γερμανια η αστυνομια παραποιει τα στατιστικα για εγκληματα μεταναστ ων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

γερμανια η αστυνομια παραποιει τα στατιστικα για εγκληματα μεταναστ ων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 17 Φεβ 2019, 10:32

Η γερμανική Αστυνομία φέρεται να παραποιεί τα στατιστικά των εγκλημάτων που γίνονται από μετανάστες ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία στη χώρα. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη η Γερμανική εφημερίδα Hannoversche Allgemeine ενώ και η Γερμανική τηλεόραση ARD προχώρησε σε ρεπορτάζ για το θέμα.

Ακολουθεί το video του ARD: «Οι στατιστικές για τα εγκλήματα δείχνουν πως οι πρόσφυγες, κατά μέσο όρο, έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να διαπράξουν κάποιο έγκλημα σε σχέση με τους ντόπιους» υποστήριζε ο Thomas De Maiziere το 2015. Το 37% όσων αιτούνται άσυλο παραβιάζουν τους κανόνες των καταλυμάτων που φιλοξενούνται, ή παραβιάζουν τη νομοθεσία για όσους αιτούνται άσυλο, το 30% κλέβουν και το 19% κάνουν απάτες.
Το ποσοστό των εγκληματιών προσφύγων που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα είναι λιγότερο από 1% (σύμφωνα με τα στατιστικά του 2014). Αυτά, σύμφωνα με τους αριθμούς της στατιστικής, που συγκεντρώνονται από ανθρώπους. Η εφημερίδα Hannoversche Allgemeine έθεσε την ερώτηση, εάν τα στατιστικά στοιχεία για τη βία είναι παραποιημένα.

Ο αστυνομικός που μίλησε με τον δημοσιογράφο δήλωσε πως «δεν υπάρχει ψέμα, τίποτα δεν είναι σιωπηλό, αλλά τα πράγματα εσκεμμένα αποκρύπτονται. Υπάρχουν εντολές να ερμηνεύουμε τα περιστατικά για να διατηρήσουμε την ειρήνη μεταξύ των πολιτών».
Ο δημοσιογράφος Ντίττερ Βόνκα συναντήθηκε με τον αστυνομικό και τώρα ξέρει πως ακριβώς παραποιούνται τα στατιστικά στοιχεία. «Δεν υπάρχει γραπτή οδηγία για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων. Υπάρχουν ορισμένοι όροι, όπως για παράδειγμα οι δολοφονίες τιμής ή τα σεξουαλικά αδικήματα, που, αν είναι δυνατόν, δεν πρέπει να εμφανίζονται στις αναφορές.
Στην περίπτωση που αυτοί οι όροι εμφανίζονται στις αστυνομικές αναφορές, από ό, τι έχω καταλάβει, ο επικεφαλής της αστυνομίας σημειώνει στην έκθεση: «Παρακαλούμε να επανεξεταστεί». Αυτό είναι το σήμα προς τον αστυνομικό που συνέταξε την έκθεση, να μην χρησιμοποιεί συγκεκριμένους όρους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικοί και να επηρεάσουν αρνητικά τα στατιστικά στοιχεία.

Στις στατιστικές υπάρχει ο όρος «επίθεση» αντί για «σεξουαλική επίθεση» χωρίς περαιτέρω εξειδίκευση. Αυτό σημαίνει ότι τα στατιστικά στοιχεία ζυγίζονται διαφορετικά και παρουσιάζονται διαφορετικά, σε σχέση με τις λεπτομέρειες που θα έπρεπε να αποκαλυφθούν». Εάν αυτή είναι η πραγματικότητα, τότε η Γερμανία και η Ευρώπη αναμένεται να βιώσουν πολύ δύσκολες περιόδους τα προσεχή χρόνια.



ΠΗΓΗ:


https://cosmostatus.blogspot.com/2019/0 ... v2Pc040DG0






αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 17477
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: γερμανια η αστυνομια παραποιει τα στατιστικα για εγκληματα των λάθρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 19 Φεβ 2019, 11:52

Γουγούνια !
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών