Γιατί πολλοί άντρες...

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Nero

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 06 Ιαν 2019, 20:53

Naida έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:44
Nero έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:29

ανέφερα πριν,τα παντελόνια δε μιλάω με βάση τα δικά μου κριτήρια προφανώς αλλά με βάση τα κοινωνικά. Το έξυπνο και αυτό που βελτίωνε πραγματικά τη θέση σου ως γυναίκα ήταν όχι να απαιτείς να φοράνε οι άνδρες φούστες :003: δεν το κάνεις όμως και είμαι σίγουρος ότι αν δεις άνδρα με φούστα στον δρόμο θα γελάσεις κιόλας. Το να ζητάς να "αναθεωρηθεί" αξιολογικά ο ρόλος που ΗΔΗ έχεις είναι και πολύ πιο πρωτοποριακό και πιο ωφέλιμο και πιο δύσκολο όμως απο το να ζητάς να προσεγγίσεις τα αντρικά πρότυπα,επιβεβαιώνοντας ασυνείδητα την κυριαρχία τους. Δεν το βλέπω να συμβαίνει όμως
Το θέμα είναι να μην υπάρχει αυτός.ο διαχωρισμός. Πχ το παντελόνι είναι μόνο για άνδρες. Δεν προσπαθούμε να γίνουμε άνδρες φορώντας παντελόνι. Προσπαθούμε να ουδετεροποιήσουμε το παντελόνι. Όπου παντελόνι βάλε οποιοδήποτε ανδρικό προνόμιο που στερώντας το από τις γυναίκες τους μειώνει τις ευκαιρίες,ποιότητα ζωής κτλ
Την πρόθεση την καταλαβαίνω. Το αποτέλεσμα σου δείχνω και ξαναλέω,απαιτώντας δεν βάλεις παντελόνι και όχι να βάλουν οι άντρες φούστα ή μάλλον να βάλουν και οι άντρες φούστα χωρίς να θεωρούνται λιγότερο άνδρες(δηλαδή περισσότερο γυναίκες :wink ) η σχέση κυριαρχίας που ήδη υπάρχει δεν διαταράσσεται καθόλου ίσα ίσα επιβεβαιώνεται κιόλας

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 06 Ιαν 2019, 20:54

6,7,8
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 06 Ιαν 2019, 20:56

brb και tyt έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:30
Ίφιδα έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:28
Ετσι φάνηκε απ τις δυο απαντήσεις σου
Και περιμένεις να σου πω ότι θίχτηκα; Δεν τρελάθηκα τελείως. :D
Προσωπικά δεν έχω κανέναν σκοπό να θίξω άντρες που δεν υποτιμούν και δεν απαξιώνουν τις γυναίκες. Αντιθέτως, θεούς τους κάνω. Για τους υπόλοιπους φωτιά και τσεκούρι
SpoilerShow
:lol::P

Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco » 06 Ιαν 2019, 20:56

Το νήμα αυτό είναι σεξιστικό. Πάντως οι φεμινίστριες είναι τόσο μάχιμες όσο τους επιτρέπουν οι άνδρες. Αυτό είναι αστείο.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 06 Ιαν 2019, 20:57

Nero έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:53
Naida έγραψε:
Nero έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:29

ανέφερα πριν,τα παντελόνια δε μιλάω με βάση τα δικά μου κριτήρια προφανώς αλλά με βάση τα κοινωνικά. Το έξυπνο και αυτό που βελτίωνε πραγματικά τη θέση σου ως γυναίκα ήταν όχι να απαιτείς να φοράνε οι άνδρες φούστες :003: δεν το κάνεις όμως και είμαι σίγουρος ότι αν δεις άνδρα με φούστα στον δρόμο θα γελάσεις κιόλας. Το να ζητάς να "αναθεωρηθεί" αξιολογικά ο ρόλος που ΗΔΗ έχεις είναι και πολύ πιο πρωτοποριακό και πιο ωφέλιμο και πιο δύσκολο όμως απο το να ζητάς να προσεγγίσεις τα αντρικά πρότυπα,επιβεβαιώνοντας ασυνείδητα την κυριαρχία τους. Δεν το βλέπω να συμβαίνει όμως
Το θέμα είναι να μην υπάρχει αυτός.ο διαχωρισμός. Πχ το παντελόνι είναι μόνο για άνδρες. Δεν προσπαθούμε να γίνουμε άνδρες φορώντας παντελόνι. Προσπαθούμε να ουδετεροποιήσουμε το παντελόνι. Όπου παντελόνι βάλε οποιοδήποτε ανδρικό προνόμιο που στερώντας το από τις γυναίκες τους μειώνει τις ευκαιρίες,ποιότητα ζωής κτλ
Την πρόθεση την καταλαβαίνω. Το αποτέλεσμα σου δείχνω και ξαναλέω,απαιτώντας δεν βάλεις παντελόνι και όχι να βάλουν οι άντρες φούστα ή μάλλον να βάλουν και οι άντρες φούστα χωρίς να θεωρούνται λιγότερο άνδρες(δηλαδή περισσότερο γυναίκες :wink ) η σχέση κυριαρχίας που ήδη υπάρχει δεν διαταράσσεται καθόλου ίσα ίσα επιβεβαιώνεται κιόλας
Ας βάλουν. Απλά δε τους πάει στο σώμα, εμάς μας πάνε και τα παντελόνια :003:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 06 Ιαν 2019, 20:59

ritzeri έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:38
Έχουμε να κάνουμε με λογική πλάνη.

Συμπαιρενει αυθαίρετα η νηματοθετρια ότι οι γυναίκες είναι ίδιας ποιότητας με τους άνδρες και μετά ψάχνει τους λόγους γιατί μερικοί άνδρες διαφωνούν με την "αληθεια" της.

Θα έλεγα για αρχή να μας εξηγήσει πως έχει καταλήξει στο ότι τα δύο φύλα έχουν την ίδια αξία.
Μόνο τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για τον λόγο που μερικοί αρνούνται το αποδεχτούν.

Να επισημάνουμε βέβαια, για τα ζαβά, ότι η διαφορά επιπέδου δεν δικαιολογεί βία απέναντι στις γυναίκες ή εκμετάλλευση ή άλλες απάνθρωπο συμπεριφορές.
Όπως ακριβώς δεν νοείται να συμπεριφερομαστε άσχημα απέναντι στους γύφτους με τη δικαιολογία ότι είναι χαμηλού επιπέδου
Για σένα οι άνδρες είναι άλλης ποιότητας και άλλης αξίας από τις γυναίκες και ζητάς αποδείξεις περί του αντιθέτου από όσους διαφωνούν.
Δεν χρειάζεται να δηλώσεις μισογύνης, το καταλάβαμε!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 06 Ιαν 2019, 20:59

Ίφιδα έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:56
brb και tyt έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:30
Ίφιδα έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:28
Ετσι φάνηκε απ τις δυο απαντήσεις σου
Και περιμένεις να σου πω ότι θίχτηκα; Δεν τρελάθηκα τελείως. :D
Προσωπικά δεν έχω κανέναν σκοπό να θίξω άντρες που δεν υποτιμούν και δεν απαξιώνουν τις γυναίκες. Αντιθέτως, θεούς τους κάνω. Για τους υπόλοιπους φωτιά και τσεκούρι
SpoilerShow
:lol::P
Στους προσκυνημένος ... oh wait. :D
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε:
05 Φεβ 2019, 15:27

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 06 Ιαν 2019, 21:02

Naida έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:57
Nero έγραψε:
Naida έγραψε:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε πιάνουν κότσο και καταφέρνουν να παίζεις πάντα στο γήπεδό σου και να ξεκινάει με 1-0 απ΄τη σέντρα,ακόμα και όταν πιστεύεις ότι κερδίζεις και κάνεις διεκδικήσεις :003:

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 06 Ιαν 2019, 21:03

Bipsco έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:56
Το νήμα αυτό είναι σεξιστικό. Πάντως οι φεμινίστριες είναι τόσο μάχιμες όσο τους επιτρέπουν οι άνδρες. Αυτό είναι αστείο.
Το νήμα αυτό θα ήταν σεξιστικό αν έλεγε "οι άντρες" ή " όλοι οι άντρες"

Άβαταρ μέλους
Γκιώνης
Phorum.gr user: Γκιώνης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκιώνης » 06 Ιαν 2019, 21:07

Ίφιδα έγραψε:
06 Ιαν 2019, 18:56
Γιατί πολλοί άντρες νιώθουν την υπέρτατη ανάγκη να απαξιώνουν τις γυναίκες;

1.Είναι απλά μισογύνιδες;
2.Είναι απλά ναρκισσιστές;
3.Πουτανίτσοι προσοχής;
4.Προσπαθούν να γίνουν αντιπαθητικοί μαλάκες μιας και τους λείπει το αυτογνωσιακό κομμάτι που θα τους έλεγε πως δε χρειάζεται, τό χουν πετύχει ήδη;
5.Η μανούλα κι ο μπαμπάκας τους δεν έκαναν καλή δουλειά;
6.Τους έκανε κακό κάποια γυναίκα ακριβώς επειδή ήταν σκατάνθρωποι;
7.Νομίζουν ότι ασκούν γοητεία χωρίς να αντιληφθούν ότι καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο;
8. 'Εχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να τραβήξουν την προσοχή που δε τους νοιάζει κι ας ειναι αρνητική;
Εξαρτάται από πολλά πράγματα.Προσπαθώ να θυμηθώ περιπτώσεις άλλων που έχω δει να το κάνουν και να καταλάβω την ψυχολογία τους ή να θυμηθώ τι αισθανόμουν όταν το έκανα.
Η απαξίωση προς την πεθερά μετράει;το έκανα κάποτε αλλά πλέον έχω αλλάξει μέσα μου.δε λέω ότι μετανιώνω,απλά προσπαθώ ν'αποβάλλω από μέσα μου γενικά τον αρνητισμό και να κρατάω τα θετικά συναισθήματα.

Τώρα για τις γυναίκες ως σεξουαλικά υποκείμενα,έχω δει γνωστό μου να φέρεται σε κοπέλες επίτηδες άσχημα στην πρώτη γνωριμία κι αυτές τελικά να τσιμπάνε.Oldest trick in the book.

Πάντως Ιφιδάκι τίποτα απ'όσα έχω δει δε συγκρίνεται με τη ζήλεια,μίσος,φθόνο,απαξίωση,όπως θες πες το που τρέφετε εσείς οι γυναίκες μεταξύ σας :)
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 06 Ιαν 2019, 21:07

Πάνας έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:52
Εσείς κύριε να σκάσετε από την ζήλια σας.
έχω στολή μηχανής βρε, έχει και δίκιο η άτιμη, κάτι παθαίνουν ορισμένες :)

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 06 Ιαν 2019, 21:09

Nero έγραψε:
06 Ιαν 2019, 21:02
Naida έγραψε:
06 Ιαν 2019, 20:57
Nero έγραψε:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε πιάνουν κότσο και καταφέρνουν να παίζεις πάντα στο γήπεδό σου και να ξεκινάει με 1-0 απ΄τη σέντρα,ακόμα και όταν πιστεύεις ότι κερδίζεις και κάνεις διεκδικήσεις :003:
Δεν το βλέπω έτσι, δεν θεωρώ ισότητα να υποχρεωνουμε τους άντρες να φοράνε φούστα. Θα ήταν όμως ιδανικό να θεωρείτε ουδέτερη και η φούστα.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 06 Ιαν 2019, 21:10

Γκιώνης έγραψε:
06 Ιαν 2019, 21:07
Ίφιδα έγραψε:
06 Ιαν 2019, 18:56
Γιατί πολλοί άντρες νιώθουν την υπέρτατη ανάγκη να απαξιώνουν τις γυναίκες;

1.Είναι απλά μισογύνιδες;
2.Είναι απλά ναρκισσιστές;
3.Πουτανίτσοι προσοχής;
4.Προσπαθούν να γίνουν αντιπαθητικοί μαλάκες μιας και τους λείπει το αυτογνωσιακό κομμάτι που θα τους έλεγε πως δε χρειάζεται, τό χουν πετύχει ήδη;
5.Η μανούλα κι ο μπαμπάκας τους δεν έκαναν καλή δουλειά;
6.Τους έκανε κακό κάποια γυναίκα ακριβώς επειδή ήταν σκατάνθρωποι;
7.Νομίζουν ότι ασκούν γοητεία χωρίς να αντιληφθούν ότι καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο;
8. 'Εχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να τραβήξουν την προσοχή που δε τους νοιάζει κι ας ειναι αρνητική;
Εξαρτάται από πολλά πράγματα.Προσπαθώ να θυμηθώ περιπτώσεις άλλων που έχω δει να το κάνουν και να καταλάβω την ψυχολογία τους ή να θυμηθώ τι αισθανόμουν όταν το έκανα.
Η απαξίωση προς την πεθερά μετράει;το έκανα κάποτε αλλά πλέον έχω αλλάξει μέσα μου.δε λέω ότι μετανιώνω,απλά προσπαθώ ν'αποβάλλω από μέσα μου γενικά τον αρνητισμό και να κρατάω τα θετικά συναισθήματα.

Τώρα για τις γυναίκες ως σεξουαλικά υποκείμενα,έχω δει γνωστό μου να φέρεται σε κοπέλες επίτηδες άσχημα στην πρώτη γνωριμία κι αυτές τελικά να τσιμπάνε.Oldest trick in the book.

Πάντως Ιφιδάκι τίποτα απ'όσα έχω δει δε συγκρίνεται με τη ζήλεια,μίσος,φθόνο,απαξίωση,όπως θες πες το που τρέφετε εσείς οι γυναίκες μεταξύ σας :)
Κλισέ κι αυτό.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 06 Ιαν 2019, 21:11

εμένα με το ιφιδάκι με έριξε ο γκιώνης.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 06 Ιαν 2019, 21:14

Naida έγραψε:
06 Ιαν 2019, 21:09
Θα ήταν όμως ιδανικό να θεωρείτε ουδέτερη και η φούστα.
hear, hear.

Κλειδωμένο

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών