το αστείο είναι πως έγινε στη πραγματικότητα αυτό
κάποιος εκεί στην οργάνωση γκούγκλαρε τον ύμνο του καζακσταν και του έβγαλε πρώτο πρώτο αυτό (το οποίο έχει περισσότερα views από τον original ύμνο) και το έπαιξαν στην επίσημη απονομή

το αστείο είναι πως έγινε στη πραγματικότητα αυτό
Συμφωνώ.hellegennes έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 01:16
Από άποψη στίχων δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερος ύμνος από τον ελληνικό. Άλλωστε όχι τυχαία είναι απόσπασμα από ένα εξαιρετικό ποίημα ενός από τους καλύτερους Έλληνες ποιητές όλων των εποχών.
You got me. Είσαι παιχτούρα και σε παραδέχομαι.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 09:44Τι ethnic group ρε μάστορη. Ο εθνικός αναφέρεται σαφέστατα σε έθνος. Ωστόσο βάλε national anthem of ee στο google και πες μου τι σου βγάζει.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:59Εθνικός ύμνος = national anthem, όχι ethnic group anthem.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 20:48H Ρωσία έχει με διαφορά τον ομορφότερο μουσικά εθνικό ύμνο. H Θεία μουσική του Μπετόβεν είναι φυσικά εκτός συναγωνισμού αφού η ΕΕ δεν είναι έθνος.
Όχι δεν περιγράφουν το ίδιο πράγμα και είμαι κρίμα που το λες αυτό απλά για να μου την πεις.hellegennes έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 11:36Δεν υπάρχει καμμιά διαφορά. Το ίδιο πράγμα περιγράφουν, απλά η εθνότητα δεν έχει αναγνωρισμένο κράτος, όπως ήταν κάποτε οι Ισραηλινοί ή είναι σήμερα οι Κούρδοι.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 01:22Άλλο είναι το πόιντ μου. Οι λέξεις έχουν νόημα, γι αυτό προσέχουμε να μη λένε έθνος όταν εννοούμε εθνότητα.hellegennes έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 01:19Άρα οι λέξεις δεν έχουν νόημα. Κι όλο αυτό για να αιτιολογήσεις ότι μπορεί να υπάρχει εθνικός ύμνος της ΕΕ.
Αν έχεις κι εσύ τώρα την καλοσύνη, περιέγραψε μου τη διαφορά των δύο όρων.
Η ΕΕ δεν είναι ούτε έθνος ούτε εθνότητα ούτε εθνικότητα ούτε τίποτα. Είναι απλά κάτοικοι ενός συνόλου χωρών που διαμένουν στην ίδια ήπειρο και έχουν όλοι βασίσει τον πολιτισμό τους στις αρχές του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Κατά τα άλλα έχουν διαφορετική κουλτούρα, γλώσσα, ήθη, έθιμα, συνήθειες. Δηλαδή απολύτως καμμία σχέση με ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά. Πιο πολλά κοινά χαρακτηριστικά έχουν μεταξύ τους οι χώρες της Νοτίου Αμερικής παρά της Ευρώπης.
Εμένα μου αρέσει, τον έβαλα στο τοπ 5. Δε θα έλεγα προσχαρος αλλά ανεβαστικος.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 21:27Γιατί φαγωθήκατε με τον ιταλικό. Αντίθετα με όλους τους άλλους είναι αρκετά προσχαρος.
Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει κανένα καλό Ελ λεξικό ονλάιν. Οπότε τι περιμένεις, να το ιδρύσω;
Προηγουμένως ήταν ο ύμνος της Σοβιετικής Ρωσίας.
Καρα-what? Πας καλά; Το ΛΚΝ είναι όχι μόνο πλήρως online εδώ και 15 χρόνια, είναι ταυτοχρόνως μακράν το πιο αξιόπιστο λεξικό της ελληνικής γλώσσας, κατά παραδοχή σύσσωμου του κόσμου των γραμμάτων.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 01:21Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει κανένα καλό Ελ λεξικό ονλάιν. Οπότε τι περιμένεις, να το ιδρύσω;
Άμα λέω εγώ ότι απλά τρολλάρεις.
Οκ δεν ήξερα ότι θεωρείται καλό. Ο ορισμός του για το έθνος μου αρέσει.hellegennes έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 02:09Καρα-what? Πας καλά; Το ΛΚΝ είναι όχι μόνο πλήρως online εδώ και 15 χρόνια, είναι ταυτοχρόνως μακράν το πιο αξιόπιστο λεξικό της ελληνικής γλώσσας, κατά παραδοχή σύσσωμου του κόσμου των γραμμάτων.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 01:21Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει κανένα καλό Ελ λεξικό ονλάιν. Οπότε τι περιμένεις, να το ιδρύσω;
Άμα λέω εγώ ότι απλά τρολλάρεις.
Αλλά δέχομαι και μεταφορά από οποιοδήποτε άλλο λεξικό θέλεις. Δυο γραμμές θα πληκτρολογήσεις.
Αυτό έχει ακόμα λιγότερες απαιτήσεις από αυτό που είπα εγώ και επαναστάτησες! Σίγουρα μπορείς να πείς ότι οι ευρωπαίοι τα έχουν όλα αυτά.μακρόχρονη συνοίκηση στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, μια κοινή ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη, μια (υποθετική ή πραγματική) φυλετική ομοιογένεια· (πρβ. εθνότητα, λαός, γένος, φυλή)