Εθνικός ύμνος = national anthem, όχι ethnic group anthem.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:48H Ρωσία έχει με διαφορά τον ομορφότερο μουσικά εθνικό ύμνο. H Θεία μουσική του Μπετόβεν είναι φυσικά εκτός συναγωνισμού αφού η ΕΕ δεν είναι έθνος.
O καλύτερος εθνικός ύμνος όλων των εποχών
- Dwarven Blacksmith
Re: O καλύτερος εθνικός ύμνος όλων των εποχών

- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Εντάξει, αλλα δεν μπορείς να παίρνεις μουσική καταξιωμένη κιόλας, που για άλλο πράγμα γράφτηκε και να την παρουσιάζεις για εθνικό ύμνο. Το ανάλογο θα ήταν (όπως είπε και ο Ελληγενής) να πάρουν οι Ρώσοι την τελευταία στροφή απο τη Λίμνη των Κύκνων και να την ποζάρουν σαν εθνικό ύμνο.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- Dwarven Blacksmith
Βασικά το ανάλογo θα ήταν να πας σε μια γη που κατοικείται για χιλιάδες χρόνια να μπήξεις τη σημαία σου και να πεις ότι την ανακάλυψες.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 21:03Εντάξει, αλλα δεν μπορείς να παίρνεις μουσική καταξιωμένη κιόλας, που για άλλο πράγμα γράφτηκε και να την παρουσιάζεις για εθνικό ύμνο. Το ανάλογο θα ήταν (όπως είπε και ο Ελληγενής) να πάρουν οι Ρώσοι την τελευταία στροφή απο τη Λίμνη των Κύκνων και να την ποζάρουν σαν εθνικό ύμνο.
Oh wait, η Ευρώπη το έκανε κι αυτό.

- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Όταν κάτι αγνοείται η ύπαρξή του, τότε ναι μπορείς να πεις πως το ανακάλυψες, εάν το βγάλεις εσύ στην επιφάνεια. Η μουσική είναι γεμάτη απο παραδείγματα τραγουδιών των οποίων οι παραλλαγές έγιναν διάσσημες, ενώ τα αυθεντικά κομμάτια ήταν άσημα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 21:10Βασικά το ανάλογo θα ήταν να πας σε μια γη που κατοικείται για χιλιάδες χρόνια να μπήξεις τη σημαία σου και να πεις ότι την ανακάλυψες.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 21:03Εντάξει, αλλα δεν μπορείς να παίρνεις μουσική καταξιωμένη κιόλας, που για άλλο πράγμα γράφτηκε και να την παρουσιάζεις για εθνικό ύμνο. Το ανάλογο θα ήταν (όπως είπε και ο Ελληγενής) να πάρουν οι Ρώσοι την τελευταία στροφή απο τη Λίμνη των Κύκνων και να την ποζάρουν σαν εθνικό ύμνο.
Oh wait, η Ευρώπη το έκανε κι αυτό.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
-
- hellegennes
Η τελευταία στροφή της Λίμνης των Κύκνων θα ήταν άκυρη για εθνικός ύμνος, αλλά θα ταίριαζε μια χαρά η 13η παραλλαγή της 3ης σουίτας του.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 21:03Εντάξει, αλλα δεν μπορείς να παίρνεις μουσική καταξιωμένη κιόλας, που για άλλο πράγμα γράφτηκε και να την παρουσιάζεις για εθνικό ύμνο. Το ανάλογο θα ήταν (όπως είπε και ο Ελληγενής) να πάρουν οι Ρώσοι την τελευταία στροφή απο τη Λίμνη των Κύκνων και να την ποζάρουν σαν εθνικό ύμνο.
Αν και εγώ είχα στο μυαλό μου τις Αγελάδες του Μουσόργκσκι:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ανάλυσέ μας λίγο τι σημαίνει national στα αγγλικά (πέρα από το άκυρο ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αγγλικό όρο για να πούμε τι σημαίνει στην γλώσσα μας).Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:59Εθνικός ύμνος = national anthem, όχι ethnic group anthem.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:48H Ρωσία έχει με διαφορά τον ομορφότερο μουσικά εθνικό ύμνο. H Θεία μουσική του Μπετόβεν είναι φυσικά εκτός συναγωνισμού αφού η ΕΕ δεν είναι έθνος.
Εγώ είχα την λανθασμένη -καταπώς φαίνεται- εντύπωση ότι national σημαίνει pertaining to a nation. Αλλά διαφώτισέ μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 14 Φεβ 2019, 00:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το radetzky march δεν ήταν κάποια περίοδο σε Α-Η;
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
- Dwarven Blacksmith
Ναι προφανώς και σημαίνει αυτό. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με έθνος και όχι με εθνότητα, αφού προτιμάς τον ελληνικό όρο.hellegennes έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 00:06Ανάλυσέ μας λίγο τι σημαίνει national στα αγγλικά (πέρα από το άκυρο ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αγγλικό όρο για να πούμε τι σημαίνει στην γλώσσα μας).Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:59Εθνικός ύμνος = national anthem, όχι ethnic group anthem.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:48H Ρωσία έχει με διαφορά τον ομορφότερο μουσικά εθνικό ύμνο. H Θεία μουσική του Μπετόβεν είναι φυσικά εκτός συναγωνισμού αφού η ΕΕ δεν είναι έθνος.
Εγώ είχα την λανθασμένη -καταπώς φαίνεται- εντύπωση ότι national σημαίνει pertaining to a nation. Αλλά διαφώτισέ μας.
Δηλαδή μια οργανωμένη κοινωνική οντότητα ανθρώπων που μοιράζονται ορισμένες ιδιότητες, όχι πάντα τις ίδιες.

Εγώ προσωπικά δεν είμαι φίλος της έννοιας "εθνικός ύμνος".
Από εκεί και πέρα, η συζήτηση έχει να κάνει με το νόημα των στίχων και με τη μελωδία. Οι στίχοι είναι, κατά κανόνα, τραγικοί σε όλες τις περιπτώσεις, πολεμοχαρείς, εθνικιστικοί, προπαγανδιστικοί ή καθαρά γελοίοι περί Βασίλισσας κλπ. Η μελωδία είναι άλλη ιστορία, ανάλογα τα γούστα, για εμένα κορυφαίος ο σοβιετικός και ακολουθούν άλλοι των χωρών της ανατολικής Ευρώπης επί Σοβιετίας (ο ουγγρικός λ.χ. είναι επίσης καλός και έχει μείνει ο ίδιος). Ο Αμερικανικός είναι καλούτσικος, καλός ο Βρετανικός, κακός ο γαλλικός, μέτριος ο ιταλικός, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο ελληνικός, καλός ο τουρκικός, τραγικός ο καναδέζικος, μέτριος ο αυστραλιανός, περνάει τη βάση της Ε.Ε.
Από εκεί και πέρα, η συζήτηση έχει να κάνει με το νόημα των στίχων και με τη μελωδία. Οι στίχοι είναι, κατά κανόνα, τραγικοί σε όλες τις περιπτώσεις, πολεμοχαρείς, εθνικιστικοί, προπαγανδιστικοί ή καθαρά γελοίοι περί Βασίλισσας κλπ. Η μελωδία είναι άλλη ιστορία, ανάλογα τα γούστα, για εμένα κορυφαίος ο σοβιετικός και ακολουθούν άλλοι των χωρών της ανατολικής Ευρώπης επί Σοβιετίας (ο ουγγρικός λ.χ. είναι επίσης καλός και έχει μείνει ο ίδιος). Ο Αμερικανικός είναι καλούτσικος, καλός ο Βρετανικός, κακός ο γαλλικός, μέτριος ο ιταλικός, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο ελληνικός, καλός ο τουρκικός, τραγικός ο καναδέζικος, μέτριος ο αυστραλιανός, περνάει τη βάση της Ε.Ε.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 16:14ρε μλκες αφήστε τα κόμπλεξ, δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες εδώ
ο σοβιετικός ύμνος απλά γαμάει, είναι απίστευτα επικός
θα γίνω κομμουνιστής μου φαίνεται

Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Σχολής Γιανναρά με
;
ή ζουράρι
με τον ύμνο εις την ελευθερία να παραμένει αλλά με διαφορετική μελοποίηση***;
***δεν θυμάμαι την εκδήλωση που το είχε περιγράψει
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
Να μην σου πω καλύτερα τη γνώμη μου για τη σχολή Γιανναρά...
Οι στίχοι του ελληνικού είναι εντάξει, καλύτεροι από τους περισσότερους άλλους ύμνους, η μελωδία θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
Οι στίχοι του ελληνικού είναι εντάξει, καλύτεροι από τους περισσότερους άλλους ύμνους, η μελωδία θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
- hellegennes
Αυτό που λες είναι τελείως αυθαίρετο. Με αυτόν τον ορισμό έθνος είναι όλη η Γη και έθνος είναι η ομάδα σου, η τάξη σου, η γενιά σου. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι αυτό συνεπάγεται κουλά πράγματα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 00:11Ναι προφανώς και σημαίνει αυτό. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με έθνος και όχι με εθνότητα, αφού προτιμάς τον ελληνικό όρο.
Δηλαδή μια οργανωμένη κοινωνική οντότητα ανθρώπων που μοιράζονται ορισμένες ιδιότητες, όχι πάντα τις ίδιες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Από άποψη στίχων δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερος ύμνος από τον ελληνικό. Άλλωστε όχι τυχαία είναι απόσπασμα από ένα εξαιρετικό ποίημα ενός από τους καλύτερους Έλληνες ποιητές όλων των εποχών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Νατσιός: Να επιστρέψουν στα σχολεία στολές, έπαρση σημαίας και εθνικός ύμνος
από Ίακχος » 11 Σεπ 2024, 21:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 110 Απαντήσεις
- 1777 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
12 Σεπ 2024, 20:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Να γίνει το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι ο νέος εθνικός ύμνος της Ελλάδας 2.0.ΝΔ.
από Frappezitis » 08 Μαρ 2024, 23:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 149 Απαντήσεις
- 3229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
11 Μαρ 2024, 14:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση η πιο kosher κυβέρνηση όλων των εποχών?
από dna replication » 13 Νοέμ 2024, 00:45 » σε Διεθνής πολιτική - 35 Απαντήσεις
- 1552 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
21 Μαρ 2025, 23:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών
από georgebi » 12 Νοέμ 2024, 14:48 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 26 Απαντήσεις
- 581 Προβολές
-