολυ επικινυνο.
Παρτε σταμναγκαθι βιολογικο καλε,σαν αγριο ειναι.Και ειναι και εξαιρετικο.
Ναι υπαρχουν.Καταρχην τα βιολογικα.Καλιεργουμενα ειναι βεβαια αλλα χωρις φυτοφαρμακα.Τα οποια και ελεγχονται πολυ περισσοτερο και πιο αυστηρα απο τα συμβατικα και βρισκονται μηδενικα καταλοιπα φυτοφαρμακων.Στην περιπτωση που βρουν καταλοιπα,παιρνουν αμεσως τηνα δεια και εχουν συμβει αυτα,Cecily Anne έγραψε: ↑06 Ιαν 2019, 15:52Υπάρχει λαχανικό που να μην τρως καλλιεργούμενο και σε έπιασε ο πόνος για τα χόρτα;Υδράργυρος έγραψε: ↑06 Ιαν 2019, 15:50Ρισκο παιρνεις απο τα καλλιεργουμενα. Μπορει να υπηρχε αλλη καλλιεργεια εκει προηγουμενως, δεν ξερεις με τι θα ειχανε ψεκασει. Καλυτερα να ειναι απο μη καλλιεργουμενο μερος.
Αλλα και βιολογικο να μην παρεις,υποτιθεται οτι περναει ενα χρονικο διαστημα απο την ωρα που θα το ψεκασει ο αλλος την καλιεργεια του και θα φτασει στο πιατο σου.Εχουν φυγει αρκετα καταλλοιπα.Αντιθετα οταν πας να μαζεψεις χορτα δν ξερεις ποτε ψεκασε ο αλλος.
Ειναι οτι χειροτερο πραγματικα.
- Sid Vicious
Το άγριο σπαράγγι είναι πολύ νόστιμο, καλύτερο από το κανονικό σπαράγγι. Βράσιμο και μετά στο πιάτο ελαιόλαδο, λεμονι και λιγο σκορδάκι από πάνω και μιλάμε για κορυφή.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Βρασιμο = καταστροφή.Sid Vicious έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 02:33Το άγριο σπαράγγι είναι πολύ νόστιμο, καλύτερο από το κανονικό σπαράγγι. Βράσιμο και μετά στο πιάτο ελαιόλαδο, λεμονι και λιγο σκορδάκι από πάνω και μιλάμε για κορυφή.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
.
Αρχισα νά μαζεύω αυτοδίδακτα ξέροντας μόνο ότι τά περισσότερα είχαν σχήμα αστεριού ....
Οταν έβραζαν έπαιρνα ένα - ένα καί απλά τό δάγκωνα ... άν ήταν υπέρπικρό ή τραχύ κ τριχωτό ή σκληρό ....
τό κοίταγα γιά νά μήν τό ξαναμαζέψω .... μέ τίς μέρες ....μάζευα καί μή αστερωτά πού μού φαινόντουσαν "ευγενικά" ....
ακόμα δέν ξέρω τά ονόματά τους εκτός από τά "καβουράκια" πού έβλεπα ότι "γυρίζουν" τά φύλλα τους ....
τίς Γράντζες πού μού τίς έδειξαν ... καί τούς πολυπληθείς Ζωχούς πού έμαθα ότι δέν κάνουν καλό στά νεφρά ....
Κάποια άνοιξη στό χωριό έτρωγα γιά 3 μήνες συνέχεια χόρτα Φρικασέ μέ κατσίκι ....
Μαζεύω περίπου 15 διαφορετικά αλλά φέτος πού κατέβασα κάτι πολύ καλά pdf μέ φωτό θά μαζεύω διπλάσια .....
Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες κάθε Χόρτου πού δέν τίς μαζεύουμε .... τά ραδίκια μπορεί καί 100 ...
Από τότε πού μού είπε καί ή Γιώργαινα τό Μεγάλο μυστικό ....νά τά ρίχνω μετά σέ τσιγαρισμένο κρεμμύδι ....
τά ξαναερωτεύτηκα .... Αλλα Χόρτα ..... καί τό ζουμί τους μέ λεμόνι πίνετε ευχάριστα ..... καί χορτόπιττες
Αν όλα πάνε καλά φέτος μπορεί νά αρχίσω δικό μου βιοκήπο καί νά τά χαίρομαι όπως τούς πρέπει ....
Αναζητήστε pdf ... Αντιοξειδωτικά Χόρτα ....
Ρέ Αγη πολύ Λακωνικός είσαι τελευταία .....
Πετάς τίς πληροφορίες ..... αλλά δέν εξηγήσαι ρέ πουλάκι μου .....
.
Αρχισα νά μαζεύω αυτοδίδακτα ξέροντας μόνο ότι τά περισσότερα είχαν σχήμα αστεριού ....
Οταν έβραζαν έπαιρνα ένα - ένα καί απλά τό δάγκωνα ... άν ήταν υπέρπικρό ή τραχύ κ τριχωτό ή σκληρό ....
τό κοίταγα γιά νά μήν τό ξαναμαζέψω .... μέ τίς μέρες ....μάζευα καί μή αστερωτά πού μού φαινόντουσαν "ευγενικά" ....
ακόμα δέν ξέρω τά ονόματά τους εκτός από τά "καβουράκια" πού έβλεπα ότι "γυρίζουν" τά φύλλα τους ....
τίς Γράντζες πού μού τίς έδειξαν ... καί τούς πολυπληθείς Ζωχούς πού έμαθα ότι δέν κάνουν καλό στά νεφρά ....
Κάποια άνοιξη στό χωριό έτρωγα γιά 3 μήνες συνέχεια χόρτα Φρικασέ μέ κατσίκι ....
Μαζεύω περίπου 15 διαφορετικά αλλά φέτος πού κατέβασα κάτι πολύ καλά pdf μέ φωτό θά μαζεύω διπλάσια .....
Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες κάθε Χόρτου πού δέν τίς μαζεύουμε .... τά ραδίκια μπορεί καί 100 ...
Από τότε πού μού είπε καί ή Γιώργαινα τό Μεγάλο μυστικό ....νά τά ρίχνω μετά σέ τσιγαρισμένο κρεμμύδι ....
τά ξαναερωτεύτηκα .... Αλλα Χόρτα ..... καί τό ζουμί τους μέ λεμόνι πίνετε ευχάριστα ..... καί χορτόπιττες

Αν όλα πάνε καλά φέτος μπορεί νά αρχίσω δικό μου βιοκήπο καί νά τά χαίρομαι όπως τούς πρέπει ....
Αναζητήστε pdf ... Αντιοξειδωτικά Χόρτα ....
.Αγις έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 15:46Βρασιμο = καταστροφή.Sid Vicious έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 02:33Το άγριο σπαράγγι είναι πολύ νόστιμο, καλύτερο από το κανονικό σπαράγγι. Βράσιμο και μετά στο πιάτο ελαιόλαδο, λεμονι και λιγο σκορδάκι από πάνω και μιλάμε για κορυφή.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΓΡΝΩΡΙΖΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
the comet the course the tail έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 19:28ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΓΡΝΩΡΙΖΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
.
Συνάδελφε εννοείς ότι χάνουν τό σχήμα τους ;;;
Τό χρώμα τους ναί αλλά τό σχήμα καί τήν υφή τήν βλέπεις .....
Δέν νομίζω νά σού φαίνεται τόσο παράξενος ο τρόπος ..... γιατί απορείς ;;;
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
ε ναι, δεν χάνουν λίγο το σχήμα;;; δεν αποκόπτονται τα βλαστάρια το ένα από το άλλο, χάνοντας την αστεροειδή διάταξη; δεν ανακατεύονται με άλλα;ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 19:34the comet the course the tail έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 19:28ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΓΡΝΩΡΙΖΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
.
Συνάδελφε εννοείς ότι χάνουν τό σχήμα τους ;;;
Τό χρώμα τους ναί αλλά τό σχήμα καί τήν υφή τήν βλέπεις .....
Δέν νομίζω νά σού φαίνεται τόσο παράξενος ο τρόπος ..... γιατί απορείς ;;;
.
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
όντως.και για τσάγακι είναι μια χαρά(μαζί με άλλα βέβαια)Ορέστης 35 έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 19:36Το γαιδουραγκαθο ειναι πολυ ωφελιμο. Τα φυλλα τρωγονται βραστα και τα ανθη γινονται αφεψημα.
Βραζοντάς τα μεγάλο ποσοστό απο τη ''νοστιμιά '' τους διαφεύγει στο νερό.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 19:26.
Αναζητήστε pdf ... Αντιοξειδωτικά Χόρτα .....Αγις έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 15:46Βρασιμο = καταστροφή.Sid Vicious έγραψε: ↑07 Ιαν 2019, 02:33
Το άγριο σπαράγγι είναι πολύ νόστιμο, καλύτερο από το κανονικό σπαράγγι. Βράσιμο και μετά στο πιάτο ελαιόλαδο, λεμονι και λιγο σκορδάκι από πάνω και μιλάμε για κορυφή.
.
Ρίξτα στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ