Η προσφορα της Τουρκιας στον παγκοσμιο πολιτισμο

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Perp
Phorum.gr user: Perp

Re: Η προσφορα της Τουρκιας στον παγκοσμιο πολιτισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Perp » 10 Φεβ 2019, 12:38

Ωχ, Σέσκλο και Διμήνι, φάγαμε και την παπαρρηγοπούλια τρισχιλιετή συνέχεια του ελληνισμού και φτάσαμε και στην νεολιθική περίοδο.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 10 Φεβ 2019, 12:40

Perp έγραψε:
10 Φεβ 2019, 12:38
Ωχ, Σέσκλο και Διμήνι, φάγαμε και την παπαρρηγοπούλια τρισχιλιετή συνέχεια του ελληνισμού και φτάσαμε και στην νεολιθική περίοδο.
:lol: βαστα και θα πιάσουμε και τον αρχανθρωπο των πετραλωνων του Δρ. πουλιανου σε λίγο
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 10 Φεβ 2019, 12:46

Αγις έγραψε:
10 Φεβ 2019, 11:50
Ενα μουσικο κομμάτι - θέμα - οπτικη στην μουσική σαν το Μινορε του Χαλικιά δεν κρίνεται απλά σαν μια συνθεση.
Ανατρέπει - αλλάζει το μουσικό τοπίο - γενναει ένα είδος .
Με την κυκλοφορια του απο τους φωνογραφητζήδες -συγκλόνισε αυτους που το ακουγαν και τους μουσικούς που αποφασισαν να ασχοληθούν - κάτι σαν αποκάλυψη.
Ο ηχος από ένα οργανο που είχε ωριμάσει σαν κατασκευή ταίριαξε απόλυτα με την εποχή - την σκληροτητα της τις δυσκολίες της , Ανάγκασε τις εταιρείες να ''χτυπήσουν '' δισκους και ξεκίνησε μια χιονιστιβάδα.
Εμφανιστηκε ένα μουσικό ειδος μια μεγαλειωδης συνθεση - ενα ποτάμι που πηρε απο ρυάκια και παραπόταμους.
Ολα αυτά χωρίς τους λογιους(πολέμιοι του ηταν) - αντλωντας απο την παράδοση μοτιβα και στιχους φιλτραρισμένα στο υφος του - πρωτοτυπησε κ συγχρόνως αγγιξε τους ανθρωπους τους αιχμαλωτισε.
Επικράτησε και οι ακραιφνως σπουδαγμένοι στην κλασσικη και στην Δυση το προσκύνησαν -.
Κατι αντιστοιχο που εγινε με τον Ρομπερτ Τζονσον κ τα μπλουζ .
Κυριαρχησαν γιατι μας μιλάνε με αμεσοτητα - βιωνουμε- μας ξυπνάνε δυνατα συναισθήματα μας συνεπαίρνουν - συμμετέχουμε τραγουδώντας - χορευοντας - κρατωντας ρυθμό - με επιφωνηματα - μουσική κ μουσικοι κ ακροατήριο σε ένα ολον .
Το σημαντικοτερο - εχουμε ενα τεραστιο ρεπορτόριο πλεον απο Ελληνικη μουσική απολυτα διακριτο - αναγνωρίσιμο απο ολους σε ολο τον κοσμο -μια γιγαντιαία κληρονομια - δική μας.

κ μια αφιερωση Σταθη.

Όντως, όποιος δεν μπορεί να συγκινηθεί από το Μινόρε, δεν είναι άνθρωπος!

Εδώ:

Στο 2:33 και μετά το κομμάτι απογειώνεται!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Φεβ 2019, 12:54

hellegennes έγραψε:
10 Φεβ 2019, 01:06
Yochanan έγραψε:
09 Φεβ 2019, 01:54
NewModelArmy έγραψε:
08 Φεβ 2019, 21:43
Καφες,Γιαουρτι,Μπακλαβας,Γυρος(Ντονερ)

Εχει πλακα ΕΛ που κατα 90% τρωνε τουρκικα φαγητα και κατα 80% ακουνε τουρκογενη μουσικη να υποτιμουν την προσοφρα τους στον παγκοσμιο πολιτισμο.
+1
Όχι ότι με ενδιαφέρει, γιατί δεν πίνω κιόλας, αλλά αυτό ότι ο ελληνικός καφές είναι τούρκικος δεν έχω καταλάβει ποτέ πού έχει την βάση του. Στο μαγαζί έχω πολλούς πελάτες Τούρκους, γιατί είναι περιοχή τους. Όλοι πίνουν ελληνικό καφέ και όλοι τον λένε ελληνικό. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν Τούρκο να ονομάζει τούρκικο τον ελληνικό καφέ.
Μέχρι το 1974 δεν υπήρχε η λέξη ελληνικός καφές
Έναν τούρκικο παρήγγειλαν στα καφενεία

Μετά την Κύπρο ξεκίνησε καμπάνια από τις εταιρίες καφε για να λέγεται ελληνικός
Εικόνα
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας » 10 Φεβ 2019, 12:55

Στρακαστρουκας έγραψε:
10 Φεβ 2019, 02:11
hellegennes έγραψε:
10 Φεβ 2019, 01:54
Με τι επιστημονικές γνώσεις φτιάχνανε τα σπίτια στα χωριά πριν την βιομηχανική επανάσταση;

Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι «σχεδόν ακριβώς έτσι έγινε».
Παπαγαλιζεις την κλασσικη πιπιλα που λεει "πας μη δυτικος βαρβαρος". Ολοι οι σημαντικοι πολιτισμοι ειχανε επιστημη και τεχνες. Το αν τωρα ξεπεραστηκαν απο τους δυτικους σε καποια φαση ειναι αλλο ζητημα
Σήμερα όλες οι πόλεις έχουν ποδόσφαιρο. Αλλά όταν θες να μιλήσεις για το ποδόσφαιρο σε παγκόσμια κλίμακα, δε θα μιλήσεις ούτε για το λεβαδειακό ούτε για τη ντεμιρσπορ της άγκυρας.

Το 90+% της αφήγησης για το τί είναι σημαντικό σε παγκόσμια κλίμακα για την ιστορία των επιστημών δεν είναι παπαγαλία, είναι αντικειμενικό. Για τις τέχνες δεν ξέρω.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 10 Φεβ 2019, 12:57

Beria έγραψε:
10 Φεβ 2019, 12:54

Εικόνα
+1

freedom fries before freedom fries were cool
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 10 Φεβ 2019, 12:59

Beria έγραψε:
07 Φεβ 2019, 00:14
Νισάφι πια με αυτά. Μπαϊλντίσαμε
Πολύ ζόρι ρε παιδιά.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε κέφι, τσαγανό, δεν είμαστε μαγκούφηδες σαν τους Τούρκους :003:
Ότι για όλες αυτές τις λέξεις υπάρχει η αντίστοιχη ελληνική, ενώ δεν υπάρχει πχ για το ρουσφέτι και το χαρμάνι, το αποσιωπείς και συνεχίζεις.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Φεβ 2019, 13:00

Juno έγραψε:
10 Φεβ 2019, 12:59
Beria έγραψε:
Πολύ ζόρι ρε παιδιά.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε κέφι, τσαγανό, δεν είμαστε μαγκούφηδες σαν τους Τούρκους :003:
Ότι για όλες αυτές τις λέξεις υπάρχει η αντίστοιχη ελληνική, ενώ δεν υπάρχει πχ για το ρουσφέτι και το χαρμάνι, το αποσιωπείς και συνεχίζεις.
Ταμαμ :003:
gassim έγραψε:

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 10 Φεβ 2019, 13:01

Beria έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Yochanan έγραψε:

+1
Όχι ότι με ενδιαφέρει, γιατί δεν πίνω κιόλας, αλλά αυτό ότι ο ελληνικός καφές είναι τούρκικος δεν έχω καταλάβει ποτέ πού έχει την βάση του. Στο μαγαζί έχω πολλούς πελάτες Τούρκους, γιατί είναι περιοχή τους. Όλοι πίνουν ελληνικό καφέ και όλοι τον λένε ελληνικό. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν Τούρκο να ονομάζει τούρκικο τον ελληνικό καφέ.

Εικόνα
Πάντως, με κανά δυο Τούρκους που έχει τύχει να μιλήσω, με έχουν διαβεβαιώσει ότι ο δικός τους καφές δεν έχει σχέση με τον δικό μας. Ειδικά ο ένας εκ των δυο ήταν τόσο ξετρελαμένος με τον Bravo, που τον αγόραζε μαζικά και τον έστελνε στους δικούς του, τους οποίους, επίσης, είχε μυήσει. Από όσο καταλαβαινω, διαφέρει και ο τρόπος παρασκευής και το χαρμάνι. Σίγουρα δυο άνθρωποι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, αλλά σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να καταθέσω αυτή μου την εμπειρία στην συζήτηση.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Φεβ 2019, 13:02

Πλατιάζουμε και εντελως εκτος θέματος - αλλα λογικό είναι. :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Φεβ 2019, 13:04

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
10 Φεβ 2019, 13:01
Beria έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Εικόνα
Πάντως, με κανά δυο Τούρκους που έχει τύχει να μιλήσω, με έχουν διαβεβαιώσει ότι ο δικός τους καφές δεν έχει σχέση με τον δικό μας. Ειδικά ο ένας εκ των δυο ήταν τόσο ξετρελαμένος με τον Bravo, που τον αγόραζε μαζικά και τον έστελνε στους δικούς του, τους οποίους, επίσης, είχε μυήσει. Από όσο καταλαβαινω, διαφέρει και ο τρόπος παρασκευής και το χαρμάνι. Σίγουρα δυο άνθρωποι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, αλλά σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να καταθέσω αυτή μου την εμπειρία στην συζήτηση.
Δεν έχω παέι στην Τουρκία για να ξέρω τα του καφέ εκεί. Μου έχουν φέρει καφέ από καλό καφεκοπτείο της Πόλης και δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο
Εγώ απάντησα στον Ελληγενή για το πώς ονομάζαμε μέχρι πολύ πρόσφατα τον καφέ
gassim έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 10 Φεβ 2019, 13:05

Beria έγραψε:
10 Φεβ 2019, 13:00
Juno έγραψε:
Beria έγραψε:
Πολύ ζόρι ρε παιδιά.
Εντάξει βρε Μπέρια, εσύ θέλεις να μιλάς τούρκικα, εμείς θέλουμε να μιλάμε ελληνικά. Κανένα πρόβλημα, δημοκρατία έχουμε, όλα καλά.
Σου υπογράμμισα μεταφράσεις σε περίπτωση που αποφασίσεις να αφήσεις πίσω τη βαρβαρική γλώσσα.

Beria έγραψε:

Ό,τι και να λέμε, ο καφές ξεκίνησε από την Αιθιοπία. Όχι από την Τουρκία.

Άντε τώρα στο κέντρο να βγάλεις φωτογραφίες με τη μοναδική, αφαιρετική μέθοδό σου, για να μας δείξεις πως η πόλη δεν έχει αρκετούς τουρίστες.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Φεβ 2019, 13:06

Αγις έγραψε:
10 Φεβ 2019, 12:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Φεβ 2019, 12:11
Οι Κινέζοι, Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι, Ινδοί κλπ είχαν πολιτισμό χιλιάδες χρόνια πριν βγει στο προσκήνιο η κλασσική περίοδος των Ελλήνων. Για να το θέσω πιο κυνικά, όταν αυτοί έκαναν "επώνυμο" πολιτισμό (και όχι γενικώς και αορίστως κάποια μορφή αρχιτεκτονικής, τέχνης, φιλοσοφίας κλπ) οι Έλληνες έτρωγαν βελανίδια.

Αυτό που προσέφερε ο Ελληνικός πολιτισμός ήταν μία πολύ σημαντική διαφοροποίηση στα μέχρι τότε δεδομένα, που ήταν κοινά σε όλες αυτές τις δυναστείες.
Ισοπεδωτικό.
Το Σεσκλο κ το Διμηνι δεν θεωρούνται πολιτισμος ;
Χαρακτηριστικο μας διαχρονικα είναι οτι συλλέγουμε απο ολους και συνθέτουμε - ''Ελληνοποιούμε ''
Σε σχέση με τους πολιτισμούς που ανέφερα, σαφώς όχι. Είναι άλλο πράγμα η ένδειξη οικισμών που πιστοποιούν την παλαιότητα οργανωμένης ζωής στο χ χώρο και άλλο ο πολιτισμός των δυναστειών που είχαν όλες τις ενδείξεις ενός οργανωμένου κράτους με αυτοκράτορες, αυλή, στρατό, επιστήμονες, φιλοσόφους, ποιητές κλπ και απτά δείγματα δομημένης αρχιτεκτονικής και τέχνης.
Τα περισσότερα ιστορικά στοιχεία, τα παρέχει η τέχνη. Τόσο από τη σύγκριση των αρχιτεκτονικών επιρροών ή καλλιτεχνικών τάσεων όσο και από τη χρήση των υλικών που χρησιμοποιούσαν.

Με λίγα λόγια, αλλού έπαιξαν μπάλα οι Έλληνες.

Και φυσικά η Ρώμη δεν αντέγραψε το Σέσκλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Φεβ 2019, 13:07

Juno έγραψε:
10 Φεβ 2019, 13:05
Beria έγραψε:
10 Φεβ 2019, 13:00
Juno έγραψε:

Εντάξει βρε Μπέρια, εσύ θέλεις να μιλάς τούρκικα, εμείς θέλουμε να μιλάμε ελληνικά. Κανένα πρόβλημα, δημοκρατία έχουμε, όλα καλά.
Σου υπογράμμισα μεταφράσεις σε περίπτωση που αποφασίσεις να αφήσεις πίσω τη βαρβαρική γλώσσα.

Beria έγραψε:

Ό,τι και να λέμε, ο καφές ξεκίνησε από την Αιθιοπία. Όχι από την Τουρκία.

Άντε τώρα στο κέντρο να βγάλεις φωτογραφίες με τη μοναδική, αφαιρετική μέθοδό σου, για να μας δείξεις πως η πόλη δεν έχει αρκετούς τουρίστες.
Μην είσαι γρουσούζα καλή μου
Κάνε λίγο κέφι. Ετσι για το χατήρι μου :003:
gassim έγραψε:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Φεβ 2019, 13:08

Beria έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Yochanan έγραψε:

+1

Εικόνα
Δεν είμαι τόσο παλιός για να έχω προσωπική άποψη απ' αυτό, αλλά δεν έχει καμμιά σχέση έτσι κι αλλιώς. Και τον καφέ φίλτρου τον λέμε γαλλικό καφέ χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με την Γαλλία. Εξάλλου και η φωτογραφία που βάζεις για να στηρίξεις το επιχείρημά σου έρχεται μπούμερανγκ. Διαβάζεις τι γράφει; Ότι πρώτον δεν είναι τούρκικος αυτός ο καφές και δεύτερον ότι και οι ξένοι τον ονομάζουν ελληνικό.

Θα με κάνεις να ψάξω στην γραμματεία για το αν εμφανίζεται η σύμφραση «ελληνικός καφές» πριν το 1974. Θέλεις να το πάμε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών