https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_we# ... tern_usageopsimasmenos έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:40Γένεσις α' 26
και είπεν ο Θεός' ποιήσωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν, ...
α' πληθυντικός ......άρα δεν είναι μόνος
Πως μπορεί ο θεός να είναι ευτυχισμένος αν είναι μόνος του;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πως μπορεί ο θεός να είναι ευτυχισμένος αν είναι μόνος του;
SpoilerShow
Αφήνοντας το γεγονός ότι με τρία πρόσωπα δεν είναι κάποιος μόνος του, αυτό το "ευτυχισμένος" βγάζει μάτι.
Γιατί να ναι ευτυχισμένος δηλαδή; Όλη την ώρα ευτυχία; Τι καταναλωτισμός είναι αυτή; Μια ωρίτσα ευτυχία κάθε εβδομάδα είναι επαρκής για όλους μας. Και πολύ λέω. Μια φορά το εξάμηνο και σου φορτίζουν οι μπαταρίες ντούρασελ.
Γιατί να ναι ευτυχισμένος δηλαδή; Όλη την ώρα ευτυχία; Τι καταναλωτισμός είναι αυτή; Μια ωρίτσα ευτυχία κάθε εβδομάδα είναι επαρκής για όλους μας. Και πολύ λέω. Μια φορά το εξάμηνο και σου φορτίζουν οι μπαταρίες ντούρασελ.
- OrderAndChaos
Αντάρα κακιά....Antares έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 18:41Πλάτωνας, Αριστοτέλης και άλλοι της αρχαίας Ελλάδας όπως και ο Χριστός ήταν ξεκάθαροι σε αυτά που έλεγαν. Για τα λεγόμενα του Χριστού έχω και μια αμφιβολία αν παραποιήθηκαν από αυτούς που τα κατέγραψαν σε διάφορα σημεία.
Τον Γιαχβέ δεν τον δέχομαι. Όχι ότι έχω ασχοληθεί, αλλά νομίζω ότι είναι η διαστρέβλωση του Λόγου.

OrderAndChaos έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:46Αντάρα κακιά....Antares έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 18:41Πλάτωνας, Αριστοτέλης και άλλοι της αρχαίας Ελλάδας όπως και ο Χριστός ήταν ξεκάθαροι σε αυτά που έλεγαν. Για τα λεγόμενα του Χριστού έχω και μια αμφιβολία αν παραποιήθηκαν από αυτούς που τα κατέγραψαν σε διάφορα σημεία.
Τον Γιαχβέ δεν τον δέχομαι. Όχι ότι έχω ασχοληθεί, αλλά νομίζω ότι είναι η διαστρέβλωση του Λόγου.

-
Αν το βιβλίο της παλαιάς διαθήκης είναι και στην Εβραϊκή θρησκεία το ίδιο θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε την άποψή τους στο θέμαthe comet the course the tail έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:44https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_we# ... tern_usageopsimasmenos έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:40Γένεσις α' 26
και είπεν ο Θεός' ποιήσωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν, ...
α' πληθυντικός ......άρα δεν είναι μόνοςSpoilerShow
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος opsimasmenos την 30 Ιαν 2019, 22:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο θεός μπορεί να σκέφτεται. Και επειδή σκέφτεται θα σκέφτεται εντάξει καλή η αγάπη κι αυτά που τους αγαπάω όλους αλλά εγώ γιατί δεν περνάω καλά; Αφού μπορώ να κάνω τα πάντα. Γιατί να μη μου φτιάξω μια παρέα για να διασκεδάζουμε μαζί όπως θέλουμε; Να φτιάχνουμε κόσμους και να τους καταστρέφουμε πχ σημαδεύοντας τους με supernova; Αφού μπορεί να κάνει τα πάντα μπορεί να κάνει τον εαυτό του να νιώθει απολύτως ευτυχισμένος αλλά γιατί να του αρκεί αυτό; Αφού υπάρχουν και οι εγωιστικές ανάγκες. Γιατί να μην φτιάξει τον απόλυτα όμορφο, απόλυτα έξυπνο, απόλυτα πιστό θηλυκό θεό για σεξ κτλπ να τον βάλει στο μεγαλύτερο, ταχύτερο διαστημόπλοιο που μπορεί να διανύσει όλο το σύμπαν σε κλάσματα δευτερολέπτου και μετά να πεί την ιστορία στον απόλυτα πιστό, εχέμυθο και με σούπερ χιούμορ φίλο του;Κουρκούας έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:45Αφήνοντας το γεγονός ότι με τρία πρόσωπα δεν είναι κάποιος μόνος του, αυτό το "ευτυχισμένος" βγάζει μάτι.
Δηλαδή καλά να είσαι η ενσάρκωση της απόλυτης αγάπης αλλά αν δεν έχεις στύλ μπορεί να σε πούν και ξενέρωτο θεό.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Κοιτα.Ειχα καλη εντυπωση για σενα,αρχιζεις και μου την γκρεμιζεις.Χεστηκες βεβαια,απλα επειδη ειμαι πολυ στρειτ τυπος στο λεω/.Ειτε τρολαρεις,που ειναι χαζο,ειτε ακομα δεν μπορεις να ξεκολλησεις απο το τι λενε οι θρησκειες,απο τον αθρωπομορφικο θεο...και το τι μπορει να υπαρχει γενικοτερα,σαν ανωτερη διαννοια.ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.Πααρατηρωντας το συμπαν ,τους νομους του,την φυσικη,την επιστημη.Αν τα ξεχωρισεις αυτα,ισως και να πας παρακατω.Αν τρολαρεις,...ας προσεχες,δειχνει ............................ασε να μην πω τι δειχνει.Cloud87 έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:59Ο θεός μπορεί να σκέφτεται. Και επειδή σκέφτεται θα σκέφτεται εντάξει καλή η αγάπη κι αυτά που τους αγαπάω όλους αλλά εγώ γιατί δεν περνάω καλά; Αφού μπορώ να κάνω τα πάντα. Γιατί να μη μου φτιάξω μια παρέα για να διασκεδάζουμε μαζί όπως θέλουμε; Να φτιάχνουμε κόσμους και να τους καταστρέφουμε πχ σημαδεύοντας τους με supernova; Αφού μπορεί να κάνει τα πάντα μπορεί να κάνει τον εαυτό του να νιώθει απολύτως ευτυχισμένος αλλά γιατί να του αρκεί αυτό; Αφού υπάρχουν και οι εγωιστικές ανάγκες. Γιατί να μην φτιάξει τον απόλυτα όμορφο, απόλυτα έξυπνο, απόλυτα πιστό θηλυκό θεό για σεξ κτλπ να τον βάλει στο μεγαλύτερο, ταχύτερο διαστημόπλοιο που μπορεί να διανύσει όλο το σύμπαν σε κλάσματα δευτερολέπτου και μετά να πεί την ιστορία στον απόλυτα πιστό, εχέμυθο και με σούπερ χιούμορ φίλο του;Κουρκούας έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:45Αφήνοντας το γεγονός ότι με τρία πρόσωπα δεν είναι κάποιος μόνος του, αυτό το "ευτυχισμένος" βγάζει μάτι.
Δηλαδή καλά να είσαι η ενσάρκωση της απόλυτης αγάπης αλλά αν δεν έχεις στύλ μπορεί να σε πούν και ξενέρωτο θεό.

-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
the comet the course the tail έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:17πάντως ο τίτλος του νήματος ώρες-ώρες μου θυμίζει εμένα... ουφ...

«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Ο Θεός δεν είναι ούτε ευτυχισμένος, ούτε δυστυχισμένος. Δεν έχει το θυμικό των ανθρώπων. Απλά υπάρχει, χωρίς αρχή και τέλος.
Από την άλλη, για τον άνθρωπο η συντροφιά είναι ανάγκη. Γιατί μέσω αυτής, ξορκίζει κατά κάποιο τρόπο τον φόβο του θανάτου.
Από την άλλη, για τον άνθρωπο η συντροφιά είναι ανάγκη. Γιατί μέσω αυτής, ξορκίζει κατά κάποιο τρόπο τον φόβο του θανάτου.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Γιατί να μην είναι κάτι* και να μην είναι τα πάντα;
*Οτιδήποτε.
the end
Δεν αντιλέγω. Άλλωστε οι δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού είναι πεπερασμένες. Αδύνατον να συλλάβει ορισμένες έννοιες.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Φαντάσου ότι μπορεί να είναι ακόμα και το τίποτα!
the end
Στη φύση, όμως το "τίποτα" δεν υφίσταται.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Θες να πούμε δεν ξέρω; Να πούμε. Αλλά πρώτα ας εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο κατανόησης.Εσθήρ έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 23:42Κοιτα.Ειχα καλη εντυπωση για σενα,αρχιζεις και μου την γκρεμιζεις.Χεστηκες βεβαια,απλα επειδη ειμαι πολυ στρειτ τυπος στο λεω/.Ειτε τρολαρεις,που ειναι χαζο,ειτε ακομα δεν μπορεις να ξεκολλησεις απο το τι λενε οι θρησκειες,απο τον αθρωπομορφικο θεο...και το τι μπορει να υπαρχει γενικοτερα,σαν ανωτερη διαννοια.ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.Πααρατηρωντας το συμπαν ,τους νομους του,την φυσικη,την επιστημη.Αν τα ξεχωρισεις αυτα,ισως και να πας παρακατω.Αν τρολαρεις,...ας προσεχες,δειχνει ............................ασε να μην πω τι δειχνει.Cloud87 έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:59Ο θεός μπορεί να σκέφτεται. Και επειδή σκέφτεται θα σκέφτεται εντάξει καλή η αγάπη κι αυτά που τους αγαπάω όλους αλλά εγώ γιατί δεν περνάω καλά; Αφού μπορώ να κάνω τα πάντα. Γιατί να μη μου φτιάξω μια παρέα για να διασκεδάζουμε μαζί όπως θέλουμε; Να φτιάχνουμε κόσμους και να τους καταστρέφουμε πχ σημαδεύοντας τους με supernova; Αφού μπορεί να κάνει τα πάντα μπορεί να κάνει τον εαυτό του να νιώθει απολύτως ευτυχισμένος αλλά γιατί να του αρκεί αυτό; Αφού υπάρχουν και οι εγωιστικές ανάγκες. Γιατί να μην φτιάξει τον απόλυτα όμορφο, απόλυτα έξυπνο, απόλυτα πιστό θηλυκό θεό για σεξ κτλπ να τον βάλει στο μεγαλύτερο, ταχύτερο διαστημόπλοιο που μπορεί να διανύσει όλο το σύμπαν σε κλάσματα δευτερολέπτου και μετά να πεί την ιστορία στον απόλυτα πιστό, εχέμυθο και με σούπερ χιούμορ φίλο του;Κουρκούας έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 22:45Αφήνοντας το γεγονός ότι με τρία πρόσωπα δεν είναι κάποιος μόνος του, αυτό το "ευτυχισμένος" βγάζει μάτι.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Υφίσταται, το κενό στο διάστημα είναι το τίποτα.
the end
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οταν δεν μπορεί ο Λένιν,μπορεί ο Αλλάχ
από NewModelArmy » 19 Νοέμ 2023, 09:31 » σε Εσωτερική Πολιτική - 18 Απαντήσεις
- 1258 Προβολές
-