http://www.tamarindathens.gr/
Σαλάτα
Tamarind, με αβοκάντο, ντομάτα, αγγούρι, πράσινο μήλο, κρεμμύδι, φρέσκα ταϋλανδέζικα βότανα και σάλτσα Tάμαριν. Σερβίρεται σε τραγανές φωλιές φύλλου won ton.
Λάαπ Μουάνγκ Σα Νίου, λογικά έτσι πρέπει να λέγεται το πιάτο με το μοσχαράκι, τα λαχανικά που ήρθε με συνοδεία από πιτούλες για να κάνουμε ρολά. σε μπολάκι η σάλτσα του.
Ορεκτικά
Ντιμ σαμ, Χειροποίητα ζυμαρικά στον ατμό με κιμά και ταϋλανδέζικα βότανα, συνοδευόμενα από πικάντικη σάλτσα σόγιας. η σαλτσα ήρθε ξεχωριστά
Κυρίως
ήμασταν 6 και πήραμε 3
Γκάανγκ Μάσσαμαν
Κοτόπουλο Massaman κάρυ με χυμό pomelo, μπαμπού, κόκκινες πιπεριές, σουλτανίνα και φιστίκια. Θεωρείται από μερικούς ως το πιο διάσημο και το πιο νόστιμο φαγητό στην ταϋλανδέζικη κουζίνα. Η ιστορία του Massaman είναι συνυφασμένη με το εμπόριο, την πολιτική και τη θρησκεία στο Siam του 17ου αιώνα. Η ιστορία ξεχειλίζει από ισχυρούς βασιλιάδες, θρυλικούς εξερευνητές και άλυτα μυστήρια, προσθέτοντας έναν αέρα μαγείας και εξουσίας σε αυτό το ήδη παραδεισένιο αρωματικό πιάτο. Αυτή είναι η πρώτη συνταγή που καταγράφηκε ποτέ για το Massaman και δημοσιεύθηκε το 1889. + ρύζι ατμού
Τομ Κα Κάι - σούπα, εκτός και αν κάνω λάθος
Κοτόπουλο, φρέσκο κάλανγκαλ, γάλα καρύδας με άγρια φύλλα λάιμ, μανιτάρια, καρότο, “ψαχνό’’ άγουρης καρύδας & ντοματίνια. Ένα κομψό, ζεστό και κρεμώδες πιάτο, που επικεντρώνεται στην πρωτοτυπία της γεύσης και φέρνει τοπικά αρώματα στο ουρανίσκο και στο τραπέζι σας.
και ένα που δεν ξέρω πως το λένε, αλλά έκαιγε πολύ και το πήρε ο Alekhine.
