Δεν έχω καταλάβει τι εφτιαξε. Η αλήθεια είναι ότι κάνει μεγάλη διαδικασία και ίσως είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.
Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
- Δημοσιεύσεις: 18888
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Αυτο που χρησιμοποιει ειναι καποιο ειδος φασολιου ή αρακα;
Αλλα πως στο καλο παραμενει χλωρο οταν ολο το φυτο ειναι καταξερο;
Παντως εχει παρα πολυ δουλεια ολο αυτο και ειναι εντυπωσιακο.
Η κοπελα ειναι χαρμα οφθαλμων.
Αλλα πως στο καλο παραμενει χλωρο οταν ολο το φυτο ειναι καταξερο;
Παντως εχει παρα πολυ δουλεια ολο αυτο και ειναι εντυπωσιακο.
Η κοπελα ειναι χαρμα οφθαλμων.
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Μια φορά στη ζωή μου προσπάθησα να κάνω πατάτες και μαύρισαν από το πρώτο δευτερόλεπτο μέσα στο τηγάνι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Φεβ 2019, 20:02Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.
Εξαρτάται φυσικά από τον παραγωγό και την εποχή.
Νευροκοπίου, Νάξου, Άργους, Τρίπολης παραδείγματος χάριν, είναι οκ για όλες τις χρήσεις αλλά εξαρτάται απο την εποχή.
Όταν δεν έχω καλές πατάτες και θέλω να τηγανίσω, τις κόβω, τις βάζω σε νερό και πριν να τις ρίξω στο καυτό λάδι, τις βάζω σε μια βαμβακερή πετσέτα (κάνει και απορροφητικό χαρτί) και τις "στεγνώνω". Γίνονται καλύτερες.
Με βολεύει περισσότερο κατσαρόλα (μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις μερίδες που θέλω) παρά τηγάνι.
Και χαμηλώνω τη φωτιά, μετά από 1 λεπτό (στο 2περίπου) και όχι το ανάποδο.
Κάποιοι τις προτηγανίζουν, τις βγάζουν από τη φωτιά και τις τηγανίζουν πάλι όταν θέλουν να σερβίρουν.
Νομιζα ότι είναι έτοιμες και τις εβγαλα σε ένα λεπτό.Φυσικά τις πεταξα.
Γιατί έγινε αυτό;
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Τι εννοείς από το πρώτο δευτερόλεπτο μαύρισαν; Έκαιγε υπερβολικά το λάδι;skartados έγραψε: ↑21 Φεβ 2019, 10:16Μια φορά στη ζωή μου προσπάθησα να κάνω πατάτες και μαύρισαν από το πρώτο δευτερόλεπτο μέσα στο τηγάνι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Φεβ 2019, 20:02Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.
Εξαρτάται φυσικά από τον παραγωγό και την εποχή.
Νευροκοπίου, Νάξου, Άργους, Τρίπολης παραδείγματος χάριν, είναι οκ για όλες τις χρήσεις αλλά εξαρτάται απο την εποχή.
Όταν δεν έχω καλές πατάτες και θέλω να τηγανίσω, τις κόβω, τις βάζω σε νερό και πριν να τις ρίξω στο καυτό λάδι, τις βάζω σε μια βαμβακερή πετσέτα (κάνει και απορροφητικό χαρτί) και τις "στεγνώνω". Γίνονται καλύτερες.
Με βολεύει περισσότερο κατσαρόλα (μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις μερίδες που θέλω) παρά τηγάνι.
Και χαμηλώνω τη φωτιά, μετά από 1 λεπτό (στο 2περίπου) και όχι το ανάποδο.
Κάποιοι τις προτηγανίζουν, τις βγάζουν από τη φωτιά και τις τηγανίζουν πάλι όταν θέλουν να σερβίρουν.
Νομιζα ότι είναι έτοιμες και τις εβγαλα σε ένα λεπτό.Φυσικά τις πεταξα.
Γιατί έγινε αυτό;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Δεν νομίζω.Τι εννοείς από το πρώτο δευτερόλεπτο μαύρισαν; Έκαιγε υπερβολικά το λάδι;
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Όταν οι πατάτες δεν κάνουν για τηγάνι, μαυρίζουν γρήγορα εξωτερικά και μένουν ωμές εσωτερικά.
Ειδικώς, αν τις ρίξεις στο λάδι όταν τις κόψεις χωρίς να τις βάλεις σε νερό προηγουμένως.
Συνήθως, αυτό γίνεται στις πατάτες Κύπρου, που είναι η πιο συνηθισμένη πατάτα των σούπερ μάρκετς.
Ακόμα και σ' αυτήν την περίπτωση, θέλουν καλό ξέβγαλμα μετά το κόψιμο για να φύγει το πολύ άμυλο και "σκούπισμα" μετά για να φύγει η πολλή υγρασία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Οι Κύπρου είναι οι πιο ωραίες για τηγάνι. Εγώ δεν κάνω τέτοιες διαδικασιες. Τις καθαρίζω, τις πλένω,τις κόβω, έχει καψει το λάδι αλλά όχι υπερβολικά τις βάζω κ μετά χαμηλώνω λίγο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Φεβ 2019, 11:04Όταν οι πατάτες δεν κάνουν για τηγάνι, μαυρίζουν γρήγορα εξωτερικά και μένουν ωμές εσωτερικά.
Ειδικώς, αν τις ρίξεις στο λάδι όταν τις κόψεις χωρίς να τις βάλεις σε νερό προηγουμένως.
Συνήθως, αυτό γίνεται στις πατάτες Κύπρου, που είναι η πιο συνηθισμένη πατάτα των σούπερ μάρκετς.
Ακόμα και σ' αυτήν την περίπτωση, θέλουν καλό ξέβγαλμα μετά το κόψιμο για να φύγει το πολύ άμυλο και "σκούπισμα" μετά για να φύγει η πολλή υγρασία.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
- Δημοσιεύσεις: 18888
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Η συντριπτικη πλειοψηφια των πατατων που αγοραζετε ρε παιδια,ασχετα με το μερος που εχει καλλιεργηθει,ειναι της ιδιας ποικιλιας.
Στην Ελλαδα αυτη που προωθειται κατα κυρια λογο ειναι η Σπουντα και ακολουθει η Αγκρια σε πολυ μικροτερο βαθμο.
Ιδιως η Σπουντα κανει για ολα σχεδον τα ειδη μαγειρεματος,εχει μεγαλη αποδοση και χαλαει δυσκολα.
Γι αυτο και την προτιμουν οι καλλιεργητες κι εμεις νομιζουμε οτι οι πατατες Νευροκοπιου ειναι διαφορετικες απο της Θεσσαλιας π.χ. ή της Πελλοπονησου.
Τριχες.Ιδιες ειναι.
Απλα τα διαφορετικα εδαφη δινουν τις οποιες μικρες διαφορες.
Πατε σε ενα φυτωριο ή ενα συνεταιρισμο και ζητηστε πατατες για φυτεμα και θα δειτε τι θα σας προτεινουν-δωσουν κατευθειαν.
Στην Ελλαδα αυτη που προωθειται κατα κυρια λογο ειναι η Σπουντα και ακολουθει η Αγκρια σε πολυ μικροτερο βαθμο.
Ιδιως η Σπουντα κανει για ολα σχεδον τα ειδη μαγειρεματος,εχει μεγαλη αποδοση και χαλαει δυσκολα.
Γι αυτο και την προτιμουν οι καλλιεργητες κι εμεις νομιζουμε οτι οι πατατες Νευροκοπιου ειναι διαφορετικες απο της Θεσσαλιας π.χ. ή της Πελλοπονησου.
Τριχες.Ιδιες ειναι.
Απλα τα διαφορετικα εδαφη δινουν τις οποιες μικρες διαφορες.
Πατε σε ενα φυτωριο ή ενα συνεταιρισμο και ζητηστε πατατες για φυτεμα και θα δειτε τι θα σας προτεινουν-δωσουν κατευθειαν.
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Και λοιπόν;stergiosbik έγραψε: ↑21 Φεβ 2019, 11:26Η συντριπτικη πλειοψηφια των πατατων που αγοραζετε ρε παιδια,ασχετα με το μερος που εχει καλλιεργηθει,ειναι της ιδιας ποικιλιας.
Στην Ελλαδα αυτη που προωθειται κατα κυρια λογο ειναι η Σπουντα και ακολουθει η Αγκρια σε πολυ μικροτερο βαθμο.
Ιδιως η Σπουντα κανει για ολα σχεδον τα ειδη μαγειρεματος,εχει μεγαλη αποδοση και χαλαει δυσκολα.
Γι αυτο και την προτιμουν οι καλλιεργητες κι εμεις νομιζουμε οτι οι πατατες Νευροκοπιου ειναι διαφορετικες απο της Θεσσαλιας π.χ. ή της Πελλοπονησου.
Τριχες.Ιδιες ειναι.
Απλα τα διαφορετικα εδαφη δινουν τις οποιες μικρες διαφορες.
Πατε σε ενα φυτωριο ή ενα συνεταιρισμο και ζητηστε πατατες για φυτεμα και θα δειτε τι θα σας προτεινουν-δωσουν κατευθειαν.
Τι σημασία έχει αν είναι η ίδια ποικιλία αν το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από περιοχή σε περιοχή λόγω κλίματος, εδάφους και άλλων παραγόντων; Δεν έχουν όλες οι πατάτες τον ίδιο χρόνο παραγωγής και συγκομιδής. Έχουν εποχικότητα ανάλογα με την περιοχή.
Και σαφώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Δημοσιεύσεις: 18888
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Αλλο ειπα εγω.
Οτι υπαρχουν πολλες,παρα πολλες ποικιλιες πατατας κι εμεις τρωμε 1-2 ποικιλιες.
Αυτο που καθοριζει την ποιοτητα της πατατας ειναι κυριως η ποικιλια της και δευτερευοντως τα υπολοιπα.
Π.χ. στο Νευροκοπι μπορει να φας πολυ καλυτερη πατατα απο μια αλλη ποικιλια η οποια ομως δεν προωθειται απο τους εμπορους και γι αυτο και οι παραγωγοι την αποφευγουν.
Οτι υπαρχουν πολλες,παρα πολλες ποικιλιες πατατας κι εμεις τρωμε 1-2 ποικιλιες.
Αυτο που καθοριζει την ποιοτητα της πατατας ειναι κυριως η ποικιλια της και δευτερευοντως τα υπολοιπα.
Π.χ. στο Νευροκοπι μπορει να φας πολυ καλυτερη πατατα απο μια αλλη ποικιλια η οποια ομως δεν προωθειται απο τους εμπορους και γι αυτο και οι παραγωγοι την αποφευγουν.
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Σε άλλα είδη, πάντως, τα υπόλοιπα είναι που μετράνε.stergiosbik έγραψε: ↑21 Φεβ 2019, 12:10Αυτο που καθοριζει την ποιοτητα της πατατας ειναι κυριως η ποικιλια της και δευτερευοντως τα υπολοιπα.
Π.χ., τα σταφύλια. Και τα κρασιά κατ' επέκτασιν.
Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει για κάθε φαγώσιμο ή πόσιμο.
Αλλιώς, θα φτιάχναν σαμπάνια στην Κρήτη, φάβα στην Οξφόρδη ή ουίσκι στο Ιράκ

Πάνος Σκουρλέτης
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Όπως θα έλεγε και ο Κωνσταντίνου "δεν με νοιάζει η ποικιλία, με νοιάζει να κάνει για τηγάνι".stergiosbik έγραψε: ↑21 Φεβ 2019, 12:10Αλλο ειπα εγω.
Οτι υπαρχουν πολλες,παρα πολλες ποικιλιες πατατας κι εμεις τρωμε 1-2 ποικιλιες.
Αυτο που καθοριζει την ποιοτητα της πατατας ειναι κυριως η ποικιλια της και δευτερευοντως τα υπολοιπα.
Π.χ. στο Νευροκοπι μπορει να φας πολυ καλυτερη πατατα απο μια αλλη ποικιλια η οποια ομως δεν προωθειται απο τους εμπορους και γι αυτο και οι παραγωγοι την αποφευγουν.
Και όσοι δεν είμαστε ειδικοί ή βαριόμαστε την επιπλέον πληροφόρηση, πάμε με τις δοκιμές. Με τα λάθη μαθαίνουμε.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
όλες κάνουν.
Μετά το μπανιάρισμα σε νερό και το σούρωμα (ακούω στέγνωμα, αν είναι δυνατόν!!)
καλό κόλπο είναι να ρίξεις στο τρυπητό λίγο αλεύρι και να τις ανακατέψεις
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Νέα Εποχή, εργένηδες και μεσήλικες
από Saturn » 24 Φεβ 2024, 22:41 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 272 Απαντήσεις
- 4447 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
27 Φεβ 2024, 14:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οδηγίες προς νέους εργένηδες που θέλουν να βρουν το άλλο τους μισό
από student » 17 Ιουν 2023, 20:25 » σε Κοινωνικά θέματα - 66 Απαντήσεις
- 2865 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από klg
18 Ιουν 2023, 17:27
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 327 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα
10 Οκτ 2023, 09:26
-
- 699 Απαντήσεις
- 17569 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
03 Σεπ 2024, 11:07