Πως μπορεί ο θεός να είναι ευτυχισμένος αν είναι μόνος του;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Re: Πως μπορεί ο θεός να είναι ευτυχισμένος αν είναι μόνος του;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 29 Ιαν 2019, 22:51

lonelyrider έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:47
Ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε τις πιο σωστές δημοσιεύσεις στο νήμα.
Προσπαθείτε να προσεγγίσετε το Θεό χρησιμοποιώντας ανθρωποπαθείς εκφράσεις και έννοιες όπως για παράδειγμα αυτήν της μοναξιάς.
Άλλος θα μπορούσε να ρωτήσει "Μα καλά τι έκανε ο Θεός πριν δημιουργήσει ότι δημιούργησε? Δεν βαριόταν?"
Η μοναξιά λοιπόν, η βαρεμάρα κτλ κτλ είναι ανθρώπινα και μάλιστα μεταπτωτικά συναισθήματα.
Στο Θεό δεν υφίστανται αυτά ούτε κατά διάνοια. Ούτε στο ελάχιστο.
Ο Θεός βρισκεται σε μία κατάσταση απίστευτης και απερίγραπτης μακαριότητας που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Ούτε λόγος να υπάρξουν πάθη όπως τα εννοούμε εμείς οι άνθρωποι μέσα σε αυτή.
Οκ. Για το αν είναι νοήμον ον ή όχι ο θεός μπορείς να αποφανθείς; Αν ναι τι σκέψεις θα πίστευες οτι κάνει;
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 29 Ιαν 2019, 22:53

lonelyrider έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:47
Ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε τις πιο σωστές δημοσιεύσεις στο νήμα.
Προσπαθείτε να προσεγγίσετε το Θεό χρησιμοποιώντας ανθρωποπαθείς εκφράσεις και έννοιες όπως για παράδειγμα αυτήν της μοναξιάς.
Άλλος θα μπορούσε να ρωτήσει "Μα καλά τι έκανε ο Θεός πριν δημιουργήσει ότι δημιούργησε? Δεν βαριόταν?"
Η μοναξιά λοιπόν, η βαρεμάρα κτλ κτλ είναι ανθρώπινα και μάλιστα μεταπτωτικά συναισθήματα.
Στο Θεό δεν υφίστανται αυτά ούτε κατά διάνοια. Ούτε στο ελάχιστο.
Ο Θεός βρισκεται σε μία κατάσταση απίστευτης και απερίγραπτης μακαριότητας που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Ούτε λόγος να υπάρξουν πάθη όπως τα εννοούμε εμείς οι άνθρωποι μέσα σε αυτή.
ΚΑΙ υστερα ηρθαν οι μελισσες!
Φιλε...αυτο που λες απλα στηριζεται σε θεσφατο.Τουτεστιν προυποθετει πιστη σε θεο.Στανταρ και απλα επειδη ετσι μας εμαθαν.
Ε.....τιποτα δνε ειναι δεδομενο,αν εχεις το μυαλο να το αντιληφθεις.Αντιθετα,υπαρχει και η λογικη
Οχι.Αυτην την εμπειρικη εξακριβωση την στηριζεις ΠΑΛΙ στις συγκεκριμενες αισθησεις που εχουμε,που ομως ειναι εντελως ανεπαρκεις και μας βοηθανε μονο για να ζουμε σε αυτον τον πλανητη.Σε αυτο συμπεριλαμβανονται και ενοργανες εξακριβωσεις.οι σημερινες!Εχουμε φτασει αυτη τη στιγμη μεχρι εδω που εχουμε φτασει,το οποιο μετα απο 3.000 χρονια αν υπαρχει η γη,θα ειναι πρωτογονα για τα δεδομενα του μελλοντος,οπως πρωτογονα ηταν και τα δεδομενα του 1700 και σκεψου ποσο λιγα χρονια εχουν περασει απο τοτε!Που να σου βαλω και μετα απο 20.000 χρονια!
Το λαθος που κανουν οι περισσοτεροι ειναι να τα βλεπουν ολα πολυ τοπικιστικα και χρονικα στο τωρα.Ειμαστε ακομα πολυ νωρις σε σχεση με το πολυ απωτερο μελλον.Το οποιο και μπορει να επιφυλασει ασσυληπτα πραγματα.Κατι που ουτε οι ανθρωποι του μεσαιωνα μπορουσαν να διαννοηθουν.Αλλα ζουμε στο τωρα και νομιζουμε οτι τα ξερουμε ολα,οπως το ιδιο πιστευαν και το 1200.
Για αυτο το μυαλο μας πρεπει να ειναι ανοιχτο και να μην αποκλειει ΤΙΠΟΤΑ.Αλλιως ειμεθα ανοητοι.

Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 29 Ιαν 2019, 22:55

Εσθήρ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:50
Cloud87 έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:48
Εσθήρ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:44

Κανεις το λαθος να βλεπεις μια ανωτερη συνειδητοτητα παλι με ανθρωπινα ματια,ανθρωπομορφισμενο.
Η φυση και το συμπαν ακολουθει νομους και καθολου τυχαια δεν δειχνει.
Οταν λεμε οτι υπαρχουν βιαια ενστικτα,αδικια,μισος ,κακια,πολεμοι κλπ και το αντιπαραβαλλουμε με την ανωτερη διαννοια,παλι ανθρωπομορφιζουμε την ανωτερη διαννοια ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ειναι απολυτα λαθος αυτο.Αν υπαρχει κατι,σιγουρα δεν ειναι ενας παπουλης που καθεται στα συννεφα και αφηνει τις αδικιες να γινονται στον πλανητη,και να διασκεδαζει με αυτες,η να μας τιμωρει αν δεν μεταλαβαινουμε.
Αυτό που εξέτασα βασικά είναι πως τα περνάμε εδώ στον πλανήτη γή. :D
Ε ναι ρε αγαπουλα,αλλα κοιταζεις το δεντρο και χανεις το δασος! :lol:
Ε τι να κάνω. Είμαι εγκλωβισμένος στην μικροπραγματικότητα μου. :lol:

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 29 Ιαν 2019, 22:56

1451 έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:19
Φυσικά και δεν υπάρχει τρόπος εμπειρικής εξακρίβωσης, είναι μια αόρατη τεχνολογία εξωγήινων που οι γήινοι δεν μπορούν να εντοπίσουν.
:lol:
δεν πρόσεξα το "αόρατη"
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 29 Ιαν 2019, 22:58

Cloud87 έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:55
Εσθήρ έγραψε:
Cloud87 έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:48

Αυτό που εξέτασα βασικά είναι πως τα περνάμε εδώ στον πλανήτη γή. :D
Σωστο και κατανοητο,αλλα αυτο εγω φωναζω αιωνες τωρα... :smt005: Ελευθερωθητε ρε παιδια,ελευθερωστε την σκεψη σας γμτ...ελευθερωθητε και απο θρησκειες,αλλα και απο την χρονικη στιγμη που ειμαστε τωρα,δειτε την ιστορια,ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,σωστα δειτε το,διοτι αν το δειτε σωστα και τα δειτε ολα συμπαντικα,θα καταλαβετε οτι δεν ξερουμε τιποτα και οτι αν δεν καταστρεψουμε αυτην την ρημαδογη με τις μαλακιες μας....εχουμε να μαθουμε απιστευτα πραγματα στο μελλον.Μιλαμε για απιθανα!Απλα πραγματικα ειναι κριμα για ενα ειδος με εγκεφαλο,να εγκλωβιζετε γμτ τοσο πολυ στην σκεψη του,αναλογα με την χρονικη στιγμη που ζει.Ξαναλεω...το κλειδι ειναι η ιστορια και το παρελθον μας.Οταν το διαβασουμε σωστα,θα καταλαβουμε οτι τιποτα ακομα δεν ξερουμε,τιποτα δεν μπορουμε να αποκλεισουμε και αν μπορουσαμε να δουμε το μελλον,θα τριβαμε τα ματια μας. :D

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 29 Ιαν 2019, 23:02

the comet the course the tail έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:46
Bad seed έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:38
Θα ήταν υπέροχο να υπάρχει θεός!
σύμφωνοι!

αλλά με τι μούτρα θα ερχόταν να μας επισκευθεί μετά από όλα αυτά;;;;
Σιγά ρε, οι σαδιστές δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 29 Ιαν 2019, 23:03

Εσθήρ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:58
Cloud87 έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:

Σωστο και κατανοητο,αλλα αυτο εγω φωναζω αιωνες τωρα... :smt005: Ελευθερωθητε ρε παιδια,ελευθερωστε την σκεψη σας γμτ...ελευθερωθητε και απο θρησκειες,αλλα και απο την χρονικη στιγμη που ειμαστε τωρα,δειτε την ιστορια,ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,σωστα δειτε το,διοτι αν το δειτε σωστα και τα δειτε ολα συμπαντικα,θα καταλαβετε οτι δεν ξερουμε τιποτα και οτι αν δεν καταστρεψουμε αυτην την ρημαδογη με τις μαλακιες μας....εχουμε να μαθουμε απιστευτα πραγματα στο μελλον.Μιλαμε για απιθανα!Απλα πραγματικα ειναι κριμα για ενα ειδος με εγκεφαλο,να εγκλωβιζετε γμτ τοσο πολυ στην σκεψη του,αναλογα με την χρονικη στιγμη που ζει.Ξαναλεω...το κλειδι ειναι η ιστορια και το παρελθον μας.Οταν το διαβασουμε σωστα,θα καταλαβουμε οτι τιποτα ακομα δεν ξερουμε,τιποτα δεν μπορουμε να αποκλεισουμε και αν μπορουσαμε να δουμε το μελλον,θα τριβαμε τα ματια μας. :D
:blm: Αν δεν είχες αυτό το avatar και αυτό το nick θα πίστευα οτι είσαι ο soulmate μου. :hebit:

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 29 Ιαν 2019, 23:04

Εσθήρ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:53
Φιλε...αυτο που λες απλα στηριζεται σε θεσφατο.Τουτεστιν προυποθετει πιστη σε θεο.Στανταρ και απλα επειδη ετσι μας εμαθαν.
Ε.....τιποτα δνε ειναι δεδομενο,αν εχεις το μυαλο να το αντιληφθεις.Αντιθετα,υπαρχει και η λογικη
η λογική αναγκαιότητα της ύπαρξης του ανώτατου όντος είναι η απόδειξη που ψάχνεις
ο κόσμος αποτελείται από ένα άπειρο σύμπλεγμα αιτιακών σχέσεων
όλες αυτές οι σχέσεις παράγονται από και ανάγονται σε ένα και μοναδικό αίτιο
γνώμη μου είναι πως δεν γίνεται να μην υπάρχει η πρώτη αιτία
τώρα το πως τη φαντάζεται ο καθένας, τι ιδιότητες της αποδίδει είναι άλλο θέμα
όπως έγραψα πριν, κατά τη γνώμη μου ο πεπερασμένος ανθρώπινος νους είναι αδύνατο να μπορεί να συλλάβει κάτι τέτοιο
βρίσκεται έξω και πέρα των δυνατοτήτων μας
Τζίμης Πανούσης

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 29 Ιαν 2019, 23:04

Cloud87 έγραψε:
29 Ιαν 2019, 23:03
Εσθήρ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 22:58
Cloud87 έγραψε:

:blm: Αν δεν είχες αυτό το avatar και αυτό το nick θα πίστευα οτι είσαι ο soulmate μου. :hebit:
Γιατιιιιιιιιιι;Τι εχει το αβαταρ και το νικ μου; :a010: Καλα το αβαταρ το αλλαζω συνεχεια,οποτε το επομενο μπορει να σου αρεσει καλυτερα,το νικ δεν το αλλαζω. :smt018

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 29 Ιαν 2019, 23:08

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 23:04
Εσθήρ έγραψε:
η λογική αναγκαιότητα της ύπαρξης του ανώτατου όντος είναι η απόδειξη που ψάχνεις
όπως έγραψα πριν, κατά τη γνώμη μου ο πεπερασμένος ανθρώπινος νους είναι αδύνατο να μπορεί να συλλάβει κάτι τέτοιο
Σε ολα αυτα τα συγκεριμενα που εγραψες τωρα,συμφωνω..αλλα οχι μονο σε αυτα.Η ιδια η φυση και οι ιδιοι οι νομοι του συμπαντος δειχνουν την αληθεια,αρκει να μπορουμε να την διαβασουμε.Εφοσν η φυση εχει και διεπεται απο νομους,το ιδιο το συμπαν εχει νομους,απολυτη τυχαιοτητα δεν υπαρχει,αυτο κατι λεει.Οι νομοι του συμπαντος κατι δειχνουν.ΟΧΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
Ομως...ξεκαθαριζω οτι ολα αυτα,για μενα βεβαια,δενε χουν ΚΑΜΙΑ σχεση με θρησκειες.Το οποιο και θεωρω καθαρα ανθρωπινο δημιουργιμα,απο αναγκη.Οι θρησκειες με αφηνουν παγερα αδιαφορη καια πολυτως τιποτα δεν μου δειχνουν και αποδυκνειουν.Ειναι θεσφατα.
Το οτι βεβαια εχει αυτην την αναγκη δεν σημαινει οτι δεν υφισταται και ανωτερη συνειδητοτητα
Σε αυτο που συμφωνουμε σιγουρα ειναι οτι ο ανθρωπινος νους ειναι αδυνατον να αντιληφθει την ανωτερη διαννοια,ΑΝ υπαρχει,και δυστυχως κανει το λαθος να την εξανθρωπιζει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 29 Ιαν 2019, 23:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 29 Ιαν 2019, 23:12

Βασικα το συμπαν και τα παντα ειναι τα μαθηματικα.Τα μαθηματικα δεν ειναι τυχαια.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 29 Ιαν 2019, 23:16

Εσθήρ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 23:08
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:
Σε ολα αυτα τα συγκεριμενα που εγραψες τωρα,συμφωνω..αλλα οχι μονο σε αυτα.Η ιδια η φυση και οι ιδιοι οι νομοι του συμπαντος δειχνουν την αληθεια,αρκει να μπορουμε να την διαβασουμε.Εφοσν η φυση εχει και διεπεται απο νομους,το ιδιο το συμπαν εχει νομους,απολυτη τυχαιοτητα δεν υπαρχει,αυτο κατι λεει.Οι νομοι του συμπαντος κατι δειχνουν.
Ομως...ξεκαθαριζω οτι ολα αυτα,για μενα βεβαια,δενε χουν ΚΑΜΙΑ σχεση με θρησκειες.Το οποιο και θεωρω καθαρα ανθρωπινο δημιουργιμα,απο αναγκη.Το οτι βεβαια εχει αυτην την αναγκη δεν σημαινει οτι δεν υφισταται και ανωτερη συνειδητοτητα
Σε αυτο που συμφωνουμε σιγουρα ειναι οτ ο ανθρωπινος νους ειναια δυνατον να αντιληφθει τηνα νωτερη διαννοια,και δυστυχως κανει το λαθος να την εξανθρωπιζει.
:goodpost:
βέβαια, και ο άνθρωπος από ανάγκη οδηγείται στις θρησκευτικές δοξασίες
θέλω να πω πως δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο με κριτήρια σωστού/λάθους, αλλά ως μια αντικειμενική και έμφυτη ανάγκη
κάποιοι καταφέρνουν να την καταστείλουν και δουν λίγο παραέξω
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 29 Ιαν 2019, 23:16

Εσθήρ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 23:12
Βασικα το συμπαν και τα παντα ειναι τα μαθηματικα.Τα μαθηματικα δεν ειναι τυχαια.
τα μαθηματικά τα ανακαλύψαμε ή τα εφευρέσαμε λοιπόν; :P
Τζίμης Πανούσης

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 29 Ιαν 2019, 23:19

εγώ αν υπάρχει θεός τον έχω φανταστεί κάπως όπως τον έχει περιγράψει ο douglas adams. κάτι σκάλισε σε κάποια φάση, έγινε το big bang και μετά... γαμήθηκε το σύμπαν... έχασε τον έλεγχο, έχασε την μπάλα και τα πράγματα εξελίχθηκαν παρά και έξω από την θέλησή του... το έχουμε πάθει και εμείς αυτό και θα μου πει η Εσθήρ ότι το βλέπω ανθρωποκεντρικά... τεσπά... τώρα θα τον βρεις σε κάποια γωνιά του σύμπαντος να απολογείται για όλα αυτά, να ζητάει συγνώμη κλπ...

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 29 Ιαν 2019, 23:22

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 23:16
Εσθήρ έγραψε:
29 Ιαν 2019, 23:08
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

Σε ολα αυτα τα συγκεριμενα που εγραψες τωρα,συμφωνω..αλλα οχι μονο σε αυτα.Η ιδια η φυση και οι ιδιοι οι νομοι του συμπαντος δειχνουν την αληθεια,αρκει να μπορουμε να την διαβασουμε.Εφοσν η φυση εχει και διεπεται απο νομους,το ιδιο το συμπαν εχει νομους,απολυτη τυχαιοτητα δεν υπαρχει,αυτο κατι λεει.Οι νομοι του συμπαντος κατι δειχνουν.
Ομως...ξεκαθαριζω οτι ολα αυτα,για μενα βεβαια,δενε χουν ΚΑΜΙΑ σχεση με θρησκειες.Το οποιο και θεωρω καθαρα ανθρωπινο δημιουργιμα,απο αναγκη.Το οτι βεβαια εχει αυτην την αναγκη δεν σημαινει οτι δεν υφισταται και ανωτερη συνειδητοτητα
Σε αυτο που συμφωνουμε σιγουρα ειναι οτ ο ανθρωπινος νους ειναια δυνατον να αντιληφθει τηνα νωτερη διαννοια,και δυστυχως κανει το λαθος να την εξανθρωπιζει.
:goodpost:
βέβαια, και ο άνθρωπος από ανάγκη οδηγείται στις θρησκευτικές δοξασίες
θέλω να πω πως δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο με κριτήρια σωστού/λάθους, αλλά ως μια αντικειμενική και έμφυτη ανάγκη
κάποιοι καταφέρνουν να την καταστείλουν και δουν λίγο παραέξω
Σαφως ειμαι μια εμφυτη αναγκη,απολυτα κατανοητο.Το ζητουμενο ομως ειναι να προσπαθησουμε να δουμε συμπαντικα τα πραγματα και εξω απο τον φοβο μας,και κυριως εξω απο τα κατεστημενα και αυτα που μας εμαθαν,διοτι μην γελιομαστε,οπου γεννηθουμε καθοριζει και το τι θα μαθουμε.
Εμεις σαν οντα με νοηση,οφειλουμε να βαζουμε το μυαλουδακι μας να σκεφτει και οχι να επαναπαυομαστε σε αυτα που μας εμαθαν.Διοτι σε καθε χρονικη στιγμη της ιστοριας,μας μαθαιναν πραγματα που αργοτερα φανηκε οτι δεν ισχυαν.πχ οτι ο ηλιος ειναι θεος.
πχ ολες οι μεσαιωνικες προκαταλειψεις.
Αντιστοιχα,κατι που δεν ηξεραν τον μεσαιωνα και το ελεγαν μεταφυσικη,τωρα εχει αποδειχτει οτι ειναι φυσικο φαινομενο.
Τουτεστιν κατι που τωρα δεν μπορουμε να το αποδειξουμε,μελλοντικα ανετα μπορει να αποδειχτει.
Το σημαντικο ειναι ακριβως αυτο,το μυαλο ελευθερο και να βλεπει τα παντα συμπαντικα,διδασκομενο απο το παρελθον,διοτι το παρελθον δειχνει πολλα,για να μην κανουμε τα λαθη του παρελθοντος.Και κυριως να μην ειμαστε τοσο ανοητοι εγωισταροι,να νομιζουμε οτι πλεον τα ξερουμε ολα,ενω το μελλον,αν η ανοησια μας δεν μας καταστρεψει....εχει να μας δειξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 29 Ιαν 2019, 23:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών