Μπράβο κουκλίτσα μου.

Χαοτικός έγραψε: ↑28 Ιαν 2019, 10:56Πάνω από 800.000 πολίτες θα ωφεληθούν με τις αυξήσεις. https://money-tourism.gr/efi-achtsioglo ... y-misthoy/
Μπράβο κουκλίτσα μου.
Maspoli έγραψε: ↑27 Ιαν 2019, 23:57Το ύψος του κατώτατου μισθού πάντα είναι, άμεσα ή έμμεσα, ένα μέτρο/βάση σύγκρισης σε μια διαπραγμάτευση, είτε συλλογική είτε ατομική.foscilis έγραψε: ↑27 Ιαν 2019, 23:39Κοίτα πώς είχαν τα πράγματα στις ελληνικές εταιρείες που δούλεψα από το 2000 μέχρι το 2014:
Υπήρχε η κατηγορία 1: καθαρίστριες, οι ειδικευόμενοι και διάφοροι άλλοι παρόμοιοι.
Υπήρχε η κατηγορία 2 που ήμουν εγώ: εξειδικευμένοι υπάλληλοι, εξωτερικοί συνεργάτες, χαμηλόβαθμα/μεσαία στελέχη.
Υπήρχε και η κατηγορία 3: ανώτερα στελέχη, συγγενείς αφεντικών και τέτοια που δε θα μας απασχολήσει σε αυτή τη συζήτηση.
Οι κατηγορίες 1 και 2 είναι τελείως ανεξάρτητοι κόσμοι κι έχουν πολύ μικρή σχέση μεταξύ τους. Σε πολύ μεγάλο βαθό δε δουλεύουν καν ίδιες ώρες. Η καθαρίστρια π.χ. στη 2η εταιρεία που δούλεψα είχε τελειώσει 08:30 ενώ εγώ πήγαινα το νωρίτερο 09:00 και για να είμαι ειλικρινής τον πρώτο χρόνο δεν είχα καν σκεφτεί ότι υπάρχει, όσο ηλίθιο κι αν ακούγεται.
Ειδικότερα η κατηγορία 1 έχει πολύ χαμηλό μισθό ο οποίος καθορίζεται συνήθως με νόμο και για αυτό το λόγο είναι γνωστός, ενώ η κατηγορία 2 έχει αρκετά υψηλότερο μισθό ο οποίος διαπραγματεύεται σε ατομική βάση και είναι απόρρητος. Δεν είναι καθόλου σπάνιο άτομα στην ίδια θέση να παίρνουν μισθούς διαφορετικούς κατά 10% ή και 30% απλώς και μόνο επειδή ο ένας έπαιξε τα χαρτιά του καλύτερα (ή χειρότερα) στη διαπραγμάτευση κατά την πρόσληψη και σχεδόν πάντα προκαλεί μπελάδες σε όλους όταν κάποιος ξεκινά να ψαχουλεύει τι μισθούς παίρνουν οι άλλοι. Αν μάθαινα ότι ο διπλανός μου έπαιρνε 20% παραπάνω για την ίδια δουλειά, η ενστικτώδης μου αντίδραση είναι να ψάξω να βρω δουλειά κάου αλλού.
Ο μισθός της κατηγορίας 1 τώρα, δεν απασχολεί *καθόλου* τους εργαζόμενους της κατηγορίας 2 γιατί δεν τους επηρεάζει κατά κανέναν απολύτως τρόπο.
Με πάρα πολλή ειλικρίνεια σου λέω ότι στην προτελευταία μου δουλειά ενώ σίγουρα είχα στεναχωρηθεί για τις μείωσεις που τα 1631 καθαρά είχαν φτάσει 1526 και ενώ θεωρούσα άδικο που κάτι βλήματα από το Billing έπαιρναν 2400 όπως μου έλεγε ο συνάδελφος (τελικά έπαιρναν 1100, ήμασταν μακράν το πιο καλοπληρωμένο τμήμα στην εταιρεία), καθόλου μα καθόλου δε θα με πείραζε αν μάθαινα ότι οι καθαρίστριες από 580 πήγαν 630.
(Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σε πιστέψω για τις αντιδράσεις σου είναι όμως λογικό ότι όσο πιο κοντά ήταν κάποιος στα 1100 ή κάτω από αυτά, τόσο περισσότερο πιθανό θα ήταν η αύξηση από τα 580 στα 630 να μην τον άφηνε ανεπηρέαστο)
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Mα μόλις περιγράφεις μια κατάσταση που η μείωση του κατώτατου μισθού δεν άφησε ανεπηρέαστο τους μισθούς των υπολοίπων αλλά αντιθέτως, τους επηρέασε. Περιγράφεις-και σωστά-μια κατάσταση κατά την οποία η μείωση του κατώτατου μισθού οδήγησε (χωρίς κανέναν νόμο αλλά με διαπραγμάτευση) σε χειροτέρευση άμεση ή έμμεση της κατάστασης για τους εργαζομένους που δεν άνηκαν στην κατηγορία που έπαιρναν τον κατώτατο μισθός. Αν λοιπόν ο κατώτατος μισθός αυξάνεται από έτος σε έτος και με ένα σημαντικό ρυθμό είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει διάχυση και στις υπόλοιπες κατηγορίες μισθών. Διάχυση η οποία θα είναι τόσο πιο έντονη, όσο πιο κοντά είναι ο μισθός του εργαζόμενου στο επίπεδο του κατώτατου μισθού και όσο πιο μεγάλη είναι η αύξηση του κατώτατου. Δεν είναι οι εργαζόμενοι που παίρνουν τον κατώτατο σε μια γυάλα που ότι συμβαίνει σε αυτούς (δια του νόμου) θα αφήσει ανεπηρέαστους τους υπόλοιπους που δεν τους αφορά άμεσα ο νόμος.alekhine έγραψε: ↑28 Ιαν 2019, 12:06παιδια μην το ψαχνετε πολυ
η πραγματικη κατασταση ειναι αυτη ακριβως που περιγραφει ο φος
η αφηγηση της νδ απο τον καιρο του σαμαρα ακομα που μειωθηκε ο κατωτατος ειναι οτι ολοι οι εργαζομενοι ανηκουν στην 2η κατηγορια, δλδ "ο κατωτατος ειναι Χ και απο εκει και περα ο καθε εργαζομενος μπορει να κανει διαπραγματευση"
η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι το 80% των θεσεων εργασιας που προσφερονται ειναι του κατωτατου μισθου με διαπραγματευση προς τα κατω "και αμα γουσταρεις γιατι υπαρχουν αλλοι 30 απεξω που περιμενουν συνεντευξη για την θεση" (και για να τα λεμε ολα, οι ελαστικοποιησεις που νομοθετησε ο τσιπρας εσπρωξαν περισσσοτερο τα πραγματα προς αυτη την κατευθυνση)
ο κουλης δεν θα ασχοληθει με τον κατωτατο αλλα με την μειωση των φορων επειδη αυτο που τον ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να κανει "κυβερνηση των αριστων για τους αριστους", δλδ να μειωθουν οι φοροι των μεγαλομεσαιων οι οποιοι των ενδιαφερουν και περισσοτερο
επισης οταν λες "ο κατωτατος θα αυξανεται σε ποσοστο διπλασιο του ΑΕΠ" τι θα γινει αν το ΑΕΠ πεφτει?
Αααααχχχ αναπτυξιακό παπατζηλίκι με εσάνς 2011... Μου θυμίσες τα νειάτα μου ρε μπαγάσαindependent_44 έγραψε: ↑27 Ιαν 2019, 23:54Κάποιος πρέπει να αγοράζει τα προϊόντα που παράγονταιεισάγονται....
Γιαυτό φωνάζομε τόσα χρόνια ότι ο εθνολαϊκισμός ταλανίζει πληθυσμούς αποκομμένους από την παραγωγική διαδικασία και τον σύγχρονο κόσμοΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Ιαν 2019, 00:33Ρε παιδιά ειλικρινά.
Πόσοι από σας έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο που να έχει μαγαζί, εταιρία, είναι ή υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας τα τελευταία χρόνια; Ή έστω να έχει μια στοιχειώδη γνώση ως υπάλληλος για τη λειτουργία μιας μικρής ή μεγάλης εταιρίας.
Γιατί μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι μιλάω με εξωγήινους, που περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα από τη δέσμευση του κάθε πρωθυπουργού, ανεξαρτήτως κόμματος.
Δεν κάνω πλάκα.
το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο κόσμος/φορουμίτες/ψηφοφόροι που δεν ξέρουν πως λειτουργεί ο κόσμος και η παραγωγή αλλά οι κυβερνώντες που εν πολλοίς είναι τσογλάνια του κοματικού σωλήνα και η μόνη τους εργασία είναι στο παπατζιλίκι, στην προπαγάνδα και στην επικοινωνία. Τι να επικοινωνήσουν όμως όταν δνε ξέρουν την τύφλα τους?ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑28 Ιαν 2019, 15:55Γιαυτό φωνάζομε τόσα χρόνια ότι ο εθνολαϊκισμός ταλανίζει πληθυσμούς αποκομμένους από την παραγωγική διαδικασία και τον σύγχρονο κόσμοΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Ιαν 2019, 00:33Ρε παιδιά ειλικρινά.
Πόσοι από σας έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο που να έχει μαγαζί, εταιρία, είναι ή υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας τα τελευταία χρόνια; Ή έστω να έχει μια στοιχειώδη γνώση ως υπάλληλος για τη λειτουργία μιας μικρής ή μεγάλης εταιρίας.
Γιατί μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι μιλάω με εξωγήινους, που περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα από τη δέσμευση του κάθε πρωθυπουργού, ανεξαρτήτως κόμματος.
Δεν κάνω πλάκα.
και ο ...σύγχρονος κοσμος παραγει αυτά τα οποια παρηγαγαν οι ελληνεςΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑28 Ιαν 2019, 15:55Γιαυτό φωνάζομε τόσα χρόνια ότι ο εθνολαϊκισμός ταλανίζει πληθυσμούς αποκομμένους από την παραγωγική διαδικασία και τον σύγχρονο κόσμοΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Ιαν 2019, 00:33Ρε παιδιά ειλικρινά.
Δεν κάνω πλάκα.