Γιατί πολλοί άντρες...

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 14 Ιαν 2019, 10:30

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Ιαν 2019, 18:36
Ίφιδα έγραψε:
13 Ιαν 2019, 17:08

1.Είναι απλά μισογύνιδες;
2.Είναι απλά ναρκισσιστές;
3.Πουτανίτσοι προσοχής;
4.Προσπαθούν να γίνουν αντιπαθητικοί μαλάκες μιας και τους λείπει το αυτογνωσιακό κομμάτι που θα τους έλεγε πως δε χρειάζεται, τό χουν πετύχει ήδη;
5.Η μανούλα κι ο μπαμπάκας τους δεν έκαναν καλή δουλειά;
6.Τους έκανε κακό κάποια γυναίκα ακριβώς επειδή ήταν σκατάνθρωποι;
7.Νομίζουν ότι ασκούν γοητεία χωρίς να αντιληφθούν ότι καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο;
8. 'Εχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να τραβήξουν την προσοχή που δε τους νοιάζει κι ας ειναι αρνητική;
Οκ, σαν τα πολ του Φρούραρχου :P εξελίσσεται το θέμα (μηδενισμός και φτου και πάλι από την αρχή) αλλά ίσως είναι καλύτερα έτσι, οπότε επανατοποθετούμαι κι εγώ.

Αν αφαιρέσουμε λοιπόν τους βιαστές και δολοφόνους (που έχουν γίνει γνωστοί γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν πολλοί εν δυνάμει) μας μένουν οι εξής κατηγορίες.

1. Ο μισογυνισμός που εκδηλώνεται στην καθημερινότητα σε όλα τα πεδία (κοινωνικό, πολιτισμικό, πολιτικό, ερωτικό)
2. Ο μισογυνισμός που βιώσαμε εμείς (κάθε γυναίκα προσωπικά στο χ ή ψ πεδίο)
3. Ο μισογυνισμός που εκδηλώνεται στο διαδίκτυο
4. Ο μισογυνισμός στο συγκεκριμένο φόρουμ

Μπορούν να προστεθούν πολλές κατηγορίες αλλά προσπαθώ να αποφύγω τους πλατειασμούς.

Στις παραπάνω κατηγορίες παίζει σε όλα τα πεδία
1. Ο "ανώνυμος"
2. Ο "επώνυμος" μισογυνισμός

Ως "ανώνυμο" ορίζω τον μισογυνισμό που υπάρχει ως γενικότερη αίσθηση από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και τους "ανώνυμους" χρήστες τoυ διαδίκτυου, σε φόρα, φέις, τουίτερ κλπ όπου ο καθένας μέσω ενός νικ μπορεί να εκφράσει όποιο απωθημένο έχει χωρίς αυτό να συνεπάγεται κάποια συγκεκριμένη ταυτότητα. Αυτό, προσωπικώς το βλέπω ως έναν αρρωστημένο αυνανισμό ή ως μια εικονική επίσκεψη σε ένα δωρεάν πορνείο όπου ο κάθε πελάτης φαντασιώνεται ό,τι γουστάρει.

Ως "επώνυμο" ορίζω τον μισογυνισμό που εκφέρεται είτε από ανθρώπους με πραγματική ταυτότητα, είτε από "νικ" σε διαδικτυακές παρέες που υφίστανται ως πρόσωπα για ένα χ χρονικό διάστημα ικανό να αξιολογήσει τις απόψεις τους, τα ενδιαφέροντα τους και μία λογική συνέχεια σ' αυτό που προβάλλουν. Και φυσικά, παίζει και η κατηγορία όπου εκτός από τις απόψεις είναι γνωστές σε πολλούς και σε πολλές και η φάτσα ή περαιτέρω πληροφορίες πολλών χρηστών, που έχουν συναντηθεί είτε σε φορουμοσυνάξεις είτε σε φιλικές συναντήσεις.

Οι αλεξιπτωτιστές, τα μποτσοτρόλια οι κλειδαροματάκηδες κλπ που σχολιάζουν, γαμούν, δέρνουν και αποκαλύπτουν χωρίς να έχουν εμφανισθεί ποτέ, πουθενά νομίζω -ή τουλάχιστον ελπίζω- ότι είναι σε όλους διακριτοί. Και δεν νομίζω ότι η εντύπωση που προκαλούν είναι τόσο θετική ώστε να επηρεάζουν αυτοί την άνοδο των εγκλημάτων ή των βιασμών κατά των γυναικών. Γιατί να μας ενδιαφέρει λοιπόν περισσότερο ο ανώνυμος από τον επώνυμο μισογυνισμό, που αν μη τι άλλο μπορεί να γίνει περισσότερο κατανοητός; Γιατί να μας θυμώσει περισσότερο ο Κανένας;

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη μορφή βίας έχει άλλη αιτία, που δεν μπορεί να αναζητηθεί μόνον στα ιστορικά δρώμενα ή τις δημοσιεύσεις ενός τύπου. Απλώς γιατί τόσο ο μισογυνισμός των ανδρών όσο και ο μισογυνισμός των γυναικών είναι συγκοινωνούντα δοχεία και δεν είναι κάτι στατικό. Είναι καθαρή έκφραση εγωϊσμού ή ναρκισσισμού αν θες και πυροδοτείται ενίοτε από τα αμιγώς προσωπικά δεδομένα του καθενός στον χ ή ψ χρόνο για τον χ, ψ προσωπικό λόγο. Πιστεύω ότι κάθε γυναίκα έχει βιώσει τέτοιες εκρήξεις μισογυνισμού. Αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο σημερινός μισογύνης (ή μίσανδρη) πιθανόν χθες να ήταν κάποιος/α που να μας εκτιμούσε, έτσι δεν είναι;
Ή τουλάχιστον έτσι να έδειχνε. Τί έγινε και μας μίσησε έτσι ξαφνικά; Ποιος/α άλλαξε; Αυτός/ή ή εμείς;
Γαλή μου, ξεκίνησα αυτό το θέμα για πολλούς λόγους.
Καταρχήν μ αρέσει να παρατηρώ ανθρώπους. Μ αρέσει πολύ να βλέπω τις αντιδράσεις και απόψεις των ανθρώπων σε συγκεκριμένα θέματα, ακόμα και η έλλειψη αντιδράσεων λέει πολλά. Αυτός είναι κι ένας απ τους λόγους που μπήκα σε φόρουμς εξαρχής.

Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο που δε θα με επηρεάζουν καθόλου οι μαλακίες που θα διαβάσω. Βέβαια έχω κάνει άλματα απ το 2002 αλλά όχι, δεν είμαι ακόμα στο σημείο που θα διαβάζω δεκάδες μαλακίες την ημέρα για μήνες και δεν θα αντιδράσω καθόλου.

Το νήμα λοιπόν είχε και τον σκοπό να πει ένα "φτάνει ρε σεις με τον μισογυνισμό σας, το παρακάνατε". Δηλαδή ένιωσα την ανάγκη να υπερασπιστώ το φύλο μου, ιδίως όταν βλέπω πως μεγάλη μερίδα γυναικών εδώ μέσα, δέχεται είτε αδιαμαρτύρητα είτε με φιλάκια αγκαλίτσες και καρδούλες όλη την σαπίλα.
Βεβαια θα μου πεις, "στάκα ρε κοπελιά, πως την είδες'; και θα χεις εν μέρει δίκιο. Απ την άλλη έχει μείνει ακόμα λίγος "ρομαντισμός" μέσα μου απ τον καιρό που πίστευα ότι "παλεύοντας" καταφέρνεις πολλά.

Δεν περνάω κι εύκολα αυτόν τον καιρό, γι αυτό και σταμάτησα να ασχολούμαι τόσο με την πολιτική και αποφάσισα να περνάω περισσότερο καιρό στα "περί ανέμων". Τεράστιο λάθος τελικά, αφού εκεί θα διαβάσεις πολύ "βαρύτερες" μαλακίες και σε μεγαλύτερο φάσμα θεμάτων.

Που λες, αυτό το νήμα ξεκαθάρισε αρκετά πράγματα ως προς το ποιός είναι ποιός, ποιά είναι ποιά, τί πιστεύουν και πως αντιδρούν. Και κάπως έτσι είναι και ο έξω κόσμος, κάπως μεγενθυμένος εδώ μέσα σε αρρώστια αλλά οκ δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές.
Οπότε, γενικά μιλώντας, έχουμε τους "εγώδενειμαιμισογυνηςοιγυναικεςειναιαχρηστες", τους ατενσιοχοράκους που προσπαθούν πολύ να γίνουν μισογύνιδες, τους "εγώδενείμαιμισογύνηςαπλώςπετάωμισογύνικεςατάκεςπούκαιπού¨" και τους πραγματικούς άντρες που αναγνωρίζουν πως όλο αυτό είναι ένα φαύλος κύκλος για τον οποίο έχουμε και τα δύο φύλα, ευθύνη.
Επίσης έχουμε τις φεμιναζί, τις φεμιναζίαλλάκανωταστραβάμάτιαανομισογύνηςειναιτουδικουμουπολιτικούφασματος, τις απλές φεμινίστριες που πιστεύουν στα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, έχουμε και τις αδιάφορεςσιγάμηνκατσωναασχοληθώ, και τις μισογύνισσες-πουτσόδουλες.
Το ότι δεν υπάρχουν μίσανδροι, δείχνει πως οι άντρες σε ορισμένα θέματα είτε είναι ένα κλικ πιο υγιείς απο ορισμένες γυναίκες που έχουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης ή απλώς πιο ναρκισσιστές κι απ την γυναίκα που περνάει 2 ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να παει για καφέ. Γιατί το μεγαλύτερο μέρος της ανδρικής καταπίεσης, της πιο ουσιαστικής αν θέλεις, το ζούν απ το ίδιο τους το φύλο, αλλά ως ευθυνόφοβοι δε θα κατηγορήσουν ποτέ εκείνους αλλά εκείνες, είναι πιο εύκολο.

Τέλος, δεν θα το κρύψω, ήταν κι ένα ξέσπασμα το νήμα και σίγουρα, έχω υπάρξει κι εγώ κακιά στην ιστορία κάποιου άλλου, όπως υπήρξαν και κακοί στην δική μου ιστορία, δεν ειμαι γυναίκα χαμηλών τόνων κι έχω περισσότερους εχθρούς απο φίλους.Κι όσο κι αν μου στοιχίζει αυτό, δε θα το άλλαζα για να γίνω αρεστή σε όλους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ίφιδα την 14 Ιαν 2019, 10:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 14 Ιαν 2019, 10:30

Πωπω εχει καταντησει βασανο το νημα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 14 Ιαν 2019, 10:31

η Naida δεν φταίει πουθενά, είδε ναζί, μπήκε και μετά άρχισε να κοπανάει, ας φεύγαμε. :D

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 14 Ιαν 2019, 10:38

enaon έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:31
η Naida δεν φταίει πουθενά, είδε ναζί, μπήκε και μετά άρχισε να κοπανάει, ας φεύγατε. :D
Μα δεν αναφέρθηκα ποτέ στον Σιντ ως νεοναζιστή. Αυτός στη συζήτηση μου είπε για τη πρωτοπορία των ναζιστών στο δημόσιο θηλασμό και απάντησα.

Και δεν κοπάνησα κανέναν :011:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 14 Ιαν 2019, 10:40

enterprise-psi έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:04
Επίσης, όταν το πιόνι φτάσει απέναντι , γίνεται βασίλισσα. Ίσως το πρώτο crossdressing :lol:
Πες τα! Όλοι σφάζονται για τον Βασιλιά αλλά εκείνος κρατάει ένα πιόνι, το σπρώχνει μπροστά και το κάνει Βασίλισσα. Είμαστε όλοι αναλώσιμοι!
Naida έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:26
Όχι κοριτσάρα μου δεν θα μπω στο παιχνίδι σας μαύροι κόκκινοι μισογύνηδες. Γιατί αν μπω θα σου απαντήσω και δε βρίσκω το νόημα. Για μένα μια μούρη έχουν όλοι.
Και για μένα την ίδια μούρη έχουν όλοι οι μισογύνηδες απλως απ τους ακροδεξιούς είναι κάτι που το περιμένεις ενώ απ τους δήθεν προοδευτικούς και αριστερούς, όχι. Και το παιχνίδι των μαυροκόκκινων μισογύνηδων δεν το ξεκίνησα εγώ ούτε η Γαλή και μια χαρά το παίξαμε όλες κι εσύ μαζί.

Δεν θέλω να μαλώσω μαζί σου, σε πάω με χίλια και μου τη δίνει που καταλήξαμε να "σφαζόμαστε" μεταξύ μας εις τέρψιν ορισμένων αλλά οκ, τί να κάνουμε, δεν πάνε όλα τα πράγματα όπως θέλουμε.

ΤΗν καλημέρα μου

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 14 Ιαν 2019, 10:42

Ηρεμήστε, βγάλτε τα ρούχα σας και φιληθείτε ♥
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 14 Ιαν 2019, 10:44

Naida έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:38
enaon έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:31
η Naida δεν φταίει πουθενά, είδε ναζί, μπήκε και μετά άρχισε να κοπανάει, ας φεύγατε. :D
Μα δεν αναφέρθηκα ποτέ στον Σιντ ως νεοναζιστή. Αυτός στη συζήτηση μου είπε για τη πρωτοπορία των ναζιστών στο δημόσιο θηλασμό και απάντησα.

Και δεν κοπάνησα κανέναν :011:
σωστά, δεν το έθεσα καλά. Έδειξες εφαρμοσμένη στοργή πρόλυψης, προακτιβελυ που λέμε, σαν τότε με τα ρούχα. :)

Αλλά έχει πλάκα που η νύχτα απλά έκανε ένσταση στην εικόνα για το νήμα του έθνι, ήταν πολύ ρόζ :)

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 14 Ιαν 2019, 10:45

enterprise-psi έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:42
μιά εβδομάδα είναι, θα τις στείλουμε αδιάβαστες. Αφήστε τα νοχόμο, αγάπη μόνο.

Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 14 Ιαν 2019, 10:46

enterprise-psi έγραψε:
Κομπλεξικοί, φλώροι, τι να πείς παιδί μου...
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 14 Ιαν 2019, 10:46

Ίφιδα έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:40
enterprise-psi έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:04
Επίσης, όταν το πιόνι φτάσει απέναντι , γίνεται βασίλισσα. Ίσως το πρώτο crossdressing :lol:
Πες τα! Όλοι σφάζονται για τον Βασιλιά αλλά εκείνος κρατάει ένα πιόνι, το σπρώχνει μπροστά και το κάνει Βασίλισσα. Είμαστε όλοι αναλώσιμοι!
Naida έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:26
Όχι κοριτσάρα μου δεν θα μπω στο παιχνίδι σας μαύροι κόκκινοι μισογύνηδες. Γιατί αν μπω θα σου απαντήσω και δε βρίσκω το νόημα. Για μένα μια μούρη έχουν όλοι.
Και για μένα την ίδια μούρη έχουν όλοι οι μισογύνηδες απλως απ τους ακροδεξιούς είναι κάτι που το περιμένεις ενώ απ τους δήθεν προοδευτικούς και αριστερούς, όχι. Και το παιχνίδι των μαυροκόκκινων μισογύνηδων δεν το ξεκίνησα εγώ ούτε η Γαλή και μια χαρά το παίξαμε όλες κι εσύ μαζί.

Δεν θέλω να μαλώσω μαζί σου, σε πάω με χίλια και μου τη δίνει που καταλήξαμε να "σφαζόμαστε" μεταξύ μας εις τέρψιν ορισμένων αλλά οκ, τί να κάνουμε, δεν πάνε όλα τα πράγματα όπως θέλουμε.

ΤΗν καλημέρα μου
Προς υπεράσπιση μου δεν το έπαιξα το παιχνίδι , αντιθέτως επέμενα να μην τα μπλέκουμε. Μόνο στο ποστ της Γαλής για αριστερούληδες απάντησα αυτό που όντως έχω παρατηρήσει και πολύ ήπια.
Δεν συνεχίζω αυτού του είδους την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Και ξερεις κι εγώ ότι σε πάω και νταξει ρε έτσι θα φαγωνομαστε σε διάφορα θέματα λόγω διαφορετικής ιδεολογίας , υγιές να συμβαίνει :smt058

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 14 Ιαν 2019, 10:47

enaon έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:44
]

σωστά, δεν το έθεσα καλά. Έδειξες εφαρμοσμένη στοργή πρόλυψης, προακτιβελυ που λέμε, σαν τότε με τα ρούχα. :)

Αλλά έχει πλάκα που η νύχτα απλά έκανε ένσταση στην εικόνα για το νήμα του έθνι, ήταν πολύ ρόζ :)
Εσύ θα φας ξύλο μια μερα.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 14 Ιαν 2019, 10:48

enterprise-psi έγραψε:
:+1:
Εικόνα
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 14 Ιαν 2019, 10:48

enaon έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:45
Αφήστε τα νοχόμο, αγάπη μόνο.
Σίγκνατσουρ ματήριαλ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 14 Ιαν 2019, 10:49

Εικόνα
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 14 Ιαν 2019, 10:50

Naida έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:47
enaon έγραψε:
14 Ιαν 2019, 10:44
]

Εσύ θα φας ξύλο μια μερα.
Και να πεις ότι έχεις και άδικο;
Τέσπα, εμείς φίλοι ναιδάκι μου ε;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Κλειδωμένο

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών