Spiros252 έγραψε: ↑22 Φεβ 2019, 17:09
πήζον bot έγραψε: ↑22 Φεβ 2019, 16:03
οτέ κρατικό. ολοι η ελλα΄δα πελάτες όλα τα κέρδη πίσω στη χώρα, όχι σε πουρα και κέυμαν.
Θυμάσαι πόσο πλήρωνες επί μονοπωλιακού ΟΤΕ; Απίστευτα ποσά για υπεραστικές , κινητά και ίντερνετ. Μικρομεσσαίες εταιρείες έφταναν το 1.000.000 δρχ. κυριολεκτικά λογαριασμό σταθερού.
Θυμάμαι μια φορά είχε επιχειρήσει πελάτης της εταιρείας μας να ανοίξει ιστοσελίδα στην otenet. Του ζητούσαν λύτρα (προμήθεια) σε περίπτωση που έβαζε διαφημίσεις. Δεν υπόγραφε και δεν τον δεχόντουσαν. Μιλάμε για τρέλλα!
Οι υπεραστικές έπεφταν από όσο θυμάμαι πριν πουληθεί στους Γερμανούς. Σε σύγκριση με τις ιδιωτικές, ήταν πιο ακριβός ο ΟΤΕ;
Για την κινητή τηλεφωνία, ο ΟΤΕ είχε αποκλειστεί για 8 χρόνια από τον Κων. Μητσοτάκη προς χάριν των δύο ξένων (Πάναφον Τελεστέτ). Το 2000 μπήκε στην κινητή. Τότε είχα πάρει κινητό αλλά δεν ξέρω τι χρεώσεις είχαν οι άλλες δύο εταιρείες. Ήταν πιο ακριβός από αυτές;
Για το Ίντερνετ δεν ξέρω γιατί δεν είχα.
Πάντως ξέρω σίγουρα ότι το 1999 με 70% μερίδιο αγοράς, είχε 800 εκατ. (σε ευρώ) κέρδη προ φόρων και 1 δισ ευρώ το 2000. Είχε τους ΟΤΕ της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας και δύο δορυφόρους.Δυστυχώς δεν ξέρω πόσους υπάλληλους είχε τότε και πόσους τώρα.
Μαζί με την ΔΕΗ ήταν ο μοχλός της οικονομίας.
Αύξηση 21,6% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη το 2000
Σημαντική αύξηση κατά 21,6% σημείωσαν
τα κέρδη προ φόρων του ομίλου του ΟΤΕ το 2000, ανερχόμενα στα 348,4 από 286,4 δισ. δραχμές. Ανοδική κατεύθυνση είχαν και τα υπόλοιπα οικονομικά μεγέθη του ομίλου όπως επίσης και της θυγατρικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας CosmOTE.
https://www.in.gr/2001/02/27/economy/ay ... i-to-2000/
Και δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζει ο Έλληνας πολίτης από το ότι ο τωρινός ΟΤΕ βγάζει έξω τα κέρδη του. Τι θα κερδίσει από το ότι τα κέρδη από τα 14 αεροδρόμια θα πάνε στην Γερμανία.Και πάει λέγοντας.