Κέντρα ιατρικής αποκατάστασης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Κέντρα ιατρικής αποκατάστασης
Τώρα που πέρασε κάποιος καιρός από την ημέρα των Χριστουγέννων,ημέρα που η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή,μου έρχονται στο μυαλό όσα περάσαμε οικογενειακώς τους τέσσερις τελευταίους μήνες.
Πιο πολύ στέκομαι στην προτροπή των γιατρών του νοσοκομείου ότι θα έπρεπε να πάρουμε την μητέρα μου (σε πλήρες κώμα,να συμπληρώσω) από την Νευροχειρουργική κλινική και να την πάμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης της υγείας της.
Κάνοντας μία πρώτη έρευνα τότε,μέσα στο άγχος και τον πανικό,ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με την σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν δικούς τους ανθρώπους με επιβαρυμένη την υγεία τους.
Πάνω κάτω,αυτό που ζητάνε οι ιδιοκτήτες αυτών των κέντρων είναι ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ.Η τιμή που μας είπανε,λόγω και της τραχειοστομίας που είχε η μητέρα μου,ήταν μεταξύ 2500 και 3500 χιλιάδων ευρώ το μήνα ! Και αυτή θα ήταν η δική μας συμμετοχή,αφού παίρνουν επίσης λεφτά και από τον ΕΟΠΠΥ !
Ο πατέρας μου τους έδειξε τη φορολογική του δήλωση και τους ρώτησε πως είναι δυνατόν να ζητάνε αυτά τα λεφτά,σε καιρό κρίσης και από ανθρώπους που ανήκουν στην εργατική τάξη.Δηλαδή,πόσα χρήματα μπορεί να έχει στην άκρη ένας άνθρωπος σαν τον πατέρα μου,που τον έφαγαν οι οικοδομές όλα τα χρόνια ; Για ποιους μας περνάνε θα ήθελα να μάθω.
Η πλάκα είναι ότι αρχικά έλεγαν πως θα πληρώναμε ένα ποσό της τάξης των 500-800 ευρώ μηνιαίως,αλλά αυτό διαρκεί το πολύ ένα με δύο μήνες.Μετά λένε πως ο ΕΟΠΠΥ δεν καλύπτει άλλο διάστημα αποθεραπείας,οπότε ερχόμαστε στο τρελλό ποσό που ανάφερα παραπάνω. Επίσης,το ακόμη πιο αστείο είναι ότι υπόσχονται πως ένας ασθενής στην κατάσταση που ήταν η μητέρα μου,θα μπορούσε να κάνει τούμπες σε διάστημα έξι μηνών,ίσως και σε λιγότερο.Φυσικά,δεν πιστέψαμε λέξη από όσα μας είπανε και τελικά είπαμε στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής ότι αδυνατούσαμε να πληρώσουμε αυτά τα λεφτά και το αφήσαμε στην κρίση τους.Όχι ότι μας πέταξαν έξω,το αντίθετο,είμαστε γενικά πολύ ευχαριστημένοι για όλα όσα έκαναν.Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους γιατρούς απασχολούνται ΚΑΙ σε αυτά τα κέντρα υγείας,με αποτέλεσμα να πιέζουν μερικές φορές τους συγγενείς ώστε να τα επιλέξουν για τη συνέχεια της "θεραπείας".Διπλοθεσίτες με λίγα λόγια.
Για την ιστορία,για όσο καιρό νοσηλεύονταν η μητέρα μου,είδαμε τέσσερα άτομα να φεύγουν από το θάλαμο και να μεταφέρονται σε κέντρο υγείας.Ναι,σωστά μαντέψατε...και οι τέσσερις δυστυχώς κατέληξαν και μάλιστα νωρίτερα από τη μητέρα μου (αν και οι περιπτώσεις δεν ήταν ακριβώς ίδιες,για να τα λέμε όλα).
Πιο πολύ στέκομαι στην προτροπή των γιατρών του νοσοκομείου ότι θα έπρεπε να πάρουμε την μητέρα μου (σε πλήρες κώμα,να συμπληρώσω) από την Νευροχειρουργική κλινική και να την πάμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης της υγείας της.
Κάνοντας μία πρώτη έρευνα τότε,μέσα στο άγχος και τον πανικό,ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με την σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν δικούς τους ανθρώπους με επιβαρυμένη την υγεία τους.
Πάνω κάτω,αυτό που ζητάνε οι ιδιοκτήτες αυτών των κέντρων είναι ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ.Η τιμή που μας είπανε,λόγω και της τραχειοστομίας που είχε η μητέρα μου,ήταν μεταξύ 2500 και 3500 χιλιάδων ευρώ το μήνα ! Και αυτή θα ήταν η δική μας συμμετοχή,αφού παίρνουν επίσης λεφτά και από τον ΕΟΠΠΥ !
Ο πατέρας μου τους έδειξε τη φορολογική του δήλωση και τους ρώτησε πως είναι δυνατόν να ζητάνε αυτά τα λεφτά,σε καιρό κρίσης και από ανθρώπους που ανήκουν στην εργατική τάξη.Δηλαδή,πόσα χρήματα μπορεί να έχει στην άκρη ένας άνθρωπος σαν τον πατέρα μου,που τον έφαγαν οι οικοδομές όλα τα χρόνια ; Για ποιους μας περνάνε θα ήθελα να μάθω.
Η πλάκα είναι ότι αρχικά έλεγαν πως θα πληρώναμε ένα ποσό της τάξης των 500-800 ευρώ μηνιαίως,αλλά αυτό διαρκεί το πολύ ένα με δύο μήνες.Μετά λένε πως ο ΕΟΠΠΥ δεν καλύπτει άλλο διάστημα αποθεραπείας,οπότε ερχόμαστε στο τρελλό ποσό που ανάφερα παραπάνω. Επίσης,το ακόμη πιο αστείο είναι ότι υπόσχονται πως ένας ασθενής στην κατάσταση που ήταν η μητέρα μου,θα μπορούσε να κάνει τούμπες σε διάστημα έξι μηνών,ίσως και σε λιγότερο.Φυσικά,δεν πιστέψαμε λέξη από όσα μας είπανε και τελικά είπαμε στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής ότι αδυνατούσαμε να πληρώσουμε αυτά τα λεφτά και το αφήσαμε στην κρίση τους.Όχι ότι μας πέταξαν έξω,το αντίθετο,είμαστε γενικά πολύ ευχαριστημένοι για όλα όσα έκαναν.Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους γιατρούς απασχολούνται ΚΑΙ σε αυτά τα κέντρα υγείας,με αποτέλεσμα να πιέζουν μερικές φορές τους συγγενείς ώστε να τα επιλέξουν για τη συνέχεια της "θεραπείας".Διπλοθεσίτες με λίγα λόγια.
Για την ιστορία,για όσο καιρό νοσηλεύονταν η μητέρα μου,είδαμε τέσσερα άτομα να φεύγουν από το θάλαμο και να μεταφέρονται σε κέντρο υγείας.Ναι,σωστά μαντέψατε...και οι τέσσερις δυστυχώς κατέληξαν και μάλιστα νωρίτερα από τη μητέρα μου (αν και οι περιπτώσεις δεν ήταν ακριβώς ίδιες,για να τα λέμε όλα).
Re: Κέντρα ιατρικής αποκατάστασης
Συλλυπητήρια. Είναι αλήθεια πως κάποια προβλήματα υγείας χρειάζονται μεγάλα χρηματικά ποσά. Είναι να μη μπλέξεις. Αν μπλέξεις τότε αναζήτησε κάποιους ανθρώπους με γνώσεις, παρόμοια πείρα ή γνωριμίες που να μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές τις συστάσεις των γιατρών ώστε να γίνονται όσα είναι χρήσιμα και απαραίτητα χωρίς να σπαταλώνται χρήματα σε ανέφικτους στόχους.
Ευχαριστώ,να'σαι καλά.Θέλω να καταλάβω πως τα βγάζουν πέρα στην Αμερική που δεν υπάρχει ασφάλιση και πρέπει συνεχώς να πληρώνουν.Επίσης θέλω να μάθω γιατί ζητάνε τόσα λεφτά από ανθρώπους που πληρώνουν κανονικά φόρους,έχουν κρατήσεις μισθών εδώ και πενήντα χρόνια και χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις.Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά ;
-
αν ειναι ιδιωτικα τα κεντρα τι να κανουν; αφου η νοσηλεια εχει κοστοςPapa John έγραψε: ↑24 Ιαν 2019, 23:53Ευχαριστώ,να'σαι καλά.Θέλω να καταλάβω πως τα βγάζουν πέρα στην Αμερική που δεν υπάρχει ασφάλιση και πρέπει συνεχώς να πληρώνουν.Επίσης θέλω να μάθω γιατί ζητάνε τόσα λεφτά από ανθρώπους που πληρώνουν κανονικά φόρους,έχουν κρατήσεις μισθών εδώ και πενήντα χρόνια και χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις.Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά ;
Και οι κρατήσεις από τους μισθούς τόσων ετών ; Για τον λόγο αυτό δε γίνονται ;
-
Έχεις δίκιο αλλά στην πραγματικότητα παίζουν και κάποιες παράμετροι που ίσως δεν θα βρεις στην Αγγλία, γιαυτό και η προτροπή μου. Πχ όταν νοσηλεύτηκε συγγενικό μου πρόσωπο μας χρέωναν με την μέρα και με σύσταση αποκλειστικής νοσοκόμας πήγα και διαπραγματεύτηκα μηνιαία τιμή που ήταν κλάσμα της αρχικής. Επίσης μεσολάβησε γνωστός για έκπτωση στο τελικό ποσό. Δεν είναι απλά τόσο κοστίζει, τόσο πληρώνεις.talaipwros έγραψε: ↑24 Ιαν 2019, 23:55αν ειναι ιδιωτικα τα κεντρα τι να κανουν; αφου η νοσηλεια εχει κοστοςPapa John έγραψε: ↑24 Ιαν 2019, 23:53Ευχαριστώ,να'σαι καλά.Θέλω να καταλάβω πως τα βγάζουν πέρα στην Αμερική που δεν υπάρχει ασφάλιση και πρέπει συνεχώς να πληρώνουν.Επίσης θέλω να μάθω γιατί ζητάνε τόσα λεφτά από ανθρώπους που πληρώνουν κανονικά φόρους,έχουν κρατήσεις μισθών εδώ και πενήντα χρόνια και χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις.Που πάνε όλα αυτά τα λεφτά ;
εντιτ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Papa John την 25 Ιαν 2019, 00:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Νόμπελ Ιατρικής στους δημιουργούς εμβολίων mRNA Covid
από Ίακχος » 03 Οκτ 2023, 09:53 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 55 Απαντήσεις
- 1930 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
08 Οκτ 2023, 10:22
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 354 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
18 Ιουν 2023, 20:44
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ – ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΟΥΡΔΗ
από tanipteros » 03 Απρ 2025, 00:32 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 102 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
03 Απρ 2025, 00:32
-
-
- 351 Απαντήσεις
- 7956 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
17 Ιουν 2023, 10:59