Λεγεών έγραψε: ↑09 Φεβ 2019, 09:56
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑09 Φεβ 2019, 09:40
Ενα μεγαλο θεμα στο μάρκετινγκ της σοκολατας ειναι το
"πως διαφοροποιεις ενα προϊόν σε αγορα οπου ο καταναλωτής βλεπει ολα τα προϊόντα σαν να είναι ίδια
Στην περίπτωση της λάκτα επελεξαν να την ξεχωρίσουν με προκλητικα αμφιλεγόμενο μήνυμα.
Συνηθως τέτοια στρατηγική προώθησης δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην προώθηση του προϊόντος. Παράδειγμα εινσι η Μπενετον οπου παρα τις αμφιλεγομενες διαφήμησεις απετυχε να αυξήσει μερίδιο αγορας και ενω εδραιωσε την ιδεα της Μπενετον σαν σχεδιαστικο οίκο εν τουτοις μειώθηκαν οι πωλησεις της εταιρειας.
Θα σου πω, δεν διαφωνώ πολύ αλλά είδα πως πέρασες περισσότερο χρόνο να εξηγήσεις γιατί ΔΕΝ επιλέγεις συγκεκριμένες μάρκες σοκολάτας (ή οτιδήποτε άλλο), παρά να εξηγήσεις γιατί ψωνίζεις τις μάρκες που ψωνίζεις. Και γι' αυτό σε χαρακτήρισα εύκολο πελάτη, διότι με βάση τον χρόνο που ξόδεψες να πεις την αποψή σου, θα ψώνιζες οτιδήποτε δεν αντέκειται στις ιδεολογίες/ιδεοληψίες σου φανερά. Στη λίστα που παρέθεσες απέδωσες τη γεύση ως λόγο μη-αγοράς μόνο στην Cadbury και στην Λάκτα (αν και οι δύο ξέρουμε ότι δεν σου άρεσε η νέα καμπάνια της Λάκτα, και το έχεις σχεδόν αναφέρει), αλλά στις άλλες δύο είναι καθαρά ιδεολογικοί οι λόγοι (και σε θυμάμαι από παλιότερο τόπικ σχετικά με τις Τομπλερόν που πάλι έλεγες ότι θα τις σταματούσες λόγω ακριβώς του χαλάλ).
Τέλος πάντων, για σοκολάτα μιλάμε, δεν χρειάζεται να βαραίνουμε περισσότερο την κουβέντα.
Μόνο να πω ότι θυμάμαι διαφημίσεις της Λάκτα τα τελευταία 15-20 χρόνια, και πάντα έτσι ήταν, "το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου", ζευγαράκια να τρώνε μαζί στην ταράτσα χαζεύοντας την πόλη κλπ., οπότε δεν μου κάνει αίσθηση. Η καμπάνια μου φαίνεται ότι απλώς πάει with the times (και μην μου πεις ότι στην εταιρεία σου δεν έχει ήδη μπει το κομμάτι του diversity, του inclusion, του representation, social rights και έτσι), και το τάργκετ γκρουπ της Λάκτα είναι ξεκάθαρα οι νεότερες ηλικίες (15-35) που θα την στηρίξουν για τις επόμενες δεκαετίες, όχι οι 50-60ρηδες.
Το τι θα γίνει με τις πωλήσεις της εταιρείας, μόνο ο Αρίστος μπορεί να το προβλέψει.

Συντομη απαντηση διοτι ειμαι Φρανκφούρτη και εντός ολιγου αρχίζει η επιβίβαση.
Αγαπω την σοκολατα σε ολες τις μορφες της και αγοραζω πολλα κιλα σοκολατας καθε ετος.
Ξεχωριζω για γευση και ποιότητα αυτές που ανέφερα, lindt, Frye, côté d' Or, Guilian, χωρις να σημαίνει οτι δεν αγοράζω και πολλές αλλες μαρκες.
Οι τομπλερον μου αρεσαν αλλα οχι τοσο πολυ ωστε να την αγόραζα για εμενα. Τις αγόραζα για την πεθερά μου που της αρέσει και για δωρα σε ανιψια κλπ. Εννοειται οτι εχω σταματήσει να αγοραζω τομπλερονε απο τοτε που εγινε χαλαλ.
Πριν 20-25 χρονια τρελαινομουν για καντμερυ, μεχρι που μπασταρδευσαν την συνταγή.
Κακως το θεωρείς ιδεοληψια την επιλογη μου να μην αγοραζω τομπλερονε.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου σαν καταναλωτης να αγοραζω καθε προϊόν που με εξυπηρετεί και με εκφράζει.
Καθε προιον για να πουλήσει πρεπει να εκφραζει τα πιστεύω του καταναλωτη.
Κανενα προϊόν που δεν εκφράζει το πιστεύω του καταναλωτη δεν προκειται να αγορασθει απο ομάδα καταναλωτών που δεν βρισκουν κάποια ικανοποιηση απο αυτο.
Οποτε εαν η τομπλερονε θελει να αυξησει τις πωλήσεις της στην αραβικη αγορά (η οποια εχει πολύ μικρή κατανάλωση σοκολάτας κατα κεφαλή) και πλασάρει την τομπλερονε σαν χαλαλ, τοτε διακινδυνεύει να χασει την μεγαλη δυτικη αγορα χωρις να αντισταθμίσει την χασουρα απο την αραβικη αγορα.
Οσο για την Λακτα, παντα την θεωρουσα σαν δευτερης ποιοτητας σοκολατα.
Τις λιγς φορές που αγόρασα λακτα μου φαινοταν σαν να την ειχαν φτιαξει με πηχτο ζαχαρουχο συμπεπυκνωμενο γαλα απο κονσερβα. Η γλυκιλα της λακτα δεν μου ηταν αρεστή.
Τωρα, εαν θελουν να πλασαρουν την λακτα σαν "πρωτοποριακή" που απευθύνεται σε κοινο που γουσταρει φθηνά φιξακια ζαχαρης (= υποννοει οτι εχει μικρη γευσιγνωσία), τοτε καλα κανουν. Αλλα σαν πολιτικη για την προώθηση του προϊόντος ειναι αρκετα παρακινδυνευμένη.