Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Κάνατε αντιγριπικό εμβόλιο;

Ναι
17
21%
Όχι
63
79%

Σύνολο ψήφων: 80

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 02 Φεβ 2019, 23:15

Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:12

* αν έρθει ένας στο φαρμακείο με αλλεργικό σοκ να του κάμω μια κορτιζόνη τουλάχιστον ή να τον αφήσω να περιμένει μέχρι να πάει στα επείγοντα ; Ο νόμος που μου απαγορεύει να κάνω ένεση θα με καλύψει αν αυτός ο άνθρωπος πεθάνει επειδή αρνήθηκα να κάνω κορτιζόνη ;

Διαφώτισέ με σε παρακαλώ.
Ειλικρινά εύχομαι να έχεις ελαφρύ χέρι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 23:18

Otto Weininger έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:
02 Φεβ 2019, 22:57
Ναι,το θεμα παντως εδω δεν ειναι οι ενεσεις,αλλα τα εμβολια.Και εχει διαφορα. :102:
Επειδή βλέπω ότι κατέχεις καλά το κομμάτι της κλινικής φαρμακευτικής, θα ήθελα να σε ρωτήσω κι εγώ ο άσχετος κάτι. Δεδομένου ότι όντως ο νόμος απαγορεύει * να κάνω ενέσεις στο φαρμακείο παντός είδους (σύντομα θα αλλάξει αυτό) θα ήθελα να ξέρω :

τι σχέση έχει ποιος θα κάνει το εμβόλιο με την ένσταση σου για το ότι είπα στον Ηράκλειτο ότι καλό θα ήταν να κάνει το εμβόλιο. Το λες από εμπειρική σκοπιά γνώσης ή μέσω κάποιου κλινικού αλγόριθμου ;

* αν έρθει ένας στο φαρμακείο με αλλεργικό σοκ να του κάμω μια κορτιζόνη τουλάχιστον ή να τον αφήσω να περιμένει μέχρι να πάει στα επείγοντα ; Ο νόμος που μου απαγορεύει να κάνω ένεση θα με καλύψει αν αυτός ο άνθρωπος πεθάνει επειδή αρνήθηκα να κάνω κορτιζόνη ;

-ΠΡΩΤΟΝ,δεν ξερεις καν που αναφερθηκα,
-Δευτερον...παρουσιαζεις ενα θεμα χωρις καν να λες τι συστηνει το κελπνο και υπουργειο υγειας,ενω ανετα βαζεις μεσα την προσωπικη σου αποψη η οποια ειναι σεβαστη,αλλα οφειλεις εφοσον εδω δηλωνεις φαρμακοποιος ,οποτε και εχει περισσοτερη βαρυτητα ο λογος σου,να ξεχωριζεςι την προσωπικη σου αποψη που εχεις δικαιωμα να την εχεις,απο αυτα που συστηνει το υπυργειο υγειας,κατι που ΔΕΝ εκανες και οχι μονο δεν εκανες αλλα εμμεσως πλην σαφως την αναιρεις,δηλαδη οφειλεις να πεις τι συστηνει το υπουργειο και μετα διαχωριζεις την προσωπικη σου αποψη,αλλα αυτο θελει και τσαγανο.
-Τριτον ,ναι..εισαι υποχρεωμενος να κανεις οτιδηποτε οριζει το πρωτοκολο και οχι οτι σου καβλωσει εσενα.
Οταν εσυ εχεις πραξει οτι οριζει το πρωτοκολο κα η νομοθεσια,εισαι καλυμενος.Τα υπολοιπα ειναι σταχτη στα ματακια,αλλα δεν θα παρω.
Οταν αλλαξει η νομοθεσια μαζι σου,τωρα ισχυει αυτο που εχω γραψει εγω,
:wave:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 02 Φεβ 2019, 23:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Φεβ 2019, 23:20

Gherschaagk έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:15
Otto Weininger έγραψε:

Τι να σε πω, δεν κάνω ενέσεις εγώ. Ξέρω πως, που και τι, αλλά δεν κάνω γενικά. Πάντως σε περίπτωση αλλεργικού σοκ το τελευταίο που θα σκεφτείς /νιώσεις είναι αν εχω ελαφρύ χέρι :lol:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Φεβ 2019, 23:23

Εσθήρ έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:18

Οταν εσυ εχεις πραξει οτι οριζει το πρωτοκολο κα η νομοθεσια,εισαι καλυμενος.Τα υπολοιπα ειναι σταχτη στα ματακια,αλλα δεν θα παρω.
Αν τον αφήσω να πεθάνει θα πάω κατηγορούμενος. Ένας από τους λόγους που θα αλλάξει η νομοθεσία είναι ότι με αυτήν την lose - lose κατάσταση για τον φαρμακοποιό ο,τι και να κάνει θα βρει μπελά. Και όχι μόνο στις ενέσεις.

Τα υπόλοιπα, δεν τα σχολιάζω καν. Μην το πάρεις στραβά, απλά δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να σου εξηγήσω γιατί δεν θα καταλάβεις.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 02 Φεβ 2019, 23:23

Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:20
Gherschaagk έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:15
Otto Weininger έγραψε:

Τι να σε πω, δεν κάνω ενέσεις εγώ. Ξέρω πως, που και τι, αλλά δεν κάνω γενικά. Πάντως σε περίπτωση αλλεργικού σοκ το τελευταίο που θα σκεφτείς /νιώσεις είναι αν εχω ελαφρύ χέρι :lol:
Μπα όχι δεν έχω φτάσει ακόμη στη φάση του σοκ και δε νομίζω να μου τύχει ποτέ. Τα νιώθω όλα κανονικά, και όπως καταλαβαίνεις με καίει.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 23:25

Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:23
Εσθήρ έγραψε:

Αν τον αφήσω να πεθάνει θα πάω κατηγορούμενος. Ένας από τους λόγους που θα αλλάξει η νομοθεσία είναι ότι με αυτήν την lose - lose κατάσταση για τον φαρμακοποιό ο,τι και να κάνει θα βρει μπελά. Και όχι μόνο στις ενέσεις.

Τα υπόλοιπα, δεν τα σχολιάζω καν. Μην το πάρεις στραβά, απλά δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να σου εξηγήσω γιατί δεν θα καταλάβεις.
Τα εμβολια δεν ειναι για επειγουσες αναγκες.Δεν μιλαω για αλλεργικο σοκ,μιλαω για εμβολια,ΝΑ στο ζωγραφισω μπας και το κατααβεις αγαπουλα;Παρολα αυτα,εσυ λες οτι η νομοθεσια σου απαγορευει.ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ.
Οποτε και παραδεχεσαι οτι εχω δικιο.Παρολα αυτα,αλλαζεις το θεμα εντεχνιετως,αλλα οχι τοσο εντεχνα.Το εμβολιο δεν ειναι επειγουσα κατασταση,δεν ειναι κατασταση αλεργικου σοκ.Αυτο σαν φαρμακοποιος δεν θα επρεπε να το γνωριζεις; :wave: Τι...δεν το γνωριζεις; :102:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Φεβ 2019, 23:27

Εσθήρ έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:25
Otto Weininger έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:

Τα εμβολια δεν ειναι για επειγουσες αναγκες.Δεν μιλαω ηια αλλεργικο σοκ,μιλαω για εμβολια,ΝΑ Σστο ζωγραφισω μπας και το καυαλαβις αγαπουλα;Παρολα αυτα,εσυ λες οτι η νομοθεσια σου απαγορευει.ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ.
Οποτε και παραδεχεσαι οτιε χω δικιο.Παρολα ατα,αλλαζεις το θεμα εντεχνιετντως,αλλα οχι τοσο εντεχνα.Τοεμβολιο δεν ειναι επειγουσα κατασταση,δεν ει αι κατασταση αλεργικου σοκ.Συτο σν φαρμακοπιος δεν θα επρεπε να το γνωριζεις; :wave:
Θα με αναγκάσεις να σε ρωτήσω γιατί απαγορεύεται να κάνει εμβόλιο/ένεση ο φαρμακοποιός και δεν θέλω.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Φεβ 2019, 23:29

Gherschaagk έγραψε:

Μπα όχι δεν έχω φτάσει ακόμη στη φάση του σοκ και δε νομίζω να μου τύχει ποτέ. Τα νιώθω όλα κανονικά, και όπως καταλαβαίνεις με καίει.
Στο εύχομαι.
Αλλά δεν είναι μια φάση που πρέπει να φτάσεις. Ή θα γίνει ή όχι. Και ποτέ δεν ξέρεις από τι θα γίνει μέχρι να συμβεί.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 02 Φεβ 2019, 23:30

Πρωτη φορα ακουω οτι οι φαρμακοποιοι απαγορευεται να κανουν ενεσεις. Εγω στο φαρμακειο εκανα το εμβολιο.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 02 Φεβ 2019, 23:30

Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:29
Gherschaagk έγραψε:

Στο εύχομαι.
Αλλά δεν είναι μια φάση που πρέπει να φτάσεις. Ή θα γίνει ή όχι. Και ποτέ δεν ξέρεις από τι θα γίνει μέχρι να συμβεί.
Μερσί.

Έχεις δίκιο.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 23:31

Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:27
Εσθήρ έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:

Τα εμβολια δεν ειναι για επειγουσες αναγκες.Δεν μιλαω ηια αλλεργικο σοκ,μιλαω για εμβολια,ΝΑ Σστο ζωγραφισω μπας και το καυαλαβις αγαπουλα;Παρολα αυτα,εσυ λες οτι η νομοθεσια σου απαγορευει.ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ.
Οποτε και παραδεχεσαι οτιε χω δικιο.Παρολα ατα,αλλαζεις το θεμα εντεχνιετντως,αλλα οχι τοσο εντεχνα.Τοεμβολιο δεν ειναι επειγουσα κατασταση,δεν ει αι κατασταση αλεργικου σοκ.Συτο σν φαρμακοπιος δεν θα επρεπε να το γνωριζεις; :wave:
Θα με αναγκάσεις να σε ρωτήσω γιατί απαγορεύεται να κάνει εμβόλιο/ένεση ο φαρμακοποιός και δεν θέλω.
Δεν με ενδιαιφερει καθολου τι θα με ρωτησεις.Και βασικα δεν σε συμφερει να απαντησω στο γιατι δεν πρεπει να κανει εμβολια ο φαρμακοποιος. :smt005:
Αυτο που ενδιαφερει τον κοσμο,ειναι οτι ο φαρμαμοποιος μεχρι τωρα,απαγορευεται να τα κανει,κατι που δυστυχως πολλοι παρανομουν και τα κανουν.Και το παραδεχεσαι και εσυ,οτι δεν μπορεις να τα κανεις. :wave:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Φεβ 2019, 23:35

Εσθήρ έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:31
Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:27
Εσθήρ έγραψε:

Δεν με ενδιαιφερει καθολου τι θα με ρωτησεις.Και βασικα δεν σε συμφερει να απαντησω στο γιατι δεν πρεπει να κανει εμβολια ο φαρμακοποιος. :smt005:
Αυτο που ενδιαφερει τον κοσμο,ειναι οτι ο φαρμαμοποιος μεχρι τωρα,απαγορευεται να τα κανει,κατι που δυστυχως πολλοι παρανομουν και τα κανουν.Και το παραδεχεσαι και εσυ,οτι δεν μπορεις να τα κανεις. :wave:
Απάντησέ μου γιατί δεν πρέπει να κάνει.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 02 Φεβ 2019, 23:36

Εγώ πάντως φοβήθηκα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 02 Φεβ 2019, 23:37

Προ τιπ, αν είστε γαλαζοαίματοι σαν και μένα και κάνει μπαμ η φλέβα από τα 10 μέτρα, όλοι αλαφροχέρηδες θα είναι.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 02 Φεβ 2019, 23:42

Dwarven Blacksmith έγραψε:
02 Φεβ 2019, 23:37
Προ τιπ, αν είστε γαλαζοαίματοι σαν και μένα και κάνει μπαμ η φλέβα από τα 10 μέτρα, όλοι αλαφροχέρηδες θα είναι.
Πράσινες εδώ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών