Ειπε την βάση της συνταγής...και πρόσθεσε...οτι θα αυτοσχεδιασει...στα προσεχώς δηλαδή η δικιά του πινελιά...αλλα να δοθει με σασπενς...ας μην βιαζόμαστε...αγαπουλαΕσθήρ έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 21:24Ταμαμ,απλα κοιτα την επομενη φορα που θα μας παρουσιασεις συνταγη,να ειναι οντως δικη σου ναι;Και οχι κοπακι.Κοπακια σε αλλο θρεντ,εδω λεμε δικες μας συνταγες η παραλλαγες αγαπουλα.the comet the course the tail έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 21:17για αύριο βράδυ που 'χουμε σουαρέ λέω να κάνω κριθαρότο με λουκάνικα, μανιτάρια, πιπεριές και μπούκοβο. θα αυτοσχεδιάσω λίγο και θα ενημερώσω.
Οι δικές μας συνταγές
- Pool Party
- Επικοινωνία:
Re: Οι δικές μας συνταγές
Souvlatzis έγραψε: ↑05 Δεκ 2018, 17:36ρε κρυφοσυκιες..άλλη δουλεία από το να ασχολήστε με μένα δεν έχετε?
κοπάκι από που; της γιαγιάς είπαμε είναι.Εσθήρ έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 21:24Ταμαμ,απλα κοιτα την επομενη φορα που θα μας παρουσιασεις συνταγη,να ειναι οντως δικη σου ναι;Και οχι κοπακι.Κοπακια σε αλλο θρεντ,εδω λεμε δικες μας συνταγες η παραλλαγες αγαπουλα.the comet the course the tail έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 21:17για αύριο βράδυ που 'χουμε σουαρέ λέω να κάνω κριθαρότο με λουκάνικα, μανιτάρια, πιπεριές και μπούκοβο. θα αυτοσχεδιάσω λίγο και θα ενημερώσω.
Η Εσθήρ νομίζει ότι τό έκανα κόπι από κάνα σάιτ...
αλλά:

τεσπά. με έχει παρεξηγήσει πιστεύω...
αλλά:

Έχω και εγώ ένα τετράδιο χειρόγραφο από την γιαγιά μου με συνταγές. Μικρασιάτησαthe comet the course the tail έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 21:36Η Εσθήρ νομίζει ότι τό έκανα κόπι από κάνα σάιτ...
αλλά:

the end
Χαιρομαι.Πάνας έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 22:40Έχω και εγώ ένα τετράδιο χειρόγραφο από την γιαγιά μου με συνταγές. Μικρασιάτησαthe comet the course the tail έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 21:36Η Εσθήρ νομίζει ότι τό έκανα κόπι από κάνα σάιτ...
αλλά:

Και το ποστιμειτζ επισης εχει ποσες φωτο με συνταγες,
ΟΚ στο ασχετο το λεω.

Και σιγουρα οχι για σενα,μην παρεξηγηθουμε,δεν εβαλες φωτο .

- Pool Party
- Επικοινωνία:
Πάντως και εμενα το σοι μου ητανε Μικρασιάτες αλλα δεν ανεβάζω φωτο συνταγών γιατι τα γράμματα ειναι τοσο όμοια (μέχρι και οι λαδιες, λολ) με της γιαγιάς του κυρίου κομετ....που θα μπερδέψει την υπόθεση αντί να την ξεδιαλυνει....
Επισης όσοι έχουνε αμφιβολίες περί αυθεντικοτητας αρχείων, καλο ειναι να τις κρατάνε για τον εαυτό τους...ωστε εδω να βρίσκουμε τις συνταγές ευκολα...όπως ηδη ειπώθηκε....θα ανεβάσω και εγω σε λιγο ...μεινετε συντονισμενοι....
Επισης όσοι έχουνε αμφιβολίες περί αυθεντικοτητας αρχείων, καλο ειναι να τις κρατάνε για τον εαυτό τους...ωστε εδω να βρίσκουμε τις συνταγές ευκολα...όπως ηδη ειπώθηκε....θα ανεβάσω και εγω σε λιγο ...μεινετε συντονισμενοι....
Souvlatzis έγραψε: ↑05 Δεκ 2018, 17:36ρε κρυφοσυκιες..άλλη δουλεία από το να ασχολήστε με μένα δεν έχετε?
Ναι ταμαμ,ανεβασε συνταγη εσυ δικια σου και ασε τους υπολοιπους να εκφραζουν αμφιβολιες.Pool Party έγραψε: ↑18 Ιαν 2019, 22:47Πάντως και εμενα το σοι μου ητανε Μικρασιάτες αλλα δεν ανεβάζω φωτο συνταγών γιατι τα γράμματα ειναι τοσο όμοια (μέχρι και οι λαδιες, λολ) με της γιαγιάς του κυρίου κομετ....που θα μπερδέψει την υπόθεση αντί να την ξεδιαλυνει....

- Pool Party
- Επικοινωνία:
Με απειλειτε;;;;;;;;;;
Βρειτε γαριδες καλες, οχι τις κατεψυγμενες που βρωμανε, και φτιαξτε γιουβαρλακια με ρυζι, γαριδα, μαραθοσπορο, τυλιγμενα σε φυλλα μαρουλιου.
- Pool Party
- Επικοινωνία:
Μου αρέσουν πολυ τα κεφτεδακια κοτοπουλο.
Ζητάω στον Νίκο τον χασαπη να μου κοψει κιμά μπουτακι και στηθος σε αναλογία δυο προς ενα. Το μαριναρω σε λευκό ξύδι ή ξινόγαλα, οχι ακριβώς μαριναρισμα, λίγη ωρα και ελάχιστη ποσότητα. Προσθέτω ψίχα απο μπαγιάτικο ψωμί ολικής ψημένο στην πέτρα, μουλιασμενο και καλα στιμμενο και φρυγανιά λιντλ, παλι σε αναλογια δυο προς ενα η ψίχα με την φρυγανιά γιατι αλλιως γίνονται πέτρα. Μετα βάζω φρέσκια ρίγανη απο το μποστάνι μου και ελάχιστο δεντρολίβανο σε τριμα, λιγο ελαιόλαδο μη εξαιτερικως παρθένο, πιπεριά φλωρινης και κρομμυδι κομμένα στο χερι αλλα πολυ ψιλά, ΑΥΓΟ, σπιτική κέτσαπ (αν ρίξω μπόλικη, δεν βάζω ξύδι, 1 κουταλια ημίγλυκο και ξύσμα λεμονι. Τα τηγανίζω σε μέτρια φωτια αφού αλευρωσω τις μπουκιτσες. Συνοδεύω με πατάτες κομμένες για τηγάνι που εχω αφήσει σε χαρτι και αλουμινόχαρτο με λιγο λάδι στον φουρνο, τις οποιες πασπαλιζω με χοντρό αλάτι και ενα μπολάκι τσιλι σος ετοιμη απο τον πάγκο με τα εθνικ του σούπερ μαρκετ. Το καλο με τα μπιφτεκια/κιοφτεδες κοτοπουλο σε σχεση με τα μοσχαρίσια, είναι οτι κάνουν ωραια γέμιση τοστ την επομενη, ενω τα μοσχαρίσια ειναι ταμαμ για γρήγορη κοκκινη σάλτσα το βραδυ. Όσοι κάνουν χοιρινά, μπορουνε να ζητησουν μπαν απο μονοι τους.
Ζητάω στον Νίκο τον χασαπη να μου κοψει κιμά μπουτακι και στηθος σε αναλογία δυο προς ενα. Το μαριναρω σε λευκό ξύδι ή ξινόγαλα, οχι ακριβώς μαριναρισμα, λίγη ωρα και ελάχιστη ποσότητα. Προσθέτω ψίχα απο μπαγιάτικο ψωμί ολικής ψημένο στην πέτρα, μουλιασμενο και καλα στιμμενο και φρυγανιά λιντλ, παλι σε αναλογια δυο προς ενα η ψίχα με την φρυγανιά γιατι αλλιως γίνονται πέτρα. Μετα βάζω φρέσκια ρίγανη απο το μποστάνι μου και ελάχιστο δεντρολίβανο σε τριμα, λιγο ελαιόλαδο μη εξαιτερικως παρθένο, πιπεριά φλωρινης και κρομμυδι κομμένα στο χερι αλλα πολυ ψιλά, ΑΥΓΟ, σπιτική κέτσαπ (αν ρίξω μπόλικη, δεν βάζω ξύδι, 1 κουταλια ημίγλυκο και ξύσμα λεμονι. Τα τηγανίζω σε μέτρια φωτια αφού αλευρωσω τις μπουκιτσες. Συνοδεύω με πατάτες κομμένες για τηγάνι που εχω αφήσει σε χαρτι και αλουμινόχαρτο με λιγο λάδι στον φουρνο, τις οποιες πασπαλιζω με χοντρό αλάτι και ενα μπολάκι τσιλι σος ετοιμη απο τον πάγκο με τα εθνικ του σούπερ μαρκετ. Το καλο με τα μπιφτεκια/κιοφτεδες κοτοπουλο σε σχεση με τα μοσχαρίσια, είναι οτι κάνουν ωραια γέμιση τοστ την επομενη, ενω τα μοσχαρίσια ειναι ταμαμ για γρήγορη κοκκινη σάλτσα το βραδυ. Όσοι κάνουν χοιρινά, μπορουνε να ζητησουν μπαν απο μονοι τους.
Και ηρθε η ωρα για το ανεπαναληπτο κοτοπουλακι μου,καθαρα δικια μου συνταγη.Το οποιο βεβαια γινεται και με χοιρινο,αλλα με το κοτοπουλο ειναι ιδανικο.Φτιαξτε το,θα με θυμηθητε!
Η γευση ειναι πικαντικη και γλυκοξινη,αλλα οχι το κινεζικο γλυκοξινο.
Κοτοπουλο γλυκοξινο λοιπον με κρασι ΣΑΜΟΣ και λεμονι.
ΥΛΙΚΑ
-Κοτοπουλο
-κρεμμυδι
-σκορδο
-πιπερια,εκτος αν δεν σας αρεσει
-Λευκο γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ(οχι οποιοδηποτε ημιγλυκο η γλυκο κρασι,αλλα συγκεκριμενα το καργα γλυκο ΣΑΜΟΣ)
-Λεμονι
-Το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ(οπωσδηποτε,το βρισκεις σγουρα σε ΣΜ γαλαξιας,σκλαβενητης κλπ)
-Αλατοπιπερο
-Ριγανη
-Ελαιολαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Σε κατσαρολα,κατα προτιμηση κεραμικη με καπακι,ριχνουμε λαδι οχι πολυ,κρεμμυδι κομμενο,σκορδο,τις πιπεριες αν τις γουσταρουμε, και αλατοπιπερωνουμε.
-Τσιγαριζουμε πολυ λιγο,και βεβαια προεραιτικα,και στη συνεχεια βαζουμε μεσα το κοτοπουλακι σε κομματια.
-Ριχνουμε αρκετο γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ,ποσοτητα για ολοκληρο κοτοπουλο υπολογιζω 3 νεροποτηρα τουλαχιστον.Εγω για 2 μπουτακια βαζω παντως εναμιση νεροποτηρο.
-Ξανα αλατοπιπερωνουμε αναλογα με τις ορεξεις μας και αφου σιγοβρασει λιγο,μετα απο κανενα μισαωρο ριχνω λεμονι.Ποσο;
Παλι για δυο μπουτακια εγω ριχνω μισο λεμονι.Αυτο ομως θα το δειτε εσεις με δοκιμη,αναλογα με το ποσο ξυνο το θελετε.Η αν θελετε να επικρατει το γλυκο ή το ξυνο.Για ολοκληρο κοτοπουλο συμφωνα με τα δικα μου γουστα υπολογιζω τουλαχιστον εναμιση λεμονι,μπορει και παραπανω.
-Οπωσδηποτε το μπαχαρικο που κανει την διαφορα ειναι το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ.Μπολικο.
-Σκεπαζουμε με το καπακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει και να μεινει με ζουμακι,αλλα λιγο.
-Ριγανη προς το τελος για να μην πικρισει.
Ισως χρειαστει να προσθεσουμε λιγο νερο,αναλογα ποσα υγρα εχει το φαγητο μας,αυτο το τσεκαρουμε.
-Σιγοβραζουμε με κλειστο καπακι(σε 9βαθμιδη κουζινα εγω το εχω στο 3,ή 2)
Μπορειτε να συνοδευσετε με πατατες τηγανητες η ρυζακι.
Ή και σκετο.
Καλη μας ορεξη.
Η γευση ειναι πικαντικη και γλυκοξινη,αλλα οχι το κινεζικο γλυκοξινο.
Κοτοπουλο γλυκοξινο λοιπον με κρασι ΣΑΜΟΣ και λεμονι.
ΥΛΙΚΑ
-Κοτοπουλο
-κρεμμυδι
-σκορδο
-πιπερια,εκτος αν δεν σας αρεσει
-Λευκο γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ(οχι οποιοδηποτε ημιγλυκο η γλυκο κρασι,αλλα συγκεκριμενα το καργα γλυκο ΣΑΜΟΣ)
-Λεμονι
-Το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ(οπωσδηποτε,το βρισκεις σγουρα σε ΣΜ γαλαξιας,σκλαβενητης κλπ)
-Αλατοπιπερο
-Ριγανη
-Ελαιολαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Σε κατσαρολα,κατα προτιμηση κεραμικη με καπακι,ριχνουμε λαδι οχι πολυ,κρεμμυδι κομμενο,σκορδο,τις πιπεριες αν τις γουσταρουμε, και αλατοπιπερωνουμε.
-Τσιγαριζουμε πολυ λιγο,και βεβαια προεραιτικα,και στη συνεχεια βαζουμε μεσα το κοτοπουλακι σε κομματια.
-Ριχνουμε αρκετο γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ,ποσοτητα για ολοκληρο κοτοπουλο υπολογιζω 3 νεροποτηρα τουλαχιστον.Εγω για 2 μπουτακια βαζω παντως εναμιση νεροποτηρο.
-Ξανα αλατοπιπερωνουμε αναλογα με τις ορεξεις μας και αφου σιγοβρασει λιγο,μετα απο κανενα μισαωρο ριχνω λεμονι.Ποσο;
Παλι για δυο μπουτακια εγω ριχνω μισο λεμονι.Αυτο ομως θα το δειτε εσεις με δοκιμη,αναλογα με το ποσο ξυνο το θελετε.Η αν θελετε να επικρατει το γλυκο ή το ξυνο.Για ολοκληρο κοτοπουλο συμφωνα με τα δικα μου γουστα υπολογιζω τουλαχιστον εναμιση λεμονι,μπορει και παραπανω.
-Οπωσδηποτε το μπαχαρικο που κανει την διαφορα ειναι το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ.Μπολικο.
-Σκεπαζουμε με το καπακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει και να μεινει με ζουμακι,αλλα λιγο.
-Ριγανη προς το τελος για να μην πικρισει.
Ισως χρειαστει να προσθεσουμε λιγο νερο,αναλογα ποσα υγρα εχει το φαγητο μας,αυτο το τσεκαρουμε.
-Σιγοβραζουμε με κλειστο καπακι(σε 9βαθμιδη κουζινα εγω το εχω στο 3,ή 2)
Μπορειτε να συνοδευσετε με πατατες τηγανητες η ρυζακι.
Ή και σκετο.
Καλη μας ορεξη.

Παλιό το κόλπο. Επίσης σε μακαρόνι με κιμά βάλε το 1/5 του μείγματος ψιλοκομμένο συκώτι αφου πρώτα το έχεις βράσει σε γάλα και μετά τσιγάρισε το κανονικά με τον κιμά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Μαn, αυτή είναι σχεδόν η μπολωνέζικη αυθεντική συνταγή: Βοδινό κρέας, όχι κιμαδοποιημένο αλλά ψιλοκομμένο, και ανακατωμένο με λίγο συκωτάκι κότας.
Ordem e Progresso.

"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Woke δίκες: ο Καραγάτσης ... Έσπερνε πατριαρχία !
από Μπίστης » 24 Ιουν 2024, 11:32 » σε Λογοτεχνία - 67 Απαντήσεις
- 2970 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
03 Ιούλ 2024, 22:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση αξιολάτρευτες συνταγές......
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 03 Οκτ 2023, 13:28 » σε Μαγειρική - 2 Απαντήσεις
- 405 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
03 Οκτ 2023, 14:21
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 251 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
06 Νοέμ 2024, 18:48
-