vantono έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 18:08
Nostalgia έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 16:25
Αρίστος έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 16:19
Γι' αυτο εχεις να πεις κατι;
.
Δεν την ξερω την κυρια, βασικα ουτε ποιος το διοργανωνε ξερω ουτε τους Απελλες που γραψατε ξερω. Εγω κατεβηκα με σκοπο να δειξω την αντιθεση μου στην Χουντα που φερνει μια συμφωνια εναντια σε αυτο που θελει ο λαος. Η αστυνομια ειναι υποχρεωμενη να προστατευει και μενα, οχι μονο τα παλια ανακτορα, η αστυνομια και το κρατος ειναι υποχρεωμενοι να απομονωσουν τα οποια κακοποια στοιχεια ετσι ωστε να μπορω να διαδηλωσω δημοκρατικα. Φυσικα αυτο δεν εγινε, καποιοι μιλησαν ακομα και για αυτοδικια εδω μεσα, δεν ξερω, ας βγει να πει το κρατος επισημα ποιος ο ρολος του και ποιος ο δικος μου, ετσι ωστε την επομενη φορα να κατεβω προετοιμασμενος.
nostalgia, να το δουμε σοβαρά το θεμα. Το "δεν γνωριζα τους διοργανωτες" δεν βοηθάει. Γενικα αυτό το "αχ δεν ήξερα, αχ παρασύρθηκα, δεν το περιμενα κτλ", δεν αποτελεί πια δικαιολογία. Δεν ειναι δυνατόν να περιμένατε ότι θα κατεβείτε σε μια συγκέντρωση τίγκα στο πράσινο λιβάδι, με το Imagine του Λένον να παίζει απ' τα ηχεία. Κατεβαίνεις σε μια διαδήλωση και
οφείλεις να γνωρίζεις ποιοί κρύβονται απο πίσω,και ποιοι πρόκειται πιθανώς να την καπελώσουν λιγο αργότερα, δινοντας τους το πάτημα οι ίδιοι οι διοργανωτές. Οπως ακριβως κι εγώ ειχα κατέβει Συνταγμα πριν κατι χρονια, στις 2 πρωτες συγκεντρωσεις των αγανακτισμένων που κατέβηκα (απο κει και περα δεν ξανα κατεβηκα,καθως καταλαβα που πάει το πραγμα), είχα ψάξει και ηξερα τα παντα περί διοργάνωσης του συλλαλητηρίου,και κατέβηκα με πλήρη επίγνωση και συνειδηση των πράξεών μου.
Απο κει και πέρα, δεν ξερω τι ορίζεις εσύ ως "αυτοδικία", αλλα όποιος δεν θέλει να στιγματιζεται και να καπελώνεται απο ακραία στοιχεια η συγκεντρωση του, τοτε οργανωμένα τα κυνηγά από τον χώρο που διαδηλώνει. Και στα τρία συλλαλητήρια αυτα όμως (Μακεδονία προχτεσινό, Μακεδονια προηγούμενο, και το άλλο πάνω στη ΔΕΘ με τον Τσίπρα), κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται από την παρουσία των ακραιων στοιχειων. Απλα πράγματα, οταν δίνεις πάτημα και χώρο στα ακραία στοιχεία, και έμμεσα ή άμεσα τα αβαντάρεις, προφανώς και θα σου γαμήσουν τη συγκέντρωση στην ψύχρα.
Επισης, αυτό το "οφείλει να με προστατεύσει το κράτος", πραγματικά δεν το καταλαβαινω. Δεν είναι ευθύνη δηλαδή, εκείνων που οργανώνουν την εκδήλωση να την περιφρουρησουν καταλληλως, ώστε να μην καπελωθεί και περάσει λανθασμένα μηνύματα στον κόσμο? Το κράτος πρέπει να λάβει μέτρα για τους διαδηλωτές που θα διαδηλώσουν Κατά του,δηλαδή? Μα σοβαρά μιλάμε τωρα? Θα κάνει το κράτος face control για το ποιοι θα μπορούν να είναι σε μια διαδήλωση? Δεν πάει έτσι. Όταν θέλετε να κατεβείτε στο δρόμο, καλό είναι να ξέρετε και πως λειτουργεί αυτο το πράγμα ώστε να μην καπελωνεστε. Σε αυτή την πρακτική, να μάθετε να κοιτάτε προς ΚΚΕ μεριά, προς ενδόξων σταλινικών Πουλικογιάννειων ταγμάτων. Ξεκάθαρα πράγματα: Ή θα γινεις
μπατσος της ίδιας σου της συγκεντρωσης και προστατης του εαυτου σου, ή θα φας ξυλο και χημικά μαζι με τα προβόκια και λοιπούς ακραίους,που θα επιχειρήσουν να στη μπαχαλέψουν.
Αλλιώς, βρείτε μου εσείς ενα τρόπο, οι ανενταχτοι πατριώτες διαδηλωτές, στο να μπορεσουν οι δυνάμεις καταστολής να συλλάβουν και απομονώσουν αναίμακτα 20-30 άτομα μέσα στα 50-60χιλιάρικα (ποσοι ήσασταν) χωρις να κάνουν χρήση taser απο drones, ή VAR ή Jedi mind tricks. Ειναι πραγματικά αστείο και αφελές δηλαδή να κατεβαινετε σε συγκεντρωση περιμένοντας να σας προστατέψει το κράτος, και να απομονωσει εκεινο αυτους που παρεισφρύουν μέσα σας. Μόνο άραγμα σε αιώρα δεν έχετε ζητήσει ακόμα, με τον Ανθρακέα να σας κανει αέρα και να τον φωνάζετε Μαχμούντ.
Καλώς ή κακώς ο δρόμος έχει τους δικούς του κανόνες. Αν ξαναβγειτε στο δρόμο (που πλέον δεν το κοβω,καθως φαινεται να σχόλασε νωρις ο γάμος) να φροντίσετε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι.
Εγώ πάντως, κρινοντας με τα στοιχεια που παρέθεσε ο πόντιξ σε ενα βιντεακι λιγο πιο πισω, αν ειχα κατέβει στη διαδήλωση ετσι στα κουτουρού (οπως ισχυρίζεστε οτι κατεβήκατε πολλοί απο εσας και "δεν ξέρατε") τωρα θα ειχα ήδη κινηθεί νομικά προς τους διοργανωτές, που δεν φρόντισαν τουλάχιστον να με προειδοποιήσουν πώς να κατέβω, μέσω της ανακοίνωσής τους. Κανένα κράτος δεν θα μου έφταιγε. Το έζησα κι αυτό πια, να φτάσω να 30αρίσω για να ακούσω δεξιούς να κατεβαίνουν σε συγκεντρώσεις και να κατηγορουν την άρχουσα τάξη. Ζώντας αυτο, πλέον τολμω να ομολογήσω οτι τα εχω ζήσει σχεδόν όλα.