Northerner έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 22:48
Όχι, δεν ήταν τουρκομογγολοι σαν τους προγόνους σου, που ήταν τουρκομογγολοι χριστιανοί και τώρα ζουν στα εδάφη των συμπατριωτών μου. Πότε άλλαξαν γλώσσα ήταν ντιμπέιταμπ'λ, αλλα σε κάθε περίπτωση δεν έχει σχέση με τους δύο αγίους αδελφούς που είχαν ήδη πεθάνει όταν οι μαθητές τους έφεραν το αλφάβητο στη Βουλγαρία. Αυτοί οι μαθητές ήταν βούλγαροι, ή αν σε κάνει ευτυχισμένο "σλαβόφωνοι".
Λοιπόν, ήρθαν από την Ασία και το ίδιο κάνανε και πολλοί άλλοι ινδό-ευρωπαίοι κι όχι μόνο οι (πρώτο)βούλγαροι (άριοι). Όλοι ήρθαν από κάπου.
Επαναλαμβάνω, εκείνοι οι βούλγαροι δεν είχαν σχέση με τους τουρκομογγόλους σε αντίθεση με τους προγόνους σου. Επίσης οι βούλγαροι στη Μακεντόνια δεν είχαν δικούς τους βασίλιους διότι εκείνη την περίοδο δεν είχε μπολσεβίκους να τους εξηγήσουν ότι είναι "σλαβόφωνοι" κι όχι βούλγαροι. Λογικά ήταν ευτυχισμένοι υπό την εξουσία των βασιλιών τους (άλλοι βούλγαροι). Βέβαια υπήρχε ζαντρούγκα και στη Βουλγαρία proper όχι μόνο στη Μακεντόνια (Νοτιοδυτική Βουλγαρία για να είμαστε ακριβείς). Εντελώς άλλο θέμα είναι πόσο αυτή η ζαντρούγκα επηρεάστηκε από τους βούλγαρους (αριους) που ήρθαν στον 7 (και πιο νωρίς) αιώνα. Διότι οποιοιδήποτε να ήταν νομάδες χωρίς αμφιβολία και όπως όλοι ξέρουμε οι νομάδες είχαν μεγάλες οικογένειες που ζούσαν όλοι μαζί. Πολύ πιθανόν οι οικογενειακές σχέσεις ήταν πολύ ισχυρές σ αυτούς όπως βλέπουμε στις λέξεις που δεν υπάρχουν στις άλλες γλώσσες.
Λοιπόν κομπανιέρος, αύριο-μεταύριο δεν θα μπορώ να έρθω να διαψεύδω τις βλακείες του καθιστηρημένου, αλλά κάνω τον κόπο να είμαι εδώ την τρίτη. Να μην ξεχάσετε - αύριο συλλαλητήριο για τον ένδοξο Generalleutnant
Χρίστο Λούκοβ και θυμόμαστε την αχρεία δολοφονια του από τις κόκκινες κατσαρίδες. Η μπολσεβιστρια δήμαρχος πάλι το απαγόρεψε, αλλά μην ανησυχείτε και φέτος το δικαστήριο θα το επιτρέψει. Οι ρουβλόφιλοι ξεχνούν ότι δεν είναι πια τα χρόνια της κόκκινης πανούκλας και υπάρχει δημοκρατία στο κράτος μας.
Την τρίτη σημειώνουμε την μαρτυρία του
Διακόνου για να υπάρχει σήμερα η Βουγλάρια κι να μην είμαστε απλώς "σλαβόφωνοι".
ΥΓ. Πριν από λίγο άκουσα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων δεν δέχονται το "Βόρεια Μακεντόνια" και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το "Σκόπιε". Επίσης λέει ότι ο Συριζα είναι 14% πίσω από τη ΝΔ. Ξέρω κομπανιέρος, ξέρω, αυτό είναι φασιστική προπαγάνδα.
Αυτά, τώρα να πάω να βλέπω το Έιμπαρ - Χετάφε.