Ο ΣΚΑΪ λέει τώρα για την άυξηση μισθών.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Ο ΣΚΑΪ λέει τώρα για την άυξηση μισθών.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 28 Ιαν 2019, 10:56

Πάνω από 800.000 πολίτες θα ωφεληθούν με τις αυξήσεις. https://money-tourism.gr/efi-achtsioglo ... y-misthoy/

Μπράβο κουκλίτσα μου.

Εικόνα
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G » 28 Ιαν 2019, 10:59

Χαοτικός έγραψε:
28 Ιαν 2019, 10:56
Πάνω από 800.000 πολίτες θα ωφεληθούν με τις αυξήσεις. https://money-tourism.gr/efi-achtsioglo ... y-misthoy/

Μπράβο κουκλίτσα μου.

Εικόνα

Η αλήθεια είναι πως είναι κουκλάρα :g094:
Δεν τσακιζω το φρύδι μου

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 28 Ιαν 2019, 11:15

Επιμήκυνση της πάγιας ρύθμισης για 12 δόσεις. Α είναι άλλο το θέμα του νήματος! :smt017

Καλά :D
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 28 Ιαν 2019, 12:06

Maspoli έγραψε:
27 Ιαν 2019, 23:57
foscilis έγραψε:
27 Ιαν 2019, 23:39
Maspoli έγραψε:
27 Ιαν 2019, 23:18

Δε μίλησε κανείς για ρήτρα. Εσύ ως εργαζόμενος, ποια εταιρεία θα διάλεγες να πας ή να παραμείνεις; Σε κάποια που αυξάνει το μισθό στις καθαρίστριες και στους ανειδίκευτους αλλά δε δίνει καμία αύξηση στους ειδικευμένους;
Κοίτα πώς είχαν τα πράγματα στις ελληνικές εταιρείες που δούλεψα από το 2000 μέχρι το 2014:

Υπήρχε η κατηγορία 1: καθαρίστριες, οι ειδικευόμενοι και διάφοροι άλλοι παρόμοιοι.
Υπήρχε η κατηγορία 2 που ήμουν εγώ: εξειδικευμένοι υπάλληλοι, εξωτερικοί συνεργάτες, χαμηλόβαθμα/μεσαία στελέχη.
Υπήρχε και η κατηγορία 3: ανώτερα στελέχη, συγγενείς αφεντικών και τέτοια που δε θα μας απασχολήσει σε αυτή τη συζήτηση.

Οι κατηγορίες 1 και 2 είναι τελείως ανεξάρτητοι κόσμοι κι έχουν πολύ μικρή σχέση μεταξύ τους. Σε πολύ μεγάλο βαθό δε δουλεύουν καν ίδιες ώρες. Η καθαρίστρια π.χ. στη 2η εταιρεία που δούλεψα είχε τελειώσει 08:30 ενώ εγώ πήγαινα το νωρίτερο 09:00 και για να είμαι ειλικρινής τον πρώτο χρόνο δεν είχα καν σκεφτεί ότι υπάρχει, όσο ηλίθιο κι αν ακούγεται.

Ειδικότερα η κατηγορία 1 έχει πολύ χαμηλό μισθό ο οποίος καθορίζεται συνήθως με νόμο και για αυτό το λόγο είναι γνωστός, ενώ η κατηγορία 2 έχει αρκετά υψηλότερο μισθό ο οποίος διαπραγματεύεται σε ατομική βάση και είναι απόρρητος. Δεν είναι καθόλου σπάνιο άτομα στην ίδια θέση να παίρνουν μισθούς διαφορετικούς κατά 10% ή και 30% απλώς και μόνο επειδή ο ένας έπαιξε τα χαρτιά του καλύτερα (ή χειρότερα) στη διαπραγμάτευση κατά την πρόσληψη και σχεδόν πάντα προκαλεί μπελάδες σε όλους όταν κάποιος ξεκινά να ψαχουλεύει τι μισθούς παίρνουν οι άλλοι. Αν μάθαινα ότι ο διπλανός μου έπαιρνε 20% παραπάνω για την ίδια δουλειά, η ενστικτώδης μου αντίδραση είναι να ψάξω να βρω δουλειά κάου αλλού.

Ο μισθός της κατηγορίας 1 τώρα, δεν απασχολεί *καθόλου* τους εργαζόμενους της κατηγορίας 2 γιατί δεν τους επηρεάζει κατά κανέναν απολύτως τρόπο.

Με πάρα πολλή ειλικρίνεια σου λέω ότι στην προτελευταία μου δουλειά ενώ σίγουρα είχα στεναχωρηθεί για τις μείωσεις που τα 1631 καθαρά είχαν φτάσει 1526 και ενώ θεωρούσα άδικο που κάτι βλήματα από το Billing έπαιρναν 2400 όπως μου έλεγε ο συνάδελφος (τελικά έπαιρναν 1100, ήμασταν μακράν το πιο καλοπληρωμένο τμήμα στην εταιρεία), καθόλου μα καθόλου δε θα με πείραζε αν μάθαινα ότι οι καθαρίστριες από 580 πήγαν 630.
Το ύψος του κατώτατου μισθού πάντα είναι, άμεσα ή έμμεσα, ένα μέτρο/βάση σύγκρισης σε μια διαπραγμάτευση, είτε συλλογική είτε ατομική.
(Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σε πιστέψω για τις αντιδράσεις σου είναι όμως λογικό ότι όσο πιο κοντά ήταν κάποιος στα 1100 ή κάτω από αυτά, τόσο περισσότερο πιθανό θα ήταν η αύξηση από τα 580 στα 630 να μην τον άφηνε ανεπηρέαστο)

παιδια μην το ψαχνετε πολυ
η πραγματικη κατασταση ειναι αυτη ακριβως που περιγραφει ο φος

η αφηγηση της νδ απο τον καιρο του σαμαρα ακομα που μειωθηκε ο κατωτατος ειναι οτι ολοι οι εργαζομενοι ανηκουν στην 2η κατηγορια, δλδ "ο κατωτατος ειναι Χ και απο εκει και περα ο καθε εργαζομενος μπορει να κανει διαπραγματευση"

η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι το 80% των θεσεων εργασιας που προσφερονται ειναι του κατωτατου μισθου με διαπραγματευση προς τα κατω "και αμα γουσταρεις γιατι υπαρχουν αλλοι 30 απεξω που περιμενουν συνεντευξη για την θεση" (και για να τα λεμε ολα, οι ελαστικοποιησεις που νομοθετησε ο τσιπρας εσπρωξαν περισσσοτερο τα πραγματα προς αυτη την κατευθυνση)

ο κουλης δεν θα ασχοληθει με τον κατωτατο αλλα με την μειωση των φορων επειδη αυτο που τον ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να κανει "κυβερνηση των αριστων για τους αριστους", δλδ να μειωθουν οι φοροι των μεγαλομεσαιων οι οποιοι των ενδιαφερουν και περισσοτερο

επισης οταν λες "ο κατωτατος θα αυξανεται σε ποσοστο διπλασιο του ΑΕΠ" τι θα γινει αν το ΑΕΠ πεφτει? :smt017
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 28 Ιαν 2019, 12:37

alekhine έγραψε:
28 Ιαν 2019, 12:06
παιδια μην το ψαχνετε πολυ
η πραγματικη κατασταση ειναι αυτη ακριβως που περιγραφει ο φος

η αφηγηση της νδ απο τον καιρο του σαμαρα ακομα που μειωθηκε ο κατωτατος ειναι οτι ολοι οι εργαζομενοι ανηκουν στην 2η κατηγορια, δλδ "ο κατωτατος ειναι Χ και απο εκει και περα ο καθε εργαζομενος μπορει να κανει διαπραγματευση"

η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι το 80% των θεσεων εργασιας που προσφερονται ειναι του κατωτατου μισθου με διαπραγματευση προς τα κατω "και αμα γουσταρεις γιατι υπαρχουν αλλοι 30 απεξω που περιμενουν συνεντευξη για την θεση" (και για να τα λεμε ολα, οι ελαστικοποιησεις που νομοθετησε ο τσιπρας εσπρωξαν περισσσοτερο τα πραγματα προς αυτη την κατευθυνση)

ο κουλης δεν θα ασχοληθει με τον κατωτατο αλλα με την μειωση των φορων επειδη αυτο που τον ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να κανει "κυβερνηση των αριστων για τους αριστους", δλδ να μειωθουν οι φοροι των μεγαλομεσαιων οι οποιοι των ενδιαφερουν και περισσοτερο

επισης οταν λες "ο κατωτατος θα αυξανεται σε ποσοστο διπλασιο του ΑΕΠ" τι θα γινει αν το ΑΕΠ πεφτει? :smt017
Mα μόλις περιγράφεις μια κατάσταση που η μείωση του κατώτατου μισθού δεν άφησε ανεπηρέαστο τους μισθούς των υπολοίπων αλλά αντιθέτως, τους επηρέασε. Περιγράφεις-και σωστά-μια κατάσταση κατά την οποία η μείωση του κατώτατου μισθού οδήγησε (χωρίς κανέναν νόμο αλλά με διαπραγμάτευση) σε χειροτέρευση άμεση ή έμμεση της κατάστασης για τους εργαζομένους που δεν άνηκαν στην κατηγορία που έπαιρναν τον κατώτατο μισθός. Αν λοιπόν ο κατώτατος μισθός αυξάνεται από έτος σε έτος και με ένα σημαντικό ρυθμό είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει διάχυση και στις υπόλοιπες κατηγορίες μισθών. Διάχυση η οποία θα είναι τόσο πιο έντονη, όσο πιο κοντά είναι ο μισθός του εργαζόμενου στο επίπεδο του κατώτατου μισθού και όσο πιο μεγάλη είναι η αύξηση του κατώτατου. Δεν είναι οι εργαζόμενοι που παίρνουν τον κατώτατο σε μια γυάλα που ότι συμβαίνει σε αυτούς (δια του νόμου) θα αφήσει ανεπηρέαστους τους υπόλοιπους που δεν τους αφορά άμεσα ο νόμος.
Ακόμα και αν το πράγμα δεν αποφασίζονταν από την κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο αλλά ο leader ενός τομέα της αγοράς (πχ η Wal-Mart ή η Amazon στις ΗΠΑ) αποφάσιζε να κάνει μονομερώς μια σημαντική αύξηση στους εργαζόμενους εκείνους που κανονικά θα τους έδινε τον κατώτατο, οι μικρότεροι της αγοράς θα ήταν αναγκασμένοι (εκ των πραγμάτων, όχι δια του νόμου) να ακολουθήσουν σε ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
Θα ξαναγράψω ότι ο κατώτατος μισθός είναι ένα μέτρο σύγκρισης (είτε άμεσα, είτε έμμεσα) σε διαπραγματεύσεις που γίνονται πάνω στην αγορά εργασίας γι' αυτό και υπάρχουν επιδόματα που υπολογίζονται πάνω σε αυτόν.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 28 Ιαν 2019, 15:42

2019 και το μεγάλο πρόβλημα των αριστερών ειναι μη και μειωθεί κανένας φόρος και βγάλουν για λίγο τια χέρια από τις τσέπες των άλλων

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 28 Ιαν 2019, 15:51

independent_44 έγραψε:
27 Ιαν 2019, 23:54
Κάποιος πρέπει να αγοράζει τα προϊόντα που παράγονταιεισάγονται....
Αααααχχχ αναπτυξιακό παπατζηλίκι με εσάνς 2011... Μου θυμίσες τα νειάτα μου ρε μπαγάσα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Diego

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Diego » 28 Ιαν 2019, 15:52

11% τελικά η αύξηση στον κατώτατο.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 28 Ιαν 2019, 15:55

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Ιαν 2019, 00:33
Ρε παιδιά ειλικρινά.
Πόσοι από σας έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο που να έχει μαγαζί, εταιρία, είναι ή υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας τα τελευταία χρόνια; Ή έστω να έχει μια στοιχειώδη γνώση ως υπάλληλος για τη λειτουργία μιας μικρής ή μεγάλης εταιρίας.

Γιατί μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι μιλάω με εξωγήινους, που περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα από τη δέσμευση του κάθε πρωθυπουργού, ανεξαρτήτως κόμματος.

Δεν κάνω πλάκα.
Γιαυτό φωνάζομε τόσα χρόνια ότι ο εθνολαϊκισμός ταλανίζει πληθυσμούς αποκομμένους από την παραγωγική διαδικασία και τον σύγχρονο κόσμο

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 28 Ιαν 2019, 16:00

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
28 Ιαν 2019, 15:55
ΓΑΛΗ έγραψε:
Ρε παιδιά ειλικρινά.
Πόσοι από σας έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο που να έχει μαγαζί, εταιρία, είναι ή υπήρξε ελεύθερος επαγγελματίας τα τελευταία χρόνια; Ή έστω να έχει μια στοιχειώδη γνώση ως υπάλληλος για τη λειτουργία μιας μικρής ή μεγάλης εταιρίας.

Γιατί μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι μιλάω με εξωγήινους, που περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα από τη δέσμευση του κάθε πρωθυπουργού, ανεξαρτήτως κόμματος.

Δεν κάνω πλάκα.
Γιαυτό φωνάζομε τόσα χρόνια ότι ο εθνολαϊκισμός ταλανίζει πληθυσμούς αποκομμένους από την παραγωγική διαδικασία και τον σύγχρονο κόσμο
το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο κόσμος/φορουμίτες/ψηφοφόροι που δεν ξέρουν πως λειτουργεί ο κόσμος και η παραγωγή αλλά οι κυβερνώντες που εν πολλοίς είναι τσογλάνια του κοματικού σωλήνα και η μόνη τους εργασία είναι στο παπατζιλίκι, στην προπαγάνδα και στην επικοινωνία. Τι να επικοινωνήσουν όμως όταν δνε ξέρουν την τύφλα τους?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 28 Ιαν 2019, 16:15

https://www.iefimerida.gr/news/474873/g ... ko-se-ligo

Να ξεχάσουν οι ψηφοφόροι «πάση θυσία» τη Συμφωνία των Πρεσπών θέλει ο πρωθυπουργός και το θέμα αναμένεται να «εξαφανιστεί» τις επόμενες εβδομάδες από την κυβερνητική επιχειρηματολογία.

Η σφοδρότητα των αντιδράσεων στη Συμφωνία, που επιμένουν, όπως φάνηκε και χθες στη διαδήλωση έξω από το Μέγαρο Μουσικής -όπου πολίτες αποδοκίμασαν τους υπουργούς Νοτοπούλου και Φάμελλο-, τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας που αναδεικνύονται, αλλά και η επιμονή του Ζάεφ να χρησιμοποιεί «σκέτο» τον όρο Μακεδονία στις αλλεπάλληλες αναρτήσεις του έχουν τρομοκρατήσει την κυβέρνηση που αναζητεί οδό διαφυγής. Οι εκτιμήσεις άλλωστε θέλουν την κοινωνία κυρίως της Βόρειας Ελλάδας -ή το «βόρειο τμήμα του Πρώτου Μέρους», όπως αναφέρεται στη Συμφωνία...- να βράζει και τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στο ναδίρ.

Πηγή: Για να ξεχαστούν οι Πρέσπες, αρχίζουν μικροπαροχές -Υπουργικό σε λίγο | iefimerida.gr

δωστε κανενα ψιχουλο χανομαστε συντροφοι

εκραξε αλεκσις
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 28 Ιαν 2019, 16:19

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 28 Ιαν 2019, 16:20

Όταν όμως λέγαμε "και τα μισά να κάνει καλά είναι" κοροϊδεύατε.

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 28 Ιαν 2019, 16:29

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
28 Ιαν 2019, 15:55
ΓΑΛΗ έγραψε:
Ρε παιδιά ειλικρινά.

Δεν κάνω πλάκα.
και ο ...σύγχρονος κοσμος παραγει αυτά τα οποια παρηγαγαν οι ελληνες

για αυτό τα νεοφιλ στην...παραγκα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 28 Ιαν 2019, 16:34

OANNHSEA έγραψε:
27 Ιαν 2019, 20:59
Χαοτικός έγραψε:
27 Ιαν 2019, 20:32
Το νόημα είναι ότι έγινε αύξηση, γιατί απλά η κυβέρνηση αυτή μπορεί. Τέλος.
Τι λε ρε παιδί μου!!!
Η τρομερή κυβέρνηση της σεισάχθειας και του go bαck madam Merkel, μόνο αυτό μπορεί να κάνει;;; :smt005:

.

Μονο αυτο;

α) Το κοινωνικο επιδομα σε πανω απο 1.500.000 Ελληνες δεν πιανεται;

β) Τα εφαπαξ των δημοσιων και τα αναδρομικα των ενστολων που παγωσαν επι Σαμαρα και τα εδωσε ο Τσιπρας δεν πιανονται;

γ) Η αυξηση σε 600.000 συνταξεις (αντι για τη μειωση που αναμενοταν) δεν πιανεται;

δ) Η μειωση του ΕΝΦΙΑ 30% που ξεκιναει απο Σεπτεμβρη δεν πιανεται;

ε) Τα δωρεαν νοσηλεια σε ολους τους Ελληνες και τους ανασφαλιστους δεν πιανονται;

στ) Και να μην ξεχασουμε οτι στοχος αυτης της κυβερνησης ειναι να ξαναγυρισουμε μεσω διαδοχικων αυξησεων στον κατωτερο των 751 ευρω. Δεν σταματανε οι αυξησεις εδω.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών