Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Δεν γινεται εδω και ενα μηνα το ποδι μου ειναι μουδιασμενο απο την δισκοκηλη και δεν θελω να με ακρωτηριασουν λογο κινεζιας
πάντως ρε μήπως φόραγες τα σαλομον τελευταία; Πολύ περίεργα παπούτσια, πολύ γερά απο πάνω κλπ, αλλά η σόλα για πέταμα σε χρήση στον δρόμο τελικά. Γλιστράνε αλλά το χειρότερο ειναι οτι τα καρφάκια που έχουν απο κάτω σταδιακά χαλάνε την φόρμα της εσωτερικής επιφάνειας, και το πόδι πατάει σε κάτι σκληρό με εξογκώματα. Ο λόγος που πήρα τα χιαομι, και που πήρα και δεύτερο αμέσως μόλις δοκίμασα το πρώτο, είναι οτι ειχα παρατηρήσει οτι αν φόραγα τα σαλομον αρκετά πόναγα στο γόνατο . Έπρεπε να βάλω τα ασικς να περάσει και δεν ήθελα να τα χαλάσω. Τελικά τα σαλομον στο ράφι και τα ασίκς παντόφλες, τα χιαομι είναι πιο καλά. Δοκίμασε ρε αλήθεια νομίζω, να δεις αν ένα παπούτσι των 250 ευρώ είναι πράγματι καλό. Θα πληρώσεις μόνο 40 γιατί είναι μιγια.
Eιχα αγορασει τα speedcross 4 πριν 2 χρονια.
Μεσα σε εναν χρονο κοπηκε στο πανω μερος το πανι πανω απο τα δαχτυλα στο σημειο που ενωνονται με το υπολοιπο πελμα.
Εκει δηλαδη που "σπαει" το παπουτσι οταν περπατας.
Τυχαιο θα ηταν σκεφτηκα.
Στα καπακι πηρε και η γυναικα μου τα ιδια σε αλλο χρωμα.
Πριν 1,5 μηνα της κοπηκαν στο ιδιο ακριβως σημειο.
Κατα τυχη ειδα και στο facebook κανα δυο τυπους που τους ετυχε το ιδιο.
Οποτε μαπα το καρπουζι.
Ελεγα να παρω ενα θερμομετρο με υπερυθρες, αλλα πιστευω οτι η αποκλιση του 0,5 που μου ειπαν, ειναι αρκετα μεγαλη για να το εμπιστευτω.
Βεβαια ειναι γρηγορο, τσεκαρεις τα πιτσιρικια και οσο κοιμουνται και ισως αν μαθεις να υπολογιζεις την αποκλιση να μην εχεις θεμα. Αν βεβαια μπορει να υπολογιστει η αποκλιση, αφου εξαρταται και απο τη θερμοκρασια του περιβαλλοντος καθε φορα, αν καταλαβα καλα.
Εχει καποιος εμπειρια; Να εχει τσεκαρει αποκλιση σε μικρες και σε μεγαλες τιμες; Χειμωνα, καλοκαιρι;
Είναι καλύτερα. Πρέπει απλά να μάθεις να κάνεις καλά τη σάρωση στο κούτελο. Το μαθαίνεις κάποια στιγμή.
ούτε ένα γκατζετάκι, μόνο χρηστικά εργαλεία, καταπιέζουμε την χαρά για την ουσία.
Τα πιο πολλά βέβαια έχουν την ίδια χρήση, γεμίζουν άδεια συρτάρια κλπ.
Πάντως συς, το θερμόμετρο με τις υπέρυθρες δεν υπάρχει στο σιτε της χιαομι. Πολυ εκνευριστικό, έχουν πιεσόμετρο και θερμόμετρο αφής, αλλά όχι το υπερύθρων, δεν μπορώ να βρω επίσημα τα σπεκς, δεν είναι χιαομι μάλλον, ίσως το βγάζουν εκείνοι που βγάζουν το πιεσόμετρο, περίεργο πάντως.
Πάντως συς, το θερμόμετρο με τις υπέρυθρες δεν υπάρχει στο σιτε της χιαομι. Πολυ εκνευριστικό, έχουν πιεσόμετρο και θερμόμετρο αφής, αλλά όχι το υπερύθρων, δεν μπορώ να βρω επίσημα τα σπεκς, δεν είναι χιαομι μάλλον.
Πάντως συς, το θερμόμετρο με τις υπέρυθρες δεν υπάρχει στο σιτε της χιαομι. Πολυ εκνευριστικό, έχουν πιεσόμετρο και θερμόμετρο αφής, αλλά όχι το υπερύθρων, δεν μπορώ να βρω επίσημα τα σπεκς, δεν είναι χιαομι μάλλον.
ναι η ihealth πρέπει να είναι αυτός που φτιάχνει το πιεσόμετρο, που έχει το χρίσμα χιαομι. Το θερμόμερό τους δεν ειναι μάλλον, αλλά μας έχουν παρει χαμπάρι οι Κινέζοι, τα λένε μι όλα.
τεσπα, ειμαστε στην κατηγορία εταιρία συνεργάτης της χιαομι, όχι προϊόν με τίτλο χιαομι μαλλον.
κατ' αρχάς να πω ότι είδα με τα μάτια μου την απόκλιση γιατί πήγα τον μικρό την προηγούμενη Παρασκευή και η γιατρός έχει ένα τέτοιο. Του το βάζει δείχνει 38.8 μου λέει "κάτσε να το ξαναβάλω γιατί αυτά έχουν σφάλμα αν δε σημαδέψεις καλά και μου μοιάζει να έχει πολύ παραπάνω", τη δεύτερη φορά λοιπόν είχε 39.5. Προφανώς έχει και μεγαλύτερη εμπειρία, το είχε καταλάβει ότι δε σημάδεψε καλά.
Από εκεί και πέρα
1) κατά τη γνώμη μου η ευκολία και ταχύτητα μέτρησης (η γιατρός πήρε 2 μετρήσεις σε 10 δευτερόλεπτα) συνήθως είναι πιο σημαντικές από το να έχεις ακρίβεια 0.1 βαθμό. Δε μπορώ να σκεφτώ μια περίπτωση που να έχει τόσο τεράστια σημασία αν ο πυρετός είναι 38.6 ή 39.1, εκτός από κάτι ιώσεις που μετράς τα δέκατα.
2) Έστω ότι πράγματι σε ενδιαφέρει να έχεις σφάλμα περίπου 0.1 βαθμό. Κάποιος είπε ότι με μισό βαθμό σφάλμα το θερμόμετρο είναι άχρηστο. Η θεωρία μετρήσεων όμως λέει ότι ενώ αν ένα όργανο έχει 0.5 βαθμό σφάλμα, ο μέσος όρος 2 μετρήσεων έχει σφάλμα 0.35 βαθμούς, ο μέσος όρος 3 μετρήσεων έχει σφάλμα 0.29 βαθμούς και ο μέσος όρος 8 μετρήσεων έχει σφάλμα 0.18 βαθμούς (γενικά το σφάλμα του μέσου όρου ν μετρήσεων είναι όσο το μέσο σφάλμα μιας μέτρησης διά τη ρίζα του ν). 8 μετρήσεις όμως με το υπέρυθρο θερμόμετρο μπορείς να πάρεις σε λιγότερο από μισό λεπτό, δηλαδή και πάλι είναι καλύτερο από το κλασικό θερμόμετρο επαφής τουλάχιστον με όρους χρόνου κτήσης δεδομένων για μια ακριβή μέτρηση.
3) Σε όλα τα όργανα μέτρησης αλλά ειδικά σε ένα θερμόμετρο υπέρυθρων που ουσιαστικά είναι μια πάρα πολύ απλοποιημένη εκδοχή ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, η ποιότητα κατασκευής και η κατάσταση του οργάνου παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ' ό,τι η βασική αρχή λειτουργίας. Όπως είπε και ο φίλος sy3x αν θες ακρίβεια πρέπει να τα σκάσεις.
Η θεωρία μετρήσεων όμως λέει ότι ενώ αν ένα όργανο έχει 0.5 βαθμό σφάλμα, ο μέσος όρος 2 μετρήσεων έχει σφάλμα 0.35 βαθμούς, ο μέσος όρος 3 μετρήσεων έχει σφάλμα 0.29 βαθμούς και ο μέσος όρος 8 μετρήσεων έχει σφάλμα 0.18 βαθμούς (γενικά το σφάλμα του μέσου όρου ν μετρήσεων είναι όσο το μέσο σφάλμα μιας μέτρησης διά τη ρίζα του ν).
κάθε φορά που πατάς το κουπί, το θερμόμετρο μετράει 100 φορές κάνει αυτά που λες και δείχνει ένα νούμερο, σε ένα δευτερόλεπτο. Το πιο σημαντικό νομίζω ειναι η σωστή γωνία και η σταθερότητα, ώστε να μην πετάξει πολλές απο τις 100 αυτές μετρήσεις.
8 μετρήσεις σε μισό λεπτό όπου θα πρέπει να κάνω εξέλ με τις τιμές για να βγάλω τον μέσο όρο νομίζω ότι είναι περίπου 46 φορές περισσότερη μανούρα από μία μέτρηση με θερμόμετρο ακριβείας που επίσης κάνει μισό λεπτό.
Η διαφορά πυρετού από το 38 στο 40 είναι διαφορά από το «χρειάζομαι αντιπυρετικό» στο «χρειάζομαι νοσοκομείο» και η διαφορά από το 37 στο 38 είναι η διαφορά μεταξύ του «δεν έχω πυρετό» και «έχω σίγουρα πυρετό».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.