Προφανώς οι καρκινιές του Σοπενχάουρ είναι τάξεις μεγέθους πιο legit από το "λόγο του Χριστού" (λολ). Πιστεύω πλέον ότι απλά τρολλάρεις ασύστολα. Το επόμενο παράδειγμα σου θα είναι από Λιακόπουλο; Μήπως φταίνε οι Νεφελίμ;
Τελικά υφίσταται η μονογαμία;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Τελικά υφίσταται η μονογαμία;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εννοείται πως υφίσταται η μονογαμία εφόσον την ασκείς.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Με συγχωρείς, αλλά είσαι πολύ ανόητος. Το λέω ήπια για να μην βρίσω. Κανένας απο δω δεν μου είπε ότι τρολάρω και φυσικάklg έγραψε: ↑01 Φεβ 2019, 08:56Προφανώς οι καρκινιές του Σοπενχάουρ είναι τάξεις μεγέθους πιο legit από το "λόγο του Χριστού" (λολ). Πιστεύω πλέον ότι απλά τρολλάρεις ασύστολα. Το επόμενο παράδειγμα σου θα είναι από Λιακόπουλο; Μήπως φταίνε οι Νεφελίμ;
δεν το συνέδεσα με τα όσα λέει ο Δημοσθένης. Είσαι προκατειλημμένος. Δεν μπορώ έτσι να συζητήσω μαζί σου.
"Άχρι καιρού..."
H περίπτωση του ανθρώπου αυτού είναι ενδιαφέρουσα, γιατί του παίρνουν τις ατάκες και τις βγάζουν από το context. Ο άνθρωπος όταν έβλεπε πολυγαμία θεωρούσε οτι θα ήταν κάτι σαν τους Μορμόνους, που ήταν μια κουλτούρα που δοκιμάστηκε στη διάρκεια του χρόνου. Επίσης το όλο θέμα το έβλεπε από τη σκοπιά του άντρα που θα στήριζε οικονομικά τις γυναίκες.Athina__P έγραψε: ↑31 Ιαν 2019, 21:25https://www.theabsolute.net/misogyny/onwomen.html
Κουλ, στον 21ο αιώνα ξαναγυρνάνε τέτοιες απόψεις; Ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους (αδύνατον) και κρέμονται από τα τέτοια του άντρα;
One need only look at a woman’s shape to discover that she is not intended for either too much mental or too much physical work
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ευφυέστατος και ικανός, άλλωστε...
Heinrich Schopenhauer left the family with a significant inheritance that was split in three among Johanna and the children. Arthur Schopenhauer was entitled to control of his part when he reached the age of majority. He invested it conservatively in government bonds and earned annual interest that was more than double the salary of a university professor.
Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν incel και όταν έφτασε να είναι γέρων και σεβάσμιος σκέψου να περίμεναν λόγω σεβασμού την εποχή εκείνη οι νέοι να τους διδάξει πώς να βλέπουν το όλο θέμα γυναίκες.
but Schopenhauer seemed aware that women usually didn't find him very charming or physically attractive, and his desires often remained unfulfilled
Ωστόσο η πολυγαμία του Σοπενχάουερ, που την έβλεπε γύρω από το οικονομικό θέμα του πράγματος και όχι τόσο το ερωτικό, είναι να αναρωτιέται κάποιος πόσο κολλάει στη σημερινή εποχή και ηθική. Εξάλλου εκείνος την κράταγε μόνο ως δικαίωμα του ενός φύλου. Προσπαθώ να φανταστώ τον εαυτό μου ως Μορμόνα και δεν μπορώ.
Ή με άλλα λόγια, όταν κάποιος στην εποχή μας προσπαθεί να σκεφτεί αν το θέμα μονογαμία ή όχι είναι θέμα βιολογικό, είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς όλους τους κοινωνικούς παράγοντες που παίζουν ρόλο και να βγάλει "μία και μοναδική" αλήθεια για το τι είμαστε προορισμένοι να κάνουμε. Στην εποχή ετούτη που ζούμε, σε γενικές γραμμές πάντα, υπάρχουν άνθρωποι που είναι περισσότερο μονογαμικοί από τη φύση και τις συνθήκες και άλλοι που είναι λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να πεις ότι έχεις καλή σχέση όταν έστω και ένας από τους δύο δεν είναι ακριβώς εκεί αλλά και κάπου αλλού. Αλλά τέλος πάντων όλοι πορεύονται κάπως, ενήλικες είμαστε.
Επίσης, ποιος έχει χρόνο να κουμαντάρει δύο άλλους ανθρώπους ταυτόχρονα, χαχα;

Η εποχή μας έχει αλλάξει λίγο σε σχέση με λίγα χρόνια πριν και δεν ξέρω, ό,τι και να πει κανείς ρισκάρει. Θεωρητικά υπάρχουν λιγότερα ταμπού. Οι σχέσεις των ανθρώπων και αν θα γίνουν μόνιμες επηρεάζονται και από ένα σωρό παράγοντες που δεν είναι καθαρά της σχέσης. Όπως θέματα επαγγελματικά κυρίως. Εξαρτάται και για τι ηλικίες μιλάμε. Όταν βρεις τον άνθρωπό σου, το ξέρεις και το ξέρει, πάνω κάτω μιλώντας. Παρόλα αυτά έχω φίλες για τις οποίες οι άλλες λέμε ότι από τη φύση τους δεν είναι μονογαμικές. Και τελικά όποιος σχετιστεί μαζί τους, ανεξαρτήτως φύλου, ξέρει πού μπλέκει. Το καλό είναι ότι στην εποχή μας υπάρχουν ένα σωρό δρόμοι αν τέλος πάντων κάτι δεν πάει όπως το περιμένεις.
Με λίγα λόγια, στις αμέσως προηγούμενες γενιές, υφίσταται η μονογαμία, ειδικά από γυναίκες που γνωρίζω και ειδικά στις αμέσως προηγούμενες γενιές που μπορούσες να περάσεις από ένα σωρό φίλτρα έναν άνθρωπο και να ξέρεις ότι δεν ψάχνεις κάτι άλλο σε οποιονδήποτε τομέα. Τώρα πια δεν ξέρω, ειλικρινά, ακούω διάφορα για τους σημερινούς εφήβους. Πιστεύω σε γενικές γραμμές ότι όπως είναι το σήμερα, μπορεί να μη βρεις τον άνθρωπό σου με την πρώτη, αν εννοούμε αυτό. Ωστόσο και βλέποντας τα πράγματα από τη γυναικεία φύση, ναι, υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν τόσο πολύ στη φύση τους την μονογαμία. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να έχω κάτι πολύ καλό σε ένα κρεβάτι και να ασχοληθώ με τη φασαρία να λέω ψέματα, ή και ψέματα να μη χρειάζονται σε ένα "ανοιχτό και μοντέρνο" είδος σχέσης, δεν μπορώ να νιώσω τόσο καλά με το σπαστό ωράριο σε σχέση με το να ασχολούμαι ολοκληρωτικά με έναν άνθρωπο και να βλέπω ότι είναι και αυτός εκεί το ίδιο και όχι λίγο εκεί και λίγο παραπέρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση, αλλά και πάλι, υπάρχουν γυναίκες που το βλέπουν αλλιώς αυτό.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Για να μην μπερδευόμαστε, ο Ιησούς ζήτησε να καταπολεμήσουμε τα αίτια της αμαρτίας και όχι μόνο εκ των υστέρων τα εξωτερικά της, πιο προφανή συμπτώματα. Αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τη μονογαμία ούτε πόσο αυστηρός προσδιορισμός της χρησιμοποιείται. Η εγρήγορση είναι όντως αναγκαία.
Η παρατήρηση δεν οδηγεί πάντα σε σκέψη ούτε η σκέψη σε πράξη αλλά κάθε πράξης έχει προηγηθεί σκέψη (ή έλλειψη αυτής) και κάθε σκέψης έχει προηγηθεί παρατήρηση: βέβαια αυτό ισχύει με κάθε αμαρτία, κακό, ατύχημα κτλ οπότε η μόνη λύση χωρίς κίνδυνο είναι να μην ζούμε. Σχεδόν ό,τι κάνουμε εμπεριέχει τόσο κόστος (θυσιάζουμε κάτι άλλο, και πρώτα απ' όλα χρόνο) όσο και κίνδυνο (παραβλέπουμε κάτι που μπορεί να μας βλάψει) και αν μη τι άλλο ο Ιησούς δεν ήταν αναχωρητιστής ούτε απαίτησε ποτέ να ζούμε συνέχεια υπό το κράτος του φόβου και της ενοχής. Αν κάποιος βάζει τον πήχυ της μονογαμίας μέχρι το "δεν παρατηρείς", λογικά δεν βγαίνει από το σπίτι του γιατί φοβάται μήπως τον πατήσει αμάξι.
Η παρατήρηση δεν οδηγεί πάντα σε σκέψη ούτε η σκέψη σε πράξη αλλά κάθε πράξης έχει προηγηθεί σκέψη (ή έλλειψη αυτής) και κάθε σκέψης έχει προηγηθεί παρατήρηση: βέβαια αυτό ισχύει με κάθε αμαρτία, κακό, ατύχημα κτλ οπότε η μόνη λύση χωρίς κίνδυνο είναι να μην ζούμε. Σχεδόν ό,τι κάνουμε εμπεριέχει τόσο κόστος (θυσιάζουμε κάτι άλλο, και πρώτα απ' όλα χρόνο) όσο και κίνδυνο (παραβλέπουμε κάτι που μπορεί να μας βλάψει) και αν μη τι άλλο ο Ιησούς δεν ήταν αναχωρητιστής ούτε απαίτησε ποτέ να ζούμε συνέχεια υπό το κράτος του φόβου και της ενοχής. Αν κάποιος βάζει τον πήχυ της μονογαμίας μέχρι το "δεν παρατηρείς", λογικά δεν βγαίνει από το σπίτι του γιατί φοβάται μήπως τον πατήσει αμάξι.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Εντάξει μαν κατανοητό, γιατί εσύ το να γράφεις μαλακίες το εξισώνεις με "συζήτηση". Περίμενε τους εξωγήινους από το Σείριο να σώσουν την ψυχή σου από τον πειρασμό.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Σου ανάφερα για παράδειγμα της ίδιας σκέψης και λόγου τον Σοπενχάουερ και τον Χριστό και συ μου λες ότι λέω μαλακίες;;;
Και όχι, οι εξωγήινοι δεν μπορούν να σώσουν τις ψυχές μας. Είναι ΕΚΤΟΣ σωτηριολογικού πλαισίου.
Αν θα μας βοηθήσουν, θα είναι όταν θα βγουν τα τέρατα οι νεφελίμ πανω στην γη και θα μας κυνηγάνε να μας φάνε.
ΑΝ εμφανιστούν και τότε οι Ελ. Γιατί είπαμε ότι το μόνο ον που θα μας βοηθήσει τότε στα σίγουρα είναι ο Πολέμαρχος του Θεού.
Τυπώστε και κάτι απ αυτά που γράφω. Εκατό φορές τα έχω γράψει.
"Άχρι καιρού..."
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη μονογαμία είπαμε;;
Δεν τυπώνω τίποτα. Το χαρτί είναι πολύτιμο.
Δεν τυπώνω τίποτα. Το χαρτί είναι πολύτιμο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Νατάσα @ Τελικά υφίσταται η μονογαμία;
Αυτά. Οι Νεφελίμ, ο πολέμαρχος του Θεού, και όλα τα υπόλοιπα.
Απάντησα σ αυτό που είπε πιο πάνω ενας ότι περιμένω να με σώσουν οι εξωγηινοι απο τον Σείριο.Gherschaagk έγραψε: ↑02 Φεβ 2019, 14:31Νατάσα @ Τελικά υφίσταται η μονογαμία;
Γιατί ενοχληθηκες;
"Άχρι καιρού..."
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν παρακολουθώ τη συζήτηση και έτυχα στο ποστ. Μου φάνηκε περίεργο.Natasha έγραψε: ↑02 Φεβ 2019, 14:34Απάντησα σ αυτό που είπε πιο πάνω ενας ότι περιμένω να με σώσουν οι εξωγηινοι απο τον Σείριο.Gherschaagk έγραψε: ↑02 Φεβ 2019, 14:31Νατάσα @ Τελικά υφίσταται η μονογαμία;
Γιατί ενοχληθηκες;
και γαμω τις ταινιες θα ηταν αυτη!Natasha έγραψε: ↑02 Φεβ 2019, 12:56Σου ανάφερα για παράδειγμα της ίδιας σκέψης και λόγου τον Σοπενχάουερ και τον Χριστό και συ μου λες ότι λέω μαλακίες;;;
Και όχι, οι εξωγήινοι δεν μπορούν να σώσουν τις ψυχές μας. Είναι ΕΚΤΟΣ σωτηριολογικού πλαισίου.
Αν θα μας βοηθήσουν, θα είναι όταν θα βγουν τα τέρατα οι νεφελίμ πανω στην γη και θα μας κυνηγάνε να μας φάνε.
ΑΝ εμφανιστούν και τότε οι Ελ. Γιατί είπαμε ότι το μόνο ον που θα μας βοηθήσει τότε στα σίγουρα είναι ο Πολέμαρχος του Θεού.
Τυπώστε και κάτι απ αυτά που γράφω. Εκατό φορές τα έχω γράψει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 491 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
07 Απρ 2025, 15:59
-
- 13 Απαντήσεις
- 359 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
06 Αύγ 2024, 21:15
-
-
Νέα δημοσίευση 26 ιουνη τελικα, ψηφιζουμε?
από πήζον bot » 24 Μάιος 2023, 15:53 » σε Εσωτερική Πολιτική - 91 Απαντήσεις
- 3311 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aprilianos
25 Μάιος 2023, 17:29
-
-
-
Νέα δημοσίευση μυελογραμμα, ποναει τελικα ή οχι;
από Αλητάκι88 » 12 Ιαν 2024, 21:34 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 3 Απαντήσεις
- 393 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλητάκι88
20 Ιαν 2024, 15:24
-