Θεωρείται η Ελλάδα δυτικό κράτος;
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: Θεωρείται η Ελλάδα δυτικό κράτος;
Οι παλιοί ήξεραν τι είναι η Ελλάδα : η καθ ημάς ανατολή.Το "καθ ημάς" πάει στο ότι δεν είμαστε μουσουλμάνοι.Η διαφορά των ορθόδοξων χριστιανών από τους μουσουλμάνους είναι ότι δεν απορρίπτουν τη Δύση,προσπαθούν να την μιμηθούν με προσαρμογές.
Δεν το πετυχαίνουν βέβαια τις περισσότερες φορές.Στην Ελλάδα οι δυτικόφιλοι είναι μειοψηφία αλλά οι πλειοψηφούντες ανατολικοί φοβούνται να αποκοπούν από τη Δύση.Το τελευταίο δείγμα ήταν η διαβόητη πλέον κολοτούμπα μετά το δημοψήφισμα που το 62% την δέχθηκε αδιαμαρτύρητα γιατί κατά βάθος δεν πίστευε σε κάποια άλλη πορεία.Επομένως γίνεται προσπάθεια να προσαρμοσθούν οι δυτικοί κανόνες στην "ελληνική πραγματικότητα" και βγαίνει αυτό που βγαίνει.
Δεν το πετυχαίνουν βέβαια τις περισσότερες φορές.Στην Ελλάδα οι δυτικόφιλοι είναι μειοψηφία αλλά οι πλειοψηφούντες ανατολικοί φοβούνται να αποκοπούν από τη Δύση.Το τελευταίο δείγμα ήταν η διαβόητη πλέον κολοτούμπα μετά το δημοψήφισμα που το 62% την δέχθηκε αδιαμαρτύρητα γιατί κατά βάθος δεν πίστευε σε κάποια άλλη πορεία.Επομένως γίνεται προσπάθεια να προσαρμοσθούν οι δυτικοί κανόνες στην "ελληνική πραγματικότητα" και βγαίνει αυτό που βγαίνει.
- Northern Spirit
O ορος δημοκρατια λες, εδω μιλαμε για την εννοια και το πολιτευμα. Και το res publica συνωνυμο ειναι...Nandros έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:18
Επειδή παθαίνεις επιλεκτική τυφλίτιδα το επαναλαμβάνω:
The term "democracy" first appeared in ancient Greek political and philosophical thought in the city-state of Athens.
Το άλλο είναι ερζατζ Δημοκρατία.
Και πάγαινε στου Αμερικάνους Δημοκρατικούς να τους πεις πως δεν είοναι Δημοκράτες!
Σόρυ μισ/ανθελληνικό μουσλίμ, έχασες!
.
Δεν ειπα πουθενα οτι οι Δημοκρατικοι δεν ειναι Δημοκρατες...Αλλα δημοκρατες ειναι και οι ρεπουμπλικανοι..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
τι εννοεις μεικτος; Η Ρωμη ξεκινησε τον 6ο αιωνα πχ..δεν ητανε μεικτος πολιτισμος..Αργοτερα που γινανε αυτοκρατορια προφανως ανακατευτηκε το πραγμα...Το ιδιο ισχυει και για τον ελληνικο πολιτισμο..Πτολεμαιοι, σελευκιδες και αλλοι δεν ητανε καθαρως ελληνικοι πολιτισμοι.wooded glade έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:22Βλακείες, κουταμάρες γράφετε.Northern Spirit έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:14Ξεχασες την Ρωμαικη Δημοκρατια που ξεκινησε την ιδια περιπο περιοδο. και η οπια βασιζοτανε σε δυο σωματα βουλης-Γερουσιας κατι που ακολουθειτι σημερα στις περισσοτερες χωρες...Η εννοια του προεδρου-πρωθυπουργου επισης ξεκιναει απο εκει..wooded glade έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:05
Τι θα πει αυτό ;
Και η Ιαπωνία ανέπτυξε. Μέχρι το 1945 ήταν κατώτεροι.
Η Ρώμη ήταν μικτός πολιτισμός και σήμερα είμαστε Ρωμαίοι κι εμείς.
Ο Μίκης Θεοδωράκης τη "Ρωμιοσύνη" έγραψε, όχι την ... "Ελληνοσύνη".
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:19Επίσης κανείς δεν χρησιμοποιεί IBM PC, αλλά κατά πάσα πιθανότητα γράφεις από PC. Καταλαβαίνεις πόσο πανηλίθιο είναι αυτό που λες, φαντάζομαι. Ή έχω μεγάλη φαντασία.Northern Spirit έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 22:59Και ο μπελ εφηυρε το πρωτο τηλεφωνο αλλα ακνεις σημερα δεν χρησιμοποιει το τηλεφωνο του μπελ..Εσυ μπορει..
Οι Βρετανοί, πάντως, όταν αναφέρονται στον πολιτισμό που δημιούργησαν με την αυτοκρατορία τους, διακηρύσσουν με περηφάνια ότι είναι συνεχιστές του ελληνικού πολιτισμού. Γι' αυτό άλλωστε και οι Βρετανοί έχουν μανία με την ελληνική ονοματοδοσία σε επιστημονικούς όρους. Δεν υπάρχει μισός δεινόσαυρος που να ανακαλύφθηκε από Έλληνα, αλλά αποφάσισαν μόνοι τους να δίνουν ελληνικά ονόματα στα είδη που ανακάλυπταν.
Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε θέατρο και κινηματογράφο οφείλεται στην αναβίωση του αρχαίου θεάτρου που συνέβη στην Βρετανία.
Δηλαδη οι δεινοσαυροι ή επιστημονικοι οροι ειναι ελληνικη ανακαλυψη επειδη εχουνε ελληνικο ονομα; δεν νομιζω.
Εσυ λες οτι ιδρυσαμε τη δυση..δεν ισχυει
Υ.Γ.Εγω στη Βρετανια που ζω δεν εχω δει εδω και 20 χρονια αναφορες συχνες σε Ελλαδα..Αντιθετα εχω δει παμπολλες αναφορες στην Ρωμαικη εποχη με το Ρωμαικο τειχος τα λουτρα και πολλα αλλα..
- wooded glade
Έγινε μικτός. Οι Ρωμαίοι ήταν καλοί αρχιτέκτονες και επίσης είχαν το Ρωμαϊκό Δίκαιο με τον Κικέρων.Northern Spirit έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 00:43τι εννοεις μεικτος; Η Ρωμη ξεκινησε τον 6ο αιωνα πχ..δεν ητανε μεικτος πολιτισμος..Αργοτερα που γινανε αυτοκρατορια προφανως ανακατευτηκε το πραγμα...Το ιδιο ισχυει και για τον ελληνικο πολιτισμο..Πτολεμαιοι, σελευκιδες και αλλοι δεν ητανε καθαρως ελληνικοι πολιτισμοι.wooded glade έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:22Βλακείες, κουταμάρες γράφετε.Northern Spirit έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 23:14
Ξεχασες την Ρωμαικη Δημοκρατια που ξεκινησε την ιδια περιπο περιοδο. και η οπια βασιζοτανε σε δυο σωματα βουλης-Γερουσιας κατι που ακολουθειτι σημερα στις περισσοτερες χωρες...Η εννοια του προεδρου-πρωθυπουργου επισης ξεκιναει απο εκει..
Η Ρώμη ήταν μικτός πολιτισμός και σήμερα είμαστε Ρωμαίοι κι εμείς.
Ο Μίκης Θεοδωράκης τη "Ρωμιοσύνη" έγραψε, όχι την ... "Ελληνοσύνη".
Εμείς όμως είχαμε τους θεούς. Δεν είναι μικρό πράγμα να είναι οι θεοί Έλληνες πολίτες.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Το ανήκωμεν εις την δύσιν που είπε ο Καραμανλής ειναι κατ'εξοχήν ατάκα πολιτικού χωρας που ΔΕΝ ανήκει στη Δύση. Δεν είναι κάτι που θα έλεγε ο Γερμανος ή ο Γάλλος ή ο Αμερικάνος: αυτοί ΕΙΝΑΙ η Δύση, το ξέρουν ευχαριστώ πολύ. Εδώ που δεν ανήκουμε ακριβώς αλλα θα θέλαμε ειναι που πρέπει να το πει καποιος.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 20:16μεγάλωσα πιστεύοντας πως ανήκομεν εις την δύσιν, αλλά ειδικά τα τελευταία χρόνια αρχίζω και αμφιβάλλω
πιστεύω πως δεν ισχύει, τόσο σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού και θεσμών, όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο
θα ήθελα να ισχύει, αλλά τα φαινόμενα με προβληματίζουν
Προσωπικα δε θελω να ανήκουμε στη Δυση. Να μη σώσουμε. Να είμαστε Ρωμαίοι και Ελληνες θέλω. Το bargain για να μπει η Ελλαδα στο κλαμπ των ευρωπαικων/δυτικων χωρων (τα cool kids του σχολειου) ήταν να τους δώσουμε το ενδοξο παρελθον που οι γουνοφόροι προγονοι τους δεν μπορουσαν. Θα ήμασταν ο ενζενί πρόγονος της Δύσης και αυτοι οι Πραγματικοί Απόγονοι των Ελλήνων (των Πραγματικών = Αρχαίων) που θαυμαζαν. Για τους Ρωμαίους - που οι Δυτικοί μισούσαν - ούτε λόγος. Αυτους τους ειπανε και ειπαμε Βυζαντινους βιάζοντας την ιστορία και την αλήθεια με τον πιο Οργουελιανό τρόπο.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- wooded glade
Ο Καραμανλής έπρεπε να πει "είμαστε δύση" για να είναι politically correct και να αποφύγει και την counter-ατάκα του Άντριου μετά.Yochanan έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 00:50Το ανήκωμεν εις την δύσιν που είπε ο Καραμανλής ειναι κατ'εξοχήν ατάκα πολιτικού χωρας που ΔΕΝ ανήκει στη Δύση. Δεν είναι κάτι που θα έλεγε ο Γερμανος ή ο Γάλλος ή ο Αμερικάνος: αυτοί ΕΙΝΑΙ η Δύση, το ξέρουν ευχαριστώ πολύ. Εδώ που δεν ανήκουμε ακριβώς αλλα θα θέλαμε ειναι που πρέπει να το πει καποιος.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑17 Ιαν 2019, 20:16μεγάλωσα πιστεύοντας πως ανήκομεν εις την δύσιν, αλλά ειδικά τα τελευταία χρόνια αρχίζω και αμφιβάλλω
πιστεύω πως δεν ισχύει, τόσο σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού και θεσμών, όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο
θα ήθελα να ισχύει, αλλά τα φαινόμενα με προβληματίζουν
Προσωπικα δε θελω να ανήκουμε στη Δυση. Να μη σώσουμε. Να είμαστε Ρωμαίοι και Ελληνες θέλω. Το bargain για να μπει η Ελλαδα στο κλαμπ των ευρωπαικων/δυτικων χωρων (τα cool kids του σχολειου) ήταν να τους δώσουμε το ενδοξο παρελθον που οι γουνοφόροι προγονοι τους δεν μπορουσαν. Θα ήμασταν ο ενζενί πρόγονος της Δύσης και αυτοι οι Πραγματικοί Απόγονοι των Ελλήνων (των Πραγματικών = Αρχαίων) που θαυμαζαν. Για τους Ρωμαίους - που οι Δυτικοί μισούσαν - ούτε λόγος. Αυτους τους ειπανε και ειπαμε Βυζαντινους βιάζοντας την ιστορία και την αλήθεια με τον πιο Οργουελιανό τρόπο.
Πάντως αυτό εννοούσε. Δεν εννοούσε ότι η δύση είναι κάποιοι άλλοι στους οποίους "ανήκομεν".
Οι ειδωλολάτρες Ρωμαίοι πράγματι δεν ήταν ποτέ δημοφιλείς.
- hellegennes
Τότε δεν ζεις στην Βρετανία, ζεις στον μικρόκοσμό σου. Έχεις δώσει ρεσιτάλ αμορφωσιάς σ' αυτό το νήμα. Προσπάθησε να περισώσεις λίγη από την αξιοπρέπειά σου και μην λες άλλα.Northern Spirit έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 00:47Υ.Γ.Εγω στη Βρετανια που ζω δεν εχω δει εδω και 20 χρονια αναφορες συχνες σε Ελλαδα..Αντιθετα εχω δει παμπολλες αναφορες στην Ρωμαικη εποχη με το Ρωμαικο τειχος τα λουτρα και πολλα αλλα..
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καλά μόνο σε πουστάδικα κυκλοφορείς;Northern Spirit έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 00:47Υ.Γ.Εγω στη Βρετανια που ζω δεν εχω δει εδω και 20 χρονια αναφορες συχνες σε Ελλαδα..Αντιθετα εχω δει παμπολλες αναφορες στην Ρωμαικη εποχη με το Ρωμαικο τειχος τα λουτρα και πολλα αλλα..

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- hellegennes
Τώρα θα σου την σπάσω λίγο, αλλά είναι ακριβώς ατάκα που είπε ο Γερμανός. Συγκεκριμένα ο Αντενάουερ:Yochanan έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 00:50Το ανήκωμεν εις την δύσιν που είπε ο Καραμανλής ειναι κατ'εξοχήν ατάκα πολιτικού χωρας που ΔΕΝ ανήκει στη Δύση. Δεν είναι κάτι που θα έλεγε ο Γερμανος ή ο Γάλλος ή ο Αμερικάνος: αυτοί ΕΙΝΑΙ η Δύση, το ξέρουν ευχαριστώ πολύ. Εδώ που δεν ανήκουμε ακριβώς αλλα θα θέλαμε ειναι που πρέπει να το πει καποιος.
We belong to the West and not to the East.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Μέλη που αποχώρησαν
hellegennes έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 01:10Τώρα θα σου την σπάσω λίγο, αλλά είναι ακριβώς ατάκα που είπε ο Γερμανός. Συγκεκριμένα ο Αντενάουερ:Yochanan έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 00:50Το ανήκωμεν εις την δύσιν που είπε ο Καραμανλής ειναι κατ'εξοχήν ατάκα πολιτικού χωρας που ΔΕΝ ανήκει στη Δύση. Δεν είναι κάτι που θα έλεγε ο Γερμανος ή ο Γάλλος ή ο Αμερικάνος: αυτοί ΕΙΝΑΙ η Δύση, το ξέρουν ευχαριστώ πολύ. Εδώ που δεν ανήκουμε ακριβώς αλλα θα θέλαμε ειναι που πρέπει να το πει καποιος.

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- wooded glade
Δεν μπορούσε όμως να του τη βγει κάποιος ραϊχάκιας τότε και να πει "η Γερμανία ανήκει στους Γερμανούς".Yochanan έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 08:25hellegennes έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 01:10Τώρα θα σου την σπάσω λίγο, αλλά είναι ακριβώς ατάκα που είπε ο Γερμανός. Συγκεκριμένα ο Αντενάουερ:Yochanan έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 00:50Το ανήκωμεν εις την δύσιν που είπε ο Καραμανλής ειναι κατ'εξοχήν ατάκα πολιτικού χωρας που ΔΕΝ ανήκει στη Δύση. Δεν είναι κάτι που θα έλεγε ο Γερμανος ή ο Γάλλος ή ο Αμερικάνος: αυτοί ΕΙΝΑΙ η Δύση, το ξέρουν ευχαριστώ πολύ. Εδώ που δεν ανήκουμε ακριβώς αλλα θα θέλαμε ειναι που πρέπει να το πει καποιος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί θεωρείται η Ελλάδα χώρα με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά;
από Antipnevma » 30 Μάιος 2023, 11:22 » σε Κοινωνικά θέματα - 33 Απαντήσεις
- 1321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
30 Μάιος 2023, 14:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κράτος φτωχών έκανε το Κουλισταν την Ελλάδα
από Μαδουραίος » 16 Αύγ 2024, 07:49 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 350 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
16 Αύγ 2024, 16:32
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το ΕΛΙΑΜΕΠ ζητά να αναγνωρίσει η Ελλάδα το Τουρκικό κράτος στην Κύπρο
από Μαδουραίος » 08 Δεκ 2024, 22:57 » σε Εσωτερική Πολιτική - 17 Απαντήσεις
- 600 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κοιτάσματα
09 Δεκ 2024, 14:17
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι σιωνιστικές οργανώσεις από το κράτος-δολοφόνο δεν έχουν καμιά δουλειά στην Ελλάδα.
από Frappezitis » 20 Οκτ 2024, 21:32 » σε Εσωτερική Πολιτική - 23 Απαντήσεις
- 522 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ζενίθεδρος
23 Οκτ 2024, 23:23
-