Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Κάνατε αντιγριπικό εμβόλιο;

Ναι
17
21%
Όχι
63
79%

Σύνολο ψήφων: 80

Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 02 Φεβ 2019, 15:40

Gherschaagk έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:09
Τι σε νοιάζει ρε συ;
Τρώει πολλές πιπεργιές = παίρνει πολύ βιταμίνα
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 02 Φεβ 2019, 15:41

sys3x έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:40
Gherschaagk έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:09
Τι σε νοιάζει ρε συ;
Τρώει πολλές πιπεργιές = παίρνει πολύ βιταμίνα
Πρέπει να φάει άπειρες.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 02 Φεβ 2019, 15:54

Ερμής έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:22
Γάταρος έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:11
Εγώ για 5 χρόνια σταμάτησα να τρώω κρέας και αυτά τα 5 χρόνια δεν αρρώστησα ούτε μια φορά.
Δεν έχει να λέει. 35 Χρόνια σαρκοφάγο και έχω να αρρωστήσω καμία εικοσαετία. Φέτος με ψιλογαμησε το συνάχι και το μπούκωμα.
Ναί αλλά εγώ αρρώσταινα πριν και μετά.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 02 Φεβ 2019, 15:58

Γάταρος έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:54
Ερμής έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:22
Γάταρος έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:11
Εγώ για 5 χρόνια σταμάτησα να τρώω κρέας και αυτά τα 5 χρόνια δεν αρρώστησα ούτε μια φορά.
Δεν έχει να λέει. 35 Χρόνια σαρκοφάγο και έχω να αρρωστήσω καμία εικοσαετία. Φέτος με ψιλογαμησε το συνάχι και το μπούκωμα.
Ναί αλλά εγώ αρρώσταινα πριν και μετά.
Δε μπορώ να ξέρω τι έτρωγες σε καθημερινή βάση. Μου φαίνεται ανώμαλο να λες πως σ' αρρωσταίνει το κρέας.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 02 Φεβ 2019, 16:05

sys3x έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:05
Γραφικός πόσα χρόνια έχεις να αρρωστήσεις;
Πέρσι αρρώστησα μια φορά, φέτος την έχω γλυτώσει μέχρι στιγμής. Γιατί ρωτάς;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 02 Φεβ 2019, 16:08

Γραφικός έγραψε:
02 Φεβ 2019, 16:05
sys3x έγραψε:
Εσύ αν δεν κάνω λάθος ( :D) τρως πολλές πιπεργιές άρα παίρνεις πολλή βιταμίνα γι αυτό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 02 Φεβ 2019, 16:11

sys3x έγραψε:
02 Φεβ 2019, 16:08
Γραφικός έγραψε:
02 Φεβ 2019, 16:05
sys3x έγραψε:
Εσύ αν δεν κάνω λάθος ( :D) τρως πολλές πιπεργιές άρα παίρνεις πολλή βιταμίνα γι αυτό.
'Ντάξει, δεν με κάνει και σούπερμαν.

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 02 Φεβ 2019, 16:16

Gherschaagk έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:58
Δε μπορώ να ξέρω τι έτρωγες σε καθημερινή βάση. Μου φαίνεται ανώμαλο να λες πως σ' αρρωσταίνει το κρέας.
Μπορεί να έτυχε, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως έτρωγα ό,τι τρώω πάντα εκτός από κρέας.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 02 Φεβ 2019, 19:56

βικάκι99 έγραψε:
καλησπέρα βικάκι. καλό θα ήταν να συμβουλευθείς έναν γιατρό και όχι μερικούς τυχαίους σε ένα φόρουμ. αλλά ακόμα και εκεί θα διαπιστώσεις ότι οι απόψεις διίστανται, αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι γιατροί είναι υπερ του εμβολίου. σήμερα μίλησα με έναν φίλο και με πληροφόρησε ότι είναι άρρωστος και ότι τον κόλλησε η μάνα του. τον ρώτησα, πως σε κόλλησε η μάνα σου; που πήγε και κόλλησε γριά γυναίκα; μήπως την κόλλησες εσύ και εκδηλώθηκε πρώτα σε αυτήν η γρίπη; έμαθα λοιπόν ότι η μάνα του δεν έχει κάνει τα εμβόλια, καθώς ο προσωπικός τους ιατρός, παθολόγος, με τον οποίο είναι και φίλοι και παίζουν μαζί κιθάρα και μπουζούκι (ο γιατρός παίζει κιθάρα, αν και δεν ξέρει να πιάνει καλά μπαρέ και αλλάζουν τον τόνο σε κάποια κομάτια)... ο γιατρός λοιπόν αυτός του είπε: γιατί να κάνεις το εμβόλιο; (σου μεταφέρω ακριβώς τι μου είπε) βάζεις μέσα στο σώμα σου τον ιό (!). τον ρώτησα, τι σόι γιατρός είναι αυτός; ιδιώτης, παθολόγος, η απάντηση... τι να πω... πάντως τις προάλλες που είχα πάει από το νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις, και χάζευα διάφορες ανακοινώσεις τοιχοκολλημένες και αφίσες, είχε σε εμφανή σημεία ότι αν είσαι παιδί, ηλικιωμένος, έγκυος ή ανήκεις σε ευπαθείς ομάδες (π.χ. λόγω κάποιος χρόνιας ασθένειας) πρέπει να κάνεις το εμβόλιο.

Εικόνα

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 02 Φεβ 2019, 20:08

Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:34
Ερμής έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:32
Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:30

Ακόμα και αν ξεβουλώσει η μύτη δεν θα επανέλθει η όσφρηση/γεύση αν δεν περάσει σχεδόν εντελώς.
Πάει το τραπέζι αυριο, θα τρώω αρνί στη στάμνα και θα νομίζω οτι είναι λαχανιδες.
θαλασσινό νερό θα βοηθήσει. Πάρε σήμερα, κάνε πλύσεις και μέχρι αύριο θα έχει φτιάξει το πράγμα κάπως.
Σε μενα παντως το Physiomer δεν κανει τιποτα δυστυχως οταν εχω βουλωμενη μυτη.
Μονο με το DexaRhinaspray βλεπω φως,πραγματικα γαμει,αλλα επειδη εχει κορτιζονη δεν μπορω να το χρησιμοποιησω πανω απο 5-6 μερες.
Μετα παλευω με τα αλλα σαν το Οtrivin αλλα κλάιν μάιν.Δεν κανουν τιποτα.
Ξεβουλωνει για πολυ λιγο και μετα τα ιδια.
Υπαρχει κανενα σαν το DexaRhinaspray,που να εχει δηλαδη το ιδιο αποτελεσμα,αλλα χωρις την κορτιζονη;

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 20:18

Spiros252 έγραψε:
02 Φεβ 2019, 10:32
Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να γράψει ή και να προτείνει σε κάποιον που διατρέχει κίνδυνο να κάνει εμβόλιο κατά της γρίπης;

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί κάποιος να ρωτήσει τα μέλη του φόρουμ αν το έχουν κάνει ανεξαρτήτως αν ανήκουν σε ομάδες κινδύνου ή όχι. Ο καθένας μπορεί να το κάνει για την προστασία του εαυτού του και των γύρω του. Δεν είπε ο Όττο ότι πρέπει να το κάνουμε όλοι, το οποίο πιθανόν θα ήταν ας πούμε αντιδεοντολογικο ή παραπλανητικό όπως το θέτεις.

Ο φαρμακοποιός από όσο γνωρίζω δύναται να δίνει συμβουλές για φάρμακα (όχι τα ίδια τα φάρμακα), εμβόλια κ.λπ. χωρίς να είναι γιατρός. Αυτο είναι μέρος της δουλειάς του μαζί με την πώληση τους. Επίσης το εμβόλιο δεν συνταγογραφείται απαραιτήτως και συνεπώς δεν απαιτείται ιατρική εντολή.
Ο φαρμακοποιος ξερει για τα φαρμακα,ομως δεν δυναται καταρχην να κανει διαγνωση,στην ερωτηση του οττο παραπανω αν εκανε καμια διαγνωση εδω,σαφως δεν εκανε,αλλα δεν ειναι μονο αυτο,λεει σε χρηστες να κανουν η να μην κανουν το εμβολιο,κατι που δεν ειναι η δουλεια του.
Αλλο δινω πληροφοριες για τα φαρμακα,αλλο λεω ποιος να τα παρει η να μην τα παρε,οχι αυτο δεν ειναι δουλεια του φαρμακοποιου .
Και ερχομαι στο τελευταιο.

Σαφως δεν χρειαζεται συνταγη γιατρου για να αγορασεις εμβολιο απο το φαρμακειο,το οποιοδηποτε εμβολιο,εξαλλου ΜΟΝΟ απο τα φαρμακεια μπορεις να το αγορασεις,τα νοσοκομεια δεν εχουν,αλλα το εμβολιο ΟΧΙ για να στο κανει,.ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.Τουτεστιν αγοραζεις το εμβολιο στο φαρμακειο,και ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΕΙ.Δεν επιτρεπεται κανενας φαρμακοποιος να το κανει,τουλαχιστον μεχρι τωρα.
Για ρωτα τον οττο,επιτρεπεται να κανει εμβολια,ή πρεπει να τα αγοραζουν και να τα πηγαινουν σε γιατρο η νοσοκομειο να τους τα κανουν; :lol:
Απλα για να βαζουμε τα πραγματα στην θεση τους. :smt023

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 20:26

Ασέβαστος έγραψε:
02 Φεβ 2019, 11:44
Εσθήρ έγραψε:
02 Φεβ 2019, 10:04

Οσον αφορα το αν απαγορευεται οι μη υψηλου κινδυνου να κανουν το εμβολιο,σαφως και ΟΧΙ ουτε ειμαι αντιθετη σε αυτο.Ειμαι ομως αντιθετη σε νηματοθετες που ανοιγουν ενα θεμα αποπροσανατολιστικο,διοτι θα επρεπε να γραφει αν οι ομαδες υψηλου κινδυνου εκαναν το εμβολιο,καθως ετσι οπως το θετει φαινεται οτι ΟΛΟΙ πρεπει να το κανουμε,ενω δεν ειναι ετσι.
δεν ειδα πουθενα κανενα "ΠΡΕΠΕΙ" να το κανουμε "ΟΛΟΙ". μονο να ρωταει αν το καναμε.

μηπως διαβαζεις οτιναναι ψαχνοντας ευκαιρια για καβγα;
Δεν χρειαζεται να το πει,.ΑΜΕΣΑ,αλλα το λεει εμμεσα..τι εμμεσα,σχεδον αμεσα.Καταρχην εδω,
Otto Weininger @ Εμβόλιο: Ψηφοφορία
Αλλα,Οταν σε ενα φορουμ ανοιγει θεμα και λεει ποιος το εκανε και να αιτιολογισει και για τι δεν το εκανε,χωρις να ξεκαθαρισει οτι οι γιατροι λενε οτι ΠΡΕΠΕΙ να το κανουν οι ομαδες υψηλου κινδυνου,πουθενα δεν ειπαν ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να το κανουν,το πρεπει ειναι η μαγικη λεξουλα.Το πρεπει λοιπον οι γιατροι το συστηνουν στις ομαδες υψηλου κινδυνου.Αυτο δεν σημαινει οτι αν καποιος δεν ειναι σε ομαδα υψηλου κινδυνου δεν μπορει να το κανει,σαφως μπορει,αλλα δεν υπαρχει ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ απο τους γιατρους.Αυτο εμμεσως και υπουλα προσπαθει να περασει ο αξιαγαπητος οττο.
Και φαινεται και απο τα ποστ του,οτι δεν το πιστευει,διοτι εγραψε οτι δεν κινδυνευουν δηλαδη απο γριππη ολοι;
Οφειλει λοιπον να ξεκαθαρισει την προσωπικη του αποψη απο την αρχη ,και οφειλει,αφου ειναι και του κλαδου,που αυτο δινει και παραπανω βαρυτητα στα λεγομενα του,να ξεκαθαρισει οτι το ΠΡΕΠΕΙ των γιατρων δεν παει σε ολο τον πληθυσμο αλλα σε ειδικες ομαδες.Τα υπολοιπα ειναι προσωπικη του αποψη.
Αντιθετα χρηστες βαλαμε τις οδηγιες του κελπνο,που ξεκαθαρα λενε για ομαδες υψηλου κινδυνου ,και ποιες ειναι αυτες.
Αν θεωρουσαν οτι ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιαζονται με αντιγριπικο,θα το ελεγαν,Οι γιατροι βεβαια.Οπως τα λενε για αλλα εμβολια,οπως του τετανου,της διφθεριτηδας,κλπ,κλπ.Εκει λενε ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ.Στο αντιγριπικο το ΠΡΕΠΕΙ παει σε ειδικες ομαδες.
Αυτο λοιπον ο φιλτατος οττο δεν το ξεκαθαρισε ουτε κατα διαννοια. :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 02 Φεβ 2019, 21:22, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 02 Φεβ 2019, 20:26

την παλευει ;
~~¥~~

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 20:29

lyna έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:26
την παλευει ;