https://twitter.com/WarGreek
παραδείγματα
Ποιές εμπειρίες;υπάρχει κανείς στο φόρουμ που να μετείχε στον πόλεμο;deCaritaine έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 17:45Στο τίμιο τούτο twitter account νομίζω όλοι οι φορουμίτες μπορούν να συνεισφέρουν λόγω εμπειρίας με δικές τους ιστορίες
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
δεν είχε μετά τράβαλα;Chainis έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 13:18Στενός συγγενής επιστρατεύτηκε από τον ΔΣ στα 18 του αλλά τον έτρωγε ο κώλος του και έμεινε και ήταν και ενθουσιασμένος και σίγουρος για την νίκη.
Μέχρι που κατέβηκε στην Βόρεια Πελοπόννησο τέλος του 48 η 9η Μεραρχία.
Μετά από 2 μήνες στην κόλαση ήταν τυχερός και δεν σκοτώθηκε, γύρισε στο χωριό του, πήγε παραδόθηκε (στον στρατό κι όχι στην αστυνομία). πέρασε στρατοδικείο όπου είπε "βιαίως επιστρατευθής" και με την απαραίτητη δήλωση αποκήρυξης του κομουνισμού καθάρισε.
Τίποτα, ίσως μέτρησε κι ότι σαν στρατιώτης αμέσως μετά παρότι ήταν σε τάγμα επικηρυγμένων στο Καλπάκι ήταν τυπικός, μπορεί να ήταν καλή και η έκθεση του στρατού όταν απολύθηκε.hades έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 13:23δεν είχε μετά τράβαλα;Chainis έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 13:18Στενός συγγενής επιστρατεύτηκε από τον ΔΣ στα 18 του αλλά τον έτρωγε ο κώλος του και έμεινε και ήταν και ενθουσιασμένος και σίγουρος για την νίκη.
Μέχρι που κατέβηκε στην Βόρεια Πελοπόννησο τέλος του 48 η 9η Μεραρχία.
Μετά από 2 μήνες στην κόλαση ήταν τυχερός και δεν σκοτώθηκε, γύρισε στο χωριό του, πήγε παραδόθηκε (στον στρατό κι όχι στην αστυνομία). πέρασε στρατοδικείο όπου είπε "βιαίως επιστρατευθής" και με την απαραίτητη δήλωση αποκήρυξης του κομουνισμού καθάρισε.
Πάντως από τα λίγα που έχω καταλάβει ποιο πολλά προβλήματα πρέπει να είχαν αυτοί που δεν ψήφισαν το 46 που το ΚΚ είπε αποχή και δεν μπορούσνα να αιτιολογήσουν την απουσία σφραγίδας στο βιβλιάριο
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
κατσαούνης Άλκης;
Είναι χιουμοριστικό, φανταστικές ιστορίες. Η εμπειρία λόγω ενασχόλισης με το φόρουμ που βρίθει πληροφοριών του εμφυλιου.πατησιωτης έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 12:39Ποιές εμπειρίες;υπάρχει κανείς στο φόρουμ που να μετείχε στον πόλεμο;deCaritaine έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 17:45Στο τίμιο τούτο twitter account νομίζω όλοι οι φορουμίτες μπορούν να συνεισφέρουν λόγω εμπειρίας με δικές τους ιστορίες
Λύσε μου την απορία για τη λέξη κατσαούνης. Γενικά είναι και επίθετο και μάλλον έχει να κάνει με βλάχους νομάδες σαν φυλετικό όνομα της Ρούμελης. Το χρησιμοποιείτε και στην Κρήτη;
Οχι .πατησιωτης έγραψε: ↑15 Φεβ 2019, 12:39Ποιές εμπειρίες;υπάρχει κανείς στο φόρουμ που να μετείχε στον πόλεμο;deCaritaine έγραψε: ↑13 Φεβ 2019, 17:45Στο τίμιο τούτο twitter account νομίζω όλοι οι φορουμίτες μπορούν να συνεισφέρουν λόγω εμπειρίας με δικές τους ιστορίες
όχι ιδιαίτερα, είναι έκφραση μερικών φίλων μου για ηρακλειώτες συγκεκριμένα, για αυτό και ο Άλκης αποκρίνονταν πάνταdeCaritaine έγραψε: ↑18 Φεβ 2019, 16:28Λύσε μου την απορία για τη λέξη κατσαούνης. Γενικά είναι και επίθετο και μάλλον έχει να κάνει με βλάχους νομάδες σαν φυλετικό όνομα της Ρούμελης. Το χρησιμοποιείτε και στην Κρήτη;
Α ευχαριστώ. Υπέθετα καμια σχέση με τις κατσούνες ή με τον Κατσαουνακη/ΚακαουνακηΜαυροβασίλης έγραψε: ↑18 Φεβ 2019, 16:49όχι ιδιαίτερα, είναι έκφραση μερικών φίλων μου για ηρακλειώτες συγκεκριμένα, για αυτό και ο Άλκης αποκρίνονταν πάνταdeCaritaine έγραψε: ↑18 Φεβ 2019, 16:28Λύσε μου την απορία για τη λέξη κατσαούνης. Γενικά είναι και επίθετο και μάλλον έχει να κάνει με βλάχους νομάδες σαν φυλετικό όνομα της Ρούμελης. Το χρησιμοποιείτε και στην Κρήτη;
το νόημα είναι μεταφορικά βλάχος όπως περίπου το έγραψες, δε σημαίνει πετσί ή κούργιαλος (για να μείνομε στις χανιώτικες εκφράσεις)