Οικιακή οικονομία.

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
mec
Phorum.gr user: mec

Re: Οικιακή οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 01 Φεβ 2019, 15:38

Η μέθοδος του τελειόφοιτου.

Αυτό σημαίνει ότι όταν χρειάζεσαι έναν άνθρωπο για μία δουλειά, αντί να πάρεις έναν επαγγελματία, παίρνεις έναν καλό τελειόφοιτο της ανάλογης σχολής. Είναι μία μεθοδος που εφαρμόζεται και από μεγάλες εταιρείες, δηλαδή ψάχνουν ταλαντούχους σπουδαστές.
Αυτό βέβαια μερικές φορές είναι και ρίσκο. Ενας γνωστός μου εστιάτορας πήγε στη σχολή μαγειρικής, κι αφού ρώτησε τους καθηγητές προσέλαβε μία κοπέλλα για το μαγαζί, ενώ αν έπαιρνε απεξω θα του στοίχιζε περισσότερο. Αν όμως είναι λεπτή η δουλειά θέλει προσοχή. Αν, ας πούμε, θες να φτιάξεις τα δόντια, μπορείς να πας στην οδοντιατρική να στα φτιάξουν οι φοιτητές και θα πληρώσεις το 1/3, αλλά, ξέρω γω, βασίζεσαι;

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 01 Φεβ 2019, 16:05

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
12 Ιαν 2019, 20:44
Μου στέγνωσε η μάσκαρα.Ήταν για πέταμα.-Την ξέχασα ανοιχτή!
Έβαλα λίγο από το υγρό που έχω για τους φακούς επαφής και εγινε τζιτζί!!
(σόρρυ κι αυτό οικιακή οικονομία είναι ,αλλη στην θέση μου θα την πετούσε)
Μα εννοείται. Η οικιακή οικονομία δεν περιλαμβάνει μόνο την κουζίνα, αλλά την οικονομική διαχείριση του οίκου γενικότερα. Η δικιά μου τακίμιασε με μία κοπέλλα από την Αφρική η οποία κατασκευάζει βιολογικά καλλυντικά μόνη της και κοιτάει να μάθει κι αυτή. Ασχολούνται εκει με κάτι τζότζομπες και λοιπά εξωτικά φυτά. :smt005:

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 01 Φεβ 2019, 16:31

Οικιακή οικονομία ΕΛ: Πάμε στο νοσοκομείο, για μια υπόθεση της μάνας μου. Λέω, ΟΚ, όλα πήγαν μάλλον καλά, περιμένουμε και τα αιματολογικά και το επίσημο ΟΚ του γιατρού να φύγουμε. Συμπτωματικά έχω αύριο εκεί δίπλα αύριο μια δουλειά, ευκαιρία, να την κάνω σήμερα. Λέω στους γονείς, μόλις βγουν τα ΟΚ πάρτε με να έρθω να σας πάρω για σπίτι. Είμαι στη δουλειά, τελειώνω, περιμένω κλήση, τίποτε,τηλεφωνώ, πού είστε, σχεδόν φτάνουμε, πού, σπίτι. Γιατί δεν πήρατε, να μη σε διακόψουμε στη δουλειά. Μα καλά, λέω Σαουδάραβες είμαστε, να πληρώνουμε ταξί και ΙΧ τρία άτομα για σπίτι; Βάστα Thomsen. Δε γινόμαστε άνθρωποι.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 01 Φεβ 2019, 16:43

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Ιαν 2019, 21:33
Από τις δικές μου εκτιμήσεις, έχω διαπιστώσει ότι μεγάλη απώλεια προϊόντων και χρημάτων προκύπτει από τις υπερβολικές "προμήθειες" και από τις περιπτώσεις τύπου "δεν το θέλω άμεσα αλλά μπορεί να το χρειαστώ για την περίπτωση που...".
αυτό που λες μου έχει γλυτώσει πολλά λεφτά στα εργαλεία (έτσι νομίζω τουλάχιστον :003:)

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 01 Φεβ 2019, 17:01

Σκέφτομαι να ασχοληθώ με την παρασκευή δικού μου ηλεκτρικού ρεύματος. Με ιδέες που πήρα από αυτό το κανάλι https://www.youtube.com/channel/UC5LON_ ... ZZQ/videos
κατόρθωσα να κάνω μία λάμπα να ανάψει. Χρησιμοποίησα ένα ανεμιστηράκι και δύο μαγνήτες εκατέρωθεν για να δημιουργήσουν μαγνητικό πεδίο και να γυρνάει το ανεμιστηράκι.

Έχω πεισθεί ότι μπορεί κανείς να κάνει μεγάλες οικονομίες, αν καταπιαστεί σοβαρά, και θα το κάνω. Όχι για το διαμέρισμα (μικρό γαρ), αλλά για τον ξενώνα που έχουμε, γιατί φεύγουν πολλά λεφτά κυρίως στο πλυντήριο. Αλλά κι αν έχεις μεγαλο σπίτι αξίζει τον κόπο.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 01 Φεβ 2019, 18:05

Ένδυση, υπόδυση

-Για μικρές φθορές σε ρούχα υπάρχει μακιγιάζ ρούχων και διακοσμητικά για κάλυψη. Στα παπούτσια πολλές φορές μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας επισκευή (τακούνια).

-Για αγορά καλού ρούχου, μπορείς να κάνεις οικονομία σε ειδικά μαγαζια (ξεστοκάρισμα) που πουλάνε το προηγούμενο μοντέλο.

-Για μάζεμα παντελονιών υπάρχει ειδική κολλητική ταινία και δεν χρειαζεται να πληρώσεις ράπτη.

-Σε πολλά ρούχα μπορείς να δώσεις μια δεύτερη ζωή με βάψιμο.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 01 Φεβ 2019, 18:10

mec έγραψε:
01 Φεβ 2019, 17:01
Σκέφτομαι να ασχοληθώ με την παρασκευή δικού μου ηλεκτρικού ρεύματος. Με ιδέες που πήρα από αυτό το κανάλι https://www.youtube.com/channel/UC5LON_ ... ZZQ/videos
κατόρθωσα να κάνω μία λάμπα να ανάψει. Χρησιμοποίησα ένα ανεμιστηράκι και δύο μαγνήτες εκατέρωθεν για να δημιουργήσουν μαγνητικό πεδίο και να γυρνάει το ανεμιστηράκι.

Έχω πεισθεί ότι μπορεί κανείς να κάνει μεγάλες οικονομίες, αν καταπιαστεί σοβαρά, και θα το κάνω. Όχι για το διαμέρισμα (μικρό γαρ), αλλά για τον ξενώνα που έχουμε, γιατί φεύγουν πολλά λεφτά κυρίως στο πλυντήριο. Αλλά κι αν έχεις μεγαλο σπίτι αξίζει τον κόπο.
εύχομαι ολόψυχα να τρολάρεις.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 01 Φεβ 2019, 18:26

enaon έγραψε:
01 Φεβ 2019, 18:10
mec έγραψε:
01 Φεβ 2019, 17:01

εύχομαι ολόψυχα να τρολάρεις.
Το πρώτο πείραμα πέτυχε. Η σημασία του είναι ότι απομυθοποίησε μέσα μου την ιδέα που είχα για την παραγωγή ρεύματος. Δεν έχω τεχνικές γνώσεις για να ξέρω τι δυνατότητες δίνει αυτό το εγχείρημα, αλλά θα το δοκιμάσω, κάνοντας μία καλύτερη επενδυση σε υλικά (μεγαλύτερο ανεμιστήρα και μαγνήτες) και βλέπουμε. Και μόνο ο φωτισμός να καλύπτεται είμαι ΟΚ.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 01 Φεβ 2019, 18:35

mec έγραψε:
01 Φεβ 2019, 18:26
Δεν έχω τεχνικές γνώσεις για να ξέρω τι δυνατότητες δίνει αυτό το εγχείρημα, αλλά θα το δοκιμάσω, κάνοντας μία καλύτερη επενδυση σε υλικά
την καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Γράφε αν θες πώς τα πηγαίνεις.

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 01 Φεβ 2019, 19:14

Να αναφέρω και τα ηλιακά πανώ για εξοικονόμιση ρεύματος, αλλά δεν γνωρίζω καθόλου το θέμα.

Και περνάω σε μια άλλη ιδέα: το να έχεις το δικό σου λαχανόκηπο, αν υπάρχει βέβαια ο χώρος. Και εξοικονόμιση και ξέρεις τι τρως.
Δυστυχώς δεν έχω κατάλληλο χώρο, αλλά μία ταράτσα. Πιάνουν ζαρζαβατικά σε ταράτσα, είδατε πουθενά;

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 01 Φεβ 2019, 19:33

mec έγραψε:
01 Φεβ 2019, 19:14
Να αναφέρω και τα ηλιακά πανώ για εξοικονόμιση ρεύματος, αλλά δεν γνωρίζω καθόλου το θέμα.

Και περνάω σε μια άλλη ιδέα: το να έχεις το δικό σου λαχανόκηπο, αν υπάρχει βέβαια ο χώρος. Και εξοικονόμιση και ξέρεις τι τρως.
Δυστυχώς δεν έχω κατάλληλο χώρο, αλλά μία ταράτσα. Πιάνουν ζαρζαβατικά σε ταράτσα, είδατε πουθενά;
εγώ πριν χρόνια έβαλα ζαρζαβάτια αλλά δεν έπιασε.θέλει χώμα μπόλικο παρόλο που οι γλάστρες ήταν τεράστιες.
(θα μπορούσα σε αυτές τις γλάστρες να έβαζα πχ.βασιλικό , ρίγανη και άλλα αρωματικά φυτά αλλά δεν το σκέφτηκα. όσο να'ναι γλιτώνεις κάτι το να έχεις δικά σου αρωματικά φυτά και πιάνει σε πολύ μεγάλες γλάστρες.)
οι γλάστρες πάντως έμειναν στην μάνα μου και φύτεψε άλλα φυτά :lol:
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός
Je suis Joost Klein

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 03 Φεβ 2019, 18:54

Ξέρει κάποιος να μου πει γιατί η μελάνη των εκτυπωτών είναι τόσο ακριβή; Μήπως είναι άλλος ένας τομέας που μας πιάνουν κορόιδα;
Οι εναλλακτικές που έχω βρει:
-γενόσημα, πχ αντί HP παίρνω Qilive. Κέρδος 25%
-χύμα, δηλαδή πας και στο ξαναγεμίζει. Κέρδος 50%, αλλά έχω άσχημη εμπειρία, γιατί δεν αναγνωρίζεται το επίπεδο μελάνης στον εκτυπωτή και πετάει συνέχεια errors. Το εγκατέλειψα.
-επιστροφές σε μικρομάγαζα πληροφορικής και μαγαζιά μεταχειρισμένων ειδών. Πχ κάποιοι επιστρέφουν άθικτα μελανοδοχεία, τα οποία ξαναπωλιούνται σε αστεία τιμή. Έχω πετύχει καλές ευκαιρίες, αλλά δεν είναι σταθερή λύση.
-εκτύπωση σε εξωτερικό μαγαζί. Δηλαδή πας με το στικάκι και στα εκτυπώνει. Φτηνή λύση, αλλά μη βολική, εκτός αν έχεις ποσότητες και τα στέλνεις με ιντερνετ για να τα παραλάβεις αργότερα. Το κάνω για επαγγελματικά φυλλάδια μόνο.
-επαγγελματικό μελανοδοχείο (toner).

Έχω διαβάσει ότι μπορεί κάποιος να εξοικονομήσει μελάνη επιλέγοντας μία ψιλή γραμματοσειρά. Δεν το έχω εφαρμόσει και δεν θυμάμαι ποιες γραμματοσειρές είναι οι οικονομικότερες.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 05 Φεβ 2019, 14:46

Σβηνω φωτα απο οποιο δωματιο φευγω.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 05 Φεβ 2019, 14:50

Custom_F έγραψε:
05 Φεβ 2019, 14:46
Δεν γλιτώνεις και πολύ ρεύμα έτσι, ελάχιστο καίνε τα φώτα, τις συσκευές που θερμαίνουν πρόσεχε πιο πολύ, αυτές καίνε πολύ ρεύμα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 05 Φεβ 2019, 14:52

paul25 έγραψε:
05 Φεβ 2019, 14:50
Custom_F έγραψε:
05 Φεβ 2019, 14:46
Δεν γλιτώνεις και πολύ ρεύμα έτσι, ελάχιστο καίνε τα φώτα, τις συσκευές που θερμαίνουν πρόσεχε πιο πολύ, αυτές καίνε πολύ ρεύμα.
:smt090

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών