Τρεχούμενο νερο έχετε ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Τρεχούμενο νερο έχετε ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 02 Απρ 2018, 20:49

Τι λέτε, άμα η ΕΥΑΘ ήταν ιδιωτική, υπήρχε περίπτωση να προσλάβουν για διοικητή τον πολιτικό μηχανικό Τσίπρα;

Ούτε με σφαίρες έναν μηχανικό που δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ 360 και 180 μοιρών. :lol:

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 02 Απρ 2018, 21:27

akritas έγραψε:
02 Απρ 2018, 20:25
Γιατί κάποιος νομίζει ότι ο ιδιώτης θα έρθει και θα αλλάξει το....παλιό δίκτυο ύδρευσης με ένα νέο;
Ας κοιτάξει τι έγινε στο Παρίσι, Χάμιλτον(Καναδάς), Νότια Αυστραλία και δεκάδες ακόμα περιπτώσεις, όπου η περιβόητη...ιδιωτικοποίηση, έγινε με τυμπανοκρουσίες....επανακρατικοποίηση;
Και ναι, το νερό δεν ιδιωτικοποιείται.
Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι το νερό είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό, να προτείνω το εξής : να ιδρυθεί ιδιωτική εταιρεία η οποία να ξεκινήσει από το μηδέν κατασκευάζοντας δικούς της αποταμιευτήρες και δίκτυο και να πάνε να γίνουν πελάτες της. Τζάμπα ιδιωτικοποιήσεις είναι αυτές που κάνουν οι τζάμπα επενδυτές.
Υπόψη οι ΔΕΚΟ υδρεύσεως και αποχετεύσεως, είναι απο τις λίγες δημόσιες εταιρείες, που είναι κερδοφόρες ενώ η κοινωνική τους προσφορά είναι ανεκτίμητη, ειδικά στο θέμα των νησιών, όπου εκεί ο ιδιώτης δεν τολμάει να φτιάξει ούτε μονάδα αφαλάτωσης, επειδή ξέρει ότι οι «πελάτες» είναι λίγοι.
φιξντ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Απρ 2018, 21:58

Στ' αλήθεια τώρα, υπάρχει άτομο που πιστεύει ειλικρινά ότι η πώληση μιας εταιρείας ύδρευσης σε ιδιώτη θα έχει ως συνέπεια ο ιδιώτης να φτιάξει το δίκτυο;

Για ποιον λόγο; Αφού είναι καθαρά κερδοφόρα η επιχείρηση, απολύτως υγιής, το προϊόν της κοινό και διαθέσιμο σε όλους ανά πάσα στιγμή, με την ίδια ποιότητα.

Παρεμπιπτόντως, έχει κανείς σπίτι σε περιοχή που δεν υπάρχει δημοτική ύδρευση; Γιατί υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης στην Ελλάδα. Πίνεται το νερό τους; Κάνουν τίποτα για αναβάθμιση του δικτύου τους;

Τα βάζω με μεγάλα γράμματα γιατί κάποιοι έχουν πρόβλημα όρασης και μνήμης και ξεχνάνε τι ειπώθηκε ή αδυνατούν να τα διαβάσουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Απρ 2018, 22:03

Ψεκασμένη η Ευρώπη:
Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ύδρευσης έχουν κυρίαρχο ρόλο στη Γαλλία για περισσότερο από έναν αιώνα. Στην Αγγλία και την Ουαλία πρωταγωνιστούν για σχεδόν τριάντα χρόνια, ενώ ελέγχουν επίσης σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ισπανία, τη Δανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Την τελευταία οκταετία, ωστόσο, η παρουσία τους περιορίζεται. Το 2008 το Παρίσι ανέκτησε τον έλεγχο της ύδρευσης, ενώ τρία χρόνια αργότερα οι Ιταλοί απέρριψαν με δημοψήφισμα την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του νερού. Στα τέλη του 2013 ακολούθησε το Βερολίνο. Πλέον σε ολόκληρη σχεδόν τη Γερμανία οι υπηρεσίες ύδρευσης ανήκουν στον δημόσιο τομέα, όπως συμβαίνει και στην Ολλανδία, όπου από το 2004 έχει κηρυχθεί παράνομη η συμμετοχή ιδιωτικού οργανισμού σε υπηρεσίες ύδρευσης.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Ψεκασμένοι Ολλανδοί, Γερμανοί και Γάλλοι. Μπανανίες. Τι περιμένει κανείς...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 02 Απρ 2018, 22:11

hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 21:58
Στ' αλήθεια τώρα, υπάρχει άτομο που πιστεύει ειλικρινά ότι η πώληση μιας εταιρείας ύδρευσης σε ιδιώτη θα έχει ως συνέπεια ο ιδιώτης να φτιάξει το δίκτυο;

Για ποιον λόγο; Αφού είναι καθαρά κερδοφόρα η επιχείρηση, απολύτως υγιής, το προϊόν της κοινό και διαθέσιμο σε όλους ανά πάσα στιγμή, με την ίδια ποιότητα.

Παρεμπιπτόντως, έχει κανείς σπίτι σε περιοχή που δεν υπάρχει δημοτική ύδρευση; Γιατί υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης στην Ελλάδα. Πίνεται το νερό τους; Κάνουν τίποτα για αναβάθμιση του δικτύου τους;

Τα βάζω με μεγάλα γράμματα γιατί κάποιοι έχουν πρόβλημα όρασης και μνήμης και ξεχνάνε τι ειπώθηκε ή αδυνατούν να τα διαβάσουν.
Στην Καλλικράτεια, πριν το σαχάρα μένει ένας φίλος μου μόνιμα.το νερο που έχουν δεν πίνετε!και το νερό εκει το διαχειρίζεται ιδιώτης!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Απρ 2018, 22:56

Και στην Ηράκλεια το ίδιο. Έχουν σπίτι οι παππούδες μου. Το νερό είναι υφάλμυρο. Εδώ και 10 χρόνια υπόσχεται ο ιδιώτης ότι θα το φτιάξει. Αλλά οι τιμές είναι διπλάσιες για κάποιον λόγο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 02 Απρ 2018, 23:03

hellegennes έγραψε:
02 Απρ 2018, 22:56
Και στην Ηράκλεια το ίδιο. Έχουν σπίτι οι παππούδες μου. Το νερό είναι υφάλμυρο. Εδώ και 10 χρόνια υπόσχεται ο ιδιώτης ότι θα το φτιάξει. Αλλά οι τιμές είναι διπλάσιες για κάποιον λόγο.
Έχει να ρθει λογαριασμός στον δικό μου πάνω από 3 χρόνια.Όπως και στους υπόλοιπους εκεί γύρω.Αλλά νερό έχουν κανονικά’

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Απρ 2018, 23:11

Θα παει στο δημο προποντιδας, κάτι έγινε και θέλει τρέξιμο σχετικά με τα δημοτικά τέλη κι εν συνεχεία θα ενημερωθεί και για το λογαριασμο αυτόν
Προπερσυ τρέχαμε κι είχαμε ενημερωθεί κατά τύχη. Μαλλον δε το ακουσε τι το αφηνει αυτά μπορει να τα ριξουν εφορια, ή να φάει προστιμο

Θα σου πουν εμεις το ειπαμε εσεις δε το μάθατε δε φταιμε.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 02 Απρ 2018, 23:34

akritas έγραψε:
02 Απρ 2018, 20:25
Γιατί κάποιος νομίζει ότι ο ιδιώτης θα έρθει και θα αλλάξει το....παλιό δίκτυο ύδρευσης με ένα νέο;
Ας κοιτάξει τι έγινε στο Παρίσι, Χάμιλτον(Καναδάς)
Kαταρχας οι ιδιωτικοποιησεις γινονται με ορους
Το κρατος θετει ορους στον ιδιωτη αγοραστη
Οπως πχ εγινε στα αεροδρομια

Αφου ξεκαθαρισουμε οτι το δικτυο χρειαζεται σημαντικη αναβαθμιση και οτι το κρατος αυτην την στιγμη που μιλαμε δεν εχει την δυνατοτητα να την υλοποιηση παμε να δουμε επιγραμματικα τι εγινε στο περιβοητο Παρισι

Μπηκε ο ιδιωτης ξεκινησε την αναβαθμιση επι χρονια,αρχισε τις αυξησεις οι οποιες ηταν πανω απο 200%
Καποια στιγμη βγηκε ενας υποψηφιος δημαρχος ο οποιος βγηκε με κεντρικο συνθημα την επανακρατικοποιηση του "νερου" γιατι ο κακος ιδιωτης τους τρελανε στις αυξησεις

Ε απο το 200+% αυξησεων ο φοβερος αυτος δημαρχος τελικα εκανε μια μεισω της τιμης κοντα στο 4%
Το υπολοιπο της αυξησης του κακου ιδιωτη το κρατησε ανεπαφο

Τι πιο αστειο απο ολα ειναι πως το 4% δεν ηταν κανενα υπερκερδος του ιδιωτη αλλα η κρατικη εταιρεια ειχε την δυνατοτητα να κανει αυτη την επκτωση λογο διαφορετικης δομης,διοαφορετικης φορολογησης και λογο μειωσης του προσωπικου

Αυτα εγιναν στο Παρισι
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Απρ 2018, 00:30

Και στην Ολλανδία φαντάζομαι κάτι τέτοιο θα έγινε. Και στην Γερμανία. Ψεκασμένοι δήμαρχοι ή κάτι τέτοιο. Και στις ΗΠΑ.

Ψεκασμένα κράτη, τριτοκοσμικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 03 Απρ 2018, 00:48

Χέλλη έχεις πάρει σκαλπ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 03 Απρ 2018, 01:07

akritas έγραψε:
02 Απρ 2018, 20:22
under έγραψε:
02 Απρ 2018, 13:17
Αν ηταν ιδιωτικο ο ιδιοκτητης θα επρεπε να δωσει εκατομμυρια σε αποζημιωσεις και θα ειχε και ποινικες ευθυνες.
Ξέρεις πολλούς ιδιώτες που αγόρασαν δημόσιο δίκτυο ύδρευσης και προχώρησαν σε......αλλαγή του;
Ξερω πολλους δημοσιους φορεις που δεν το κανουν επι δεκαετιες.
Ρωμη,Φλωρεντια,Θεσσαλονικη οι πιο προσφατοι.

Ο Τσιπρας ανεβηκε στη Θεσσαλονικη και καμαρωνε οτι προσελαβε 150 ατομα στην ΕΥΑΘ.Εκει πανε τα λεφτα την στιγμη που ο κοσμος εχει να κανει 6 μερες μπανιο.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Απρ 2018, 01:22

Από το 2000 έως το 2014 η ύδρευση επέστρεψε από τα ιδιωτικά χέρια σε εκείνα των τοπικών αρχών σε 59 αμερικανικές πόλεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Food&Water Watch για τα 500 μεγαλύτερα δίκτυα ύδρευσης των ΗΠΑ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις χρεώνουν κατά μέσο όρο 59% περισσότερο για τις υπηρεσίες τους απ’ ό,τι οι δημόσιες. Συγκεκριμένα, χρεώνουν κατά μέσο όρο 501 δολάρια ετησίως για κατανάλωση 60.000 γαλονιών νερού, δηλαδή 185 δολάρια περισσότερο από ό,τι οι τοπικές αρχές. Η εμπειρία των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι μετά την ιδιωτικοποίηση το κόστος της ύδρευσης αυξάνεται με ρυθμό τρεις φορές ταχύτερο του πληθωρισμού.
Πηγή: Ναυτεμπορική.

Γαμημένο Χιούστον, Ατλάντα, Ιντιανάπολη. Ψεκασμένα ζώα. Ζώα, ρε φίλε. Αντί να αφήσουν τις εταιρείες να τους χρεώνουν 60% παραπάνω για τις ίδιες υπηρεσίες, θέλουν να πληρώνουν λιγότερα και να πηγαίνουν τα λεφτά στον δήμο. Τριτοκοσμικά ζώα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 03 Απρ 2018, 01:30

Για να υπάρχει τόση διαφορά, μάλλον θα πληρώνουν το νερό έμμεσα οι φορολογούμενοι.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Απρ 2018, 01:39

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Θεωρείς ότι όλες αυτές οι πόλεις αφελώς ξαναγόρασαν τις επιχειρήσεις τους; Δεν έκαναν οικονομικές αναλύσεις;

Καταλάβετέ το, το νερό είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Έχει απολύτως μηδενικό κόστος γιατί δεν παράγεται, απλώς φιλτράρεται. Το παρέχει ετοιμόπιοτο η φύση. Το μοναδικό κόστος είναι της συντήρησης του δικτύου και φυσικά της κατασκευής του, που συμβαίνει άπαξ. Το αυτό τεκμαίρεται κι από τούτο (από το ίδιο άρθρο):

Υπολογίζεται ότι το 30% του λογαριασμού ενός μέσου νοικοκυριού πηγαίνει στα κέρδη των εταιρειών. Το αντίστοιχο ποσοστό στον ενεργειακό τομέα είναι μόλις 9%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών