Τελικά υφίσταται η μονογαμία;

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Re: Τελικά υφίσταται η μονογαμία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 30 Ιαν 2019, 18:21

Τρίκαλος έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:17
Οι μονογαμικοί άνθρωποι είναι γαμάτοι. Ξέρουν τι ψάχνουν και όταν το εντοπίσουν, δεν λοξοδρομούνε.
Μπορείς να το πεις και έτσι, αλλά μπορείς να τους πεις και ανιαρούς.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Ιαν 2019, 18:23

Τρίκαλος έγραψε:
Οι μονογαμικοί άνθρωποι είναι γαμάτοι. Ξέρουν τι ψάχνουν και όταν το εντοπίσουν, δεν λοξοδρομούνε.
οι άλλοι πάνε μία δεξιά, μια αριστερά, ποτέ δεν πάνε μπροστά, ατέλειωτα ταξίδια στο πουθενά.

μαζί μου θέλω σεμνά να περπατάς, αλλού να μην κοιτάς, ο κόσμος σου να είμαι εγώ.

Τρίκαλος
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τρίκαλος » 30 Ιαν 2019, 18:26

Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:21
Τρίκαλος έγραψε:
:lol:
Οι μονογαμικοί είναι ξενέρες, οι πολυγαμικοί άπιστοι. Τι θέτε τέλος πάντων;
Ρητορική η ερώτηση :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τρίκαλος την 30 Ιαν 2019, 18:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Σκαιός και αγροίκος είμαι. Είναι στη φύση μου, τη σκάφη-σκάφη να λέω."

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 30 Ιαν 2019, 18:26

Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:19
Naida έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:15
Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:10

Ερώτηση: γνωρίζεις τις καρδιές των ανθρώπων και ξέρεις μετά βεβαιότητας ότι δεν απιστεί κανένας και ποτέ;;;
Σε κανένα δευτερολεπτο της ζωής του;;;
Ακόμα και αν δέχεται πολλούς επηρεασμούς όπως στην εποχή μας;; (τηλεόραση, ιντερνετ κτλ)
Αν με ρωτάς γενικότερα για όλον τον κόσμο δε μπορώ να ξερω. Η σωστή απάντηση θα ήταν δεν ξέρουμε. Επειδή ρωτάς αν υφίσταται η μονογαμία όμως από προσωπική εμπειρία σου λέω πως εννοείται και υπάρχει και εννοείται δεν ενδίδουν όλοι στον πειρασμό να απιστήσουν.
Σωστά απαντάς ότι δεν ξέρουμε τί παίζει με το μέσα των ανθρώπων, όμως αν θα ήμασταν ειλικρινείς σε κάποιον που μας ρωτούσε νομίζω ότι οι περισσότεροι θα λέγαμε ότι έστω που και που μας άρεσε πολύ κάποιος ή κάποια και παρόλο που δεν πήγαμε μαζί του θα θέλαμε όμως πολύ να το κάνουμε. Θεωρώ ότι είναι θέμα πάθους και ενστίκτων. Ίσως όμως θα έπρεπε να κάνουμε κάποια στατιστική κάποτε για το ποσοι άνθρωποι είμαστε εμπαθείς και ποσοι όχι...
Προφανώς υπαρχει κάποια ισορροπία, αρα είμαστε μισοι μισοι. Το υποθέτω όμως. Δεν είμαι θεός για να το ξέρω σίγουρα.
Νομίζω το να είσαι στο τσακ να απατήσεις δεν συνιστά απιστία. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση μονογαμικός θεωρείσαι. Ακόμα και αν ενέδωσες καποια στιγμή για τον χ,ψ λόγο σε μια σχέση αλλά κατά τ' άλλα είσαι πιστός και πάλι μονογαμικός θεωρείσαι.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 30 Ιαν 2019, 18:27

Rakomelofronas έγραψε:
Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:08
Μήπως όμως αυτή η επιδιωξη καταντά διαστροφή της φύσης;
Εσύ, απο το δικό σου περιβάλλον αλλά και απο τον εαυτό σου τί παρατήρησες;
Οι περισσότεροι και περισσότερες μπορούν να μείνουν πιστοί ψυχή τε και σώματι σε κάποιον συντροφο ή συζυγο;
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι "φυσικό" = πολυγαμία, σίγουρα δεν ισχύει ότι "φυσικό" = καλό ή επιθυμητό.
Δεδομένου ας πούμε ότι η αρπακτικότητα που έχουμε στην φύση μας είναι κάτι κακό, συμφωνώ με αυτό που λες ότι ότι είναι φυσικό δεν είναι και απαραίτητα καλό. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί θεωρείς καλό την μονογαμία;
Εμενα πχ όπως προείπα, μου φάινεται πληκτική.
Περα απο αυτό, ΠΩΣ μπορώ να είμαι ποτέ βέβαιη ότι ο σύντροφός μου γεννήθηκε και είναι απο την φύση του μονογαμικός;
ΠΩΣ μπορώ να ξέρω αν δεν φαντάζεται κάποια άλλη και αν δεν σκέφτεται κάποια άλλη;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Ιαν 2019, 18:28

Τρίκαλος έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:26
φίλε το νήμα είναι στημένο, θα φάμε ξύλο και θα ομολογήσουμε. Οπότε μπορούμε να γλυτώσουμε το ξύλο.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 30 Ιαν 2019, 18:28

Τρίκαλος έγραψε:
Natasha έγραψε:
Τρίκαλος έγραψε:
:smt005::smt005:
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 30 Ιαν 2019, 18:29

enaon έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:28
Τρίκαλος έγραψε:
φίλε το νήμα είναι στημένο, θα φάμε ξύλο και θα ομολογήσουμε. Οπότε μπορούμε να γλυτώσουμε το ξύλο.
Πόσο άρρωστοι είστε!!!!!!!!!!! :smt005::smt005::smt005:
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 30 Ιαν 2019, 18:30

Το ξαναγράφω ότι θεωρώ απιστία ΚΑΙ την σκέψη και μια απλή φαντασία μέσα στην καρδιά κάποιου.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 30 Ιαν 2019, 18:35

Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:27
Δεδομένου ας πούμε ότι η αρπακτικότητα που έχουμε στην φύση μας είναι κάτι κακό, συμφωνώ με αυτό που λες ότι ότι είναι φυσικό δεν είναι και απαραίτητα καλό. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί θεωρείς καλό την μονογαμία;
Περα απο αυτό, ΠΩΣ μπορώ να είμαι ποτέ βέβαιη ότι ο σύντροφός μου γεννήθηκε και είναι απο την φύση του μονογαμικός;
ΠΩΣ μπορώ να ξέρω αν δεν φαντάζεται κάποια άλλη και αν δεν σκέφτεται κάποια άλλη;
Τα έγραψα πιο πάνω: για τους περισσότερους, δεν αρκεί το σεξ αλλά θέλουν κάποιου είδους συντροφικότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ειδικά η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται δύσκολα και γκρεμίζεται εύκολα. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και ποιοτικός χρόνος αποκλειστικά για το ζευγάρι, χωρίς περισπάσεις, οπωσδήποτε βοηθάνε.

Η σκέψη είναι η αρχή γιατί δείχνει τον δρόμο όμως η πράξη της απιστίας είναι διαδικασία με πολλά στάδια, δεν είναι "στιγμιαίο λάθος" που είπε και μια ψυχή.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 30 Ιαν 2019, 18:37

Rakomelofronas έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:35
Natasha έγραψε:
Τα έγραψα πιο πάνω: για τους περισσότερους, δεν αρκεί το σεξ αλλά θέλουν κάποιου είδους συντροφικότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ειδικά η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται δύσκολα και γκρεμίζεται εύκολα. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και ποιοτικός χρόνος αποκλειστικά για το ζευγάρι, χωρίς περισπάσεις, οπωσδήποτε βοηθάνε.

Η σκέψη είναι η αρχή γιατί δείχνει τον δρόμο όμως η πράξη της απιστίας είναι διαδικασία με πολλά στάδια, δεν είναι "στιγμιαίο λάθος" που είπε και μια ψυχή.
Ναι βρε παιδακιμ, αλλά εσύ ας πουμε δεν λιμπίστηκες ποτέ σου καμία υπαρξη που συνάντησες πχ τυχαία στον δρόμο;;;
Ε, ακόμα και αυτό, εγώ το θεωρώ απιστία!
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Ιαν 2019, 18:38

Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:30
Το ξαναγράφω ότι θεωρώ απιστία ΚΑΙ την σκέψη και μια απλή φαντασία μέσα στην καρδιά κάποιου.
εγώ στο είπα από την αρχή, 200 φορές να το πεις θα κάνουμε οτι δεν το διαβάσαμε. Κυρίως γιατί ποτέ δεν κάνουμε τέτοιες σκέψεις, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. :102:

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 30 Ιαν 2019, 18:39

enaon έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:38
Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:30
εγώ στο είπα από την αρχή, 200 φορές να το πεις θα κάνουμε οτι δεν το διαβάσαμε. Κυρίως γιατί ποτέ δεν κάνουμε τέτοιες σκέψεις, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. :102:
Εδώ γελάνε γατακι καλό.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 30 Ιαν 2019, 18:39

Natasha έγραψε:
Rakomelofronas έγραψε:
Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:08
Μήπως όμως αυτή η επιδιωξη καταντά διαστροφή της φύσης;
Εσύ, απο το δικό σου περιβάλλον αλλά και απο τον εαυτό σου τί παρατήρησες;
Οι περισσότεροι και περισσότερες μπορούν να μείνουν πιστοί ψυχή τε και σώματι σε κάποιον συντροφο ή συζυγο;
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι "φυσικό" = πολυγαμία, σίγουρα δεν ισχύει ότι "φυσικό" = καλό ή επιθυμητό.
Δε μπορείς. Το θεωρείς ως δεδομένο ότι σκέφτεται διάφορα για διάφορες έστω και στιγμιαία. Αν το κάνει απροκάλυπτα έτσι ώστε να το καταλαβαίνεις, του βγάζεις την ψυχούλα λίγο λίγο :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 30 Ιαν 2019, 18:40

Natasha έγραψε:
30 Ιαν 2019, 18:37
Ναι βρε παιδακιμ, αλλά εσύ ας πουμε δεν λιμπίστηκες ποτέ σου καμία υπαρξη που συνάντησες πχ τυχαία στον δρόμο;;;
Ε, ακόμα και αυτό, εγώ το θεωρώ απιστία!
Βλέπω έναν ωραίο κώλο, λέω "ωραίος κώλος", συνεχίζω τη μέρα μου. :102:
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών