Vegan γονείς παραλίγο να σκοτώσουν το παιδί τους

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Pirate7G

Re: Vegan γονείς παραλίγο να σκοτώσουν το παιδί τους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G » 17 Φεβ 2019, 18:58

enaon έγραψε:
17 Φεβ 2019, 18:49
ε δίκιο έχει, ένα μεγαλο φάσμα λειτουργεί έτσι. Κάποτε αν κουνιόσουν σε βάζαν στο ηλεκτροσόκ και τώρα κάνεις παρέλαση, αλλάζει η πολιτειακή οπτική, αλλάζει και η επιστημονική εξήγηση.
Μήπως ήθελες να γράψεις το ανάποδο;
Δεν τσακιζω το φρύδι μου

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 17 Φεβ 2019, 19:00

enaon έγραψε:
17 Φεβ 2019, 18:57
δεν κατάλαβα ρε πώς φτάσαμε στην σκοτεινή ενέργεια. :)

αυτό που λέει πάντως ο προφεσορας ειναι αλήθεια, εκνευριστική αλήθεια αλλά τι να κάνουμε. Η επιστήμη είναι μισή τεχνογνωσία μισή αλαμπουρνέζικα της εποχής, όλο και λιγότερα βέβαια αλλά όλο και μεγαλώνει το αντικείμενο, πάντα έτσι θα ειναι μάλλον.
Αυτό που λέει είναι εντελώς λάθος. Δεν είναι δυνατό η πολιτική εξουσία να σου μιλάει για διαγνώσεις ή να ορίζει το τι είναι πάθηση.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 17 Φεβ 2019, 19:01

Pirate7G έγραψε:
17 Φεβ 2019, 18:58
όχι δεν νομίζω οτι ακόμα η επιστήμη οδηγεί, είναι νομίζω εργαλείο ακόμα, τότε μάλλον σίγουρα. Ήθελαν να πούνε οτι οι αδελφές ήταν άρρωστοι, και βάλανε τους γιατρούς να βρούνε θεραπείες, όχι το ανάποδο θεωρώ.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 17 Φεβ 2019, 19:03

Χαοτικός έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:00
Αυτό που λέει είναι εντελώς λάθος. Δεν είναι δυνατό η πολιτική εξουσία να σου μιλάει για διαγνώσεις ή να ορίζει το τι είναι πάθηση.
χαοτικέ με δουλεύεις; Συμβαίνει, είναι η πραγματικότητά μας, δεν είναι; Κακή οκ, αλλά δίκιο δεν έχει;

Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G » 17 Φεβ 2019, 19:05

enaon έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:01
Pirate7G έγραψε:
17 Φεβ 2019, 18:58
όχι δεν νομίζω οτι ακόμα η επιστήμη οδηγεί, είναι νομίζω εργαλείο ακόμα, τότε μάλλον σίγουρα. Ήθελαν να πούνε οτι οι αδελφές ήταν άρρωστοι, και βάλανε τους γιατρούς να βρούνε θεραπείες, όχι το ανάποδο θεωρώ.

Ακόμα υπάρχουν τύποι που λένε ότι θεραπεύουν την ομοφυλοφιλία και μάλιστα έχουν και μεγάλη απήχηση. Η ομοφυλοφιλία εξάλλου θεωρούνταν ψυχική νόσος μέχρι πριν μισό αιώνα. Μόλις άλλαξε η άποψη των επιστημόνων, άλλαξε και η πολιτική.
Οπότε μάλλον το αντίθετο από αυτό που είπες συμβαίνει.
Δεν τσακιζω το φρύδι μου

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 17 Φεβ 2019, 19:05

enaon έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:03
Χαοτικός έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:00
χαοτικέ με δουλεύεις; Συμβαίνει, είναι η πραγματικότητά μας, δεν είναι; Κακή οκ, αλλά δίκιο δεν έχει;
Αρχίζεις να κουράζεις. Γίνε πιο σαφής. Εκτός αν έχεις τέτοια διάθεση για χαβαλέ.

Για ποια πραγματικότητα μιλάς; Απλά είναι τα πράγματα. Δεν έχει σχέση η πολιτειακή κατάσταση με τα διαγνωστικά εγχειρίδια.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 17 Φεβ 2019, 19:12

χαοτικέ κοιτάμε απο άλλη οπτική άλλο πράγμα ίσως και το λέμε επιστήμη. Εσύ λές για τα σοβαρά και ακλόνητα εγώ λέω για τα αλαμπουρνέζικα, έχει και τα δύο. Στο θέμα για παράδειγμα, εμβόλια αποφασίζει αν θα κάνει το παιδί ο κηδεμόνας, η πολιτεία έχει δώσει σε εκείνον την ευθύνη. Θα χρειαστεί να πεισθεί η πολιτεία, για να γίνει αυτό που η επιστήμη λέει σαν σωστό. Είμαστε ακόμα σε αυτό το στάδιο, ευτυχώς ή δυστυχώς :)

πάντως ναι πλάκα κάνω οκ, διαβάζω και την υπογραφή σου και δεν μπορώ, θέλω να σε πειράξω που σε πιάνει το προστατευτικό σου.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 17 Φεβ 2019, 19:19

Pirate7G έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:05
Μόλις άλλαξε η άποψη των επιστημόνων, άλλαξε και η πολιτική.
τα βλέπεις ρομαντικά νομίζω. Η επιστήμη έχει χορηγίες προγράμματα και κατευθύνσεις, αλλά οκ, κάποτε θα τους κάνουμε θεούς, πρίν τα ρομπότ θα μας κυβερνήσουν οι επιστήμονες, το πιστεύω και εγώ. :)

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 17 Φεβ 2019, 19:21

Εγώ συζητάω τα πάντα και δεν είμαι άκαμπτος στο να αγκαλιάζω οποιαδήποτε θεώρηση. Εω όμως έγραψα κάτι ως απάντηση στο ότι μία ευνομούμενη κοινωνία θα έπρεπε να θεωρεί ένα φαινόμενο, ιατρική πάθηση. Ε αυτό δεν μπορεί να γίνει. Τι λέμε; Τι δουλειά έχει η κοινωνία με ορισμούς και διαγνώσεις; η σκοτεινή ενέργεια πυ δεν κατάλαβες, είναι παράδειγμα. Μπορεί μία κοινωνία να παίρνει θέση σε ζητήματα φυσικής;

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 17 Φεβ 2019, 19:25

Χαοτικός έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:21
Εγώ συζητάω τα πάντα και δεν είμαι άκαμπτος στο να αγκαλιάζω οποιαδήποτε θεώρηση. Εω όμως έγραψα κάτι ως απάντηση στο ότι μία ευνομούμενη κοινωνία θα έπρεπε να θεωρεί ένα φαινόμενο, ιατρική πάθηση. Ε αυτό δεν μπορεί να γίνει. Τι λέμε; Τι δουλειά έχει η κοινωνία με ορισμούς και διαγνώσεις; η σκοτεινή ενέργεια πυ δεν κατάλαβες, είναι παράδειγμα. Μπορεί μία κοινωνία να παίρνει θέση σε ζητήματα φυσικής;
ναι οκ, αλλά δεν έχει πλάκα που στο νήμα για τα εμβόλια, που κάνουμε ό,τι μας λένε, φωνάζουμε να μας πάρουν εντελώς το δικαίωμα επιλογής για να ειμαστε πιο σίγουροι οτι πήραμε την σωστή απόφαση; Το ίδιο λες και εσύ, δεν είναι δυνατόν να μπορούμε να έχουμε λόγο, να αποφασίζουν οι ειδικοί. Δίκιο έχεις μάλλον, αλλά πες, δεν έχει πλάκα να σε διαβάζεις;

Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G » 17 Φεβ 2019, 19:30

enaon έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:19
Pirate7G έγραψε:

τα βλέπεις ρομαντικά νομίζω. Η επιστήμη έχει χορηγίες προγράμματα και κατευθύνσεις, αλλά οκ, κάποτε θα τους κάνουμε θεούς, πρίν τα ρομπότ θα μας κυβερνήσουν οι επιστήμονες, το πιστεύω και εγώ. :)

Που τον είδες τον ρομαντισμό; Το παράδειγμα που σου έφερα δεν έχει να κάνει με ρομαντικές ερμηνείες κ οπτικές. Τέλος πάντων. Ας είναι. Oι επιστήμονες είναι πολύ απασχολημένοι και καψουρηδες με την επιστήμη. Σιγά μην χάσουν τον χρόνο τους για να κυβερνούν εμάς τα πρόβατα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pirate7G την 17 Φεβ 2019, 19:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν τσακιζω το φρύδι μου

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 17 Φεβ 2019, 19:30

enaon έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:25
Χαοτικός έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:21
ναι οκ, αλλά δεν έχει πλάκα που στο νήμα για τα εμβόλια, που κάνουμε ό,τι μας λένε, φωνάζουμε να μας πάρουν εντελώς το δικαίωμα επιλογής για να ειμαστε πιο σίγουροι οτι πήραμε την σωστή απόφαση; Το ίδιο λες και εσύ, δεν είναι δυνατόν να μπορούμε να έχουμε λόγο, να αποφασίζουν οι ειδικοί. Δίκιο έχεις μάλλον, αλλά πες, δεν έχει πλάκα να σε διαβάζεις;
Ξεκαθάρισε πρώτα να έχω δίκιο ή έχω δίκιο μάλλον και βλέπουμε.

Αν και βλέπω ότι είσαι εντελώς αλλού σε σχέση με αυτό που λέω.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 17 Φεβ 2019, 19:31

Pirate7G έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:30
enaon έγραψε:
17 Φεβ 2019, 19:19
Pirate7G έγραψε:

Oι επιστήμονες είναι πολύ απασχολημένοι και καψουρηδες με την επιστήμη. Σιγά μην χάσουν τον χρόνο τους για να κυβερνούν εμάς τα πρόβατα.
Για τους επιστήμονες έχω τις ενστάσεις μου εξού και η υπογραφή μου. Αλλά εδώ δεν είναι θέμα αν θα ακούσουμε τους επιστήμονες ή όχι. Είναι θέμα λογικής. Απλά.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 17 Φεβ 2019, 19:34

δίκιο έχεις μάλλον, με την έννοια οτι που να ξέρω, πρέπει να συμβούν πολλά για να δούμε αν αυτό που λές θα στέκει πράγματι σαν πραγματικότητα. Σήμερα πάντως οχι, δεν ειναι έτσι νομίζω. Ωραία τα λές, αλλά δεν ζουμε εδώ που λές νομίζω. Αλλά οκ, άσχετη κουβέντα πράγματι, κάπου έχουμε χαθεί.

Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας » 17 Φεβ 2019, 19:34

Pirate7G έγραψε:
Η ομοφυλοφιλία εξάλλου θεωρούνταν ψυχική νόσος μέχρι πριν μισό αιώνα. Μόλις άλλαξε η άποψη των επιστημόνων, άλλαξε και η πολιτική.
Βασικά άλλαξε ο επίσημος ορισμός της ψυχικής νόσου, έτσι ώστε η ομοφυλοφιλία να μην εμπίπτει σ' αυτήν. Δεν άλλαξε κάποια άποψη. Η "επιτροπή ορολογίας" της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιριας το αποφάσισε, σε μία νύχτα. Ύστερα από χρόνια ακτιβισμού, πικετοφοριών και πίεσης στα συνέδρια της ΑΨΕ. Πιο πολιτικό από τόσο δε γίνεται.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών