Σας λέει τίποτα το σύγχρονο lifestyle για εύπορους;

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Σας λέει τίποτα το σύγχρονο lifestyle για εύπορους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 28 Ιαν 2019, 23:31

the comet the course the tail έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:22
Naida έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:12
the comet the course the tail έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:20
ο πιο πλούσιος άνθρωπος που γνώρισα προσωπικά και βγήκαμε και για κανά κρασί, έμενε σε ενοίκιο και δεν είχε αμάξι. είχε όμως γυρίσει όλο τον κόσμο. παντρεύτηκε στα 60+. φοβερός άνθρωπος. είχε βοηθήσει και πολύ κόσμο οικονομικά.
Κι εγώ προσωπικά τις πιο ωραίες στιγμές που έχω να θυμάμαι δεν σχετίζονται καθόλου μα καθόλου με χρήματα. Τα πιο ωραία ξενύχτια τα έχω κάνει στο σπιτι μου ή σε σπίτι φίλων με χύμα κρασί(από το καλό ) και απίστευτη παρέα. Ή σε περιπάτους με έναν καφέ στο χέρι και συζητήσεις από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Ή σε έρωτες απλούς χωρίς πολυτέλειες και ακριβά δώρα. Καλά τις οικογενειακές στιγμές δεν τις λογίζω καν. Σε όλες τις περιπτώσεις ο κύριος παράγοντας ευτυχίας είναι οι άνθρωποι και η απουσία του χρήματος αδιάφορη.
Μερικών ανθρώπων βιάζεται η ψυχή μας να μπαίνει στην ουσία και αφήνουμε τα μικρά απέξω.
Άλλοι θέλουν την οικονομική άνεση,πολυτέλεια κτλ για να αισθανθούν τη ζωή. Για όλους εχει.
το κυνήγι για τα λεφτά σε κάνει μίζερο. αν έρθουν με τους ρυθμούς που έχει ο καθένας, έχει καλώς, χωρίς να θυσιάσεις τα όσα σε κάνουν άνθρωπο... αυτά που περιγράφεις κι εσύ δλδ.

το ιδανικό για μένα ως προς το βιοποριστικό θα ήταν κάτι συνεργατικό με ανθρώπους που ταιριάζεις και γουστάρεις... όπου επιλέγεις και δεν σε επιλέγουν... αλλά όπου μπαίνουν τα λεφτά στη μέση χαλάνε και σχέσεις, φιλίες... το έχω ζήσει και αυτό..

θα δούμε μωρέ...
Ωραία φάση αυτό που λες το συνεργατικό για το βιοποριστικό αλλά πράγματι δύσκολο εγχείρημα για τους λόγους που αναφέρεις. Και εκτός από τα λεφτά που ανακατεύουν σχέσεις να προσθέσω και την "εξουσία".
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 28 Ιαν 2019, 23:32

Otto Weininger έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:17
Το χρήμα έχει πολύ μεγάλο ρόλο στην ευτυχία. Και δεν εννοώ το υπερβολικό. Αλλά χωρίς λεφτά, ουδείς ευτυχισμένος.
Όχι ουδείς. Μη γενικεύεις. Εσύ δεν είσαι ευτυχισμένος χωρίς το χρήμα.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 28 Ιαν 2019, 23:41

Ερμής έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:53
Ανέμελοι που να μη νοιάζονται για το πώς θα βγάλουν χρήματα;
Ναι.
Αυτοί είναι μόνο όσοι τους μπαίνουν κάθε μήνα στάνταρ χρήματα χωρίς να κουνησουν τον κωλο τους. Μη μου αναφέρεις την εξαίρεση της εξαιρεσης, αυτή υπάρχει για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όσους τύπους "υπερανω" έχω γνωρίσει είναι εξασφαλισμενοι από τα γεννοφάσκια τους.
Μαγκιά τους, τυχεροί, μακάρι να ήμουν κ εγώ έτσι.
Ετσι.
Και απο τις μαλακιες περι ανεμελιας που διαβαζουμε τωρα καταλαβαινουμε γιατι χρεωκοπησε η χωρα και ειμαστε στη ζητιανια για κανενα επιδοματακι και γιατι οι ξυπολητοι παππουδες μας προκοψαν.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 28 Ιαν 2019, 23:42

under έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:41
Ερμής έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:53
Ανέμελοι που να μη νοιάζονται για το πώς θα βγάλουν χρήματα;
Ναι.
Αυτοί είναι μόνο όσοι τους μπαίνουν κάθε μήνα στάνταρ χρήματα χωρίς να κουνησουν τον κωλο τους. Μη μου αναφέρεις την εξαίρεση της εξαιρεσης, αυτή υπάρχει για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όσους τύπους "υπερανω" έχω γνωρίσει είναι εξασφαλισμενοι από τα γεννοφάσκια τους.
Μαγκιά τους, τυχεροί, μακάρι να ήμουν κ εγώ έτσι.
Ετσι.
Και απο τις μαλακιες περι ανεμελιας που διαβαζουμε τωρα καταλαβαινουμε γιατι χρεωκοπησε η χωρα και ειμαστε στη ζητιανια για κανενα επιδοματακι και γιατι οι ξυπολητοι παππουδες μας προκοψαν.
Μήπως την χρεοκόπησαν κάποιοι που ήθελαν τη μεγάλη ζωή των Ευρωπαίων;

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 28 Ιαν 2019, 23:44

Naida έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:32
Otto Weininger έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:17
Το χρήμα έχει πολύ μεγάλο ρόλο στην ευτυχία. Και δεν εννοώ το υπερβολικό. Αλλά χωρίς λεφτά, ουδείς ευτυχισμένος.
Όχι ουδείς. Μη γενικεύεις. Εσύ δεν είσαι ευτυχισμένος χωρίς το χρήμα.
Πες μου πως ακριβώς είσαι ευτυχισμένος όταν λόγω ελλειψης χρήματος:

1.Έχεις άγχος να πληρώσεις λογαριασμούς
2.Έχεις άγχος να πληρώσεις άλλες υποχρεώσεις
3. Σκέφτεσαι πως θα κάνεις οικογένεια
4. Ανέχεσαι επαγγελματικές καταστάσεις που σε φθείρουν ψυχολογικά και σε φορτώνουν άγχος
5. Μετράς τα λεφτά στο οτιδήποτε για να μην ξεφύγεις
6. Δεν μπορείς παρέχεις στον εαυτό ή/και στα παιδιά σου μια σχετική ποιότητα ζωής
7.
8.
9. Κλπ κλπ

Δεν λέω ότι πρέπει να έχεις εκατομμύρια, βίλες και σουπερκαρ. Δηλαδή, μια χαρά αν τα έχεις αλλά δεν λέω αυτό.

Μιλάω για απλά πράγματα. Αλλά και τα απλά πράγματα απαιτούν ψυχική ηρεμία για να τα χαρείς. Και η απουσία χρήματος μόνο ψυχική ηρεμία δεν εγγυάται.

Όλα όσα με κάνουν χαρούμενο τώρα αλλά και οι περισσότερες ευτυχισμένες παιδικές αναμνήσεις μου είναι πράγματα που κοστίζουν από καθόλου έως ελάχιστα.
Αλλά για να μπορούν να υπάρχουν, υπήρχε πάντα το (οποιο) χρήμα που φρόντιζε αν μη τι άλλο να με απαλλάσσει από -σχεδον- κάθε άγχος.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 28 Ιαν 2019, 23:47

Να σας το κάνω εικόνα. Όταν η ανεμελιά με υπόβαθρο συναντά την άνευ

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 28 Ιαν 2019, 23:52

Otto Weininger έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:44

Πες μου πως ακριβώς είσαι ευτυχισμένος όταν λόγω ελλείψεις χρήματος:

1.Έχεις άγχος να πληρώσεις λογαριασμούς
2.Έχεις άγχος να πληρώσεις άλλες υποχρεώσεις
3. Σκέφτεσαι πως θα κάνεις οικογένεια
4. Ανέχεσαι επαγγελματικές καταστάσεις που σε φθείρουν ψυχολογικά και σε φορτώνουν άγχος
5. Μετράς τα λεφτά στο οτιδήποτε για να μην ξεφύγεις
6. Δεν μπορείς παρέχεις στον εαυτό ή/και στα παιδιά σου μια σχετική ποιότητα ζωής
7.
8.
9. Κλπ κλπ

Δεν λέω ότι πρέπει να έχεις εκατομμύρια, βίλες και σουπερκαρ. Δηλαδή, μια χαρά αν τα έχεις αλλά δεν λέω αυτό.

Μιλάω για απλά πράγματα. Αλλά και τα απλά πράγματα απαιτούν ψυχική ηρεμία για να τα χαρείς. Και η απουσία χρήματος μόνο ψυχική ηρεμία δεν εγγυάται.

Όλα όσα με κάνουν χαρούμενο τώρα αλλά και οι περισσότερες ευτυχισμένες παιδικές αναμνήσεις μου είναι πράγματα που κοστίζουν από καθόλου έως ελάχιστα.
Αλλά για να μπορούν να υπάρχουν, υπήρχε πάντα το (οποιο) χρήμα που φρόντιζε αν μη τι άλλο να με απαλλάσσει από -σχεδον- κάθε άγχος.
Δεν μιλάμε για βιοποριστικό πρόβλημα. Να μην έχεις να πληρώσεις το ενοίκιο σου και να είσαι μες στην τρελή χαρά, μιλάμε για το έξτρα. Νόμιζα ότι σε αυτό αναφερόσουν όταν έλεγες χωρίς χρήματα δε μπορεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος. Εννοείται όταν δυσκολεύεσαι σε θέματα της καθημερινότητας θα έχεις ένα άγχος επιπρόσθετο. Αλλά δεν έχει να κάνει με την ευτυχία κι αυτό. Όπως επίσης και με την οικογένεια. Δε χρειάζεται να τους στρώσεις τον δρόμο για να έχουν μια άνετη ζωή. Αρκεί να τους δείξεις πως ν' ανοίγουν δρόμο μόνα τους.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Re:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 29 Ιαν 2019, 00:05

Mole έγραψε:
28 Ιαν 2019, 23:23
Dwarven Blacksmith έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:18
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:13

Εάν δεν είσαι κληρονόμος, σώγαμπρος, δημόσιος υπάλληλος ή κάτι άλλο παρεμφερές, και ξεκινάς χωρίς πολλά έτοιμα, η οικονομική άνεση θέλει κυνήγι, ειδικά όσο μεγαλώνεις. Τί θέλω να πω; Το κυνήγι αυτό με την ανεμελιά δύσκολα συμβιβάζονται
Ούτε με αυτό διαφωνώ. Δεν νομίζω όμως ότι έχει νόημα να σκοτώνεσαι να βγάλεις χρήμα. Το νόημα του χρήματος είναι να μη σκοτώνεσαι. Αλλιώς, παράτα το.
Αυτό που λέει ο ΣΕ είναι ότι δε γίνεται να είσαι εκσυγχρονιστης χωρίς τέτοιες φετιχιστικες αντιλήψεις. Κανόνισε λοιπόν την πορεία σου.
Ας είναι, δεν διεκδικώ κάποια ταμπέλα. Εγώ έχω πει ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος όταν ο τελευταίος κύρηκας της προτεσταντικής ηθικής κρεμαστεί με τα εντόσθια του τελευταίου σταχανοβίτη.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Re:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 29 Ιαν 2019, 00:09

28 Ιαν 2019, 23:10
Dwarven Blacksmith έγραψε:
28 Ιαν 2019, 22:18
28 Ιαν 2019, 22:13

Εάν δεν είσαι κληρονόμος, σώγαμπρος, δημόσιος υπάλληλος ή κάτι άλλο παρεμφερές, και ξεκινάς χωρίς πολλά έτοιμα, η οικονομική άνεση θέλει κυνήγι, ειδικά όσο μεγαλώνεις. Τί θέλω να πω; Το κυνήγι αυτό με την ανεμελιά δύσκολα συμβιβάζονται
Ούτε με αυτό διαφωνώ. Δεν νομίζω όμως ότι έχει νόημα να σκοτώνεσαι να βγάλεις χρήμα. Το νόημα του χρήματος είναι να μη σκοτώνεσαι. Αλλιώς, παράτα το.
Επί της αρχής, θα συμφωνήσω, με δύο επισημάνσεις: ότι το 'σκοτώνεσαι' σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, και ότι το χρήμα είναι ένα από τα αποτελέσματα του σκοτώματος. Δλδ υπάρχει και η δημιουργία. Καλό είναι, βέβαια, να συνδυάζονται... Επίσης, να γράψω και ότι θεωρώ ότι η ανεμελιά δεν έχει αξία εάν δεν προκύψει ως απόρροια κάματου και προσπάθειας για εύλογο χρονικό διάστημα. Είμαι πεπεισμένος, δε, ότι συνεχής και αδιάκοπη ανεμελιά από παιδικά χρόνια, σχολείο, τριτοβάθμια μέχρι καβάτζωμα σε δημόσιο ή άλλου είδους αργομισθία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συριζαϊσμό-ρακομελισμό και απομόνωση από την παραγωγή και τον σύγχρονο κόσμο
Και το να μπορείς να απορρίψεις κάποιες φόλα δουλειές μέχρι να βρεις μια δουλειά που σε γεμίζει, κι αυτό ανεμελιά είναι.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 29 Ιαν 2019, 00:31

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
28 Ιαν 2019, 21:22
-71 έγραψε:
28 Ιαν 2019, 20:54
Ως προς τη μικροψυχία που με κατηγορείς είναι θέμα αντίληψης,για μένα προσωπικά όταν κάποιος είναι εχθρός δεν υπάρχει χώρος για δεύτερες σκέψεις.
Εσύ για Σκορπιός μου φαίνεσαι. Να είσαι λαρτζ στα συναισθήματα. Τα μίση πρώτα εσένα χαλάνε.
Υπερκουλ πες και για μένα!
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 29 Ιαν 2019, 01:07

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε ήδη αλλά υπάρχουν έρευνες που λένε οτι η ευτυχία αυξάνεται ανάλογα με το εισόδημα μέχρι του ποσού των 70000 δολαρίων ετησίως. Απο εκεί και πάνω υπάρχει κορεσμός.

Και επίσης εννοείται οτι μου λέει κάτι το lifestyle των πλουσίων. Οκ μπορούμε να είμαστε καλά και χωρίς πολλά λεφτά κτλ κτλ αλλά δεν πιστεύω οτι υπάρχει κάποιος που προτιμάει να ξυπνάει και να πηγαίνει στης δουλειά το πρωί απο το να έμπαινε στο κότερο του να πήγαινε για ψάρεμα ή να πεταγόταν στο Περού για σαββατοκύριακο.

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 29 Ιαν 2019, 08:26

Gherschaagk έγραψε:
29 Ιαν 2019, 00:31

Δεν μελέτησα την συμπεριφορά σου, οπότε δεν μπορώ να το πω στα τυφλά. Είμαι επιστήμονας,υπακούω σε κάποιες νόρμες, δεν έχω κάποιο κληρονομικό χάρισμα. Τι μάρκα ζώδιο είστε;
Σχεδιάζω σύντομα να επεκταθώ και στο Κινέζικο ωροσκόπιο,όπου οι γνώσεις μου είναι μηδενικές, για να έχω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτό που έλεγα πιο πριν, είναι πως το όποιο χρήμα αξίζει για να είσαι ανέμελος και ασφαλής. Δεν έχει κανένα νόημα να το κυνηγάς σε όλο τον πλανήτη και να δουλεύεις όλη την ημέρα, για να είναι το βρακί σου Hugo Boss. Πάρε και ενα UOMO από το Καπάνι βρε αδερφέ και χαλάρωσε. Wathing the wheels φαση

Υ.Γ. Love Yoko :hebit:

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 29 Ιαν 2019, 08:36

29 Ιαν 2019, 08:26
Gherschaagk έγραψε:
29 Ιαν 2019, 00:31

Δεν μελέτησα την συμπεριφορά σου, οπότε δεν μπορώ να το πω στα τυφλά. Είμαι επιστήμονας,υπακούω σε κάποιες νόρμες, δεν έχω κάποιο κληρονομικό χάρισμα. Τι μάρκα ζώδιο είστε;
Σχεδιάζω σύντομα να επεκταθώ και στο Κινέζικο ωροσκόπιο,όπου οι γνώσεις μου είναι μηδενικές, για να έχω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Με χαλάς τώρα.

Ένα ολόκληρο βράδυ αυτό σκεφτόμουν. Θα το βρεις, δεν θα το βρεις. :c040:

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 29 Ιαν 2019, 08:41

Gherschaagk έγραψε:
29 Ιαν 2019, 08:36

Με χαλάς τώρα.

Συγγνώμη. Δωσε μου κανα μήνα χρόνο, να σε παρατηρήσω και θα το βρω άνετα.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 29 Ιαν 2019, 08:51

29 Ιαν 2019, 08:41
Gherschaagk έγραψε:
29 Ιαν 2019, 08:36

Με χαλάς τώρα.

Συγγνώμη. Δωσε μου κανα μήνα χρόνο, να σε παρατηρήσω και θα το βρω άνετα.
Σου δίνω 2 - 3 ώρες. Στις 12 θέλω απάντηση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών