Εμένα μου κάνει μια χαρά.Naida έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 16:20Αφότου άνοιξε το νήμα; Πριν δεν μας κάνει;

Βάλε όποια ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας γουστάρεις.
Εμένα μου κάνει μια χαρά.Naida έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 16:20Αφότου άνοιξε το νήμα; Πριν δεν μας κάνει;
Τι εννοείς όταν λες τυφλών σημείων;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 16:20Επειδή η αντιπαράθεση λινκς που συνήθως προκύπτει θα λειτουργήσει μάλλον αποπροσανατολιστικά, πιστεύω ότι περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει η καταμέτρηση των τυφλών σημείων σε αυτό το φόρουμ.Bipsco έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 16:14Υπάρχουν περισσότερες γυναίκες με μάστερ παρά άνδρες, ενώ υπάρχουν περισσότεροι άνδρες με διδακτορικό. Ίσως η διαφορετική κατανομή ευφείας να το εξηγεί αυτό.
Μερικά links για τις διαφορές στην εγκεφαλική λειτουργία των δυο φύλων:
https://www.sciencemag.org/news/2017/04 ... -and-women
https://www.psychologytoday.com/us/blog ... en-genders
https://stanmed.stanford.edu/2017spring ... erent.html
Βρήκα κι ένα άλλο, αλλά δεν το έβαλα γιατί ήταν τεχνικό. Αν θέλετε, το βάζω.
Με μία τελείως πρόχειρη έως απλοϊκή διευκρίνηση θα έλεγα ότι είναι τα στοιχεία που είναι ορατά στον καθένα μας ως πληροφορία αλλά δεν καταγράφονται ως συνειδητή πληροφορία για τον χ ή ψ λόγο. Κάτι σαν αμυντικός μηχανισμός που διαγράφει από το πλαίσιο αυτό που δεν θέλουμε να δούμε και απωθούμε στο ασυνείδητο πεδίο.Bipsco έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 16:29Τι εννοείς όταν λες τυφλών σημείων;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 16:20Επειδή η αντιπαράθεση λινκς που συνήθως προκύπτει θα λειτουργήσει μάλλον αποπροσανατολιστικά, πιστεύω ότι περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει η καταμέτρηση των τυφλών σημείων σε αυτό το φόρουμ.Bipsco έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 16:14Υπάρχουν περισσότερες γυναίκες με μάστερ παρά άνδρες, ενώ υπάρχουν περισσότεροι άνδρες με διδακτορικό. Ίσως η διαφορετική κατανομή ευφείας να το εξηγεί αυτό.
Μερικά links για τις διαφορές στην εγκεφαλική λειτουργία των δυο φύλων:
https://www.sciencemag.org/news/2017/04 ... -and-women
https://www.psychologytoday.com/us/blog ... en-genders
https://stanmed.stanford.edu/2017spring ... erent.html
Βρήκα κι ένα άλλο, αλλά δεν το έβαλα γιατί ήταν τεχνικό. Αν θέλετε, το βάζω.
Φυσικά και έχει να κάνει με αυτό, όπως και με το αντίστροφο, όπως και με πολλά άλλα. Και οι άντρες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ανέκαθεν τις γυναίκες. Εντελώς στερεοτυπική άποψη. Στα πλαίσια της πατριαρχίας και τα αγόρια ήταν καταπιεσμένα. Ίσως όχι τόσο όσο οι γυναίκες, αλλά πάντως ήταν καταπιεσμένοι. Τα προξενιά, να σου θυμίσω, αφορούσαν και τα δυο φύλλα. Ο πατέρας αποφάσιζε με ποιον θα νυμφευθεί η κόρη του, αλλά και με ποια ο γιος του.Naida έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 15:28Ούτε εγώ συμφωνώ. Μια όμορφη προσέγγιση και διακριτική δεν ενοχλεί πιστεύω κανέναν και καμία . Εκτός κι αν ειναι κομπλεξάρα μεγάλη.
Αλλά δε νομίζω και η σεξουαλική απελευθέρωση να έχει να κάνει με το να μπορούν οι άντρες να προσεγγίζουν μια γυναίκα. Ανέκαθεν το μπορούσαν. Οι άντρες.
Όχι ακριβώς , ο γιος ήταν ο διάδοχος. Αν αποφάσιζε να προσεγγίσει καποια, πήγαινε με τον πατέρα στον πατέρα της και την ζήταγε.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 16:51Φυσικά και έχει να κάνει με αυτό, όπως και με το αντίστροφο, όπως και με πολλά άλλα. Και οι άντρες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ανέκαθεν τις γυναίκες. Εντελώς στερεοτυπική άποψη. Στα πλαίσια της πατριαρχίας και τα αγόρια ήταν καταπιεσμένα. Ίσως όχι τόσο όσο οι γυναίκες, αλλά πάντως ήταν καταπιεσμένοι. Τα προξενιά, να σου θυμίσω, αφορούσαν και τα δυο φύλλα. Ο πατέρας αποφάσιζε με ποιον θα νυμφευθεί η κόρη του, αλλά και με ποια ο γιος του.Naida έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 15:28Ούτε εγώ συμφωνώ. Μια όμορφη προσέγγιση και διακριτική δεν ενοχλεί πιστεύω κανέναν και καμία . Εκτός κι αν ειναι κομπλεξάρα μεγάλη.
Αλλά δε νομίζω και η σεξουαλική απελευθέρωση να έχει να κάνει με το να μπορούν οι άντρες να προσεγγίζουν μια γυναίκα. Ανέκαθεν το μπορούσαν. Οι άντρες.
Αν το πάμε έτσι στερεοτυπικά, στην πράξη πόση ισότητα βλέπει ένας άντρας μεταφράζεται στο να φτιάξει κανένα φαϊ, να βάλει κανένα πλυντήριο. Μπορεί ορισμένοι συντηρητικοί να ψάχνουν την κοπέλα που θα τους πείσει ότι είναι για σπίτι και να τη χαλαρώνει μετά τη δουλειά της να κάνει εκείνη τις δουλειές στο σπίτι για να ξεμουδιάσει. Αν κοιτάξει κανείς έξω όμως, ορισμένους που δείχνουν μη συντηρητικοί, άνετα βλέπει ότι περιμένουν τη μαμά να τους τα κάνει όλα επ αόριστον. Βλέπει κανείς τον Πολάκη να κάνει ηλεκτρική;Naida έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 15:22Ενα περίεργο πράγμα όμως, οι περισσότεροι που βγάζουν μισογυνισμό και γενικότερα έχουν σεξιστικές και πατριαρχικές τάσεις είναι δεξιούληδες. Απλή παρατήρηση έτσι, δεν υπονοώ κάτι.
Φυσικά και οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν σεξιστικά τους άντρες είναι σπανιότατο φαινόμενο, τη στιγμή που ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αντρών αντιμετωπίζει σεξιστικοτατα τις γυναίκες ακόμη και στις δυτικές κοινωνίες, όπου πολλοί εξυπνάκηδες ισχυρίζονται ότι.. δεν έχει λόγο ύπαρξης ο φεμινισμός και στην πραγματικότητα είναι φεμιναζισμος.Ίφιδα έγραψε: ↑11 Ιαν 2019, 13:10Τί εννοείς υπερτερούσαν; Φαντάζομαι όχι σε αριθμό μιας που ότι στατιστική έχω βρει (Ελληνικά στατιστικά δε βρήκα για τους θύτες αν βρει κάποιος καλό θα είναι) το 93% των δολοφόνων είναι άντρες. Στα εγκλήματα πάθους το ποσοστό των γυναικών ανεβαίνει λιγάκι αλλά η συντριπτική πλειονότητα παραμένουν άντρες. Η διαφορά είναι πως οι γυναίκες κάνουν φόνο εκ προμελέτης και σε ήρεμη κατάσταση (συνήθως).
ΑΠό κει και πέρα ακόμα και στο θέμα των δολοφονιών οι γυναίκες κρίνονται αυστηρότερα απ την κοινωνία. Π.χ σε μια παιδοκτονία σου ακούγεται πιο άσχημο το "μάνα σκότωσε τα 3 παιδιά της" απ το "πατέρας σκότωσε τα 3 παιδιά του" και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ έξω.
Δεν έχει να κάνει όμως με την αγριότητα του φόνου απλώς δεν είμαστε τόσο συνηθισμένοι σε γυναίκες δολοφόνους όσο σε άντρες.
Οι ανοησίες του Ασέβαστου και του Χέλι πως το 90 ή το 99,999% των γυναικών δεν έχει βιώσει ποτέ βία είναι εξοργιστικές. 1 στις 3 γυναίκες έχει δεχθεί σεξουαλική ή σωματική βία
ΓΙα την ακρίβεια η ενδοοικογενειακή βία ξεπερναει ως αιτια θανατου στις γυναικες ,τα ατυχηματα και τον…καρκινο…. Οι άντρες είναι η πρώτη αιτία θανάτου των γυναικών!
Κατά τα άλλα Ασέβαστοςκαι hellegennes, σας ζήτησα να μου βρείτε μια μίσανδρη τύπου Έθνι ή Άγι, δηλαδή το 99,9% των δημοσιευμάτων της να είναι μίσανδρα αλλά μετά απο πολύ ψάξιμο και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και "θυμάμαι μία στο άλλο φόρουμ που..." καταλήξατε στη Ναίδα. Στη Ναίδα ρε!Που το μόνο που κάνει είναι ενίοτε να σας βγάζει γλώσσα και να μην ακολουθεί τον δρόμο της γλυκούλας-μανούλας αλλά να σας τα λέει χύμα απλώς και μόνο εκφράζοντας διαφορετική απ τη μισογύνικη άποψη. Την Εσθήρ! Την Γαλή ρε;
Εδώ δεν μιλάμε για "ενίοτε" ούτε για δηλώσεις "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια". Σας ρωτάω αν υπάρχει μια γυναίκα εδώ μέσα που το 99,9% των δημοσιεύσεών της να είναι "Οι άντρες είναι κατώτερα όντα, πιο άχρηστοι κι απο κουνάβια, τους νοιάζει μόνο να γαμάνε,να διαβάζεις για την 3χρονη που την έσφαξε ζωντανή ο πατέρας της και την έβρασε και να γράφεις αυτή είναι η μισάνθρωπη ανδρική φύση, οι άντρες ξέρουν μόνο να καταστρέφουν και να γίνονται βάρος στις γυναίκες τους, το μόνο που αξίζει στους άντρες είναι ότι το σπέρμα τους δημιουργεί παιδιά" κι άλλες τέτοιες βλακείες. ΚΑΜΙΑ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Δεν έχω καταλάβει τι εννοείς εκεί που λες για ισότητα και δουλειές.Athina__P έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:05Αν το πάμε έτσι στερεοτυπικά, στην πράξη πόση ισότητα βλέπει ένας άντρας μεταφράζεται στο να φτιάξει κανένα φαϊ, να βάλει κανένα πλυντήριο. Μπορεί ορισμένοι συντηρητικοί να ψάχνουν την κοπέλα που θα τους πείσει ότι είναι για σπίτι και να τη χαλαρώνει μετά τη δουλειά της να κάνει εκείνη τις δουλειές στο σπίτι για να ξεμουδιάσει. Αν κοιτάξει κανείς έξω όμως, ορισμένους που δείχνουν μη συντηρητικοί, άνετα βλέπει ότι περιμένουν τη μαμά να τους τα κάνει όλα επ αόριστον.
Ωραία φράση
Μισογυνικο ποστ, μισογυνικο ποστ αλερτ αλερτOtto Weininger έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:26Ωραία φράση
Να την κάνεις στάμπα σε μπλουζάκι και να την φοράς.
Το ότι είδες και έναν αριστερό να κάθεται στην καφετέρια και η γυναίκα να ετοιμάζει το φαγητό μπορεί να γούσταρε. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να φροντίζω το σπίτι και τους άλλους.Athina__P έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:28Το πόσο πιστεύει κανείς πραγματικά στην ισότητα στην πράξη θα μεταφραστεί και στο πόσο περιμένει να μην κάνει "γυναικείες" δουλειές με βάση τα στερεότυπα του φύλου του. Πάνω σε αυτό μερικοί που το παίζουν προοδευτικοί δεν αμφισβητούν ότι είναι δουλειά της μαμάς να τους περιποιείται μέχρι τα 40 ή μέχρι όποτε. Πιο πολλοί μη παραδοσιακοί δεν νοικοκυρεύονται καν. Τουλάχιστον αυτό εισπράττω από μια βόλτα έξω, δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν από αυτούς να βάζει πλυντήριο..Ή τέλος πάντων κάπως δύσκολα, αν αναγκαστούν, ως φοιτητές ίσως.
Ή με άλλα λόγια στην παρέα έχω δει κουκουέδες που μια χαρά θα κάτσουν στην καφετέρια ενώ η κυρά θα βάζει το φαϊ.
Πολλά κουτάκια πάλι...Naida έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:48Το ότι είδες και έναν αριστερό να κάθεται στην καφετέρια και η γυναίκα να ετοιμάζει το φαγητό μπορεί να γούσταρε. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να φροντίζω το σπίτι και τους άλλους.Athina__P έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:28Το πόσο πιστεύει κανείς πραγματικά στην ισότητα στην πράξη θα μεταφραστεί και στο πόσο περιμένει να μην κάνει "γυναικείες" δουλειές με βάση τα στερεότυπα του φύλου του. Πάνω σε αυτό μερικοί που το παίζουν προοδευτικοί δεν αμφισβητούν ότι είναι δουλειά της μαμάς να τους περιποιείται μέχρι τα 40 ή μέχρι όποτε. Πιο πολλοί μη παραδοσιακοί δεν νοικοκυρεύονται καν. Τουλάχιστον αυτό εισπράττω από μια βόλτα έξω, δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν από αυτούς να βάζει πλυντήριο..Ή τέλος πάντων κάπως δύσκολα, αν αναγκαστούν, ως φοιτητές ίσως.
Ή με άλλα λόγια στην παρέα έχω δει κουκουέδες που μια χαρά θα κάτσουν στην καφετέρια ενώ η κυρά θα βάζει το φαϊ.
Επειδή μ' αρέσει όμως όχι επειδή το επιβάλει η θέση μου μέσα στο σπιτι, στην κοινωνία και μπλα μπλα.
Δε θα μας κολλήσεις και την συντηρητική νοοτροπία σας τώρα.
Αυτά τα συντηρητικά και τα στερεότυπα εσείς τα έχετε.
Πειράζει ναι.Athina__P έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:55Πολλά κουτάκια πάλι...Naida έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:48Το ότι είδες και έναν αριστερό να κάθεται στην καφετέρια και η γυναίκα να ετοιμάζει το φαγητό μπορεί να γούσταρε. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να φροντίζω το σπίτι και τους άλλους.Athina__P έγραψε: ↑12 Ιαν 2019, 17:28Το πόσο πιστεύει κανείς πραγματικά στην ισότητα στην πράξη θα μεταφραστεί και στο πόσο περιμένει να μην κάνει "γυναικείες" δουλειές με βάση τα στερεότυπα του φύλου του. Πάνω σε αυτό μερικοί που το παίζουν προοδευτικοί δεν αμφισβητούν ότι είναι δουλειά της μαμάς να τους περιποιείται μέχρι τα 40 ή μέχρι όποτε. Πιο πολλοί μη παραδοσιακοί δεν νοικοκυρεύονται καν. Τουλάχιστον αυτό εισπράττω από μια βόλτα έξω, δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν από αυτούς να βάζει πλυντήριο..Ή τέλος πάντων κάπως δύσκολα, αν αναγκαστούν, ως φοιτητές ίσως.
Επειδή μ' αρέσει όμως όχι επειδή το επιβάλει η θέση μου μέσα στο σπιτι, στην κοινωνία και μπλα μπλα.
Δε θα μας κολλήσεις και την συντηρητική νοοτροπία σας τώρα.
Αυτά τα συντηρητικά και τα στερεότυπα εσείς τα έχετε.Πειράζει που μου φαίνεται ότι όλα αυτά τα παιδάκια που τα βάζουν με το σύστημα κάθονται στο σπίτι και πεινάνε μέχρι να έρθει η μαμά γιατί δεν ξέρουν να ζεστάνουν το φαγητό γιατί δεν χρειάστηκε; Λόγια του αέρα!